Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    14. Srpanj 2017. 17:03

Skuzila sam to Lagertha, ali imaj na umu da ja izdajam tipa 150ml a da on jede 100ml, sta znaci da višak nemrem spremiti. Odnosno sa on mora jesti uvijek frisko izdojeno koje je na sobnoj temp sta je nemoguce. I sobna temp je oko 25, a njemu bi trebalo zagrijati na tjelesnu temp oko 37.
    Eloa kak su tebi rekli i kako ti radiš?

Ninche9
    14. Srpanj 2017. 18:20

Zasto zagrijavati majcino mlijeko na 37C? Meni su rekli u bolnici da pripremljeni AD moze stajati na sobnoj temp 1 sat a MM nakon izdajanja dulje. Znaci da mu odmah i temperatura pada. 

Ofnica
    14. Srpanj 2017. 19:14

Frisko izdojeno moze stajati na sobnoj temp oko 4 sata. Moze se dati sa sobne temp, ali zar nije bebi ugodnije malo ugrijati na tjelesnu temp mame, koja je oko 36-37 stupnjeva. Naravno, jednom kad se ugrije vise se ne smije ugrijavati. Ja većinom ugrijem, ali kad frka i vriska zbog gladi onda dam i sobnu temp.

Eloa
    14. Srpanj 2017. 21:05

Ofnice,ja kad izdojim a on je gladan  mu dam takve temperature, sobne...a inace ugrijem lagano...sto se tice gljivica,nitko mi nije ni spomenuo da mu ne  bi davala mlijeko, samo je receno da se i on i ja mazuckamo rojazolom...

Ofnica
    15. Srpanj 2017. 06:44

Pisala sam savjetnici jucer i rekla je da se moze davati bebi i iz frižidera. Eloa moze se davati izdojeno mlijeko bebi salonke diskutabilno smije li se izdojeno staviti u frižider i onda zagrijavati. Rode vele da ne, a obzirom da oni nisu certificirane savjetnice i medicinsko osoblje, zanemarit cu njihovo mišljenje. U vezi zagrijavanja mlijeka iz frizidera savjetnica mi je poslala ovaj link  http://kellymom.com/bf/concerns/child/thrush-expressed-milk/

• blu5
    15. Srpanj 2017. 06:58

Drage moje.Ena se rodila nocas u 2.40, 4360g, 52 cm duga.Dojenje krenilo cim su mi je dali😊Porod je u biti kratko trajao, bez dripa,bez epiduralne, al nikaf takve trudove nisam osjetila.Sam izgon me unistia skroz, mislila sam da cu stvarno umrit!Ona je bila visoko, a ja otvorena skroz.U svakom slucaju sad tu lipo spava😊

Ninche9
    15. Srpanj 2017. 08:07

Blu cestitam! Uzivajte zajedno 
    Ofnice mislim da mi nije jasno...ja sam se u bolnici izdajala i ako je on pojeo npr 40ml a ostaloje jos u bocici spremila sam u frizider i ako mu je pri sljedecem obroku nedostajalo to bih podgrijala. Tako su mi rekli da radim. 

Ofnica
    15. Srpanj 2017. 08:23

Da, to je ok Eloa. Ali velim ti da rode pišu da se kao mlijeko mame koja ima soor ne bi trebalo spremati u frižider pa grijati. A savjetnica mi veli da je to ok.
    Sta se tice izdojenog mlijeka, meni ako je npr stajalo na dobnoj temp 2h i ohladilo se vec, ja sam ga isto malo podgrijali do tjelesne temp. 
    Pa ti i ja isto govorimo, ne znam zašto mislis da nesto drukcije mislim od tebe.

15. Srpanj 2017. 08:38

Ofnice i ja bih slusala savjetnicu, a ne rode. Zvala sam ja i njih zbog onog mog problema s bradavicama koje nisu prolazile i zenska mi je rekla da imam soor iako sam joj napomenula da me grudi ne bole niti dojenje osim na pocetku.

Eloa
    15. Srpanj 2017. 08:57

Ofnice, ne znam dal sam te već pitala-koju izdajalicu ti koristiš? Ja imam Aventovu električnu jednostranu i nisam zadovoljna s njom. Ne znam dal je do nje il do mojih dojki, ali pumpam po sat vremena s time da si masiram grudi i tiskam ujedno dok se pumpa, i još na kraju kad ne izlazi van više, imam osjećaj da su mi grudi još pune mlijeka...Razmišljam da uzmem preko njuškala Medelinu električnu dvostruku...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.