🐠🦀LJETNE BEBE ‘24.🐳🐟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • plave_okice
    28. Lipanj 2025. 07:13

Monny

Kako sad ide s kravljim mlijekom? Probaj staviti malo vanilije, ima bio prah u dmu ☺️

Nikako. Uopce ga ne zeli piti. A inace nije luda za mlijecnim proizvodima. Nudimo joj jogurte, ako pojede 2-3 zlicice super. Ali moram ju pohvaliti (znam da nece biti tako svaki dan), zadnja dva dana je stvarno super jela (dorucak, rucak, vecera te uzina). A prije toga svaki dan ako pojede jedan obrok, mozda dva super. Nije toliko ni brljavila. Bas sam bila ponosna i sretna. Ali znam da ce opet zezati ovisno o danu.

Sparkle212 moja je s godinu dana na sistematskom imala 9,460 kg i super je. Vecina ljudi kad ju primi joj kako je teska 🫣. Ne znam kaj bi rekli za bebace koji imaju 12-13 kg s godinu dana. Ali taman je. Tako da se nemoj opterecivat oko tezine. Bitno da dobiva. 

• babyboy
    28. Lipanj 2025. 08:47

Plave_okice super za zadnja 2 dana,neka potraje dobar apetit i lijepo papanje! 
    Sparkle212 a šta bi mi trebali reći? Mi smo koji dan razlike samo a ima oko 7,5kg. Sitan je i vjerojatno nitko ni ne misli da ima 10 mj,ali boli me briga šta drugi misle,ja sam s njim i hranjenjem prošla što velika većina vrlo vjerojatno nije i nebi to nikome poželjela. On unatoč svemu na svakom sistematskom je u plusu,nikad nije bilo da je gubio na težini ali jednostavno fale ta 3 mj što je pio jedva samo u snu,i sad zadnja 3 mj od kad pije normalno opet većinom nije pio koliko je trebao i hranu još ne jede,odnosno samo brlja. Tako da eto,da,na dane me to deprimira ali opet on je zdrav,jako źivahan,motorički sve uredno tako da eto to su samo kile koje ce prije ili kasnije dostići(imam doma curku od 6 i pol godina i sad bi joj mogli branit da jede🤪)

• sparkle212
    28. Lipanj 2025. 10:19

Babyboy u pravu si, da. Previse se opterecujem nebitnim stvarima. Bitno da su oni zivi i zdravi i sretni. Neke bebe su sitnije a neke krupnije i to je okej 😊

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

• babyboy
    01. Srpanj 2025. 22:05

Hej žene,di ste,jeste žive? 
    Moj evo svakih par dana poremeti spavanja,tako da evo nikako da zaspe🤪
    Ne mogu se sjetiti koja je spominjala da mala voli muffine,ako bi mi htjela napisat recept jer sve što probam nisam zadovoljna kako mi ispadne.
    Monny kako napreduje s bočicom?

• plave_okice
    02. Srpanj 2025. 09:32

babyboy mi smo dobro. Uzivamo u zajednickim danima prije mog povratka na posao. 😊

AD joj vise ne dajem. Kravlje mlijeko ne zeli piti. Ali zadnja 3 jutra sam joj za dorucak radila griz na mlijeku s bananom pa barem tako konzumira 1 dcl mlijeka dnevno 😅 ne znam koliko bi kao trebala piti nakon godine dana. A nije neki preveliki fan mlijecnog. 

Ja sam svojoj radila slane muffine (njih ne zeli) i slatke. Slatke sad hoce pojest - ja zgnjecim 1 bananu, dodam 1 jaje, jednu casu od jogurta (200 ml mjera) u koju stavim pirovo brasno, zlicica praska za pecivo i u pola case (mjera isto ona od jogurta) ulje. I voce po zelji. Trenutno borovnice. Pecem oko 16 min na 200. I fino joj bude. U pocetku ih nije htjela, a sad pojede cca 1-2 dnevno. Od te mjere meni ispadne nekih 9 kom pa ih ima par dana. Stavim ih u frizider. 

• Monny
    02. Srpanj 2025. 09:47

babyboy

Hej žene,di ste,jeste žive?
    Moj evo svakih par dana poremeti spavanja,tako da evo nikako da zaspe🤪
    Ne mogu se sjetiti koja je spominjala da mala voli muffine,ako bi mi htjela napisat recept jer sve što probam nisam zadovoljna kako mi ispadne.
    Monny kako napreduje s bočicom?

Hej, mi smo dobro..spavanje 2x po pola sata, po noći svako malo buđenje 🤦
    Po danu doji 2x i 2x popije na bočicu..sad se izvali i sama drži bocu 😅 
    Ja muffine pravim odokativno: jaje, žlica sira/quarka, jogurta, naribam pola tikvice, mrkvu, pirovo brašno, malo pospem praška za pecivo i po potrebi vode.. smjesa gušća nego za palačinke..
    Meso i ribu je počelo opet lagano jesti, sve kao da proba prvi put 😂 

Uglavnom, imamo problem sa stopalom..dok puže i spušta se, savije stopalo u kiflu.. uskoro imamo pregled kod pedijatra pa ćemo vidjeti što će reći..mi joj ispravljamo koliko možemo..

12/23 UZV ♥️✔️

• babyboy
    02. Srpanj 2025. 10:23

Plave_okice uživajte onda još svi zajedno,kad se vraćaš na posao?
    Što se tiče mlijeka nisam sigurna ali mislim da bi trebalo više od 100ml,ali ako dijete neće nije lako,baš ništa od mliječnog neće? Jogurti,sirevi..istraži koje nemliječne namirnice sadrže kalcij pa čisto ako možeš tako zamijeniti. Iako eto bude s vremenom sigurno nešto zavoljela.
    Monny super! Baš mi je drago da je na kraju prihvatila bočicu. Koliko popije ml iz bočice?
    O pa super za meso i ribu,samo neka nastavi jesti. Žao mi je za stopalo,nadam se da nije ništa nego samo eto tako stavi. Javi šta kaže ped.
    Cure hvala za recepte. Vise ne znam šta bi ovom mom nejedaču napravila.🤪

• Monny
    02. Srpanj 2025. 11:00

babyboy

Plave_okice uživajte onda još svi zajedno,kad se vraćaš na posao?
    Što se tiče mlijeka nisam sigurna ali mislim da bi trebalo više od 100ml,ali ako dijete neće nije lako,baš ništa od mliječnog neće? Jogurti,sirevi..istraži koje nemliječne namirnice sadrže kalcij pa čisto ako možeš tako zamijeniti. Iako eto bude s vremenom sigurno nešto zavoljela.
    Monnysuper! Baš mi je drago da je na kraju prihvatila bočicu. Koliko popije ml iz bočice?
    O pa super za meso i ribu,samo neka nastavi jesti. Žao mi je za stopalo,nadam se da nije ništa nego samo eto tako stavi. Javi šta kaže ped.
    Cure hvala za recepte. Vise ne znam šta bi ovom mom nejedaču napravila.🤪

Između 100-120 ml, onda počne samo žvakati sisač 😂 
    Moja baš voli jogurt i sir, kefir joj je kisel..
    Ooo, znam kako ti je, kao da radim u restoranu 😂😂 
    Vidjeti ćemo hoće po noći piti iz boce pa da se riješimo dojenja skroz do 1. rođendana 🫣

12/23 UZV ♥️✔️

• plave_okice
    02. Srpanj 2025. 14:49

Blago vama da vasi zele mlijecne proizvode. Navodno ni muz do nekih godinu i pol nije htio mlijecno jesti. A ni sad nije lud. Mozda je do genetike. 😅
    Ja sam neki dan radila muffine od sira i tikvice i nula bodova. Samo ga je hitila. Nudila sam par dana slane i nista. 
    Sto se tice posla, startam 14.7. Onda muz ide na GO pa ce nakon toga s njome raditi od kuce do vrtica. 

• Monny
    02. Srpanj 2025. 15:16

plave_okice

Blago vama da vasi zele mlijecne proizvode. Navodno ni muz do nekih godinu i pol nije htio mlijecno jesti. A ni sad nije lud. Mozda je do genetike. 😅
    Ja sam neki dan radila muffine od sira i tikvice i nula bodova. Samo ga je hitila. Nudila sam par dana slane i nista.
    Sto se tice posla, startam 14.7. Onda muz ide na GO pa ce nakon toga s njome raditi od kuce do vrtica.

Haha, moguće da je samo faza..nudi joj češće ☺️
    Ja svojoj radim samo sa povrćem muffine, voće obožava svježe jesti..samo nam je meso/ riba problem..
    Sretan povratak na posao 🙂

12/23 UZV ♥️✔️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.