S obzirom da je ovo forum mame/bebe, ajmo malo i o nama u pogledu vanjstine😊Jeste popucale u trudnoci?Ja imam nesto novih strija po trbuhu, nista preprestrasno, al ima ih.Dosta su nekako duboke, ne znam kako to tretirat..
Ja sam popucala po sredini trbuha. Ima tih strijica dosta, al ja to nicim ne tretiram.
Znaci ima nas vise kojima su odnosi zahladili 😐 mi dok smo dosli iz bolnice bilo je stvarno super, a sad je katastrofa blago receno. Muz radi i dolazi navecer doma, a ja sam luda jer je sve na meni. Kuzim ja da je umoran ali daj barem dok si doma pomogni malo. I jos sam luda kaj on malo malo ode na kavu i onda se uvrijedi dok mu prigovorim. Da ne kazem da ja nisam bila nigdi osim u ducanu od kad sam rodila. Uf sad sam opet ljuta dok pisem 😀 bas mi dode da dignem ruke od svega i ostavim mu malog na jedan dan (jer njegov posao je tezi od mojeg) 😡
Ja strije nisam dobila. A kako ste vi s kilama? Ja sam jos na +10, 17 mi je otisla. Mislim da ce s tih 10 biti muke.
Ni ja nisam popucala, za divno cudo. Dobila 16 kg, otislo 10, a ovih 6 ne mrda nikako. Doduse, i apetit mi je maaalo jaci nego inace i to pripisujem dojenju, ali vidjeti cemo. Sve koje sam pitala su mi rekle da su se u neku prijasnju formu vratile godinu dana nakon poroda.
I jos da dodam u vezi boljih polovica :) meni nista to ne smeta previse hoce li on pomoci ili ne oko kucanskih poslova, nisam neki frik sto se toga tice, ali psihicki najteze mi je bilo kad je mala imala skok u razvoju. Ulovilo bi ju popodne oko 5-6 i onda udri po cici, hoce jesti, nece jesti, place, opet hoce jesti, tuce i udara na sve strane, zabacuje glavu, a on onda ode na kavu/pivu , do frenda. Znam da mi u toj situaciji on ne moze pomoci puno, ali onako, bas bi se osjecala bespomocno i iskreno tuzno, jer eto i ja bi malo u setnju, na zrak, popricala sa nekim, ali u toj situaciji jednostavno ne mozes nikuda kad ti cica stalno mora biti na izvol'te.
Koskice mi koristirimo sterimar to je nekakva otopina morske vode ali dode na isto kao i fizioloska navlazuje sluznicu, kosta 70 kn i prva boca nam je trajala 2 i pol mj.I moj ti je savjet da probas razgovarati sa muzem i njemu je sve to novo pa mozda nije ni svjestan.Ako je sve prije bilo super, sada bi trebalo biti jos bolje.Moj isto dode umoran s posla radi tezak fizicki posao, ali svaki dan se posveti dovoljno i meni i bebi a u slucaju da se previse uhvati mobitela odmah mu prigovorim pa ga ostavi 😆 grozna sam sta ces.
Ja sam dobila samo tri male strije na lijevoj cici.Ali zato jos uvijek imam 5 kg vise.Za krstitke sam kupila usku haljinu jer sam ju kupila dosta ranije mislila sam tada da cu se rijesiti skembe samo sam u trbuhu i dobila, medutim preracunala sam se.A i nije da sam mogla puno birati jer je morala biti i za dojenje.I onda sam u ned. navecer popizdila na muzevu sestru koja se sa svojom djecom toliko iscudivala kako ja imam trbuh, kao da nisam rodila nedavno i kao da je cudno da zena poslije poroda ima trbuh.A zaboravila je da je ona godinama imala skembu.
I moja naknada varira od 3600 do maxsimuma od 4200 to ovisi o broju sati u mjesecu koja se mnozi sa neto satnicom.
Pinkica zelim ti samo reci da znam kako je. Muz i ja smo sami u njemackoj. Nakon poroda on je bio doma 2 tjedna. Tad sam ostala sama. Niti znam jezik niti imam koga. Da se ne daj boze nesto desi ne mogu cal niti susjedu pozvonit. Ne boj se. Mi smo mame i mozemo sve. Bilo je jako teskih dana ali bebe jako brzo odrastu. Kuca mi nije blistava kao nekad i ne jedemo bas zdravo kao prije ali nece ni to trajati vjecno. Ima nas jos koje smo same i tu smo za podrsku. Evo iskreno da nije bilo ovog foruma i Mamice i Ninche meni bi bilo 50posto teze nego sto je.
Nadalje, ne zelim ulazit opet u raspravu ali evo hvala curama zbog kojih sam se vratila na forum jer nikako nisam htjela izgubiti ova druzenja :)
Pandice drago mi je da si se vratila, obje bi se trebale vratiti.Jer ovo je mjesto za druzenje i razmjenjivanje iskustva.
Ajmo redom...
Fiziološka-ja kupim onu od pola litre za infuziju, u nju ubodem sterilnu iglu i špricom navlačim po potrebi...i traje mi oko 2mj. Obzirom da je skroz zatvorena i nema dovoda zraka, nema se sta pokvarit...i nitko mi nije rekao da bi se nesto trebalo bacati.
Odnosi s mužem su ok, malo sam ja u početku bila nervozna jer nista ne stižem. A i on se držao kao da se nista nije puno promijenilo... U seksualnom smislu, to se prorijedilo, manje se stignemo maziti i zajedno uživati. Ali on je skužio da mi treba pomoć i uhvatio se peglanja, pomogne oko kućanskih poslova, i ok je s tim da malo kuham i da kuham samo ono najjednostavnije obzirom da on jede gablec na poslu. A i cak se slaže da si tu i tamo pozovem ženu za ciscenje koja mi opere prozore i napravi malo detaljnije ciscenje, dok si to mogu priuštiti, necu dramiti oko toga...ipak mi dosta vremena ode na izdajanje i bavljenje malim i drugim poslovima. A i ja vise nisam onoliki kontrol frik da mi stan izgleda kao iz kataloga, da bas sve mora biti na svom mjestu.
Apropo djece, ja sam sad 32, a muž 39 i ovo nam je prvo dijete. Planiramo jos jedno odmah par mjeseci nakon sto se vratim na posao i odradim tih nekoliko mjeseci za prosjek. Htjeli bismo i treće djete, ali to cemo jos vidjeti kako cemo se ušemiti s drugim. Ako cemo i imati treće, onda ce to treće mrvicu pričekati...ja računam da bih ga mogla roditi s nekih 38 najkasnije.
Blu, bas ne pratim u lipu iznose rodiljne naknade, ali sam vidjela da nisu isti. Kao sto veli Eloa, oni su nam računali vrijednost satnice, a obzirom da je fond sati svaki mjesec drukčiji, zbog toga dolazi do te razlike. Ja sam si na izvodu vidjela da mi se u dva susjedna mjeseca naknada razlikuje cak 500kn, odmah sam skuzila da je to to.
Strije nisam dobila, trbuh mi je ravan i vec se naziru trbušnjaci...oduvijek imam misice na trbuhu iako ne vježbam. Od 15kg mi je otišlo 12, a ovih 3 viska ne mrda s guzice i bokova, ufff!
Sortiraj odgovore
Najstariji