Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • evabeba
    13. Listopad 2017. 12:45

Sad kad je mala ruzica spomenula cmokanje bebe i prehladu,zanima me date li vi ostale gostima da ljube bebu? Ja nikako ne,pa i ja pazim da ga ne ljubim bas blizu usta,a kamoli da dam drugima da ga ljube.
    Tamara,potpuno se slazem s tobom u vezi cijepljenja. Ni ja ne cijepim maloga,nisam ni u bolnici.

Meri
    13. Listopad 2017. 12:56

Sto se tice uvođenja dohrane, vidim da dosta pricate o uvođenju povrca prije voca. Ja iskreno mislim da je svejedno kojim redosljedom se ide i da dijete moze pocet brljavit s povrcem i kasnije nakon sto proba voce. Naravno podrzavam vas kojim god redosljedom krenule i zelim da klinci sve dobro prihvate!
    Ja sam s prvim djetetom krenula s vocem. Mislim da je bilo nesto tipa: jabuka, kruska, mrkva (koja je po okusu isto slatka), korabica, banana itd. U pocetku sam ubacila i rizine pahuljice. Također prije pocetka sam pregledala vise kalendara dohrane i zatim skombinirala neki vlastiti iz svega toga. Onako kako se meni cinilo logicnim. 😊 Sve sam mu kasice radila sama, od namirnica kupljenih na placu. Nemamo vlastiti vrt na nezagađenom podrucju pa smo primorani vjerovati bakicama na placu... Pazimo da je sezonsko i to je sve sto mozemo. Jedino sam kod uvođenja sljiva koristila kupovne kasice jer ih jos nije bilo friskih. Ovaj put sam zamrznula sljive zahvaljujuci Eloi koja me podsjetila na tu mogucnost. Hvala! 😊
    Mislim da sam imala srecu jer je mali sve dobro prihvacao, jedino se sjecam da cvjetacu nije htio, pa ju je naravno dobio u kombinaciji s necim drugim i tako pojeo 😆 
    Uglavnom, sad imam trogodisnjaka koji od 1.g. ide u vrtic i jede sve i doma i u vrticu. No mislim da je on jednostavno mali gurman, a ne da sam ja tu nesto turbo genijalno napravila.. Sad se nadam da ce i mala slijedit njegov primjer sto se tice papice! 😊

Meri
    13. Listopad 2017. 13:03

Joj ja kad se raspisem, onda se stvarno raspisem 😂

MalaRuzica
    13. Listopad 2017. 13:09

evabeba

Sad kad je mala ruzica spomenula cmokanje bebe i prehladu,zanima me date li vi ostale gostima da ljube bebu? Ja nikako ne,pa i ja pazim da ga ne ljubim bas blizu usta,a kamoli da dam drugima da ga ljube.
    Tamara,potpuno se slazem s tobom u vezi cijepljenja. Ni ja ne cijepim maloga,nisam ni u bolnici.

Ma mi smo imali krstitke i tu nismo imali kontrolu, ali inace je moj muz dezurni policajac i svima govori da se to ne smije.Ni ja nisam za to da ga se cmoka.Muzevu necakinju sam strogo prekorila kada ga je poljubila blizu usta iako nije namjerno on je okrenuo glavicu, ali ak bas moraju ljubiti neka ljube u celo.

Pinkica93
    13. Listopad 2017. 16:07

Prvi tjedan sama s malom sam preživjela! Mislila sam da ću više toga uspjet počistiti, ali kad je vani tako divno vrijeme, šteta mi ga je ne iskoristit. Neće još dugo biti tako toplo i sunčano pa će grofica valjda biti bar nekoliko dana dobra da napokon sve sredim.
    Bile smo razdvojene jer je ona rođena dosta sitna i uspavana. Ja sam je znala bezuspješno buditi i po pola sata te kad ju se napokon uspjelo donekle razbuditi, moralo ju se moljakati za svaki gutljaj jer je jako brzo ponovno utonula u čvrsti san.  Možda je za to kriva bila i bočica, ko će ga znati. Hranila sam ju preko one Aventove koja je slična bradavici Zbog njezine uspavanosti i mojih divnih ravnih i uvučenih bradavica, ja sam se u početku izdajala. Nije nikako napredovala, čak je i gubila na kilaži i preijatrica iz Doma ju je smjestila s oduzetim i ostavljenim bebama. Ja sam dolazila k njoj svaka 3 sata s izdojenim mlijekom i sama sam ju hranila. Kad je malo ojačala, pokušali smo i sa dojenjem, ali za to je bilo već prekasno je sam zbog stresa, groznog apetita i nikakve volje za ičim postupno počela gubiti mlijeko. Vagalo ju se prije i poslije svakog podoja  i ona je uspjela povući samo 20, 30 ml mlijeka te sam u dogovoru s pedijatricom prešla u potpunosti na ad koji je u kombinaciji s mojim mlijekom dobivala od prvog dana života. To je tako trajala sve skoro mjesec dana te su mi ju postupno počeli vraćati, prvo po nekoliko sati dnevno te se nakon možda 2 tjedna skroz meni vratila i od tada sve ide super što se tiče hranjenja. Bila mi je usput pokupila 2 puta i prehladu pa su joj se radile inhalacije i čistio nosić s usisivačem. Sad kad je bila prehlađena, bila mi je čak i na ventolinu. Još uvijek koji put kihne i zakašlje se, ali ništa strašno.

Pinkica93
    13. Listopad 2017. 16:16

Baš malo gledam mjere vaših beba i mogu reć da je moja sa svojih 4315g(prošli četvrtak) i 53 cm skoro pa ko neko veće novorođenče, a skoro će 3 mjeseca. Vidi se na njoj napredak premda malo sporiji nego kod većine beba, ali sve dok ona dobiva na težini, i dr i ja sretne.

Meri
    13. Listopad 2017. 17:50

Pinkice, nemoj se brinuti oko pospremanja. Koliko stigneš, stigneš! Vidim da ste svašta prošli i sad ste napokon zajedno - uživaj s bebicom! :) Mislim da nas se većina bori sa svakodnevnim obvezama, neovisno koliko djece imamo. Meni je kako koji dan, al stan mi nikad nije u potpunosti pospremljen.
    Pokušavam se organizirati na način da jedan dan skuham (najčešće varivo za 2-3 dana da ne moram svaki dan kuhati), onda jedan dan je pranje, sušenje veša (peglanje sam svela skroz na minimum), suđe je neizbježno svaki dan, al perilica mi je najbolji prijatelj! :D A ostalo pospremam isto u etapama... i tak se nekak snalazimo :)
    Al sad mi je fora što neke stvari mogu napraviti i dok je ona budna. Nju stavim potrbuške u baby gym na rastegnutom kauču i ja mogu usisat, pobrisat prašinu s regala i sl., pritom pjevam, plešem, pričam joj, a ona me gleda i smije se. Ugodno s korisnim!
    Ružica, i mi vučemo neku prehladu. Ja joj tijekom jutra ispušem 2-3 s aspiratorom jer joj tad bude najgore. Tijekom dana, ako ju smeta toliko da ne može jesti, opet joj našpricam nosić i povučem van. Svaki put nakon toga joj malo navlažim sluznicu fiziološkom. I povremeno kapam čaj od bijelog sljeza. Mene je jako strah da mi se ne bi razbolila tako mala.  
    Evabeba, naši gosti nisu imali poriv da cmakaju bebu, ali da jesu, ne bih im dala.

Me+mybaby
    13. Listopad 2017. 22:45

Evo od danas spava s nama u krevetu jer cim ga spustim takav neumoljivi plac da je to strasno. I u krevety ga ne smijem spustiti odmah nego tek kad cvrsto zaspi. Kuma mi je bacila bubu u uho da nisu zubi. Malo mi je ipak rano za to. Ima 3 i pol mj. Inace se obozava kupati. Danas ni to nismo uspjeli jer je vristao. Pa sam odustala

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

Ninche9
    13. Listopad 2017. 22:46

Tamara gledaj da se rijesite zohara prije nego uselite jer su oni prenosioci nekih bolesti. Ja ih mrzim iz dna duse i ne mogu ih vidjeti niti na slici.
    Blu ako smijem pitati koliko godina imaju tvoja djeca? I ja bih rado veliku obitelj. Jedni kazu bolje da je mala razlika, drugi kazu pricekaj malo da bude veca razlika izmedu njih 

koskica
    13. Listopad 2017. 22:49

Cure koju fiziološku koristite za beve ja sam bila kupovala neku koja može stajati otvorena samo 7 dana pa sam bacala skoro pune bočice. Bezveze. Sad imamo aqua maris pa štrcnem tu i tamo po potrebi nekad svaki dan nekad par puta tjedno.
    blu. Ja sam počela s dohranom s 4 mj. Kupovala sam hippove kašice voćne jer one mogu stajati 3 dana. Najprije jabuka, šljiva, banana a povrće sam kuhala to mi više tako voli.
    od navršenig 5 mj uvele smo i drugi obrok navečer žitarice. Rižu, heljdu, palentu i to obožava doma kuhano.
    Nego jedno pitanje, jel se vama desilo da cam je zahladio odnis s partnerom? Mi otkako smo dobilibebu, sve mu je nekako ona, cijeli svijet i pokretač. A ja doma muko mučim sama skoro cijeli dan, sve od malene do kuće i imam osjećaj kao da mu ništa ne vrijedim. Baš me to pere... Postajem se osjećati nebitno i nevažno. Joooj

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.