Skuzila sam to Lagertha, ali imaj na umu da ja izdajam tipa 150ml a da on jede 100ml, sta znaci da višak nemrem spremiti. Odnosno sa on mora jesti uvijek frisko izdojeno koje je na sobnoj temp sta je nemoguce. I sobna temp je oko 25, a njemu bi trebalo zagrijati na tjelesnu temp oko 37.
Eloa kak su tebi rekli i kako ti radiš?
Zasto zagrijavati majcino mlijeko na 37C? Meni su rekli u bolnici da pripremljeni AD moze stajati na sobnoj temp 1 sat a MM nakon izdajanja dulje. Znaci da mu odmah i temperatura pada.
Frisko izdojeno moze stajati na sobnoj temp oko 4 sata. Moze se dati sa sobne temp, ali zar nije bebi ugodnije malo ugrijati na tjelesnu temp mame, koja je oko 36-37 stupnjeva. Naravno, jednom kad se ugrije vise se ne smije ugrijavati. Ja većinom ugrijem, ali kad frka i vriska zbog gladi onda dam i sobnu temp.
Ofnice,ja kad izdojim a on je gladan mu dam takve temperature, sobne...a inace ugrijem lagano...sto se tice gljivica,nitko mi nije ni spomenuo da mu ne bi davala mlijeko, samo je receno da se i on i ja mazuckamo rojazolom...
Pisala sam savjetnici jucer i rekla je da se moze davati bebi i iz frižidera. Eloa moze se davati izdojeno mlijeko bebi salonke diskutabilno smije li se izdojeno staviti u frižider i onda zagrijavati. Rode vele da ne, a obzirom da oni nisu certificirane savjetnice i medicinsko osoblje, zanemarit cu njihovo mišljenje. U vezi zagrijavanja mlijeka iz frizidera savjetnica mi je poslala ovaj link http://kellymom.com/bf/concerns/child/thrush-expressed-milk/
Drage moje.Ena se rodila nocas u 2.40, 4360g, 52 cm duga.Dojenje krenilo cim su mi je dali😊Porod je u biti kratko trajao, bez dripa,bez epiduralne, al nikaf takve trudove nisam osjetila.Sam izgon me unistia skroz, mislila sam da cu stvarno umrit!Ona je bila visoko, a ja otvorena skroz.U svakom slucaju sad tu lipo spava😊
Blu cestitam! Uzivajte zajedno
Ofnice mislim da mi nije jasno...ja sam se u bolnici izdajala i ako je on pojeo npr 40ml a ostaloje jos u bocici spremila sam u frizider i ako mu je pri sljedecem obroku nedostajalo to bih podgrijala. Tako su mi rekli da radim.
Da, to je ok Eloa. Ali velim ti da rode pišu da se kao mlijeko mame koja ima soor ne bi trebalo spremati u frižider pa grijati. A savjetnica mi veli da je to ok.
Sta se tice izdojenog mlijeka, meni ako je npr stajalo na dobnoj temp 2h i ohladilo se vec, ja sam ga isto malo podgrijali do tjelesne temp.
Pa ti i ja isto govorimo, ne znam zašto mislis da nesto drukcije mislim od tebe.
Ofnice i ja bih slusala savjetnicu, a ne rode. Zvala sam ja i njih zbog onog mog problema s bradavicama koje nisu prolazile i zenska mi je rekla da imam soor iako sam joj napomenula da me grudi ne bole niti dojenje osim na pocetku.
Ofnice, ne znam dal sam te već pitala-koju izdajalicu ti koristiš? Ja imam Aventovu električnu jednostranu i nisam zadovoljna s njom. Ne znam dal je do nje il do mojih dojki, ali pumpam po sat vremena s time da si masiram grudi i tiskam ujedno dok se pumpa, i još na kraju kad ne izlazi van više, imam osjećaj da su mi grudi još pune mlijeka...Razmišljam da uzmem preko njuškala Medelinu električnu dvostruku...
Sortiraj odgovore
Najstariji