Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tonkica1509
    18. Veljača 2024. 21:19

Thinkpurple 50 eura su konzultacije. Samo jedne smo uzeli, 45 min kao pregled motorike i savjeti za vježbice. Idemo 1.3. pa javim kak je bilo ☺️

Apple
    18. Veljača 2024. 21:25

thinkpurple0

Pitanje za autosjedalice
    Koje koristite sad? Jos uvijek jaje? Jeste presli na normalnu as? Na kojem mjestu ih vozite?
    Nama sestricna od muza javila da je prodala jaje koje je kod nas na koristenju i moramo ga do vikenda vratiti i sad smo na sto muka s as… iza ako budu dvije as ja ne stanem izmedu njoh dvije. Do sad se vozila u jaju na suvozackom, a ja iza dijagonalno da dodajem sta treba i umirujem.
    Cordisoo, Miracle, Apple kak vi s dvoje djece?

Kratko jaje u početku, par mjeseci.
    Starija je u Britax Romer Advansafix a beba u Cybex Sironi i jako smo zadovoljni jer je super AS i okreće se 360 pa je namještanje lako.
    Oboje su iza, ja po potrebi sjednem između njih jer sam mršavija pa se nekako uguram ali je grozno neudobno, ali trpim za mir u vožnji. Ovaj mali se otpočetka ne voli voziti i brzo počne drama.

2019.🦄
    2023.🦁

Apple
    18. Veljača 2024. 22:05

thinkpurple0

Apple ajde da te pitam kad vec imamo fizio u grupi… vojnicko asimetricno puzanje, vuce se jednom rukom, jel za zabrinut se? I do kad se tolerira takvo "puzanje"? Znam da bi trebala pravilno to raditi s obje ruke kao krokodil ali kako da to uopce sprijecim? Nemogu joj vezat tu ruku da koristi drugu…
    .
    Ocajna noc iza nas 😫
    1001 budenje, deranje, dva puta po dva sata skroz budna, 6xdojenje uz docicavanje… plakali i ona i mi od ocaja. Evo neznam… neda se sa sise, ako ju odvojim i uvalim dudu, onda se neda sa ruku… spustim ju pored sebe ili legnem s njom na sebi ona se probudi i penje po meni ili se dere. Muz ju je nosio i nunao ona je urlala. Nis nismo spavali nocas. Nis. Jucer dnevni spavanac 14 minuta. Ja doslovno teturam od umora. Imam masnice od zabijanja u stokove, stol, komodu i ostalo.
    Morat cu ju odviknut od spavanja na cici a nemam snage niti znam kako.

Da, što se puzanja tiče stvarno bi trebalo biti što više simetrično. Možeš joj se pojesti sa strane koju ne koristi i dozivati ju, pokazivati igračke ili raditi bilo što što bi ju "namamilo" da krene pokret s tom stranom. Također joj možeš npr.ruku koju koristi više vraćati natrag kad krene s njom. Možeš joj pomoći na način da joj uzmeš obje ruke u svoje i napraviš pokret jednom pa drugom,dok ne služi.
    Inače, možda da više vježbate podizanje u četveronožni, možeš joj pomoći pridržavanje guze, da ojača trbuh i ruke pa da stekne uvjete da krene u pravo pitanje. Negdje do 9.mjeseca bi trebalo krenuti puzanje, nakon toga ide neka obrada eventualna.

2019.🦄
    2023.🦁

lalaland1991
    19. Veljača 2024. 04:02

Jutro 😅 nove cure dobrodosle! 
    Citam vas idalje redovito iako smo mi jesenska beba. Bas puno pisete korisne stvari 🤗
    Thinkpurple zeno zmaj, znas li kad kreces na vjezbe kod Marinele?
    Cure koje planirate provjeriti motoricki razvoj bebice ili nauciti bolje baby handling, toplo preporucam fizionatal! Mi idemo vec 2-3 mjeseca radi hipertonusa i asimetrije i imamo super rezultate a Natalija je predivna s bebicama i vrlo vrlo iskusna 🤩
    Unname razumijem te. Mi imamo 5 mj i tjedan i jos se nije okrenuo na trbuh. Ode na bok al glava ko da mu je preteskai vuce ga nazad. A bas i je velika beba (s 4.5 mj 8kg i 70cm). Mene tjesi sto vidim da napreduje u pasivnom okretanju al evo blizi se taj famozni 6.mj dokad se kao mora okrenuti.. al Natalija mi je rekla da bude 😃

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

• Tonkica1509
    19. Veljača 2024. 10:13

Mame s iskustvom, trebam savjet. Tražim kišobran kolica da imamo kad idemo na put uskoro. Između ergobaby metro i joolz aer, koja su bolja?

• Buhaca
    19. Veljača 2024. 10:15

Mi smo obavile vježbice. Pitala sam može li u hranilicu, može ali uz obavezno vezanje. U pravilu treba čekati da se sami posjednu. Ne kaskamo u nicemu

• cordis00
    19. Veljača 2024. 10:34

Tonkica1509

Mame s iskustvom, trebam savjet. Tražim kišobran kolica da imamo kad idemo na put uskoro. Između ergobaby metro i joolz aer, koja su bolja?

Ja imam joolz aer i zadovoljna sam s njima, jedini problem je sta je preckica isla odvojeno i ne mogu se sklopit s njima te sta ne ide skroz u nulti iako je nasa mala u toj dobi vec prestala spavat u kolicima pa ajde. Al jako su stabilna i kvalitetna. Nedavno su na trziste izisla nova aer kolica i koliko sam skuzila, to dvoje su sad popravili. Jedino se mora dodatno kupit produzetak za noge (sklopiva su s tim produzetkom, samo se stavi i stoji cijelo vrijeme), jedino sta ga nema cesto na zalihama pa se mora nekad pricekat. Da sad kupujem, kupila bi nova aer.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    19. Veljača 2024. 11:50

Moja se pocela konacno okretat i trbuh leda, ne napravi to sad cesto, al je skuzila foru. I zna si sama stavit dudu (konacno😂). Zasad smo uveli batat, tikvicu i jabuku, pojede skroz solidno, vodu dajem na casu jer nije skuzila bas kljunasicu kako ne zna ni na bocicu pit. 
    Place dosta negdje 2 sata iza jela, vjer se probava navikava :/. Jesu i vasi prolazili kroz to?
    Jedino spavanje nikakvo, al toliko toga odjednom pa i papanje i viroze konstantne, ni ne cudi me da ne moze ritam uhvatit. Starija za vikend imala samo temp. Sad cekamo oce jos sta bit il je to to (nadamo se da cemo i mi jednom imat srece😂). 
    Zubici i dalje na 0😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Buhaca
    19. Veljača 2024. 12:10

Ja nisam spremna za kišobran kolica i potragu. Poslužit će i ova. Cam fluido easy 3u1 kupila na neviđeno u Sloveniji tj slovenskog webshopa. Bila su jeftinija 150eura nego kod nas. Danas papamo tikvu i tikvicu

• cordis00
    19. Veljača 2024. 12:50

thinkpurple0

E da, probala sam s njom metro + koloca od susjeda, jako su uska. Pogotovo sad u jakni/skafanderu, bas joj je knap.

Ja nekad vozim stariju u kisobran kolicima ako negdje idemo na duze plus radi stvariju, ona je velika curica i jako su komotna, siroka, ima mjesta i u visinu i za noge i guzu. I naravno prije kad se bacala na sve strane kolica su bila na mjestu, stvarno su jako jako stabilna i zato bi ponovno njih izabrala iako su skuplja.
    Tad smo ih kupili kad su bila na akciji plus dodali bonove sta smo dobili na poklon u baby centru😁.
    Ja sam htjela nova kolica i sad bi ta nova kisobran kolica, al mi nema smisla uzimat kad imamo ova, prakticki su nova😩.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.