Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pukica
    17. Veljača 2025. 11:15

Mene je isto znalo zaboliti u lijevom jajniku, onako sijevajuća bol ali ne bi dugo trajala pa se nisam zabrinjavala. 

• LuI
    17. Veljača 2025. 11:21

Bok cure, kod mene ništa posebno za prijaviti 😊od posla, male, kućanskih obaveza i nekih svojih aktivnosti ne stižem do foruma. Vama s tegobama želim da što prije prestanu. Kod mene sve prolazi ok, nikakvih problema, nisam još dobila na kilaži, posteljica isto sprijeda, pokrete ne osjetim, jedino kao mreškanje plodove vode, utjeha onima koje isto ne osjetite 😊
    .
    Odjeća mi ćemo isto u početku bodije na preklop, ne preko glavice. Sve ću pripremiti i oprati početkom 6 mj budući da mi je termin početkom 7 mj
    .
    Pregledi - sretno vam svima ovaj tjedan ❤️

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

petrucika
    17. Veljača 2025. 11:23

Dan cure ja sam odvezla malog u vrtic i otisla kod prijateljice na kavu!! Kuci san donila nekoliko torbi robice🤪i kusin za dojenje!! Nemam pojma sto ima al ima svega tako da mislim plus ovo sto sam kupila da vec sad imam vagon robe!! Nisan gledala sto san donila rekla mi je da ima svasta od posteljine tetrica robe znaci auto mi je puno male robice i plus taj kusin! To san fino sve ostavila unutra pa kad moji didu bar da mi donesu u kucu pa kad dode vrime cu sve to pregledat!! Inace kod mene standardno po starom❤️

+ 10.10.

lolola13
    17. Veljača 2025. 12:04

Tinchilina

lolola13

Tinchilina

Mislim, nisu opasni. Al su lošiji izbor od onih preko glave.

Pokusala sam jucer guglati ali stvarno nisam nista nasla o tome… Bas me zanima kako kopcanje bodija moze utjecati na razvoj 🙈 Ako naides opet ajde pliz napisi kaj se dogada s bebom ako se to koristi, instagram nemam 😅
    .
    Cure sretno danas na pregledima! Uzivajte u bebicama 😁

Baš pokušavam, da ne ispadne da sam izmislila 😅 al kao što rekoh, ja ću prva to izignorirati i sigurna sam da ako i ima neki utjecaj da je to stvarno zanemarivo. Al sjećam se da je naglasak bio zbog tog što se kopča kao po strani, bilo bi idealno ako bi bio na preklop pa se kopčao po sredini, onda ne bi bilo nikakvih "problema". Al kao zato što se kopča po strani valjda na neki način drugačije stimulira jednu i drugu stranu tijela, tako nešto. Al isto kao što ni jedan fizijatar/pedijatar nećr preporučiti niti odobriti npr baby byorn ili bilo kakve njihalice, pa se i to na veliko koristi. Mislim da je najvažnije kako postupamo sa bebom, u smislu babyhandlinga, da se pazi da se izmjenjuju strane na koje se bebu diže/spušta, nosi, stavlja na spavanje, akrivnosti na tvrdoj podlozi itd i to sve skupa ima ogroman utjecaj na psihomotorički razvoj u odnosu na to je li bodi na preklop baš ono 100% idealan. Tako da se ja definifivno neću s time zamarati.

Ma necu se ni ja zamarati, niti te ne optuzujem da izmisljas 😅😂  Mene ti to vise ovako zanima, volim citati te stvari o razvoju, bilo psiho ili fizio, pa bi zato voljela znati. Fasciniraju me te teme oduvijek i svasta citam onda, sto god mi dode pod ruku 😁 
    .
    Libo, meni je u ranijim tjednima znalo tako kao probadanje u jajniku ali sam ja nekako povezala da mi je to sve normalno jer bi brzo prosla bol. Javljalo mi se cesce lijevo ali nekada i desno, bila bi ostra bol i nije trajala dugo. A znalo mi se i bas puno puta u danu javljati. Spontano je nestalo a trajalo tipa 2 tjedna pa nisam nikada ni pitala dr za to. Nakon toga mi je počelo s malo drugacijim bolovima nize dolje kada hodam i ti bolovi mi znaju i duze trajati i nekako su vise kao bolan grc, kao kad slezena boli. To cu sad pitati na pregledu ali pripisujem te bolove ligamentima, misicima i ostalim strukturama u zdjelici koje imaju sada veci pritisak i sire se kako maternica raste 

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

AnnieP
    17. Veljača 2025. 12:48

Leptirica_  nadam se da nećeš više povraćati i da će i ta mučnina proći. Drži se. ♥️
    .
    A vidiš da, utječe posteljica i ublaži udarce. Opet je i kod svakog drugačije s posteljicom naprijed kad će osjetiti baš udarce. Ali nemaš brige, lupati će i tebe bebica da ćeš bome dobro osjetiti. 😄
    .
    Shoko meni je muž isto uzeo par bodića broj 50 dok sam bila u bolnici. Sve stvarno stigne, nema panike. A i te male brojeve brzo prerastu pa stvarno za početak ne treba puno robice jer niti će kud ići, a brzo će prerasti.
    Jedino tko bljucka, onda bodića treba.
    .
    LuI dobro se držiš s kilažom. Koja je tajna? 😄
    Sad vidim da ti imaš curku mlađu od moje 2 mjeseca i sad smo 2 dana razlike u terminima. 😊

🩷 7/2022

• LuI
    17. Veljača 2025. 13:19

AnnieP, nema neke tajne, i u prvoj trudnoći nisam ništa dobila do 20. tjedna, a od 20-40 tjedna sam onda dobila 10,11 kg, ne sjećam se točno. Mislim da sam čak u 9-om mj trudnoće dobila 3 kg, a od mnogih žena sam čula da zadnji mjesec nisu ništa dobile na kilaži.
    .
    Da, imamo curice skoro iste dobi. Kako tvoja reagira na seku? Moja se nešto i ne veseli 🤣

.
    A za pokrete , evo stvarno kod mene ništa osim pred neki dan to mreškanje plodne vode. Prvi put sam malu osjetila oko 19. tjedna i to baš konkretne pokrete. Možda mi sad dečkić bar bude mirniji 😁

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

• greta10
    17. Veljača 2025. 14:06

Tincilina jel imas mozda onaj mail za narucivanje u visokorizicnoj sa Sv.duha?

Curica 6/23 🩷

• greta10
    17. Veljača 2025. 14:14

Jgreta10

Tincilinajel imas mozda onaj mail za narucivanje u visokorizicnoj sa Sv.duha?

Nasla mail:)

Curica 6/23 🩷

AnnieP
    17. Veljača 2025. 14:15

LuI

AnnieP, nema neke tajne, i u prvoj trudnoći nisam ništa dobila do 20. tjedna, a od 20-40 tjedna sam onda dobila 10,11 kg, ne sjećam se točno. Mislim da sam čak u 9-om mj trudnoće dobila 3 kg, a od mnogih žena sam čula da zadnji mjesec nisu ništa dobile na kilaži.
    .
    Da, imamo curice skoro iste dobi. Kako tvoja reagira na seku? Moja se nešto i ne veseli 🤣

.
    A za pokrete , evo stvarno kod mene ništa osim pred neki dan to mreškanje plodne vode. Prvi put sam malu osjetila oko 19. tjedna i to baš konkretne pokrete. Možda mi sad dečkić bar bude mirniji 😁

Pa mi smo baš iznenađeni koliko je naša Lucka svjesna seke. 
    Mi smo ti s njom negdje u svibnju počeli pričati za bebu, da li bi voljela bracu ili seku imati.
    Onda kad sam ostala trudna ona je od početka govorila da seka dolazi, da želi seku. Znači nekih pola godine je govorila da će biti seka, od početka moje trudnoće još više. Nije rekla da želi seku nego da je seka i gotovo.
    Pa sam ju pripremala što ako je braco, ali ona je uvjerena bila da je seka. I stvarno je evo znala da je seka.
    Niti jedan dan ne prođe da ona mene ne traži da joj pokažem seku (da maknem majicu i potkošulju), ona onda ljubi trbuh, mazi, pjeva pjesmicu seki, kaže joj laku noć, lijepo spavaj. Predivno nešto.
    Sinoć je ljubila trbuh pa viče moja seka, moja seka. I kaže meni, mama ja volim seku. Ja sam se rastopila.
    Uglavnom nismo očekivali da će toliko biti svjesna i sretna što dolazi seka. Svima ponosno govori kako će se zvati i mi smo presretni. 😊
    A kad rodim tko zna kako će biti, to nitko ne zna. 😄

🩷 7/2022

Pixi
    17. Veljača 2025. 14:23

Libo i ja sam imala bolove s desne strane kod jajnika, par dana trajali, išla čak i na hitnu. Nisu ništa pametno našli osim da su neki koliki ( kao grcevi). Uglavnom ništa strašno. I sad me zna nekad zaboliti, ali brzo prodje. 

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.