Ljetne bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mamica1985
    14. Studeni 2018. 07:37

Jutro!
    Nama jucer bio koma dan, a noc jos gora. Po danu je spavala ako 2x po 30min, cendrala cijeli dan, a noc.. majko mila.. zaspala u 8 pa budjenje u pol 9, pol 10, pol 12, pol 3 i onda u pol 4 budna do pol 6 s epizodama plakanja i igranja. Zaspala i probudila se u pol 7. Strgana sam....

franovamamita
    14. Studeni 2018. 07:44

Jutro cure 
    Ja nekako prezivjela jucer dan ali bilo je koma,on staaaalno cvilio i bio na rukama...
    Noc nam je bila ok i nadam se da je cendranje iza nas jer ono je uzas...
    Mamica ajme nije ti lako drzim fige da ti danasnji dan sto prije prode😘
    E da nemam kave nisam još kuhala ali su hrenovke kuhane pa ko hoće🤣

❤..nitko ne zna koliko vas volim, vi jedini znate kako otkucaji moga srca zvuce iznutra ..❤

mamica1985
    14. Studeni 2018. 07:48

Hvala Franova 😘
    Danas mi ni hamper kave nece pomoci 😣😣😣

14. Studeni 2018. 07:49

Jutro 
    Mamica1985 vrlo slično i kod nas noć. Tj buđenja ja mislim 3 puta, ali je dugo budan svaki put se prvo pokaka. Pa promijeni pelenu, jedi, bacanje po sisi... Mrtva sam, mrtva. 

mamica1985
    14. Studeni 2018. 08:10

Nasla sam uzrok svojih problema:
    "Ovo što se vama događa se u stranoj literaturi i zove "sleep regresion". Dakle prvi SR se događa s otprilike 4 mjeseca (nama se dogodio s 3 i pol - do tada je spavala više-manje u redu, oko 2 buđenja), nakon toga ajme i kuku. 

Literatura kaže kako dijete u razdoblju nakon trećeg mjeseca postaje svjesnije sebe i okoline, događa se skok u kognitivnom razvoju i njihovo spavanje počinje ličiti na spavanje odraslih...samo što se ne znaju sami uspavati kad se probude... Dakle, beba ti sazrijeva 
    Prema onome što sam ja skontala iz raznih tekstova i na raznim forumima, ta regresija spavanja u razdoblju od 3. do 5. mjeseca se događa skoro svima, samo što nekima traje npr. 3 tjedna, a nekima jako dugo. Moja se mjesecima budila i budila, u dobrim noćima 5-6 puta, u lošim noćima išlo je do 30-40. Dolazilo je na cikluse, zbog skoka u razvoju, zubi, probave, loših snova itd.... A onda smo odmakli u 9.mjesec života i sve je postalo još gore. I to je objašnjivo. 

Drugi po redu sleep regression dolazi u razdoblju između 9. i 11. mjeseca i isto može trajati neko vrijeme, nekima kraće, nekima dulje. 
    Tako da ako ti se i nakon 9. mjeseca počne događati kaos u spavanju, veći od onoga što imate, znajte da je došao sleep regression i da će proći...a da se događa zbog razvoja u svim aspektima - motoričkom, spoznajnom, govornom... Eto, ako te to može utješiti. 

Čitala sam članak u kojem se kaže da se oni u tom razdoblju na dnevnoj bazi osjećaju uzbuđeno kao mi noć prije mature/diplome/vjenčanja, a u tim situacijama teško je zaspati i spavati i odraslima, a kamoli ne bi tako malim bićima koji radoznalo otkrivaju svijet i sebe. "
    Majko mila, treba to izdrzati, zaboravila sam vec sa starijom te probleme. 😣😣😣😣😣

pharmamma
    14. Studeni 2018. 08:50

Jutro drage moje 😘
    Bas mi je zao za loše noći 😞 evo puuuno virtualne kave da bude lakše i nek dan svima bude bolji..držite se 😘😘

Za čišćenje nosića,mi kapnemo fiziološku svaki dan,ako treba očistimo smotuljkom vatice i to je to..aspirator smo koristili samo kad je bila prehlađena pa je bilo vise sekreta.
    Nadam se da su svi bolesni bolje,da su temperature pale i da ti zubići svima čim prije izbiju da nam skrate muke 😁
    Gledam prognozu,bome će nam skafanderi trebati za šetnje od idućeg tjedna 😞 a bas mi je super ovo lažno proljeće 

6xmama
    14. Studeni 2018. 08:56

Jutro!
    Ufff,žao mi je cure radi loših noći.Kad vas čujem moja šefica ispada dobrica neka -ta kad je vrijeme za spavat spava i nema mrdac od svog rasporeda.I noćas-zaspala u 11,probudila se u pol 8,pojela i zaspala.Zbudit će se oko 11,pol 12...s tim da je prehlađena i kašlje.Jučer sam joj počela intenzivnije špricat nos sa Aquamarisom i stavila mokar ručnik na radijator navečer i čini mi se da manje kašlje.
    Evo skuhala ja kavicu 

1 cura(1999.)-4 dečka(2002,2004,2010,2016.)...šećer na kraju-curka 24.8.2018.💞

• Maja82
    14. Studeni 2018. 08:56

Jutro 😫
    Kod nas standarno fina noc al mene opet boli glava.. promjena vremena i eto ti. Krenulo juce i malo popusti na brufen al ne staje.
    Mamica1985 iskocil mi je bio neki clanak o SR al sam se nadala da je to urbana legenda 🤣 Ne znam kako bum izdrzala neke nove nocne izazove, prestara sam ja za to 😣 
    Nadam se da su svi bubani malko bar bolje! Meni muz prehladjjen, hoda s maskom po stanu i nadam se da cemo nas dve bit ok, nece ni blizu nje pa sve ja moram al danas ne znam kak bum 

baarbaraa29
    14. Studeni 2018. 09:00

mamica1985 kao da si odgovorila na moj post koji jos nisam ni napisala. katstrofa spavanje! sve cesce se budi, a nocas ako nije 15 puta nije ni jednom. mislim da je takav bio ono na pocetku ko bebica. mislili smo mozda jer ga muz sad nosi spavat jer je taman pocelo kak ga on svaku vecer nosi pa sam opet ja probala, ali nis. isto budenje!
    najgorje mi sto vise ne vrijedi dat dudu nego on toliko mlati rukama i nogama, lupa..i dok mu ne uhvatim ruke i drzim silom ne smiri se. jos ja to iz kreveta..pa se sva rasklebecim preko kindera ko bogomoljla 🤣 jednom rukom jednu njegovu drugom drugu, a dudu trecom rukom. katastrofa!
    jos sutra opet cijepljenje, donje jedinice se bijele ko kokice, sljedeci tjedan na kontrolu za vrat..kad se jos i sve to spoji..kuku lele! 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    6xmama kontam si ja kako sam ti odma pripisala dijagnozu! svi te tjese, a ja krk! SORRY! 🤦🏻‍♀️😟 samo me cijeli scenariji podsjetio na vlastito iskustvo pa ja to onako direkt u glavu!
    vjerujem na kraju da je kod tebe samo posljedica poroda i da ces izbjec sve moguce zajefrkancije!

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

14. Studeni 2018. 09:01

Jutro mamice 😘. Žao mi je zbog loših noći,očito je nešto divlje bilo u zraku,i Miha loše spavao noćas,svako malo tražio cicu i vrtio se po krevetu,sad je papao(nema šanse više 200ml-od 160-180max) al eto,barem papa. Želim vam svima bolji dan😘🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.