Petrucika znam o kojem osjećaju pričaš, i ja sam to imala, iskreno, ignorirala sam to i trpjela i kasnije kad su se uspostavile ponuda i potražnja, to je jenjalo. Jako je neugodno i bolno, slažem se. Probaj, ako već nisi i to upogonila, bebu stavljati u položaj nogometne lopte i ostale položaje da ti iz različitih kutova prazni dojku, nekad pomogne.
🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
🦹'90-sve ok!
2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
2022.-izvanmaternična desno-MTX
1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
Petrucika jesi probala malo masirati tu dojku prije podoja, lagano. Ili kratko se izdajati sa izdajalicom? Možda ti je zastoj mlijeka u nekom kanaliću i beba ne uspije izvući. Meni se znalo dešavati baš taj osjećaj koji opisujes kad bi ona lijeno vukla na početku, imala je žuticu pa je neke podoje to značilo i po 45 min dojenja usporenog. Ja bi masirala dok ne bi locirala mjesto di pecka i onda bi izdajalicu upogonila i tu lagano masirala dok je ona radila doslovno stvarat pritisak na taj dio ali ne smije previše boliti. Znao bi kao komadić sira izaci onako gušće konzistencije. S time da bi prije malo grijala, pa masirala pa nakon podoja hladila.
Sretno da se cim prije riješis toga.
Pitanje za one koje imaju već djecu jeste nakon svakog noćnog hranjenja presvlačili bebe? Moje frendice su vrlo sarolike odg mi dale. Pevu kcer sam zbog problema sa bubrezima morala često presvlačiti, njoj oelena nikad nije bila onako napuhano puna. I to mi je neka normala, al sad me uvjeravaju da ne treba to baš tako često plus sto je deckic pa ni nije tolika opasnost od urinoinfekcija. Koja su vaša iskustva?
Pregledi🤰🏼
.
23.06. - Katrin, Pixi, AnnieP, LuI
24.06. - Shoko, Cordisoo, _spring_, Maria31
25.06. - AnnaR, Milica24, TejaT
26.06. - Lolola13
27.06. - Sabrina86
30.06. - Mom_stera, Mrss26
02.07. - ddm2463
04.07. - Pukica
16.07. - Zrinkolina
.
Popis stvari za bebu: 285
Popis stvari za rodilište: 293
.
Katrin, Pixi i LuI sretno nam danas na pregledu. 😊
.
Ako još netko ima sretno, nisam baš pohvatala ni pitala zadnjih dana pa mislim da mi neke cure fale na popisu.
🩷 7/2022
Petrucika jesi probala malo masirati tu dojku prije podoja, lagano. Ili kratko se izdajati sa izdajalicom? Možda ti je zastoj mlijeka u nekom kanaliću i beba ne uspije izvući. Meni se znalo dešavati baš taj osjećaj koji opisujes kad bi ona lijeno vukla na početku, imala je žuticu pa je neke podoje to značilo i po 45 min dojenja usporenog. Ja bi masirala dok ne bi locirala mjesto di pecka i onda bi izdajalicu upogonila i tu lagano masirala dok je ona radila doslovno stvarat pritisak na taj dio ali ne smije previše boliti. Znao bi kao komadić sira izaci onako gušće konzistencije. S time da bi prije malo grijala, pa masirala pa nakon podoja hladila.
Sretno da se cim prije riješis toga.
Pitanje za one koje imaju već djecu jeste nakon svakog noćnog hranjenja presvlačili bebe? Moje frendice su vrlo sarolike odg mi dale. Pevu kcer sam zbog problema sa bubrezima morala često presvlačiti, njoj oelena nikad nije bila onako napuhano puna. I to mi je neka normala, al sad me uvjeravaju da ne treba to baš tako često plus sto je deckic pa ni nije tolika opasnost od urinoinfekcija. Koja su vaša iskustva?
Ja sam samo do kad nije povratila porodjajnu tezinu i malo vise, presvlacila prije svakog podoja da se razbudi. Poslije smo lovili rutinu spavanja u 7, budnjenje u 10 i u 2-3 i u 10 bi je presvukla a u 2-3 ne. Ako bi se probudila jos prije jutra opet bi je presvukla, al je brzo ulovila rutinu i s dva mjeseca cca izbacila ovo nocno budjenje u 2-3. Nikad nije dobila infekciju🤷♀️
Curica 6/23 🩷
Sa prvim smo bas cesto mjenjali nocne i cak radili veliku gresku ako se navece ukaki prali ga uvijek i poslije borbe da zaspe sad sam pripremila dosta suhih krpica koje postaju vlazne maramice u dodiru sa vodom a i vlaznih ako zatreba, a svakako ce biti mjenjanja bar 2 u toku nocu jer sigurno da im smeta puna pelena pogotovo sad na ovim temperaturama
Petrucika bas tako probaj kako su ti cure rekle topli obrok prije podoja, da izvuce dobro pa hladni nakon.
I ja sam znala masirat tijekom poroda, nisam nikad imala mastitis, al mi se znao kanalic zacepit koji put pa bi tako to izvukla. Ako duze doji, a slabije vuce mozes probat i na izdajalicu, meni je izdajalica super vukla, al zezne ponudu potraznju pa sam ja imala hiperprodukciju s prvom i stalno kvrge i mucila sam se duze nego sam trebala dok nisam sve uspostavila.
Bitno da nema ranica, crvenila i u njenim ustima pogledaj, cisto da nije soor.
—-
Nocno presvlacenje- prvu curku cesto tj svaki podoj, al ona ima alergije i tad se to nije znalo pa je svaki podoj imala stolicu, a i cesto mokri nocu, njoj se jos mokraca nije koncentrirala ni u ovoj dobi od 3.5g, ima pelenu za noc, za dnevno spavanje nema. I vecinu noci je do 2g bila upiskena ako ne bi promijenila bar jednom.
S drugom curkom nije tako, njoj se vec sad bolje koncentrira urin, a u 8.mj ce 2g, nju nisam uvijek presvlacila i vrlo brzo smo bili samo na 1 nocnom presvlacenju dok nisam kupila bolje pelene za noc pa ju nisam onda vise ni presvlacila. I ona je kakala tipa 1-2x dnevno, nije imala tako proljevaste ceste stolice kao starija.
Tako da ovisi o djetetu, ako doji uredno, ne kaka, a nije prepiskena, ja bi pustila da spava. Nadam se da mali nece bit alergicar i atopicar i da ce i kod njega sve stimati; necu ga presvlacit non stop, mozda na pocetku dok ne registriram koliko mokri i dobiva na tezi, dok ne skuzim koliko su efikasni dnevni i nocni podoji.
—-
Danos sretno danas! I ostalim curama na pregledu❤️.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Topli oblog, ne obrok😅.
Iako moze i obrok🤣.
Ja danas obavila depilaciju, jos od “obaveza” u cet malu vodim kontrolu orl, a u pet ce u vrticu proslavit unaprijed rodendan i gotovoo. Cekati.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Masirat tijekom podoja.
Boze nisam normalna jutros. Strka, nism kavu stigla popit, curke se jucer vratile s mora, jutros spremanje za vrtic, a ja imala dep u 8 pa trcala poslije vrtica
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Cure ja cekam patronaznu zvala san ju naime ja imam ranice ticno na bradavici u samom centru u reduni nista areola nego bas bradavica i moguce da me zato i boli neznan!! Samo je svaki podoj uzasno bolan dok ne krene pece bass bass sad vidit ce mo sto ce reci patronazna ali cisto se bojim i napiti i bilo sto da mi se ne stvara velika kolicina jer cak me i pece jako kad mliko krene nadolaziti!! Javim se nadam se da ce mo naci rjesenje dr dojka je skrozz ok da nije ovoga ja bi bila top ali evo valjda mira nesto!! Stavim kupus tu i tamo i obloge bude lakse ali cim se napuni opet isto!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Onda je mozda krivi hvat, stavljaj multi mam komprese i onu lanolinsku mast, dojit moras na tu stranu, sta ces, proc ce. Bitno da odrzavas cistim i suhim da neku infekciju ne navalis na to, zraci sise😁.
Ja sam isto imala ranicu i nastala je kao krastica bas na bradavici skroz na pocetku dojenja kad je jos bila mala i nije skroz uspila uhvatit kako treba, popravili smo to brzo, al bolilo je kad bi svaki put kidala tu krasticu pa je trebalo koji dan da zaraste.
Sretno, javi sta je pazronaza rekla!
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Sortiraj odgovore
Najstariji