Onda cemo prvo probati sa sudocremom. A pedijatru smo naruceni 28. na prvi pregled pa ako nepe na gore budemo pricekali.
Moj se mali jutros probudio mokar…toliko je piškio da to ni najjača pelena ne bi podnijela. Imali smo mullerove pelene. Njih cu inace koristiti za dan, a babylove za noc. Inace samo koristimo babylove, ali smo te muller dobili na poklon pa šteta ih ne potrošiti.
Pandice, i tvoj mali je jako napredovao. Meni je pedijatar rekao da je prirast od kilu prakticki na gornjoj granici, tolerira se vise ako bebač isključivo doji. Jucer je rekao: dobio je skoro i previse (4kg za 4mj)…malo sam se začudila jer vi sve cure velite da su vaši klinci preko 7kg, neki i bliže 8kg (ovo velim za nas koje smo među prvima rodile).
Kiara, kad sam ja vidla te ranice, jako sam se uspanicila. Probaj prvo mazati sudokremom, ali toliko tanko sloj da u početku krema ne bude ostajala na ranicama jer su ranice otvorene i vlažne. Ja sam prvi put napravila gresku jer sam mazala debeli sloj pa koza nije mogla disati. Ako ti ne pomogne, vjerojatno su gljivice, vidi s pedijatrom, ali prepisat ce ti plimicol, canesten ili rojazol kremu. Ja sam mazala malom canestenom i rojazolom tjedan dana i nije bilo bolje nego sam se opet vratila sudokremu, ali ovaj put sam mazala jaaaako tanko i zacijelilo je za 4-5 dana. Do danas guza čista i blistava, crvenila nista!
Ja ne kuzim te pedijatre. Ja iskljucivo dojim. Prvi mjesec je dobio 1130 grama, drugi 980. Pitala sam pedijatricu jel to previse, a ona sva sretna da je to super, da odlicno napreduje.
Ne znam ni kako bi manje jeo, sad jede svaka 3 sata preko dana. Svako dijete je individualno..tu su i geni i sve...
Moj je prvi mjesec dobio 2kg i 200g, i to jeste puno,al pedijatrica je rekla da je to sve ok ako se samo doji. Al on se rodio sa 3950. Ma sve je to super 😊.
Maslacak,bili smo u Klaicevoj zbog frenuluma. Usli,kirurg ga pogledao,rekao da treba recnuti,zamolio da mi izađemo,bebac ostao sam,u roku 1,5 minute nas pozvali nazad. Kratko zaplakao,bilo par kapi krvi,odmah ga podojila,nakon 10 min ga kirurg opet pogledao i rekao sve duper,idite kuci. I to ti je to. Malo je placljiviji danas nego inace,al ok spava i doji. Tako da smo to rijesili,hvala bogu😊
Moj je prvi mjesec dobio 2kg i 200g, i to jeste puno,al pedijatrica je rekla da je to sve ok ako se samo doji. Al on se rodio sa 3950. Ma sve je to super 😊.
Maslacak,bili smo u Klaicevoj zbog frenuluma. Usli,kirurg ga pogledao,rekao da treba recnuti,zamolio da mi izađemo,bebac ostao sam,u roku 1,5 minute nas pozvali nazad. Kratko zaplakao,bilo par kapi krvi,odmah ga podojila,nakon 10 min ga kirurg opet pogledao i rekao sve duper,idite kuci. I to ti je to. Malo je placljiviji danas nego inace,al ok spava i doji. Tako da smo to rijesili,hvala bogu😊
Bas mi je drago da je sve ok proslo. Mis mali,valjda ce sutra vec bit bez placa.
Ja tek sad uhvatila citat sve,ujutro malo u sumi bili,i cijelo popodne se zajebavam s kiseljenjem vrganja.
Blu,opet te dugo nema! Di si? Kako se snalazite? Jel muz jos doma,ili je otisao vec?
Ja isto oblacim samo u pidamicu. Nema kapu osim kad idemo van. Pokrijem ga lagano s dekicom u kreveticu.
Anja koju platnenu si mu stavila? Mozda moras jace stegnut ili bolje namjestit cover. Treba prakse, ne odustaj. Ja mu sad nikako ne volim stavljat pampersicu otkad sam probala platnene. Pve su mi cista plastika
Veceras bila na prvom pregledu kod ginica...nisam prije isla jer smo ono isli na more, a obzirom da nisam rezana, goniča mi je rekla da s pregledom mozemo pričekati iza ljeta. Od menge ni M, i nema je na vidiku...odnosno ovulacije. Tako da jupi! Taman sam otišla poslije pregleda kupiti malo vica i mlijeka kad muz zove da mali place, nisu ga mogli smiriti niti on niti svekrva niti sogica...čim sam ušla i primila ga, instantno je prestao drečati, samo je jadničak jos 5min jecao...tocno je skužio da me nema duže vrijeme.
Mrva, i moj mali je prvi mjesec dobio puno, cak 1600g zamisli, kasnije eto manje. Ma i moj relativno malo jede, svaka 3 sata. Doduše zadnja 3 dana jede oko 140-160ml po obroku, jednostavno trazi vise. Jos uvijek izdajam i do jucer smo imali 1 obrok ad, ponekad niti jedan...a danas cemo prvi puta imati 2 obroka ad.
Cure koje dajete vise obroka ad u danu, uz svoje mlijeko, dajete li jos kakvu vodu? Jer ad je samo hrana, pa me zanima jel se voda pokriva s majčinim mlijekom ili dajete jos malo vodice...
Evabeba, kako je tvoj mali dojio dok niste recnuli frenulum? Nama je to bila prepreka za dojenje između ostalog. Kako tvoje bradavice? Niste imali problema?
Mi smo prvih mj dana imali osip na guzi pa cak i ranice. Ali nije bilo od pelena vec je kakica nadrazila kozu jer je još bio osjetljiviji i dobili smo sprej cytellium od pedice i super je prošlo. Više se sad ne pojavljuje.
Ofnice,dojenje je bilo ok,na tezini je super dobio,al za razliku od prvog djeteta,bradavice su me cesto boljele i desnu mi je cicu nekako teze hvatao. Danas nakon sto smo recnuli vidjela sam da odmah bolje hvata bradavicu,ispravnije😊
Sortiraj odgovore
Najstariji