Ja moram prvo sobe srediti, kad malo zatopli, onda planiram pregledati robicu sto sam dobila od sestre. Nisam jos nista kupila, toliko se osjecam zbunjeno kad krenem to istrazivati… Ne znam od koje velicine da krenem, ne znam dal da kupujem duge rukave, kratke rukave ili sta vec… Hlacice s onim carapicama ili bez 😏🫣
Uhvatilo me par dana da sam rekla da krecem u kupovine po malo, onda sam se sva nesto pogubila tako da nisam jos nista uzela 😂😂😂😂
Pa ja bi svakako prvo vidjela sto si sve dobila i onda mozes dalje razmisljati sto ti treba 😊 Ja sam prvo imala paniku da ce bebi biti stalno vruce pa sam kupila samo bodice s kratkim rukavima - velicinu 56 i 62. Onda sam pricala s mamom pa mi je ona objasnila da beba treba svejedno biti u dugom - pa sam kupila duge pidzamice i zatvorene i otvorene na stopalima, tajice i hlacice i bodice s dugim rukavima. Ali ja sam to sve samo po par komada u velicini 56 i 62. Sad si razmisljam mozda kupiti jos 2-3 bodica velicine 50 cisto da imam ako bude manja beba… U svakom slucaju nisam nicega kupovala puno jer znam da cu i dobiti, a i beba brzo sve preraste pa ne treba bas toliko odjevnih kombinacija 😁
.
Uzet cu jos i koju kapicu i carapice. Ostalo cekam da vidim kaj cu dobiti od sogorice pa cu kupiti po potrebi ako bude jos cega falilo…
.
Najvise sam zapravo uzela tetra pelena jer iz iskustva s necacima znam da se to nenormalno koristi i trosi pa da imam dovoljno 🤣
Ovisi. Moja starija je rodena krajem 7. mj i bome je dosta kratkog nosila inace bi se krenula pregrijavati. Klimu tad nisam bas palila.
2021. M 💗
Ja sam u prvoj tek u onih 45 dana prije prala.i peglala. Mislim, sve je bilo kupljeno, al nisam.htjela da stoji dugo neoprano. Jedino sam torbu za rodilište bila nešto prije spremila, za svaki slučaj. Na kraju sam i prenijela par dana, bušili mi vodenjak itd.
A sad se stalni brinem da ne bi slučajno prije sve krenulo bla bla, i kako idem na go za koji tjedan, planiram.se odmah toga pocet hvatat. Voljela bih i u kući napraviti generalku nelih stvari koje ne budem uskro mogla opet čistiti, tipa sredit kompletan ormar koji je ugraden dužinom zida od 4 m 🤪🙈😄 i tak, da kad dođem sa bebama da samo ove osnovne stvari možemo održavati, a ovo ostalo da može stajat neko vrijeme.
Kad smo kod robe i ormara, imam užasan problem.sa robom nošenom kratko i koja mi je klasificirana kao uvjetno čista- nije za ormar, nije za pranje. Što svoje robe, što od maloga. Suprug nema tih problema, on nosi par dana i onda baci na pranje. I onda tu robu premećem na sve strane i uglavnom na kraju sve završi u pranju jer nemam kud s njom a nakon pranja je mogu složit u ormare. Ima tko kakav savjet?
Ja za tu robu imam jedno mjesto u ormaru i o da sve sto tamo stavim znam da bi trebalo iznositi u iducih par dana da bacim na pranje. Moj ormar je dubok pa mi je cista roba ajmo rec u pozadini, a ova polucista onda stoji ispred
To sam bila probala, al na kraju bi onda tamo samo gomilala i zaboravila na to, jer sam to odvojila u dio ormara koji rijetko otvaram. Al vidiš ova ideja da stavim nekako u dio sa čistom robom, al opet nekako odvojit da mi je na vidljivom bi mogžda i moglo upaliti. Budem razmislila o toj varijanti, hvala na priejdlogu. 🤗
Ja sam inace imala na stolici ali od kad smo preselili u ovaj stan vise nije bilo te stolice 🤣 Pa sam se ovak na kraju organizirala i stvarno mi djeluje. Brzo opet obucem jer me smeta da stoji tako i gomila se jer onda ne mogu tako lako iza do cistog pa je i psiholoska fora hahahah
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Ja moram prvo sobe srediti, kad malo zatopli, onda planiram pregledati robicu sto sam dobila od sestre. Nisam jos nista kupila, toliko se osjecam zbunjeno kad krenem to istrazivati… Ne znam od koje velicine da krenem, ne znam dal da kupujem duge rukave, kratke rukave ili sta vec… Hlacice s onim carapicama ili bez 😏🫣
Uhvatilo me par dana da sam rekla da krecem u kupovine po malo, onda sam se sva nesto pogubila tako da nisam jos nista uzela 😂😂😂😂
Pa ja bi svakako prvo vidjela sto si sve dobila i onda mozes dalje razmisljati sto ti treba 😊 Ja sam prvo imala paniku da ce bebi biti stalno vruce pa sam kupila samo bodice s kratkim rukavima - velicinu 56 i 62. Onda sam pricala s mamom pa mi je ona objasnila da beba treba svejedno biti u dugom - pa sam kupila duge pidzamice i zatvorene i otvorene na stopalima, tajice i hlacice i bodice s dugim rukavima. Ali ja sam to sve samo po par komada u velicini 56 i 62. Sad si razmisljam mozda kupiti jos 2-3 bodica velicine 50 cisto da imam ako bude manja beba… U svakom slucaju nisam nicega kupovala puno jer znam da cu i dobiti, a i beba brzo sve preraste pa ne treba bas toliko odjevnih kombinacija 😁
.
Uzet cu jos i koju kapicu i carapice. Ostalo cekam da vidim kaj cu dobiti od sogorice pa cu kupiti po potrebi ako bude jos cega falilo…
.
Najvise sam zapravo uzela tetra pelena jer iz iskustva s necacima znam da se to nenormalno koristi i trosi pa da imam dovoljno 🤣
Ovisi. Moja starija je rodena krajem 7. mj i bome je dosta kratkog nosila inace bi se krenula pregrijavati. Klimu tad nisam bas palila.
A ne znam vise ni sama, mama me isprepadala da sam previse kratkog kupila i da prestanem jer ce bebi biti hladno 😅 Stan nam je na sjeveru pa mislim da ne bude bas prevruce, jedino kad dodu oni toplotni udari - e onda moram klimu upalit da malo pomogne.
.
U svakom slucaju racunam da svega stignem kupiti i kad se beba rodi, ovisi kako bude s njom i koliko bude velika. Najbitnije mi je da za početak imamo spremno, da ne mora nitko trcat u ducan prvih tjedan - dva
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Ja san kupila ugl dugo samo imam 5 kratih bodica ostalo dugo!! Ja cu il kratki bodi ili dugi kratki rukav tesko da cu duperat mislim da ce bodici biti ono najpotrebnije bar meni i glavno za oblacenje!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Jos dam tila reci da cu kupit jos kratkih bodica i odjelce cu orid kraj kad vidim kolka ce biti otprilike!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Vi koje vec imate djecu, otprilike nas savjetujte koliko čega treba za početak. Mislim da je Lunolina jednom objavila dobar popis po par stvari od dugih rukava, kratkih, čarapice, kapice itd...
Ja još ništa nisam kupila osim tetrica, čekam šogorice da pregledam njihovu odjeću
👩🏻🦰35, 👩🏻💻42
pokušavamo od 8/22
1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓
Pixi dost je nezahvalno dat savjet o kolicini jer ako ce beba puno bljucat ili imat eksplozivne stolice trebat ce je i vise presvlacit- neke moje frendice su i 3 put dnevno presvlacile. Evo moj popis za prvu. Sad bi smanjila broj bodija dugih (na 3) a povecala broj jednodjelinih pidjamicA. - sad cu uzet paket od 5. Vestice bi izbacila, al opet ovisi kako ce bit ljeto.
7 bodija dugih rukava u 2 velicine
7 bodija kratkih u 2 velicine
3 odijela pijame prve velicine i 3 druge velicine
2 vestice lagane za vecer
4 hlacica- 2 sa stopalima i 2 bez
2 kapice
1 paket carapica od 4 komada
15 tetra pelena
Nekoliko podbradaka
Curica 6/23 🩷
Vi koje vec imate djecu, otprilike nas savjetujte koliko čega treba za početak. Mislim da je Lunolina jednom objavila dobar popis po par stvari od dugih rukava, kratkih, čarapice, kapice itd…
Ja još ništa nisam kupila osim tetrica, čekam šogorice da pregledam njihovu odjeću
Nama su na pocetku spas bili bodici na preklop jer je on stvarno bio sitna beba rodjen sa 3 kg, tetri mnogoo mi smo ih imali sigurno 30 nama su trebale za sve zivo, vlaznih maramica jer ne pravite gresku kao ja npr na pocetku kad sam u 3 ujutro prala ukakanu guzu pa se razbudi pa show 🤣 mi smo uzimali babylove ili violeta aqua ili one to je to vlazne krpice, baby love velike tufere kako kad, trenerkica isto nam je trebalo vise jer te male pelenice cesto propuste kaku 🫣.
On je 1.5 mj nosio 50-56 tako da je nama trebalo i imam bas puno toga ali za zimsku bebu.
Sad kako beba stize u augustu bas i ne znam kako cu i koliko cega ali kako je termin sredina augusta mislim da cu imati bar za noc dugih bodica neki detaljan plan jos uvijek nemam moramo pregledati sve sta imamo sta fali jos nista nisam
Sta nam nikako nije trebalo sigurno do 6 mj majice, djemperi, stramplice i sve te stvarcice koje sam ja uzela jer su slatke a jako tesko se navlace i ako mu obucem vristao je jos na to skafander sad mislim da cu se drzati bodica, trenerkica, sorceva, ako bude curica laganih pamucnih haljinica i to je to
Vi koje vec imate djecu, otprilike nas savjetujte koliko čega treba za početak. Mislim da je Lunolina jednom objavila dobar popis po par stvari od dugih rukava, kratkih, čarapice, kapice itd…
5 dugih bodyja,
5 kratkih bodyja,
3 bratele bodyja,
7 pidama cca (bez stopala su mi bile draze),
5 hlacica (bolje mi bile bez stopala i elastike oko struka),
Paket carapa (cca 5-7 kom),
2 kapice nek se nade,
2 podbradka nek se nade (nismo koristili tako rano),
Tetra pelene 20 velikih, 9 tetra krpica, 2 rucnika za kupanje
To mi je baza neka.
Dokupili na kraju za stariju hlacica u 50 jer je bila vitka, mislim da je i po pidamice manje na kraju muz isao.
I cist jedan savjet prijateljski, to sta vele za tezinu su PROCJENE. Moju malu su u 36tt procjenili na 3600, s tolko je rodena 41+5.
2021. M 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji