Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tejkili
    06. Prosinac 2023. 09:52

mala6

Tejkili

Jutro cure! Ajme obozavam ove dozivljaje sa Sv.Nikolom.😍
    Ja jucer legla s mucninom i jutros se probudila vec u 5 radi nje. Drzi cijeli dan i nista mi se ne jede. A ja bila uvjerena da cu u trudnoci s gustom jesti pizze i hamburgere jer ih inace izbjegavam, kad ono nista za sad🤷🏻‍♀️
    Imam pitanje- jedino sto mi malo olaksa sve je mineralna pa me zanima moze li se nju piti ili bi bilo bolje donat npr? Ili imate neki trik?😄

Ja san guglala i dvi stvari su mi koliko toliko pomogle. Ima fora za disanje kroz nos. Udisi 3 sekunde,drzi zrak tri sekunde,izdahni 3sekunde (pomaze ako me bas ne valja). I sinoc sam probala vodu s limunom. U casu vode iscidis po limuna i pojes mic po mic. Ja san se priporodila nakon 4 dana ne mucnina nego povracanja di god san bila

E hvala ti, bas cu probat! Ma trenutno bi i govno pojela kad bi znala da ce se ublaziti, tako da na sve sam opcije spremna i krecem isprobavati🥳

Perpetua
    06. Prosinac 2023. 09:55

malaBubamara123

Prema dosadašnjim pregledima 12.6. bi trebao biti 👣

Mi smo onda baš blizu, meni je 13.6. 🤗

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
    20.6. stigao braco ❤️

Martina1931
    06. Prosinac 2023. 10:00

Jesam se pohvalila jutors kako ne povracam hehe
    Opet nisam do wca stigla. Morala sam sad ribat i wc i hodnik, a i morat cu tek svjeze opranu kosu opet prat😅

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Perpetua
    06. Prosinac 2023. 10:00

A ovo za preglede, očito baš jako ovisi o doktoru, da. Meni moja je dosad svaki put pogledala vaginalno (i ručno i UZV), a zadnja mislim 2 puta i preko trbuha. Za otvorenost u prvoj trudnoći ne pamtim da su mi ikad ičim mjerili osim prstima. Ali realno to stvarno većini ne bi trebala uopće biti stavka do puno kasnije u trudnoći. Makar mi je doktorica spomenula zadnji put na pregledu kao "sve zatvoreno, super", što je i sasvim očekivano, ali očito oni to ipak prate i ranije. 

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    20.6. stigao braco ❤️

Perpetua
    06. Prosinac 2023. 10:03

A za ultrazvuke kad me uhvati panika, ja se samo svaki put sjetim kako u Skandinaviji i npr Nizozemskoj (i vjerojatno još ponegdje) oni imaju onak ukupno 2-3 ultrazvuka u cijeloj trudnoći. 😂 Frendica u Švedskoj je prvi UZV imala s valjda 18 tt, i onda poslije još jedan i to je manje više to.

Na što se moja frendica ginekologica ful zgraža, ali istovremeno mi je zanimljivo kako npr na uzorku te frendice u Švedskoj i njenih prijateljica tamo (sve su iz Hrvatske), njih svih 8-9 je imalo trudnoće bez ikakvih problema, krvarenja, komplikacija, nijedan carski rez, ništa, na sad već 15ak djece rođene. A u našoj grupi u Hrvatskoj dosta nekih hematoma, carskih rezova i sl. Baš mi to bude fascinantno.

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    20.6. stigao braco ❤️

• Freya1
    06. Prosinac 2023. 10:09

NPelica

Freya1

Super ideja za brbljaonicu 😃
    NPelica ma dobro je to jedino bi te mozda mogla poslati na urinokulturu ne zbog dosta bakterija nego zbog pozitivnih nitrita
    Pistacija da, da na mehaničko čišćenje sam i mislila 😊 znam za sve ove sto si nabrojala da se smiju osim za glikolnu, imam je doma i ne koristim jer sam iz nekog razloga bila sigurna da se ne smije, hvala ti 😃
    .
    Meni je zadnji put radila vaginalno samo zato da vidi krvarim li a inače mi je preko trbuha uzv radila 😅

Uh, sad sam tek to vidjela.. pojma nemam od čega je to 😅 ono što sam pročitala sada, nemam nikakvih tegoba.. osim što pisam svakih pola sata 😅 a vidjet ću dali će ista rec na to danas, ili tek na pregledu 🤷‍♀️

To znaci da sto posto imaš neku bakteriju jer neke tipa E.coli, Klebsiela.. razgrađuju nitrate koji su u normalnom urinu negativni u nitrite pa se onda pokaže taj plusic na trakici. Eto jedino bi to moglo biti pa bi te mogao poslati na urinokulturu 😄
    .
    Ja nisam ni znala da se mjeri ta otvorenost tak rano, mislila sam to tamo pred porod 😂
    Nikako da pitam dr smije li dečko ići sa mnom unutra, nekak mi je neugodno to pitati a znam da bi on bio sretan 😃

• Freya1
    06. Prosinac 2023. 10:11

Perpetua

A za ultrazvuke kad me uhvati panika, ja se samo svaki put sjetim kako u Skandinaviji i npr Nizozemskoj (i vjerojatno još ponegdje) oni imaju onak ukupno 2-3 ultrazvuka u cijeloj trudnoći. 😂 Frendica u Švedskoj je prvi UZV imala s valjda 18 tt, i onda poslije još jedan i to je manje više to.

Na što se moja frendica ginekologica ful zgraža, ali istovremeno mi je zanimljivo kako npr na uzorku te frendice u Švedskoj i njenih prijateljica tamo (sve su iz Hrvatske), njih svih 8-9 je imalo trudnoće bez ikakvih problema, krvarenja, komplikacija, nijedan carski rez, ništa, na sad već 15ak djece rođene. A u našoj grupi u Hrvatskoj dosta nekih hematoma, carskih rezova i sl. Baš mi to bude fascinantno.

Ma daaaaj??? To isto nisam znala da su tak rijetko išle a nama je previše mjesec dana hahha
    Kod nas stalno nekome nešto, istina 

NPelica
    06. Prosinac 2023. 10:18

Freya1

NPelica

Freya1

Super ideja za brbljaonicu 😃
    NPelica ma dobro je to jedino bi te mozda mogla poslati na urinokulturu ne zbog dosta bakterija nego zbog pozitivnih nitrita
    Pistacija da, da na mehaničko čišćenje sam i mislila 😊 znam za sve ove sto si nabrojala da se smiju osim za glikolnu, imam je doma i ne koristim jer sam iz nekog razloga bila sigurna da se ne smije, hvala ti 😃
    .
    Meni je zadnji put radila vaginalno samo zato da vidi krvarim li a inače mi je preko trbuha uzv radila 😅

Uh, sad sam tek to vidjela.. pojma nemam od čega je to 😅 ono što sam pročitala sada, nemam nikakvih tegoba.. osim što pisam svakih pola sata 😅 a vidjet ću dali će ista rec na to danas, ili tek na pregledu 🤷‍♀️

To znaci da sto posto imaš neku bakteriju jer neke tipa E.coli, Klebsiela.. razgrađuju nitrate koji su u normalnom urinu negativni u nitrite pa se onda pokaže taj plusic na trakici. Eto jedino bi to moglo biti pa bi te mogao poslati na urinokulturu 😄
    .
    Ja nisam ni znala da se mjeri ta otvorenost tak rano, mislila sam to tamo pred porod 😂
    Nikako da pitam dr smije li dečko ići sa mnom unutra, nekak mi je neugodno to pitati a znam da bi on bio sretan 😃

😮😮😮 eh sada 😅 
    Hvala ti ❤️ vidjet ćemo popodne što će biti.. 🤞

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

• mala6
    06. Prosinac 2023. 11:04

Tejkili

E hvala ti, bas cu probat! Ma trenutno bi i govno pojela kad bi znala da ce se ublaziti, tako da na sve sam opcije spremna i krecem isprobavati🥳

E znan taj osjecaj. Ja san se samo jednom ispovracala putem do wca po sebi,ali eto da zlo ne cuje,ne hvata me vise tako. Tu mi je jedna cura predlozila mineralnu i bademe,nije lose ali mi ne pomaze u velikoj mjeri

M-P
    06. Prosinac 2023. 11:25

Mene svaki puta pitala jel dragi tu.. kontam pozvala bi ga i na vaginalni. Mislim meni ne smeta 😂 
    Al ja sam sama isla jer sam mislila da puste tek kad je preko stomaka

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.