Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • plave_okice
    27. Studeni 2023. 16:54

Mareeeee

Martina1931

Mareeeee

Cure jedna informacija….vinogradska iskljucivo radi kombinirani probir u 12 tj trudnoce znaci ako vam ginekolog pusti prekasno uputnicu nece vas primiti oni vise ne uzimaju u 13 tj po novom🤣znaci debili… eto… 5 dana cekala odgovor da bi nakraju prvo dobila da nema termina pa mi poslali da samo rade u 12 tj

Oh, dobro za znati svakako. Znaci radi se iskljucivo u 12tjednu ili moze i prije tipa 11tjedan?

Iskljucivo u 12 tjednu ja sam preko veze sad iskopala termin …. s tim da ako nazoves tjedan ranije ne znaci da ces dobit termin jer termina nema i zapravo nisi ti kriv i tako prode tjedan bzv… ja sam cekala njihov odgovor 5 dana unjesto da su me odmah narucili i odgovorili na vrijeme … tako da najbolje bi vam bilo odmah dok ste u 10 tj znaci ttipa vec na 9+5…reci ginekologici da posalje uputnicu kako bi dobili termin na vrijeme

Ja sam u 13. tjednu pa sutra idem na kombinirani. Doktorica mi je dala uputnicu još na prvom pregledu polovicom listopada i za par dana sam im slala mail. Čak mi je doktorica rekla da se može i u Petrovoj napravit i da ne treba narudžba. Sad koliko je istina ne znam. 

• Hulala18
    27. Studeni 2023. 16:58

Napisah roman o stvarima i ode poruka, nije se poslala.

Uglavnom, neuporedivo sam iskusnija sada, logično 😂 Bilo je stvari što sam kupila bespotrebno, a bilo je i što nisam, a trebalo je. Između ostalog prematalica, koju sad obavezno uzimam, jer kako leđa bole prvih mjeseci poslije poroda kad si u položaju presvlačenja bebe na krevetu.
    Uzeli komodu u Jysk-u, a mekanu podlogu za krevet. Greška 😂 
    Eto jedan iskusni savjet od mene.
    Drugi da treba uložiti dobro u kolica, L se obožavala vozati, a nisu bila baš bajna, lagana za upravljati, Kika Boo neka uzela, neiskusna. 
    Ima toga još, sitnih stvari dosta. 
    A sebi za ćeif sam joj kupila jedno 40 flasica 😂 imala je i grcice, pa sam i mijenjala da tražim idealnu da što manje vazduha guta. Na kraju je to bila dr Brown's, a i njih smo dosta imali. A nismo nažalost uspjeli uspostaviti dojenje iz raznih razloga, ali eto, dijete koje je popilo antibiotik 4-5 puta i to onaj najblaži.
    Dojenje je najbolja opcija za bebu, ali u slučaju nemogućnosti, nemojte misliti da će biti nešto slabije ili bolesnije od dojenih beba. 
    Dugo me je to mučilo kad je bila beba i nije lako tim mamama kad se nađu u društvu mama koje ponosno, jako, naglašavaju to dojenje, a znaju da ti ne dojiš. 

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična
    3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)

M-P
    27. Studeni 2023. 17:10

Ja sto se tice stvari za bebu sve nekako cekam ta 3 mj da produ.. nekako se ljutim sama na sebe nekad jer ko da
    Dozivam zlo, al nije tako nego jednostavno psihicki ce mi bit lakse … a onda kad prode to i pogotovo kad saznam spol.. ja ne znam evo.. nek me netko zaustavi 😂😂😂

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

M-P
    27. Studeni 2023. 17:15

Hulala18

Napisah roman o stvarima i ode poruka, nije se poslala.

Uglavnom, neuporedivo sam iskusnija sada, logično 😂 Bilo je stvari što sam kupila bespotrebno, a bilo je i što nisam, a trebalo je. Između ostalog prematalica, koju sad obavezno uzimam, jer kako leđa bole prvih mjeseci poslije poroda kad si u položaju presvlačenja bebe na krevetu.
    Uzeli komodu u Jysk-u, a mekanu podlogu za krevet. Greška 😂
    Eto jedan iskusni savjet od mene.
    Drugi da treba uložiti dobro u kolica, L se obožavala vozati, a nisu bila baš bajna, lagana za upravljati, Kika Boo neka uzela, neiskusna.
    Ima toga još, sitnih stvari dosta.
    A sebi za ćeif sam joj kupila jedno 40 flasica 😂 imala je i grcice, pa sam i mijenjala da tražim idealnu da što manje vazduha guta. Na kraju je to bila dr Brown's, a i njih smo dosta imali. A nismo nažalost uspjeli uspostaviti dojenje iz raznih razloga, ali eto, dijete koje je popilo antibiotik 4-5 puta i to onaj najblaži.
    Dojenje je najbolja opcija za bebu, ali u slučaju nemogućnosti, nemojte misliti da će biti nešto slabije ili bolesnije od dojenih beba.
    Dugo me je to mučilo kad je bila beba i nije lako tim mamama kad se nađu u društvu mama koje ponosno, jako, naglašavaju to dojenje, a znaju da ti ne dojiš.

Sto se tice dojenja moram komentirat.. ja bi isto voljela ali ako ne uspijem necu se osjecati lose radi toga.
    Iskreno mislim da nece djeci nista faliti. 
    Ne razumijem to naglasavanje i sta su one sad kao bitnije i bolje? Pa sve je stvar kako kod koga , pa ne mozes na to utjecati. Ja imam toliko frendica koje su u bolnici rekle da nece dojiti, pa mi nikad nije palo na pamet rec sta ti je pa moras.. nitko nista ne mora .. moze ako zeli, a ima pravo i ne zeljet.. ne znaci da ne voli svoje dijete.. isto tako imam frendicu koja je takve bolove trpila da je svakodnevno plakala kolko joj se sve upalilo i jednostavno je na prirodni nacin smanjila a na kraju je i skroz nestalo mlijeko. 
    Netko zeli netko ne. Svatko ima pravo izabrat, kao sto svatko ima pravo izabrat zeli li imat djecu il ne zeli. 
    Ljudi previse misli da su njihova misljenja od neke vaznosti.. a to ciljano nekog povrijedit mi je odvratno i nisko 

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

Mareeeee3112
    27. Studeni 2023. 17:19

plave_okice

Mareeeee

Martina1931

Mareeeee

Cure jedna informacija….vinogradska iskljucivo radi kombinirani probir u 12 tj trudnoce znaci ako vam ginekolog pusti prekasno uputnicu nece vas primiti oni vise ne uzimaju u 13 tj po novom🤣znaci debili… eto… 5 dana cekala odgovor da bi nakraju prvo dobila da nema termina pa mi poslali da samo rade u 12 tj

Oh, dobro za znati svakako. Znaci radi se iskljucivo u 12tjednu ili moze i prije tipa 11tjedan?

Iskljucivo u 12 tjednu ja sam preko veze sad iskopala termin …. s tim da ako nazoves tjedan ranije ne znaci da ces dobit termin jer termina nema i zapravo nisi ti kriv i tako prode tjedan bzv… ja sam cekala njihov odgovor 5 dana unjesto da su me odmah narucili i odgovorili na vrijeme … tako da najbolje bi vam bilo odmah dok ste u 10 tj znaci ttipa vec na 9+5…reci ginekologici da posalje uputnicu kako bi dobili termin na vrijeme

Ja sam u 13. tjednu pa sutra idem na kombinirani. Doktorica mi je dala uputnicu još na prvom pregledu polovicom listopada i za par dana sam im slala mail. Čak mi je doktorica rekla da se može i u Petrovoj napravit i da ne treba narudžba. Sad koliko je istina ne znam.

Gdje

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Mareeeee3112
    27. Studeni 2023. 17:22

Muljatori zesci 

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• Hulala18
    27. Studeni 2023. 17:29

M-P,
    Sve si u pravu i ja sad tako razmišljam kad je ona petogodišnjakinja i to je daleko iza mene, ali u tom osjetljivom postporođajnom periodu sam se znala osjećati kao da manje dajem svom djetetu, a svi želimo dati najbolje moguće. 

Evo, još nešto što sam prošla i šta sigurno neću proći opet, ako bude sve u redu i dođem do te priče sa drugim. 

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična

• Hulala18
    27. Studeni 2023. 17:32

A znači, obzirom da ima trudnica što su dobro ispred mene, brzo će početi fotke kupovina i savjeti ko i šta. Biće nam zanimljivije i brže će proteći vrijeme ☺️☺️
    Ja za prematalicu imam jedan izbor kod sebe ovdje ili da se zaletim za Ikeu Zagreb, cca 2h od mene, pa uzmem tamo nešto što mi se sviđa. Vidjećemo na proljeće 🤭 sad će to, samo za 5 mjeseci 😂 

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična

bopsich
    27. Studeni 2023. 17:38

Meni su leukociti bili 14.6 i kad sam radila OGTT sam morala ponoviti i pali su na 13.8, a crp je bio povisen 28.4 (do 5 je ok), ali doktor je rekao da nema razloga za brigu i nisam radila daljnje pretrage.. 🤷‍♀️

👱🏻‍♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
    08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
    Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
    03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
    Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
    27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
    Veritas ✅️
    17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵

bopsich
    27. Studeni 2023. 17:41

Deedee sad vidim da tebe brinu niski leukocoti, a ne povišeni. Onda stvarno ne znam, ja sam se zabrinula za povišene jer nisam znala da tako treba biti. Zašto doktoru ne pošalješ nalaze, on će ti najbolje znati reći...

👱🏻‍♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
    08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
    Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
    03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
    Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
    27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
    Veritas ✅️
    17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.