Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    10. Lipanj 2017. 18:51

Mamika ja pijem babylove caj iz dm za dojilje i kupila sam mamine kapi. Dosta tekućine moraš piti ali opet ako mala ne vuče pazi da ti se upali cica, ili izdajaj. Ali prije izdajanja stavi tople obloge ili topli tus, i masaža kružni pokreti. I samo izdajaj, temp do 38 je ok, sve iznad je potencijalno za antibiotik.
    Napisi u Google marmet tehnika. To je metoda ručnog izdajanja. A ako imas izdajalicu isto prije masaža obavezno!
    Za ne daj Boze, info svima, ako morate na Hitnu, javljate se u hitnu ginekološki. Tak sam ja...

Ofnica
    10. Lipanj 2017. 18:58

Mamika za laktaciju ne znan sto se tice hrane, ali znam za caj od piskavice, kupila sam ga da imam sad poslije babylove. 
    Ja pazim na hranu zbog grčeva, navodno ne jabuke i nista kiselo, a na voćkama guliti koru.
    Mali miš spava na ramenu, molim Boga da nas danas zaobiđu kolike.
    Cure kako se vi borite protiv kolika? Pandica je pisala da zamota malog u topli dekicu. Ja stavljam one ovčice s košticama trešnje ugrijane u mikrovalnoj...ali ne pomaze puno. Lagertha ti si spominjala da su vam isto počele kolike...pomagajte!

koskica
    10. Lipanj 2017. 19:30

Ofnice,
    mojoj odgovara da je nosim preko podlaktice tak da gleda u pod. Tzv. Položaj avion. Tako joj je bušika malo pritisnuta pa joj paše. I da sisa, kod mene to pali

url=https://lilypie.com]

mamika3
    10. Lipanj 2017. 19:48

Joooj,mojima nista nije pomoglo!nosala sam ih,setala s njima,samo sam mogla cekati da to prodje

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

Majaa32
    10. Lipanj 2017. 20:08

Ja sam cili dan oko izdajanja,masaza i sisa ...vise sam oko toga nego oko diteta.Izludi me to

Ofnica
    10. Lipanj 2017. 20:20

Znam Majo, i meni je tak bilo do prije par dana, sad bolje malo sisa i prošao mi je mastitis pa se stanje popravlja. 
    Apropo kolika, ja sam svog bebaca držala danas od 18h do 20h na ramenu, i sad sam ga metnula dolje na krevet potrbuške, jos spava. Citala sam o metodi povijanja bebe radi simulacije okruženja iz maternice. Sta velite na to. Moj se nece smiriti u položaju aviona na podlaktici.

Ninche9
    10. Lipanj 2017. 21:02

Ofnice samo ga ti zamotaj i ja samcula da to pali ibit ce mu lijepo toplo.
    Ja jucer i danas samo dojim, imam u frizideru izdojenog mlijeka oko 50ml od jucer i isto toliko sam stavila u skrinju. I meni je steta bacit. Rekla mi je patronazna da bi se morala nakon podoja do kraja izdojiti na izdajalicu ako osjetim da mi je sisa jos puna. A rekla mi je i da se prije podoja izdojim 5 minuta cisto da malcu navucem jaci mlaz mlijeka. Ali on je jucer i danas tako lijepo sisao da se nisam izdajala. Ne znam sta i koga da slusam. Danas sam doktorici u bolnici objasnila situaciju,ona kaze da maknem bocicu jer je poceo dobivati na tezini. E sad ko bi ga znao.
    Maja potpuno te razumijem. Nemoj biti jalo tuzna,vi to mozete samo nemoj odustati ako to stvarno zelis. Koliko je tvoja beba stara?  Vjeruj mi, ovo sto je danas ne mora biti i sutra. Beba ce svaki dan biti jaca, oni svi refleks sisanja imaju samo se trebaju malo osnaziti. Ja sam bila uzasno tuzna i razocarana jer sam mislila da je dojenje najprirodnija stvar na svijetu i da sve proradi kad bebu stavis na grudi... tako da mi je razocaranje bilo jos i vece kad sam shvatila da to nijr tako. Ostani pozitivna i vjeruj u sebe i svoju bebu i sisat cete kao veliki, vjerujem vrlo brzo 
    Moj malac se rodio u nedjelju i do utorka sam poludjela od muka s izdajanjem. Izdojila sam 2 kapi do 2 mililitra po izdajanju. Malog nismo ni mogli staviti na grudi kad je spavao kao i tvoj a meni su grudi bile prepune i onda sam odjednom u utorak uspjela izdojiti 60ml.. i tako smo mu davali dok ga u srijedu popodne u bolnici stavim na prsa i pozovem sestru i on krene sisati. I eto vidi danas je subota a on sise svaki obrok.
    Mene ovo s dojenjem tako veseli..

Ninche9
    10. Lipanj 2017. 21:05

Ofnice a zasto se ti izdajas? Imas viska mlijeka ili ne pojede dovoljno na sisi?

Majaa32
    11. Lipanj 2017. 07:15

Moja se rodila 02.06.I ja sam mislila da je dojenje najprirodnije i da svak moze al ocito nije svima isto.Patronazna mi dolazi vec treci dan pokusavamo al slabo ide.Mlika ima dosta i sise tvrde pa masirsmo izdajamo al naprsvila sam takve podljeve na lijevoj sisi da me sad boli taknit je.Kako vase bebe i stolice? Moja ima iza svakoga jela pa neznam dali je to normalno? I koliko puta ih presvlacite tokom noci?

11. Lipanj 2017. 10:27

Maja ja ga presvlacim 1 ili nijednom. Utjesila me mama kad mi je rekla da sam ja bila u platnenoj peleni po zimi cijelu noc jer je bilo prehladno za presvlacenje. Bolje da se oboje naspavamo. Meni se cini da je za grceve dobra i ta nosiljka. Stisne ga uz moje tijelo i zagrije, meni budu slobodne ruke. Prvi put kad sam ga stavila je zaspao u roku 5 sekundi. Citala sam da je vecina beba jako nervozna u vecernjim satima tako da vam mozda nisu grcevi. Menu je pedijatar bas potvrdio da jesu jel se mali grci sav i to je bilo u 5, prije toga sam se nadala da mozda ipak nisu.

Liječnici često večernju nervozu pripisuju bebinom nerazvijenom živčanom sistemu (nervoza prestaje kad beba naraste, obično oko 3. ili 4. mjeseca). Pa ipak, dr. Katherine Dettwyler (koja se bavi istraživanjem dojenja u tradicionalnim društvima) utvrđuje da bebe u Maliju, u Zapadnoj Africi, i drugim tradicionalnim društvima, nemaju grčeve ni popodnevnu ili večernju nervozu. Ta djeca su nošena cijeli dan i obično doje nekoliko puta na sat.

http://www.roda.hr/portal/dojenje/opcenito-o-dojenju/doji-li-i-vasa-beba-cijelo-poslijepodne-i-vecer.html

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.