Evo mi budne od 4:40.. zenska se probudila ko da je jutro, oci sirom otvorene i prica li ga prica 😂 Sad sam ju nahranila i stavila u kindac pored sebe, svjetlo ugaseno i cekam da spusti glavicu.. a ona se igra..
Dobro jutro svima😊. Moj nemiran od 5:00, sad sam ga stavila na trbuh i konacno je zaspao. Međutim,kad je na trbuhu meni nema spavanja jer me frka ostavit ga bez nadzora. Imamo 2 mj. i tjedan dana. Kad ste ih vi poceli stavljat na trbuh,a da zaspete normalno kraj njih bez straha?
Jos me nesto zanuma. Jucer smo prvi put izasli navecer oko 7 sati vani kratko na pol sata. Drecao se ko lud. I kad sam ga izvadila iz kolica isto. Jedva sam ga smirila. Lad po danu setamo sve super. Jel vi vodite tako male bebace navecer vani?
Jutro ženske,
Mi opet spavali jedva. Cijelu noć stenjao i prduckao, jeo je valjda sto puta.
Jeste li vi davali klincima čajeve da im olaksate rad crijeva? Jan je isključivo dojen a čitala sam da je najbolje onda ništa ne davati osim mm....
Hvala za link o kosi
Mi imamo baby gym od tiny love, samo moj se tek privikava na njega...ništa on bez mene neće, ne znam, možda je još premali...
Evabeba. ja sam primijetila da mu smeta mrak kad se negdje zadržimo pa idemo doma autom po mraku. Inače se po danu obožava voziti autom, ali kad je vani mrak uvijek bude plač, makar je naspavani, najedeni... Ne znam dal je do mraka, al baš uvijek tako bude.
Ohsoboho, da mu olakšaš da se isprducka i da se lakše pokaka imaš za kupiti Espumisan baby kapi, cca 60kn dođu i nama puno pomažu a namjenjene su bebama...Ja sam jednom dala čaj od komorača al sam onda čula to za čajeve pa sam odustala ipak...
Eloa, dajem mu espumisan i bio gaiu ali sve skupa niš posebno...kad je budan normalno prduckao ali kad spava to ga užasno smeta...
:/ ne znam ti onda.... Valjda se jednostavno moraju crijeva razviti još...
Evabeba, ja sa svojom setam obicno oko 5, i uvijek sve super. Jednom nas uhvatila noc, a ona place u kolicima, place kad je dignem. Preznojila me. Dosla doma, nahranila je ( a vani nije htjela jesti) i ona zaspe ko top. Zadnjih dana mi to radi stalno - budemo vani, ona pocne u neko doba kenjkati. Onda znam da slobodno mogu doma. Ali mi je drago da sam ju sad bar skuzila, jer mislim da pocne plakati od umora, zna mi nekad po cijeli dan biti budna, a vani tesko zaspe jer sve oko sebe promatra. Uglavnom, kad pocne tako neutjesno plakati, dignem je, malo cupkam okolo s njom u rukama i zaspe u roku 10 min. Drago mi je da sam joj eto valjda skuzila ritam, jer me to izludjivalo, nisam znala ni sto joj je, jel mozda temperatura, jel prehlada...1000 pitanja.
Ja sam negdje citala da su bebe spremne za spavanje izmedu 18i20 sati. Ovisno i o tome kad bude mrak. Mi ne izlazimo vise van iz kuce kad pocne padsti mrak. Osim ako smo negdje u gostima.
Moj trazi vrijeme za kupanje u 7. Probali smo par puta okupati ga u pola 8 ali to mu je prekasno, cendrav je i neraspolozen jer je umoran. Drzim se onog da je vrijeme za vecernje rituale oko 7, potom slijedi malo igranja, papanje i u 9 u krevet
Ponekad zaspi prije 9, ponekad koju minutu poslije ali vidim da mu taj ritam jako odgovara.
Mene sada pocinje loviti nervoza ako smo vani i primjetim da bi se mogli malo zadrzati, jer znam da slijedi njena priprema za spavanje, a to obicno ukljucuje vec spomenuto kenjkanje, pa malo cice, pa malo nosanja, pa opet malo cice. Naucila zaspati na cici, pa je jelte, malo problem u drustvu :). Inace, tako u drustvu, zna mi zaspati na rukama dok ja nesto pricam. I onda slijedi iritantni dio: ne znam jel vasima to rade, ali imam jedan dio obitelji koji, ako vide da mala spava, pocnu joj tepati i navlaciti je za rukice, kao da je budna. Ona se meskolji po meni, jer joj se spava, a i tko voli da ga natezu dok spava. I onda nakon pola sata kazu: a ona spava. Pa daaaa!
Sortiraj odgovore
Najstariji