Znači ipak to treba maknuti. Ja nisam dirala, jer mi je patronažna rekla da ne diram. Hvala, probat ću onda tako 😊
To je zaštitni sloj u pravilu, ali se tamo može nakupiti svega i svačega pa se zato i čisti, samo jako nježno i ne moraš kod baš svakog previjanja. Ja joj, recimo u toku dana ne diram, nego joj navečer dok je kupam očistim u vodi... A čuj, kad se uneredi, bude svega posvuda 😂
Znači ipak to treba maknuti. Ja nisam dirala, jer mi je patronažna rekla da ne diram. Hvala, probat ću onda tako 😊
To je zaštitni sloj u pravilu, ali se tamo može nakupiti svega i svačega pa se zato i čisti, samo jako nježno i ne moraš kod baš svakog previjanja. Ja joj, recimo u toku dana ne diram, nego joj navečer dok je kupam očistim u vodi… A čuj, kad se uneredi, bude svega posvuda 😂
Valjda nisam napravila neku štetu nedirajući to 😨😨 očistit ću odmah kod prvog previjanja
Ja to prebrišem jedanput dvaput koliko ide, ne trljam. U bolnici su mi rekli da to ne diram, da je zaštitni sloj
Ma nisi napravila nikakvu stetu. To je ocito nesto oko cega se ne mogu dogovoriti, isto kao i kod prevlacenja kozice kod deckica.
Ne trljam naravno ni ja, lagano prodem isto jednom/dva put i to je to.
Ma nisi napravila nikakvu stetu. To je ocito nesto oko cega se ne mogu dogovoriti, isto kao i kod prevlacenja kozice kod deckica.
Ne trljam naravno ni ja, lagano prodem isto jednom/dva put i to je to.
Dnevno? Ja ju kod svakog previjanja brišem tetra maramicom i vodom i onda posušim suhom tetra maramicom. Obrišem ju naravno i tu, ali nisam previše čačkala. Sad sam probala ali ne ide baš lako.
Da, jednom dnevno i da, ne ide lako. Moram priznati da nit neznam kad je otislo niti kako jer nisam previse gledala i sirila nego sam tako radila kako mi patronazna rekla i primjetila nakon nekog vremena da je otislo. Ne znam jel ulje to otopilo ili je oslo brisanjem. Ja isto osusim blazinicom prije nego namazem kremom, ali samo vanjski dio.
Mame, jel vase bebe onako nekontrolirano lamacu nogama i rukama? Znam da je to sad normalno i da je motoricki razvoj u pitanju, ali ja svog jedva premotam i presvucem. To je ziva borba. I rako cijeli dan. Uspava se na rukama, stavis ga u kindac, trzne i od totalno grogi uspavanca pocne lamatat i ne mozes ga smirit... Sad je to sve jace. Maloprije me i popisao po licu i svuda okolo dok sam se borila da mu pelenu zalijepim. Jedno krilce sam zalijepila, dok sam htjela drugo on se toliko ritao, kao riba na suhom, da je razmrdao sve i napravio fontanu...
Ivonne, brzo ozdravi. Kak to je s malenom i zacepljenom nosom? Ili ide to?
Ne lamata rukama i nogama, osim kad ju uhvate grčevi. Imala je par dana tu fazu kad bi, brzo nakon što ju spustim u kinderbet trznula se tako kako opisuješ, i odmah probudila. Tih večeri sam ju ostavljala kod nas u krevetu jer jednostavno nije bilo drugog načina.
Primjetila sam da umjesto da ju umiri, ona kao da se strašno unervozi nakon kupanja. Toliko bude živčana, nervozno sisa, a ne izgleda mi kao da su grčevi. Kupamo ju oko 19, možda joj je kasno pa bude nervozna od tog, ne znam. Probat ćemo sad par večeri u 18.
Moja totalno mlatara, a i zna se trgnuti kad tek zaspi kao da pada pa ju zna probuditi. Mislim da je ovo prvo kod curica ipak malo lakse (kod motanja), al borimo se i mi nekad zalijepiti pelenu. Zna dignut guzu u zrak i pomakne se cijela pelena pa sve iz nova moram namijestat
Trzanje nam nije problem, pomazim ju po licu i opet zatvori oci i zaspi.
Moja se trza stalno, mlati rukama i nogama dok se presvlači, dok jede (💀 sva sreca pa cicu više ne osjecam da imam), kad se ljuti i kad je jako vesela, dok se kupa npr 😂. Ne možeš je pohvatati. Presvlacenje je akrobatsko. Sad je pocela malo vise kontrolirati ruke pa me drzi za prst dok jede i za majicu kada se nosa. Ako lezi u svojoj lezaljci ili u kolicima, onda samu sebe drzi cvrsto za bodi i cupa si ga 🙈, a drugom rukom i nogama lamaće 😂. Desna joj je dominatnija, za sada, vidjeti cemo kada krene hvatati igracke...
Sortiraj odgovore
Najstariji