Preletjela sam malo teme koliko sam uhvatila… 😊
Jastuk za trudnice je meni bio dobar u prvoj trudnoći (i poslije neko vrijeme za razne stvari), onda sam ga poklonila dalje u obitelj, i nedavno sam zaključila da ću kupiti opet isti. Ja sam uzela iz Mali anđeo jer je on najveći, 185 cm s vanjske strane, to mi paše da imam stvarno oko sebe koliko mi odgovara, oni manji mi nisu baš tako dobri (ali to ovisi o osobi, a i o mjestu u krevetu). U ovoj trudnoći već sad (i već koji tjedan) recimo osjetim da mi baš paše da imam neki jastuk malo ispod trbuha kad sam na strani, ili između nogu, tako da sam zato već sad naručila i trudnički.
.
A ostalo ni ne planiram baš nabavljati do tamo negdje pred kraj, jer će mi manje-više samo robica trebati. Ne treba nam krevetić, mi svi spavamo na madracima na podu i to nam je super (selit ćemo se u međuvremenu i ne znam kakav će biti stan, ali planiramo nastaviti isto). Kolica recimo da imamo riješeno, imamo kišobran kolica od kćeri koja su super, i kumovi imaju košaru za njih koju će nam proslijediti, makar bi dio mene volio ipak imati i "konkretna" kolica za duže šetnje, to mi je pasalo s kćeri (a imali smo posuđena koja smo vratili). Ali ne bih davala puno para za njih, pa ću čekati selidbu i vidjeti kakvo je tržište rabljenih tamo, držim fige da je dobro 😂😂 Kod frendice u Švedskoj je recimo second hand tržište baš razvijeno, ona bez problema kupuje te neke (kod nas) skuplje marke tipa Bugaboo ili Yoyo za prihvatljive cijene. Marame za nošenje imamo već nekoliko, jako volim nošenje. ❤️ I to je to što mi pada na pamet, realno bebama stvarno ne treba puno, puno je više do marketinga koji tjera roditelje da misle da im treba i ovo i ovo i ovo i ovo…
I ono, ok, neke stvari kupimo da si ugodimo kao roditelji i ispunimo neku *svoju* želju. 😄 Samo molim vas nemojte kupovati one pletenice i ogradice za krevete, jer osim što su nepotrebne, mogu biti i vrlo opasne, a i dalje viđam prečesto slike natrpanih krevetića za bebe. 😔
A ja već gledam te pletenice, gnijezda i sl. i predivno mi je sve 🙈 Naravno da ne bi držala bebu da spava s time, ali lijepo mi je kao ukras, ne mogu si pomoći 🤷♀️ Također sam svjesna toga da bebama skoro ništa od toga nije potrebno, i zapravo to kupujem radi sebe jer ću ja uživati u tome. Ali ne vidim ništa loše u tome..
👱🏻♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
Veritas ✅️
17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵
Cure jedna informacija….vinogradska iskljucivo radi kombinirani probir u 12 tj trudnoce znaci ako vam ginekolog pusti prekasno uputnicu nece vas primiti oni vise ne uzimaju u 13 tj po novom🤣znaci debili… eto… 5 dana cekala odgovor da bi nakraju prvo dobila da nema termina pa mi poslali da samo rade u 12 tj
Oh, dobro za znati svakako. Znaci radi se iskljucivo u 12tjednu ili moze i prije tipa 11tjedan?
Iskljucivo u 12 tjednu ja sam preko veze sad iskopala termin .... s tim da ako nazoves tjedan ranije ne znaci da ces dobit termin jer termina nema i zapravo nisi ti kriv i tako prode tjedan bzv... ja sam cekala njihov odgovor 5 dana unjesto da su me odmah narucili i odgovorili na vrijeme ... tako da najbolje bi vam bilo odmah dok ste u 10 tj znaci ttipa vec na 9+5...reci ginekologici da posalje uputnicu kako bi dobili termin na vrijeme
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Perpetua zasto mislis da pletenice za krevetic mogu biti opasne? Nisam o tom razmisljala 👀
I curke kako stojite s umorom? Koliko znam trebao je u drugom tromjesecju popustit al meni definitivno nije, cekam taj nalet energije…samo gledam gdje cu lec po cijeli dan 😩
Imam plwtenicu evo vec godinu dana probali smo i s onim ravnima uz krevet prvo je puno tanje i djete udara dirwktno s glavom o krevet ....pletenica ima vezice i pricvrsti se za krevet i puno je deblja mali ju obozava ...kad je na boku draga ju i tako zaspi .... s tim da se pere i susi komotno u perilici i susilici...
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Maree budem pricala sa ginekologinjom iduci tjedan, tad sam 10+5 ili 6, nisam sigurna pa cu gledat termin. Ak ne Vinogradska, ima i drugih bolnica🙈
.
Ponovit cu vadjenje secera iduci tjedan vjv, sad se pridrzavam relativno striktno plana i programa za prehranu, nesto povratim nesto se zadrzi 🤷♀️
Tako se nadam da ce biti ipak biti ok da ne moram na OGTT, bas bih voljela izbjeci dijagnozu gestacijskog dijabetesa. Iako citam da je to u jednu ruku i "nasljedno". Sestra mi ga je isto imala u trudnoci, a i mama.. samo su pazile na prehranu, nije bila potrebna terapija.
.
Cure sa pregledima danas, kako je proslo?🤗❤️
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Maree budem pricala sa ginekologinjom iduci tjedan, tad sam 10+5 ili 6, nisam sigurna pa cu gledat termin. Ak ne Vinogradska, ima i drugih bolnica🙈
.
Ponovit cu vadjenje secera iduci tjedan vjv, sad se pridrzavam relativno striktno plana i programa za prehranu, nesto povratim nesto se zadrzi 🤷♀️
Tako se nadam da ce biti ipak biti ok da ne moram na OGTT, bas bih voljela izbjeci dijagnozu gestacijskog dijabetesa. Iako citam da je to u jednu ruku i "nasljedno". Sestra mi ga je isto imala u trudnoci, a i mama.. samo su pazile na prehranu, nije bila potrebna terapija.
.
Svakako i kod petrove je tako a za sv duh ti nisam.sigurna tj neznam....😊svakako reci joj da ti odmah posalhe uputnicu
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
.
.
Svakako i kod petrove je tako a za sv duh ti nisam.sigurna tj neznam….😊svakako reci joj da ti odmah posalhe uputnicu
Radim u zdravstvu, nac ce se termin 😂😂
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Cure, imam pitanje, kolika vam je bila vrijednost leukocita u trudnoći i u kojem tjednu ste vadile krv?
Ja sam sada na 5+0 vadila krv i leukociti su mi 4.4 a u trudnoći bi trebali bit u intervalu od 5.7 pa do 13 i sad me to brine jer u trudnoćama kad sam imala spontane isto su leukociti bili ispod 5.7
Perpetua zasto mislis da pletenice za krevetic mogu biti opasne? Nisam o tom razmisljala 👀
I curke kako stojite s umorom? Koliko znam trebao je u drugom tromjesecju popustit al meni definitivno nije, cekam taj nalet energije…samo gledam gdje cu lec po cijeli dan 😩
Zato što se smatra da je generalno bilo što u djetetovom krevetiću potencijalna opasnost od gušenja, pogotovo kad su jako male bebe. Jer beba koja zarije nosić u nešto tako mekano potencijalno još nema snagu da se i odmakne po potrebi ako joj ponestane zraka. A ako računaš čak i da se radi o vrlo maloj bebi koja je još nepokretna, treba uzeti u obzir i da ne možemo nikad predvidjeti kad će se beba možda prvi put okrenuti usred noći.
Prema svim informacijama koje sam ja našla kad sam to istraživala, smatra se da je bilo kakva potencijalna korist od tih stvari kao što su pletenice i ogradice (uglavnom da se smanji rizik od udaranja glavom i sl., zbog čega se najviše i prodaju, uz to što ljudima nekad izgleda lijepo pa uzmu čisto zbog estetike) puno manja od potencijalne opasnosti, jer su ipak puno manje šanse da se dijete stvarno ozlijedi takvim udarcem glave nego da se nedajbože uguši.
.
Tako da su preporuke za sigurno spavanje vrlo jasne - ravna nepovišena površina sa zategnutom plahtom, bez jastučića ili dodatne posteljine ili igračaka ili zapravo bilo čega drugog okolo djeteta, beba stavljena na leđa da spava, u vreći za spavanje ako je hladnije (ne pokrivena raznim dekicama), i paziti da nije pretoplo obučena (većina mama se brine da bebi nije hladno, ali to lako ode u drugu krajnost, a pretopljavanje stvarno može biti isto opasno). Naravno da svatko od nas donese neke svoje odluke, ali po meni je važno imati znanje o preporukama pa da se svoje odluke donese informirano.
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
Cure, imam pitanje, kolika vam je bila vrijednost leukocita u trudnoći i u kojem tjednu ste vadile krv?
Ja sam sada na 5+0 vadila krv i leukociti su mi 4.4 a u trudnoći bi trebali bit u intervalu od 5.7 pa do 13 i sad me to brine jer u trudnoćama kad sam imala spontane isto su leukociti bili ispod 5.7
Meni su bili 13.2 i morala
Sam napraviti urinokulturu koja je na kraju bila uredna. U trudnoci je normalno da je poviseno a meni je receno da je 12 okej .. sve iznad je ipak kao poviseno
Ciklusi 28-30 dana
12.10. Imamo ➕ ❤️
28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
20.12. Nifty ✔️ 💙
29 👩🏽❤️👨🏽 29
Meni su bili 13.2 i morala
Sam napraviti urinokulturu koja je na kraju bila uredna. U trudnoci je normalno da je poviseno a meni je receno da je 12 okej .. sve iznad je ipak kao poviseno
Meni je čitavu trudnoću crp išao od 12-19. Nema kakve pretrage nisam uradila, čak i na reumu. Zubi pregledani, nema razloga. Jednostavno na kraju se zaključilo da je tijelo tako odreagovalo na trudnoću ili da sam izazivala sa kasapanjem Clexane injekcijama , jer sam pravila podlive konstantno.
Sad mi ne uradise crp, a baš me zanimalo da li je opet povišeno. Vidjećemo u drugoj turi.
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)
Sortiraj odgovore
Najstariji