Moja je bila bas super, mogla sam ju stavit u babybjorn ili baby gym i tako bi dugo bila sama, zadovoljna. A sad ima nekoliko dana da se doslovno moramo gledati ili nositi. A moja bome vec tuce preko 8 kila, al nije to sad veliko stabilno dijete, teze mi nju nosit nego stariju od 14-15 kg.
Al inace je uvijek dobro raspolozena, nasmijana tako da kad je kenjkavija, nama je to velik sok😅.
I moram pohvalit stariju hrabricu, bila je u klaicevoj dva dana za redom, drugi dan je sama usla unutra, bila sa sestrama, na braunilu isto lijepo otisla pjeske i vratila se, nije izvodila, ma super, trazila sestre papati, bas joj nista nije bilo stresno, bakama je na videopoziv rekla kad su je pitali kako je bilo u bolnici- lijepo😅.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Danas je Dan palčića pa svim mamama koje su to prolazile i prolaze jedno 💜
Za mame koje su pitale za nosiboo - vrijedi svake kune. Izvuce sve iz nosa, nije jako glasan. Nasa curica se smije kad joj izvlacimo, od rodjenja smo jednom tjedno cistili nosic da se navikne s njim i sad bez problema obavimo. Spas za prehlade!
To sam prvo i ja pomislila da je možda soor. Pogledala sam bebi usta i sve je ok. Nema ništa bijelo. Morati ću malo češće stavljati purelan očito.
Preko dana se on za sad zabavlja u baby gymu sam. Iako to je sve kod njega kratkog vijeka. Taman kad me navikne na nešto dobro, to se promijeni.
Cordisoo kako velika beba. Bas lijepo. Mene strah da moj zaostaje malo. A velik se rodio. Sve me strah da mu moje mlijeko nije dovoljno. Ne place, djeluje mi zadovoljno ali ne znam…
iskusne majke, molim savjet :)
Do kad ste davale biogaiu/waya kapi ili bilo koji drugi probiotik? Tijekom cijelog djetinjstva ili?
Bas mi se cini da mu sazrijeva probavni sustav, grcevi nestali, cak ni ne prducka vise koliko je prije. Kaka jednom do dvaput dnevno, vise manje sve uredno. Pocela sam s probiotikom zbog stolice, pa ne znam ima li i dalje smisla?
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
To sam prvo i ja pomislila da je možda soor. Pogledala sam bebi usta i sve je ok. Nema ništa bijelo. Morati ću malo češće stavljati purelan očito.
Preko dana se on za sad zabavlja u baby gymu sam. Iako to je sve kod njega kratkog vijeka. Taman kad me navikne na nešto dobro, to se promijeni.
Cordisoo kako velika beba. Bas lijepo. Mene strah da moj zaostaje malo. A velik se rodio. Sve me strah da mu moje mlijeko nije dovoljno. Ne place, djeluje mi zadovoljno ali ne znam…
To je do genetike, meni je i starija bila velika beba, sad je visoka curica. Ako ti prati percentilu, to je sve u redu :).
Starija je bila 95. i sad je. Jedan kraci period je puno pala i naknadno smo skuzili da je zbog alergije imala proljeve itd. Tako da mislim da nema brige ako dijete fino jede i prati krivulju, dovoljno mu je mlijeka :). I svako mlijeko je dobro :).
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
E da i nema veze koliki se rodio, to se ne uzima u obzir ni kod predvidanja visine kasnije. Bitna je ta krivilja, ako ju prati, sve je ok. I kasnije svakako manje dobivaju, najvise prva 3 mj.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Pozdrav svima velikim i malima.
Kod nas je danima bas uzurbano pa sam citala sa zaostatkom.
Mlijeko zbilja prije mjesecnice kao da ima "pad proizvodnje". Primjetila sam to i druge zene tako kazu.
Od pomagala za nosic, koristimo fiziolosku i onaj aspirator za usisavac ili da sam vuces. Prakticno i efikasno 💪
Spavanje... Znam kako vam je. Mi smo prije bili na flasicama izdojenog mlijeka po noci, popije oko 11, oko 3 i onda je stavim oko 7 kod sebe. Medjutim, zenskica se naucila da ce doci sisati u krevet i sad se pocela buditi vec 2 sata nakon zadnje flasice, samo da se dodje pristekati i da tako spava.
Sto se tice pomaka nakon skokova, ne vrate se na staro, nego bude pomak i napredak. Barem ja vidim nakon skoka. Nama sad nailazi onaj s 26 tjedana, ali najveci je skok bio s tri mjeseca.
Sve u svemu, nocno spavanje se pogorsalo, ali zato po danu pocinje imati spavance od 2,3 sata.
Kruta hrana ide odlicno, voli papati.
Okrece se sa ledja na stomak samo na desno i jednom se uspjela sama okrenuti nazad na ledja. Moramo malo poraditi na tome.
Bok cure! Ja vas tu i tamo procitam, nikako da se javim. Ali sve sam rijeđe tu, tako mi brzo prolazi vrijeme. Nista ne stizem i samo si mislim... kako bi da imam jos jedno dijete od 2,3,4 godine?! Svaka cast vama s vise djece. Iako ce i mene to vjerojatno docekat za koju godinu.
Kod nas situacija kako koji dan. Prosli smo svakakve faze, najgora je bila s grcevima i kad nije htjela bizi kod nikog osim kod mene (kad kazem nikog mislim i na muza). To je za mene naravno bilo jedva izdrzivo. Skok u 12.tjednu je bio nedavno i bas ostavio traga. Odjednom nece dudu ni pogledat, samo je prebacuje po ustima i pljuje. Neki dan nije htjela ni bocicu (to mi je spas ako negdje idem pa ostavim muzu malo izdojenog mlijeka... morat cemo ponovno probati jer cu se ubit ako ne bude htjela). Zato u usta gura prste, saku, dekicu i sve sto vidi a redovito i cucla palac. Radije bi da se navuce na dudu nego palac ali doslovno mogu bacit sve dude jer su trenutno beskorisne.
Nadalje, spavanje po danu i uspavljivanje je uvijek bio izazov. Sada spava dobro samo ako je u svom kreveticu u zamracenoj sobi s bijelim sumom. Uspavljuje se na cici ili na rukama. 90% je na rukama, a dosta je velika beba. Sad ce napunit 3 mjeseca a ima preko 6 kg i ne moram pisati da mi leđa otkazuju. Zbog njenih spavanaca u sobi se osjecam totalno hendikepirano jer imam osjecaj da ne mogu s njom nikud. Najveca muka po novom je sto ne zeli van. Mrzi kapu i teddyija i praznemiri se cim je krenem oblaciti. U kolicima je oke dok ne izađemo van. Onda nakon 5 min krene dreka i moram se vratiti natrag. Ne znam jel joj smeta hladnoca ili sta jer nisu kolica problem. Bili smo u areni neki dan i normalno se vozila, spavala u kolicima i bila budna, gledala igracku. U autu vise nema sanse da spava.. suti i gleda oko sebe dok ne postane umorna, onda dreka.
Umorna sam uzasno. Najgore mi je to uspavljivanje. Kad je htjela dudu znala bi je maziti i zaspala bi lezecki kraj mene
Sad nema sanse da je spustim.
Ima li koja od vas takvu neku situaciju? Uglavnom samo nosenje rijesava sve. Van mozemo samo ako je u nosiljci/klokanici jer onda spava na meni. Prije smo puno setale, sve sam mogla obaviti s njom. Sad sam opet u kucnom pritvoru kao sto sam bila cijelo ljeto dok sam mirovala u trudnoci...
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Moja je bila bas super, mogla sam ju stavit u babybjorn ili baby gym i tako bi dugo bila sama, zadovoljna. A sad ima nekoliko dana da se doslovno moramo gledati ili nositi. A moja bome vec tuce preko 8 kila, al nije to sad veliko stabilno dijete, teze mi nju nosit nego stariju od 14-15 kg.
Al inace je uvijek dobro raspolozena, nasmijana tako da kad je kenjkavija, nama je to velik sok😅.
I moram pohvalit stariju hrabricu, bila je u klaicevoj dva dana za redom, drugi dan je sama usla unutra, bila sa sestrama, na braunilu isto lijepo otisla pjeske i vratila se, nije izvodila, ma super, trazila sestre papati, bas joj nista nije bilo stresno, bakama je na videopoziv rekla kad su je pitali kako je bilo u bolnici- lijepo😅.
I moj je bio divan. BIO. 😅 Mogla sam svašta obavit dok se on ljuljuška u ergu, u gymu je bio kraće sam, al i to je super bilo. Sad je skroz druga priča, a isto je velik i težak već, prošli tjedan na kontroli 8100g, leđa me i na dodir već bole 😅 živim u nadi da kad propuže mu više ne bude nosanje toliko zanimljivo.
.
Veliko bravo za hrabru curku! 👏🏼🤗
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Sortiraj odgovore
Najstariji