🐠🦀LJETNE BEBE ‘24.🐳🐟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • plave_okice
    22. Studeni 2024. 14:57

sparkle212

Pitanje kamenca u vodi. Kak vi to rjesavate? Kod nas u gradu je sve gora voda, dok steriliziram dude i bocice i sisace u loncicu sve ostaje bijelo po njima, uzasno izgledaju naslage kamenca koje onda jos poslije ispirem.

Prvi put kad sam pripremala bocice za dolazak bebe sam opkuhavala i sve bijelo kao sto spominjes. A stavljam flasiranu vodu. Jednostavno sva voda ima puno kamenca. Morala sam ih opet oprati. Na kraju mi je susjeda posudila neki prastari gorenje sterilizator i u tome steriliziram sad sve. 

• babyboy
    22. Studeni 2024. 15:09

Hvala vam na odgovorima,ma nije da se zamaram jer nekako mi je i realno da je svaka beba za sebe i sigurno ne može svaka jesti baš kako piše,a kako su mi ovi troje prije bili samo na cici nikad nisam imala  uvid u količine i nisam o tome ni razmišljala,već sam po njima vidjela kad traže i lakše je bilo. On meni jede cca 90ml po obroku,nekad malo vise nekad malo manje,prvo nocno hranjenje je većinom 110/120 ml a ovako preko dana rijetko kad popije 100,većinom manji obroci. Probala sam i da ima veći razmak ali svejedno popije manje. A kod njega to na silu nikako ne funkcionira,prije i ako bi mu uspjela nekako da popije više samo mi to izbljucka,tako da ga ne forsiram nakon što vidim da više ne želi. U danu na kraju popije cca 600/650 a nekad dođe i do 700.
    Kamenac je užasan,i kod nas ga ima puno. Šogorica mi je posudila aventov sterilizator pa je lakše,a dude imamo isto aventove u onoj posudici koje se odmah unutra mogu sterilizirat u mikrovalnih kao i mam bočice,pa nekad tako a nekad u njemu. Ali uglavnom i mene to živcira što ostaje bijelo. Biogaija i vitamin d sigurno mogu skupa,ja sam isto tako davala dok sam imala biogaije.

ElisaDay.
    22. Studeni 2024. 15:14

Pozdrav cure, evo da se javim malo, mi smo dobro, smirila se malo s obzirom na prošli tjedan, baš je bila nemirna tada, sada su nam se i dnevni spavanci popravili, evo je spava već dva sata 💛💛 Neću se ureći, ako sam išla do sada naučila kod beba je to da je svaki dan za sebe 😅

Mi još malo krećemo s dohranom, još cca mjesec dana baš sam uzbuđena, ne mogu vjerovati da je toliko vremena prošlo, leti ovo vrijeme ... 🥹🥹 Skinula sam si neke aplikacije, čitam, gledam videa, još malo ćemi naručiti hranilicu ...

Spavanje i dojenje netko je spomenuo da bebe na AD-u bolje spavaju, to zna biti zato što što je majčino mlijeko lako probavljivo i kraće "drži"... Iako ne mora značiti, neke bebe jednako spavaju i na AD-u i na majčinom mlijeku ...

• babyboy
    22. Studeni 2024. 17:22

ElisaDay.

Pozdrav cure, evo da se javim malo, mi smo dobro, smirila se malo s obzirom na prošli tjedan, baš je bila nemirna tada, sada su nam se i dnevni spavanci popravili, evo je spava već dva sata 💛💛 Neću se ureći, ako sam išla do sada naučila kod beba je to da je svaki dan za sebe 😅

Mi još malo krećemo s dohranom, još cca mjesec dana baš sam uzbuđena, ne mogu vjerovati da je toliko vremena prošlo, leti ovo vrijeme … 🥹🥹 Skinula sam si neke aplikacije, čitam, gledam videa, još malo ćemi naručiti hranilicu …

Spavanje i dojenje netko je spomenuo da bebe na AD-u bolje spavaju,to zna biti zato što što je majčino mlijeko lako probavljivo i kraće "drži"… Iako ne mora značiti, neke bebe jednako spavaju i na AD-u i na majčinom mlijeku …

Super da se smirila i da bolje spava,sigruno je odmah i tebi lakše i stigneš predahnuti.
    O da,svaki dan je za sebe,nekad ide sve glatko a nekad glumim klauna cijeli dan i ništa ne odgovara. Spavanje preko dana isto,nekad spava u komadu 1,5-3sata a nekad spava sat vremena i u tih sat vremena se probudi 5 puta pa nunuškam da nazad zaspi.
    Vrijeme leti brzo,gledajući stariju djecu pitam se kud su otišle te godine,onda opet nekako s njim mi sad trenutno to sve ide sporo ali eto i on će 3 mj za par dana,i tako dan po dan i sve to brzo ide i za čas oni prođu godinu dana...

• Sreća2012
    22. Studeni 2024. 18:12

babyboy

Hvala vam na odgovorima,ma nije da se zamaram jer nekako mi je i realno da je svaka beba za sebe i sigurno ne može svaka jesti baš kako piše,a kako su mi ovi troje prije bili samo na cici nikad nisam imala uvid u količine i nisam o tome ni razmišljala,već sam po njima vidjela kad traže i lakše je bilo. On meni jede cca 90ml po obroku,nekad malo vise nekad malo manje,prvo nocno hranjenje je većinom 110/120 ml a ovako preko dana rijetko kad popije 100,većinom manji obroci. Probala sam i da ima veći razmak ali svejedno popije manje. A kod njega to na silu nikako ne funkcionira,prije i ako bi mu uspjela nekako da popije više samo mi to izbljucka,tako da ga ne forsiram nakon što vidim da više ne želi. U danu na kraju popije cca 600/650 a nekad dođe i do 700.
    Kamenacje užasan,i kod nas ga ima puno. Šogorica mi je posudila aventov sterilizator pa je lakše,a dude imamo isto aventove u onoj posudici koje se odmah unutra mogu sterilizirat u mikrovalnih kao i mam bočice,pa nekad tako a nekad u njemu. Ali uglavnom i mene to živcira što ostaje bijelo. Biogaija i vitamin d sigurno mogu skupa,ja sam isto tako davala dok sam imala biogaije.

Tako i ona meni pije, rijetko kad preko 100 ml, a cesto ni tih 100 ne popije. Koliko god se ja trudila, isto sam radila vece razmake, pa manje pa ovako pa onako ali uvijek mi bude ne istom. Mi smo vecinom isto od 600-650 ml, dok evo prekjucer je bilo samo 545 a jucer 650. Bas jedva cekam iduci pregled da vidim kako napreduje jer i mene muci zasto me papa vise jer je prvi mjesec pila po 130. Ja jos uvijek se izdajam ali izdojeno dajem samo preko noci jer kad dajem preko dana mi jos vise zezne cijeli ritam…

• Monny
    22. Studeni 2024. 18:42

Jel planirate kupovati kašice ili ćete kuhati? Koje su najbolje kupovne? Mi smo planirali za 2 tjedna početi, iako nam je doktor rekao da već počnemo, nekako mi je rano..

12/23 UZV ♥️✔️

laurell
    22. Studeni 2024. 19:11

Kod nas hranjenje funkcionira tako da mu uvijek pravim dozu od 120ml (+prah 135ml ispadne). On rijetko kad popije sve, većinom ostane 10ml, nekad 20ml nekad 30ml. A zna mi i pojesti npr 100ml pa pauza, pa 20ml popije još za pola sata. Nisam pratila koliko sveukupno u 24h pojede. Napreduje i vise nego dobro. Znaju oni koliko im je dovoljno 😅

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

korni
    22. Studeni 2024. 20:47

Pozdrav mame 🤗
    Babyboy drago mi je da je maleni bolje što se tiče afte 🙂 koliko se sjecam, kad sam istrazivala za moju curku, mislim da je taj hipp pre malo masniji, zasitniji, namjenjen ranije rodjenoj djeci, pa da mu nije mozda preteska hrana pa da ga to muci? Mi smo i dalje na hipp ar. 
    Plave okice super za dobar pregled, sretno s dohranom 🍀

Sab simplex moze max 6x15 kapi u 24h. Mi ih isto koristimo, smanjili se grcevi, ali se jos uvijek javljaju.
    Monny sretan 4 mjeseca ❤️ nama su isto rekli s 4 mj da mozemo krenuti, ali sacekati cu još malo.
    Pistacija evo kod nas tu i tamo bude koja bolja noć, pa se nadam da će tako i vama. izdrzimo 🤗
    Sparkle kod nas isto ima brdo kamenca, tako da mi otpočetka kupujemo vodu i nju prokuhavam, ali i ona ga ima 🙄 bočice i dude mi nakon sterilizatora budu okej.
    --
    Ako izuzmemo regresiju i povremene grceve, mi smo dobro, pokusavamo iskoristiti dan max, a vikend još i više. Nocas smo imale dobru noc, pa se nadam da će i ova biti takva.
    Naspavajte se i laku noc svima, puse bebama 💞

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• babyboy
    22. Studeni 2024. 21:12

Sreća2012 dakle tu su njih dvoje negdje po tome,s tim da on nikad više od 120 nije popio i to je rijetko i samo noću se dogodi.
    Valjda su takve bebe,to im je dovoljno,ja sam isto isprobavala manje razmake pa cesce ili veće tazmake pa opet popije malo,i dok je pio izdojeno I sad na ad-u je isto što se tiče količine. S tim da bez obzira što afte vise nema on i dalje ne želi jest pa ga hranim kad zaspe ,luda sam više od toga,ako se ne promijeni nista opet ćemo pedijatrici da vidimo šta ce reci.
    Korni ja sam proučavala i jedina razlika je što pre ima samo laktozu kao i majčino a hipp1 ima dodan škrob koji daje kremastiju teksturu,isla sam na što slicniju varijantu majčinu mlijeku.
    Monny ja ću kuhati ali sigurno da cu nekad i kupiti neku. Što se tiče kvalitete ne znam,mene općenito odbija pomisao da to stoji u tim staklenkama tko zna koliko ali dobro...

Leeloo101
    22. Studeni 2024. 22:08

Vecer... pa lijepo ste se raspisale.. moja pojede od 650-750 u danu, max 120 po obroku, iako je imala izlete do 170, negdje sam čitala da bi u bočicu trebalo ostati 30ak ml, tj da bi uvijek im praviti vise. Ne znam zašto, ja nekad ako vidim da bi još, na brzinu smutim još 60ak ml, nekad prihvati nekad ne.spavanje spava točno od 33 do 39min🫣 kamenac i kod nas uzas, ne znam utječe li na njih, jer ga imam i u prokuhanoj vodi pa vidim da se bijeli kad pretocim a kako je isto bilo i sa kupovinom odustala sam...papa test  narucit ću se sljedeći tjedan.. opet imam neki iscjedak, bez boje i mirisa,  na pregledu mi je rekao da je to ok.. ali isto nek pogleda opet... moja smjehuljica se danas sama prebacila sa trbuscica na leđa..  i umrla od smijeha 😆 i ja skupa s njom..  tata nam je na putu pa smo 4 dana doma, kiša pada i ne možemo nikud.. ponestalo mi ideja za zabavu kad je budna.. danas se počela buditi nakon pola h.. pa sam ššškala 10min ne bi li produzila a ona mi se nasmijala u facu, i što da joj napravim.. mazi je...herpes i meni je izašao, ne može se dijete zaraziti osim putem sline, mene je danas lupila u usnu i krenula tu rukicu u usta, zgrabila sam je i držala dok je nisam dezinficirala,  malo se prepala, ja mislim da sam ja vise... Ali valjda nije prešlo..  samo se sjetim patnje koju je babyboy imala s aftom... vladine mjere ne znam jeste li cule od 1.1. Bi trebao stupiti Zakon na snagu sa primjenom od 1.3. Da placa zaposlenima ženama koje su imale do 3000 eur placu ide u cijelosti, tj ne pada na 995 koliko je bilo prije, i to bi trebalo obuhvatiti i nas 🥰 jedna lijepa vijest za laku noć...

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.