🐠🦀LJETNE BEBE ‘24.🐳🐟

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • babyboy

Broj poruka: 251

Prijavi adminu

Monny

babyboy

Sparkle212 hvala ti,baš mi je trebalo da vidim ovo,jer podatak sa kutije hrane me baca u depru,jer on valjda nikad toliko po obroku nebu pio😂ali ajd dosta često sad popije 100ml po obroku a noćni budu većinom 110/120ml.
    Ako sumnjaš da je mala prečvrsta bez obzira što ped.kažr imaš pravo trazit uputnicu da odeš na pregled,ipak si ti s njom po cijele dane. Ili odeš privatno negdje🤔
    Monny a slatkoca,mogu si misliti🥰 u kakvom položaju ju hraniš,držiš ju ili je u hranilici? Mislim da kad krenu kašice ide i voda,ono udari početku čisto žlica,dvije vode..
    Na početku ju je muž držao jer je bio na godišnjem, a sad ju stavim u ljuljačku.. čitala sam da to baš nije najbolje, ali onda sam vidjela da i hranilice imaju one nastavke za djecu što još ne sjede pa se nadam da je ipak ok 😶‍🌫️
    Danas sam joj dala dvije žličice vode da proba, ide dobro 😅
    .
    Jel se vaše bebe okreću same na trbuh? Moja se okrene u krevetiću, a na podu još ne, tj moram ju malo pogurati.. primjetila sam i da se odiže da bi sjedila, jel vi svoje onako malo posjednete dok ih držite?

Pa ja isto tako di razmišljam kako ću,jer krenut ću sa nekih 5mjeseci kad napuni a tad se sigurno još ne bude sam posjedao. Vjerojatno budem u bjornu u višljem položaju za početak. Nisam još ni odlučila koju hranilicu kupiti.

• deedee1405

Broj poruka: 47

Prijavi adminu

sparkle212

Babyboyevo bas sam nasla ovaj podatak u grupi Mame izdajalice i meni je malo popustila anksioznost oko hranjenja.https://ibb.co/DYw9mTM. Kuzim da je tebi puno teze kad je manje dobivao na tezini, kako kazes 50grama u tjedan dana, ali eto pocinje povecavati pa vjerujem da ce biti okej. Mi se vrtimo oko 650-700 ml u danu, vise od toga nejde. Nocas je u 4 pojela 120, u 8 se probudila i mislila sam da ce htjet vise pojest kad ono jedva 50ml i nemozes ju natjerat vise. Takve su bebe i to je to.
    .
    Sreca super za pregled 😁
    .
    Laureldrago mi je da je maleni bolje😊
    .
    DeedeeKoliko je tvoj maleni star? Moja je isto cijela cvrsta i stisnuta, cesto joj je tesko pelenu prevuci jer nogice privlaci sebi i stalno mlatari rukama i nogama, pokusava se podici i sjesti, bas je zilava. Od rođenja govorim pedijatrima da me to brine, a oni kazu samo da je jednostavno takva. Dok spava je skroz opustena i dok “vjezbamo” i razgibavamo ruke i noge se opusti, pa ne znam jel bi to bio neki problem hipertonusa ili ne. Inace glavu dobro drzi, voli biti na trbuhu dok ima nesto zanimljivo pred sobom, pocela se okretat s leđa na trbuh.
    Super za dobre noci i spavanje 😊 vjerujem da je tesko s ljubomorom kod starijeg brace ali i to ce proci.

Mali će mi sada 5 mjeseci, i sa tri i pol mjeseci je postao aktivniji do tada je bio bas miran i sav stisnut u ramenima i rukama, nije pružao rukice visoko nego bi ih odmah zgrcio kad bi hvatao nešto. Kad bi ga nosila preko ramena čak i kad je imao manje od mjesec dana je držao glavu, a to je bilo zbog hipertonusa jer na trbuhu bi se izbio jako kratko i onda bi pao i nebi dizao glavu… ali najviše se kuži u rukicama i ne lamatanju s njima, ali sad je to ok a tek amo na jednom vježbama bili (ali ja od rođenja radim vjezbice kaj mi je pedijatrica dala)… sve u svemu, u usporedbi s prvim sam skužila da malo nešto motorički kaska ali evo ide to svojim tokom, ne brinem se a vjezbice ne mogu škodit. Možda na temelju toga i dobijem produljenje roditeljskog dopusta tak da svako zlo za neko dobro (iako ne smatram da je ovo zlo) 
    Ako sumnjaš na nešto traži uputnicu za fizijatra ili privatno otiđi da znaš da si napravila sve kaj je potrebno ali vjerujem da bi ti pedijatrica reagirala da nes ne štima 

• Monny

Broj poruka: 291

Prijavi adminu

babyboy

Monny

babyboy

Sparkle212 hvala ti,baš mi je trebalo da vidim ovo,jer podatak sa kutije hrane me baca u depru,jer on valjda nikad toliko po obroku nebu pio😂ali ajd dosta često sad popije 100ml po obroku a noćni budu većinom 110/120ml.
    Ako sumnjaš da je mala prečvrsta bez obzira što ped.kažr imaš pravo trazit uputnicu da odeš na pregled,ipak si ti s njom po cijele dane. Ili odeš privatno negdje🤔
    Monny a slatkoca,mogu si misliti🥰 u kakvom položaju ju hraniš,držiš ju ili je u hranilici? Mislim da kad krenu kašice ide i voda,ono udari početku čisto žlica,dvije vode..
    Na početku ju je muž držao jer je bio na godišnjem, a sad ju stavim u ljuljačku.. čitala sam da to baš nije najbolje, ali onda sam vidjela da i hranilice imaju one nastavke za djecu što još ne sjede pa se nadam da je ipak ok 😶‍🌫️
    Danas sam joj dala dvije žličice vode da proba, ide dobro 😅
    .
    Jel se vaše bebe okreću same na trbuh? Moja se okrene u krevetiću, a na podu još ne, tj moram ju malo pogurati.. primjetila sam i da se odiže da bi sjedila, jel vi svoje onako malo posjednete dok ih držite?
    Pa ja isto tako di razmišljam kako ću,jer krenut ću sa nekih 5mjeseci kad napuni a tad se sigurno još ne bude sam posjedao. Vjerojatno budem u bjornu u višljem položaju za početak. Nisam još ni odlučila koju hranilicu kupiti.

Mi smo kupili Hauck beta hranilicu..prvo sam mislila stokke tripp trapp, ali s obzirom da se sve kupuje posebno i na kraju košta puno, uhvatila sam Hauck na popustu. Čini mi se stabilnija nego stokke, isto se može koristiti do 90 kg, puno drvo.

12/23 UZV ♥️✔️

• sparkle212

Broj poruka: 227

Prijavi adminu

Evo dok cujem vasa iskustva moguce da je stvarno samo zilavija. Jer dize rukice iznad glave, hvata igracke, normalno se rasteze, samo je eto bas cvrsta. 23.12 imamo sistematski i cjepljenje pa cemo vidjet. Malo nam je problem jer nemamo stalnog pedijatra i svaki pregled je drugi doktor pa su i razlicita misljenja. 
    .
    Ja sam planirala s kasicama poceti s otprilike 5 mj. Gledala sam malo hranilice i vise manje sve imaju spustanje u 4 polozaja, tako da beba prakticki lezi. Vjerojatno jer ne posjedaju se sve bebe stabilno s 6 mj pa je prilagođeno. Meni se dopada Freeon Vito hranilica jer sve se moze rastaviti i pod tus na pranje 😂 ima i onih koje imaju funkciju ljuljacke ali i to imamo zasebno pa mi nije potrebno

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

• babyboy

Prijavi adminu

sparkle212

Evo dok cujem vasa iskustva moguce da je stvarno samo zilavija. Jer dize rukice iznad glave, hvata igracke, normalno se rasteze, samo je eto bas cvrsta. 23.12 imamo sistematski i cjepljenje pa cemo vidjet. Malo nam je problem jer nemamo stalnog pedijatra i svaki pregled je drugi doktor pa su i razlicita misljenja.
    .
    Ja sam planirala s kasicama poceti s otprilike 5 mj. Gledala sam malo hranilice i vise manje sve imaju spustanje u 4 polozaja, tako da beba prakticki lezi. Vjerojatno jer ne posjedaju se sve bebe stabilno s 6 mj pa je prilagođeno. Meni se dopada Freeon Vito hranilica jer sve se moze rastaviti i pod tus na pranje 😂 ima i onih koje imaju funkciju ljuljacke ali i to imamo zasebno pa mi nije potrebno

To je sigurno koma kad se izmjenjuju svaki put pedijatri,jer svak svoje priča,ali dobro po ovome što je napisala deedee velika je razlika i to bi sigurno primjetili. 
    Ja bi neku hranilicu da zauzima što manje prostora a takve većinom nisu u više položaja nego kad baš beba sjedi. Budem još proučavala dok ne krenemo papati

• Arianne

Broj poruka: 286

Prijavi adminu

Sto se tice povisenog tonusa/  hipertonusa... mi idemo na vjezbice jer je dobio infekciju na bolnici. I na kontroli napisala bila doktorica povisen tonus i ja se prepala. A moj je jaci i znao se izvijat za nazad. Ali reli su mi na vjezbicama da je on samo jaci, ima jaci tonus ali ne u smisli da je to lose i nema hipertonus, zmaci da je to ptoblem. Mi radimo vjezbice, radimo baby handling koliko mozemo. I prestao je s izvijanjem, to je pomoglo da smo mu drzali glavu kad smo ga nosili i nismo dali da se izvija i stavili nu igracke ne oznad glave nego vise dolje.
    Tako da ako niste sigurne mozetw i pitaz pedijatricu, ali ako je netko jaci i "napredan" ne znaci odmah hipertonus. I moj drzi glavicu skoro od pocetka, i na nama i na podu...
    .
    Ja sam i dalje ocajna s uspavljivanjem. Prije je znao zaspat i u gymu i u kreveticu i nosenjem. Pa neko vrijeme uglavnom nosenje i pratila sam budne prozore, bio je na maksimumu za svoju dob, 90 min. Pa bi ga u to vrijeme uzela i nosila i uspavala. S ponekim poluuspjesnim pokusavanjima u kreveticu 
    Sad vise nisam pametna. Uzmem ga nakon sat i pol i mogu ga nosit i pola sata i malo vise, ne zaspi uvijek. Pa  sam probala nakon sat i 45, dva. Pa pratit kad zijeva. I ne uspije opet uvijem. Onda mi je to sve puno nosenja pa probam ga usoavljivat bna kaucu, kreveticu, on se rasplace na kraju. Bude i ful blizu sna i opet ne uspije i plac. I kad ga uzmem mu ful puno treba da se smiri, place i na meni. Probala i nosiljku isto plac. (Inace ne place bas.)
    A ja ga ne mogu stvarno sa 6 i pol kila nosat pola sata i vise tih 3-4 puta na dan. Sad skoro uvijek zavrsimo vecim placem. Bas sam ocajna s tim. Mislila sam da je onaj skok oko 12 tjedana, ali traje vec malo vise od  tjedan dana.
    Poppdne nakon 2 pak mi ne spava nikako, uspavljivali ga i pola sata i zaspi 5 min. I onda mi uglavnom bude budan do oko 6 i onda spava do 11 i pol navecer. Po noci se samo budi za cicu i spava ugl.

It's a boy 💙

• Arianne

Broj poruka: 286

Prijavi adminu

Jos sam htjela dodat, sam mi je dosao na ritam od 3 do 4 spavanca dnevno. Tri bude kad preskoci ono spavanje nakon 2 popodne (uglavnom ga ja tu izmedju pokusam uspavat, neuspjesno). Ako ne spava na nama, u autu ili setnji ne spava dugo, oko 45 min ali to mi je ok, jer mislim da se "resetira", bude dobro raspolozen i veseo poslije.

It's a boy 💙

• sparkle212

Broj poruka: 227

Prijavi adminu

Arianne zao mi je da imate takve poteskoce sa spavanjem. Ako te imalo tjesi mi vec 2 mjeseca imamo dnevne spavance od 30-50minuta max, ljubomorna sam na mame cije bebe spavaju po 2 sata u dremkici 🤣. U zadnje vrijeme isto poteskoce sa uspavljivanjem, a od danas i plakanje i jecanje u snu😢 uspavljujem ju i na rukama i hodanjem i pokusavamo na krevetu ali to joj se ne dopada, ima malo preko 6 kila i bome osjetim na rukama poslije pola sata hodanja.  Kod nje svi skokovi traju po vise 2 tjedna jer je takva vise osjetljiva na skok, pogotovo sad dok skoro svaki dan nesto novo nauci. Mama izdrzi 💪🏻

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

• babyboy

Prijavi adminu

Arianne žao mi je da je tako i nemam nikakav pametan savjet,očito je takav i teško mu je zaspat,znam da nije lako i nije ohrabrujuće ali uvijek može biti gore. Mi smo prošli ponedjeljak bili na hitnoj i dok je tamo med.sestra oko njega i pokušavala ga hranit pa mu nos čistila špricom i fiziološkom I uglavnom trajalo je to sve i on se toliko jadničak od plakanja izmorio da kad ga je stavila na bok na krevet i stavila mu dudu zaspao je tako sam iste sekunde. Muž i ja nismo mogli vjerovati da može tako sam zaspat. Naravno da ovime ne želim reći da ga trebaš pustiti da plače. I kod nas su spavanja svakakva ali bome i po noci je sve nešto zbrda zdola,uopće ne spava dobro kao prije. Nema nam druge nego dan po dan i izdržati sve njihove faze💪☺️🤗

• Monny

Broj poruka: 291

Prijavi adminu

Mame, što ste spremile bebama pod bor? 🎄🎁

12/23 UZV ♥️✔️

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.