E da, vodu ne prokuhavam😁.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Slažem se, treba smanjiti očekivanja i prilagoditi se.
Meni je mama može uvijek pričuvati, ali ja nju uspavam, pa odem, da minimalno pila nju 😅
Zapravo bi se ja trebala opustiti, pa šta ima veze ako i plače drugima, ja ću bar napuniti baterije.
Iako uvik je dobra kad mene nema😅
Muž radi cili dan, dok dode, ona već spava.
A sama sam si nametnula da ona treba mene sad, on će mi samo otezati, greška života. Budem li imat drugo, drukčije ćemo, pametnije 😅
Nije da on neće, nego ni ne zna jer sam sve svalila na sebe. Klasično žensko, vjerojatno da mu imam šta prižugat.
Ja sam po prirodi temperametna, ali imam strpljenja.
Zapravo moj problem je, šta se ne znam žaliti, navikla sam sve oko sebe da sve mogu sama, hrabra i ostale pizdarije 😅
Zato mi je puno lakše požaliti se ovdje, di nikoga zapravo ne znam, ali sve se razumimo i suosjecamo, a šta je najbolje od svega, velika ste podrška jedna drugoj, kroz trudnoću i evo sada 🤗
Takica e taman sam citala na FB u jednoj grupi pa kopiram komentar “Cybex coya vam je jako slična kao i cybex Orfeo, ali je Orfeo valjda duplo jeftiniji. Mislim da vam se ne isplati dati toliko vise novaca, a nećete puno dobiti. Čak je Orfeo bolji jer ide u ispravniji sjedeći položaj, coya je polegnutija.
Orfeo ide kao ručna prtljaga i pomoći adaptera možete staviti i jaje. Ima certifikat da može proći kao ručna prtljaga. Jako su lagana kolica, mi smo zadovoljni.”
Thinkpurple mozda nemas prijateljice (sto mi je zaista zao cuti vjerujem da bi sad pogotovo dobro doslo, mene druge dvije mame koje imam spasavaju da prezivim), al imas forumteljice ♥️
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Voda za pice ne prokuhavam, sto hladnija iz pipe to je njemu draza 😂 pije iz case na slamku pa mi je plan hladnu vodu u termosicu i kad idemo negdje nalit mu u tu casu
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Ja žudim da popijem kavu sama sa sobom. Godinama pijem samo ujutro, ako ima sreće sad je ulijem u sebe prije nego se ona skroz razbudi. Sinoć sam uspila kuhinju sredit, našelit obe mašine da se upale, sredila igračke a ona je zaspala oko 21.15 i sila sam na stolicu u kuhinji i mislim se e sad bi mogla kavu napravit ili nešto za sebe. Vraga, otišla sam spavat. Premorena sam jer meni nema ko pomoć. Moja mama živi sa nama al je prestara i bolesna i njoj ne dam ni da ju diže. Oni koji bi mogli pomoć ne nude se a ja nikad ne pitam. Takva sam pomoći ću bez pitanja al tražit pomoć neću. On mi isto dolazi kasno s posla i dođe premoren. Niko mi je na pola sata nije pričuva. Di ja tu i ona. Tu i tamo odem u dućan bez nje, al to je sve ništa. Fali mi da malo budem ja, a ne mama. Da se podružim sa sobom i bez timera u guzici. Evo danas sam dok je imala spavanac uspila stavit ručak kuhat i onda se našminkala. Maskara +rumenilo 5min čisto eto da se prisjetim. A ima dana kad majcu koju imam na sebi samo preokrenem i izađem. Inaće sam živac ali kao pretrpim. Od trudnoće više ne šutim nikome i ne trpim ničija sranja. To old for this xhit. Svima nam je teško ali bit će bolje. 💪😘
Ja imam sreću,
Ima nas 8 bliskih, pola udatih, pola neudatih 🤣
Nas dvi samo s djecom, ali stvarno se držimo, bez obzira na trenutna totalni različita stanja u životu. Znam da vole moje dijete, da imaju razumijevanja, tako da sam baš sretna i zahvalna na tim ljudima, a znamo se doslovno otkad smo se rodile, odrasle smo skupa.
Miracle znaš za ubuduće, veseli se u tisini, kao da cuju kad ih pohvalis🤣🤣🤣
Meni se smirilo to ispadanje kose, ajmo reć neka normalna količina sad otpada nakon pranja. Ali isto hrpa mlade kose koja strši na sve strane, koma na što to liči.
Umor na entu. Evo ne znam kak uspijete s dvoje i više djece. Muž mi je zadnja dva tjedna bio u totalnoj gužvi, nije se mogao skoro ništa uključiti, a ovako nemamo nikoga da bi mogao pomoći. Isto, kud ja, tud i L. Niti u dućan nisam išla sama ne pamtim. A ovako niti ne mogu na mrvu duže nikud jer ili hoće sisu, ili plače čim skuži da me nema.
Svaku večer sam skroz pregažena. Evo jučer zaspala u 21, ujutro se probudila još umornija. Bolje mi je kad idem kasno spavat, ovo ne valja, tijelo ne razumije malo više sna 😅
A što se tiče bebe... Evo ovoliko strpljivog malca sam mogla sanjati. Nit plače, cendra kad je u skoku, cijelo vrijeme se smije. Ali je živahan 100 na sat. Jedne sekunde u danu se ne smiri. Ja pokušavam nešto počistiti, on je već napao ruter, otvorio ladicu, pronašao nekakav kabel ili pokušava psu pojesti rep. I onda vele samouspavljivanje. Kakvo samouspavljivanje, ako ga stavim u krevetac polubudnog, drowsy ili kako god, razbudi se i krene se dalje igrati 😮💨 znači evo ne znam, on kad prohoda svi smo na*ebali.
Druženja ne znam što reći. Imam dvije-tri bliske prijateljice, ali isto svaka u svom svijetu. Dvije su opsjednute karijerom, treća ima toliko neuspjelih ivf-ova iza sebe da joj niti mogu išta reći ili se pojadati jer znam da joj je teško. Isto sam većinom sama sa sobom. A isto sam naučena da sve moram sama i nikad ne znam tražiti pomoć. Kontrol frik, jbg
Meni se opadanje unormalilo. Trackala sam piskavicu. Sad jel do toga ili normalizacije hormona ili prirodan proces opadanja/rasta ne znam. I inace mi se u 2mj pojavi brdo antena. Inaće imam 2.5 dlake na glavi sad 1.5 mogu čitat s tjemena.
Spavanje otkad smo izbacili 4ti spavanac popije bočicu i zaspi u roku od 10min. Jutros je spavala oko 40min i do 14.30 ništa i onda spavanje do 17. I već spava.
Žene drage mirnu noć vam želim 🥱
Thinkpurple ja još prokuhavam, iako koliko znam ne bi trebalo. U nas se često zamuti, pa zbog toga prokuham.
Meni je dan ZNJ, skupilo mi se svega, evo 7 mjeseci da nema dana da to dijete nije proplakalo, vise ne znam jeli karakter ili nesto treće. Ne boli je ništa, iako sam već na rubu da je odvedem privatno da je pregledaju od glave do pete.
Imam osjećaj da samo uzima, a ništa ne daje. Uhh
Ako se sjecas i ja sam nedavno tako pisala, isto kao ti sam se osjecala i sto je zalosno jos uvijek mi je tako. Jos nije prosao dan u ovih 7 i pol mj da sam rekla - to je to, tako treba biti. Non stop je nesto. Tesko je. Znam da dajem ne sve od sebe nego i vise od toga i opet nikako da se sve poslozi. I to frustrira, jako. Ova mala ne spava, ne jede, cendra, motoricki preskace korake, sve je jedan kaos. Starija tantrumi svoje vrste, zahtjeva ona i svoje, trazi i mene, ja se prepoloviti nemogu. Muza sam zadnje posteno vidjela prije nego sam rodila. Prijateljice nemam. Bas sam si nekad ko pale sam na svijetu.
Al evo, drzim glavu gore i cekam da mi svane sunce. Bude. Mora.
Drzi se 🩷
Suosjećam i potpuno razumijem, također mi je tako😶
Znam da će jednom proći, ali želim uživati u ovim trenucima, a ne odbrojavati. Ali tako je teško biti dobra mama i sve što moraš biti u jednom danu kad si ovoliko umoran i frustriran.
Zajedno smo jači💪
2019.🦄
2023.🦁
Još da se nadovežem sama na sebe, pomalo čitam pa odgovaram kako šta uspijem, nemojte zamjeriti🙂
Drago mi je da pričamo i ovoj strani majčinstva jer je baš iritantno kad imaš dane u kojima bi najradije stavio u top i bebu i sebe, a ne smiješ se ni požaliti jer bi jedna majka trebala samo uživati u svojoj bebi i širiti oko sebe sreću i veselje pa ispadneš nezahvalan.
Ja sam prva od svih kruga prijatelja i kolegica dobila dijete i baš mi je bilo teško,nisam imala nikoga da pitam za savjet ili dobijem podršku, a prijateljice bez djece te jednostavno ne razumiju pa sam s njima izbjegavala takve teme.
Sad su pomalo i svi počeli dobivati djecu pa mi je puno lakše s njima komunicirati kad smo sad na istoj valnoj duljini i kužimo se. Samo što smo i ja i muž takvi da ćemo dati sve od sebe da im olakšamo takvu tranziciju i dolazak bebe jer znamo kako smo se mučili u početku i koliko te roditeljstvo očeliči.
Sad će možda malo krivo ispast ali stvarno imaju sreće ti naši prijatelji hahahahha mi smo sve morali sami.
Takice želim vam brz oporavak, ne znam što je gore, kad si ti bolestan i smatram ili bebica😔
Mi vodu dajemo drito iz špine, mi imamo dobru vodu.
Ali moj neće da pije ni za lijek. Sve čaše i boce sam isprobala, sve je produžio i odbacio. Jedino tu i tamo uspijem uvaliti na špricu, dokle ćemo tako ne znam. Popije moooooožda trećinu preporučene dnevne doze vode, ako je dobar dan.
2019.🦄
2023.🦁
Sortiraj odgovore
Najstariji