Cure imam pitanje,
Jel zna netko šta bi bio znak da djetetu ne odgovara formula?
Kazu uglavnom budu probavne tegobe, puno vise bljuckanja ili povracanja, napinjanje i grcevi, nekima budu i kozne promjene, barem koliko sam istrazivala. Nek me ispravi netko ako sam u krivu
Ne povraća,bljucne jako rijetko,dok je pio moje mlijeko češće je bljuckao,kaki svaki dan dok na mom mlijeku nije svaki nego svaki drugi,treći a nekad čak i nakon 4,5 dana tek i nekako se tad bas mučio pokakiti,jedino što je na mom mlijeku puno više prdio,sad rijetko kad pa ne znam jel ga to muči. Malo je nervozniji i zna ga uloviti plač koji baš djeluje da ga boli neš i nogicama mlatara tad. Tad mu dam kapi kids colic pa mislim da pomogne,probat ću i espumisan staviti u koju bocu pa da vidimo. Za koji dan će napuniti 3 mjeseca pa se nadam da ce toga biti sve manje
Napadaji placa su povremeno normalni.. možda se samo privikava.. što mu davas? Ne znam smije li se to dvoje mixati, provjeri
E pije hipp bio combiotik pre,ma nisam ni mislila mixat nego vidit kako ce biti uz njih. Plakao je on i prije naravno da je,nego nekako mislim da ovo njegovo nije znak da mu ne odgovara mlijeko pa sam zato htjela čuti vaša mišljenja ili iskustva šta bi bio znak da ne odgovara.
To je i kod nas dohrana.. moguće da je i skok.. on je oko 12.tj
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Plave_okice super za dobar pregled i veliku curu😊
Sretno sa kašicama🤗
Cure koje ste krenule ili krecete uskoro sa kašicama javljajte kako ide☺️
Leeloo101 jučer je bilo bolje i kroz dan i navečer. A da,skok nam je isto na vratima😬
Vrijeme je baš ružno i hladno,taman za pokriti se dekicom,uključiti tv i ne izlaziti iz kreveta😜fale mi nekad ti dani kad sam si to mogla priuštiti..
Ostatak cura s foruma slabije se sve javljate,nadam se da ste svi ok.
Whatsapp grupa nadam se da ste svi dobro i da su bebači dobro.
Pozdrav, evo ja cu zasad samo napisat da vas citam i htjela sam se javit, ali kad pocnem pisat moj se probudi. 🙈
.
Za papu meni je moj ginekolog rekao da ce uzet nakon 3 mjesrca, da mu se javim. Na prvom pregledu nakon poroda mi nije uzeo, inace jos sam evo krvarila sad taman nakon 9 tjedana sam prestala (sve je bilo ok). Ja sam zasad prezadovoljna mojim ginekologom i vjerujem mu.
.
Babyboy mi smo na formula+moje, ponekad se za brijeme hranjenja grci i place. I zadnje dane vise, zna mi po 6-7 puta podrignut, i nakon cice i nakon bocice. Kako jede na cici ili bocici se grci i pocne plakat i onda ga dignemo i podrigne. Ali muka je stvarno, traju mi hranjenja onda i 45 min do sat. On je vec dosad imao perioda kad je tako i kad je bolje. Ne znam je li normalno. Dajem mu Nan. Također bljucne malo ali ponekad. Prije je vise stucai pa neko vrijeme be i sad opet.
.
Imam Sab Simplex kapi ali sam gledala koliko se daje i ogromna je doza a nije najcesce prestrasno pa se nisam usudila. Plus on ko za inat bas kad odlucim npr vitamin d stavit u bocicu, bas tu odlici pojest do pola. :-P
It's a boy 💙
Pozdrav mame ☺️ moja beba danas ima 4 mjeseca 🥰🥰 mi smo dobro, cijepljenje je prošlo bez nuspojava.. dnevno spavanje nam se napokon popravilo, a noćno je i dalje u pola 3 i pola 7 buđenje 🤞🍀
Ja njoj od početka dajem vitamin D, sab simplex i probiotik na žličicu, ne zajedno naravno.. što se tiče sab simplexa, pedijatar nam je rekao da može i više puta dnevno, jer to praktično samo prođe kroz njih..mi nekad namočimo i dudu s tim kad jako plače. Dva puta se okrenula sama na trbuh, trenutno je najzanimljivije gurati šake u usta 😅
Meni se jutros zacrvenilo na usni, kao da će mi izbit herpes pa me sad strah zbog bebe, jer sam ju poljubila u čelo prije nego sam vidjela 😕
12/23 UZV ♥️✔️
Babyboy mi smo poceli s Hipp bio combiotik 1 jer je to dobivala i u bolnici, ali grcila se i napinjala, puno vise prduckala i stolica je bila bas jako sluzava pa smo polako presli na Novalac 1. Za sad je okej, manje se grci i stolica nije sluzava pa mislim da joj bolje odgovara.
Kroz noc jos doji a kroz dan kombiniramo izdojeni i AD.
Nama je espumisan jos pogorsao grcevr i vjetrove, jos se vise mucila to izbaciti pa dajem samo Kuds colic kapi po potrebi i to nam odgovara
21.12. ➕
12.1 imamo otkucaje 🩷
Nifty✔️ it’s a girl 💖
Pozdrav svima 😊 ja sam zadnjih tjedana ukljucila "survival mode" 😂 pa rijetko navratim... a nemam ni sta lijepo pisat pa ono 🙄 sve mogu sazet u jednoj rijeci: NESPAVANJE. Na rubu sam da mu probam dat AD samo da vidim bi li to pomoglo kod spavanja. Iako mi je na sisi okej, jede, ne zali se. Ali stalno se budi i preko dana lose spava.
I meni malo fale cure koje su otisle na wapp, bas kad smo otvorile novu temu 🥺 javite se kako ste 😊
Baš lijepo da ste se raspisale😉
Arianne i on se nama dosta podriguje nakon što pojede,s tim da kad tako krene pit pa pljuvat ili biti nemiran znam da više neće,dignem ga ispodriguje se i više nam šanse da bi popio,a to mi je koma kad popije samo cca 60/70ml.
Vitamin d mu uvijek dajem na žličicu sa malo mlijeka,tako sam sigurna da je popio(osim ako mi pljune sve van🤪)
Monny sretna 4 mjeseca🥰super za cijepljenje ili za dobra spavanja,neka se tako nastavi. Vjerujem da nece ništa biti ali pripazi samo za dalje ako je herpes,znam da refleksno kreneš sigurno ali eto valjda će brzo proći.
Sparkle212 sluzava stolica je ipak neki znak da ne odgovara,bitno da se nađe šta im odgovara.
Pistacija13 ajoj bas mi je žao,jel tako manje više oduvijek ili je to ona slavna regresija sna? Ne mora značiti da bi uz AD bolje spavao,ali opet ako će ti to ista značiti možeš probati,pa nije smak svijeta ako popije jednu bočicu adaptiranog,a opet ne mora značiti ni da će ti htjet popiti s obzirom da doji I na to je naviknuti.
Mame znam da je svaka beba za sebw i postoje te tablice i sve ali evo čisto okvirno koliko piju vaše bebe po obroku,nama će za koji dan 3 mjeseca i on ne pije te količine po obroku koje pišu na tablici,ja uopće ne mogu zamisliti da on popije toliko,ako se to ikad desi ja ću otvoriti šampanjac i proslaviti🤣🤣
Babyboy, evo ja sam mu ove dane par puta iz raznih razloga (odbija cicu ili ponekad mu zbog grcenja lezeci polozaj ne pase) dala samo bocicu, i to ad ili ad i izdojeno i znam da mi po danu pije po meni vise od 100, uglavnom je tih puta bilo 130-150. Pred par tjedana je jednom tocno stotku popio.
S tim da se to desilo tocno tih par, 2-3 puta da bas mogu rec sgurno, i onda je bilo toliko. Kako i cica uglavnom ne znam koliko popije. Dobio mi je zasad svaki mjesec 1200 grama u kilazi. Ali vidim po njemu, on od pocetka ima teka
It's a boy 💙
Pistacija moja se budi oko 2-3 i 6-7 za hranjenje, isto je bilo kad je pred spavanje cicala i sad dok popije AD. Mozes probat i vidjet kak ce ti biti.
.
Babyboy nemoj se zamarati kolicinama na kutiji. Na Novalacu pise da bi s 3 mj trebala piti 150ml 5 puta na dan sto je kod nas nemoguce. Laura mi nekad jede na rate, svakih sat vremena oko 60 i onda jedan obrok potamani 140, nebitni jel AD ili moje. Oni jedu koliko im je potrebno. Ja sam naucila ako ju forsiram da samo ispovraca sve po meni, pogotovo po kosi pa to vise ne radim 😂 ponudim ako mi djeluje da je gladna jer mljacka i trpa rucice u usta ali ne forsiram. Na maminom mlijeku su navikli cesce jesti manje kolicine pa im je AD nesto novo u trebaju se priviknuti na vece kolicine. Negdje sam procitala da mozes mijesat AD sa svojim mlijekom ako ga imas, radi privikavanja bebe na okus. Slozis AD po uputama i dodas svojeg i navodno da nekim bebama to pomogne da prihvate AD.
.
Ja dajem vitamin D i Biogaiu skupa na zlicici, nisam znala da se to ne smije. Zbog cega tocno se ne preporuca?
.
Pitanje kamenca u vodi. Kak vi to rjesavate? Kod nas u gradu je sve gora voda, dok steriliziram dude i bocice i sisace u loncicu sve ostaje bijelo po njima, uzasno izgledaju naslage kamenca koje onda jos poslije ispirem.
21.12. ➕
12.1 imamo otkucaje 🩷
Nifty✔️ it’s a girl 💖
babyboy nemoj se voditi time sto pise na kutiji. Svako dijete je individualno. Moja bi sad mislim trebala piti po 210 ml 5x na dan, a pije 6-7 bocica po 135 ugl (a popije 110-120 po obroku, rijetko kad cijelu bocicu). Pije od 750 - 850. Ujutro joj napravim npr. 170 jer ponoci ne jede. Ali npr. danas nakon cjepljenja je ujutro popila 110 ml, za 2 h 95 ml i za 1,5 h 70 ml. Ocito joj danas pasu manji obroci.
….
Negdje sam citala da je djeca koja su na AD-u minimalno trebaju piti po danu 500 ml, a 1000 ml je granica. Prosjek je nekih 750 ml. Ako neko dijete pije npr 600 ml i dobiva na tezini, to je u redu. Ima djece koja piju 1200 ml i vise. Treba jednostavno osluskivati svoje dijete. Ako trazi 8x dnevno po 100 ml, neka tako jede. Neko dijete pojede 210 po obroku pa mir 5 h. Moja je cesce gladna. Jedino noc sva sreca izgura bez jedenja.
Sortiraj odgovore
Najstariji