Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mia2023
    16. Studeni 2023. 16:01

Evo nas s cijepljenja. Jesu vaši imali koju reakciju? Pomogao što frescopad?
    Imamo 62cm i 6450g. Znači u 2mj je narastao 7cm i dobio skoro 2kg. Stavili su mu odmah frescopad pa se nadam da ce biti ok. Mišić se bas rasplakao pošteno, bas mi ga je bilo zao. 

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Pahuljka
    16. Studeni 2023. 19:59

Mia2023

Evo nas s cijepljenja. Jesu vaši imali koju reakciju? Pomogao što frescopad?
    Imamo 62cm i 6450g. Znači u 2mj je narastao 7cm i dobio skoro 2kg. Stavili su mu odmah frescopad pa se nadam da ce biti ok. Mišić se bas rasplakao pošteno, bas mi ga je bilo zao.

Moja imala reakciju tako sto je spavala 3h u komadu 🥳
    I cim se probudila cepic u guzu preventivno da je ne boli, iako u tom momentu nije imala temp. Jos dva sam stavila u toku 24 h i proslo je tako da jedva cekamo drugu da se posteno naspavamo obje 😂 Inace je primila rotu oralno i dvije u nogice.

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• MamaPa
    16. Studeni 2023. 20:43

Aspirator mi smo prvo kupili neki ručni u ljekarni i bio je užas, plava pumpica. Mučila sam bebu i ništa nije izvukao. Kupila prije par dana ovaj https://lolaribar.hr/proizvod/lola-nasal-aspirator/?lang=en i ooodlicna nam je. Super mu izvuče. 
    Mi prema preporuci pedijatra svaku večer prije spavanja stavimo malo fiziološke i očistimo se aspiratorom. 
    -
    Ja isto razmišljam kupiti neki ovlaživači zraka ali ne bi bas previše trošila na to. Planiran malo istražiti preko vikenda pa možda kupim za black friday. Ako koja ima iskustva (dobra/losa) nek podijeli 😅

A sto se tiče spavanja u kolicima, Thinkpurple slažem se s tobom da nije dobro da samo u kolicima hoće spavati, bome ni meni se bas ne ide van po kiši s kolicima. Stavim ga u nosiljku i prosecemo kad je kiša jer vidim da mu treba zraka svaki dan, bas se unervozi ako smo cijeli dan u stanu 

bambi27zg
    16. Studeni 2023. 22:44

Ovih dana citam i zaboravljam, jos smo sutra solo cijeli dan i subotu spavam barem do 9 (izdojila sam  ekoliko bocica 😆) nadam se  
    Aspirator mi imamo ovaj Lola koji je mamaPa stavila i dobar nam, a kupila sam i noska u BC za sauger, ali njega jos nismo. Cistim dok mu vidim da ima nesto. 
    Ovlazivac zraka imam s Aromare Bliss kapljicu i onog mini za ured - topla preporuka za oba! Ovaj mjni sam uzela za spavacu i to upalim prije spavanja. Kod njih sam uzela i ulja, ima bas Baby set, ali nisam uzela njega nego sam po njemu uzela: Sweet dreams, Raventasara, Cajevac, Eukaliptus s limunom i Zimsko jutro (ovo jutro mi nije sjelo 😁) - za svako pise za sto su, a kod ma.ma.farmaceut na insta ima preporuka ulja za bebe (cajevac, bijeli bor, raventasara…) 
    Setnje mu smo sad svaki dan po 5-7km vani dok grof spava, vidim da godi i njemu i meni, imam navlaku za kisu (nine da planiram po pljuskovima hodati), a i ulovila sam na AY zimsku jaknu za 50€ s dodatkom za klokanicu (a moze i kao normalna jakna). Jedino cim udemo u toplo se probudi 🙈 danas sam obukla traperice nesto lakse nego prije 2-3 tjedna 😁 
    Pedijatarnama je u ponedjeljak, frescopad imamo i cepice i ibuprofena i paracetamola 😁 joj bilo bi diiivno da spava3h i jos da uspijem to u kreveticu 🙈 

I dalje se budi svaka 2 sata od pola 2 ujutro do jutra, po danu su spavanci ok, danas sam uspjela narihtatida smo 2 sata budni prije nocnog spavanja, a i ww su po 105-120 min sve vise 🥳 radosti 4.skoka😁 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

bambi27zg
    17. Studeni 2023. 07:41

Thinkpurple samo se dojimo vec neka 2,5 - 3 tjedna. Prvih 7-10 dana sam ono kombinirala, prve dane je znao popiti jednu od 4 ponudene flasice ful i jos mozda po 20 mL od jedne dvije, kasnjje eventualno nesto malo i na kraju vise uopce nije htio, vise sam bacala nego je jeo 😅 ali imamo 1-2 podoja vise, dulje sisa (i to bas aktivno) i to od kad koristim mamine kapi od Planta. 
    Sad cemo u pon vidjeti na cemu smo, po vaganju s i bez njega je oko 6,3-6,5 kg. 
    I trapke su na gumu, da ti bude lakse, ali su se ipak lakse navukle 😂 
    Suosjecam za (ne)spavanje, i kod nas kaos, ne bas toliko cesta bidenja kao kod vas, ali cesca nego smo navikli 😫🙈

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Ally007
    17. Studeni 2023. 08:46

Evo ja sam se ono neki dan urekla kad sam rekla da dobro spava,znala sam da će tako biti. Dan kasnije nisam ni sat vremena u komadu spavala, svakih 30-45 min od 23 nadalje vraćanje dude. Ujutro sam bila skršena, on isto veseo, smije se. Al ipak je jucer po danu bio kenjkaviji i umorniji, ocito je i on osjetio isprekidan san. Ne znam znači li to da nam stiže regresija spavanja 4.mj (po korigiranoj dobi) ili je to već nekad prošao. Iskreno se nadam da je prošao jer sam se taman nakon 2 dana normalnog spavanja počela osjećati kao ljudsko biće.
    Dobra ideja, pogledat ću i ja za ovlazivac na black fridayu.
    Pitanje za cure koje su bile na sajmu beba - koliki popust je imao BeSafe za autosjedalice? 15%, 20%?

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Pahuljka
    17. Studeni 2023. 09:35

Ally007

Evo ja sam se ono neki dan urekla kad sam rekla da dobro spava,znala sam da će tako biti. Dan kasnije nisam ni sat vremena u komadu spavala, svakih 30-45 min od 23 nadalje vraćanje dude. Ujutro sam bila skršena, on isto veseo, smije se. Al ipak je jucer po danu bio kenjkaviji i umorniji, ocito je i on osjetio isprekidan san. Ne znam znači li to da nam stiže regresija spavanja 4.mj (po korigiranoj dobi) ili je to već nekad prošao. Iskreno se nadam da je prošao jer sam se taman nakon 2 dana normalnog spavanja počela osjećati kao ljudsko biće.
    Dobra ideja, pogledat ću i ja za ovlazivac na black fridayu.
    Pitanje za cure koje su bile na sajmu beba - koliki popust je imao BeSafe za autosjedalice? 15%, 20%?

Bas sam sinoc vidjela pitanje jedne mame na insta stranici msmins spavalica vezano za dob i odgovor je bio da se prati korigovana dob (ako se dobro sjecam pitala si prije par dana). Nadam se da ce ti pomoci info i drzim fige da prebrodite sto prije 🫶

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Karamela22
    17. Studeni 2023. 11:18

Preporuka za Boneco ovlazivac zraka. Namjesti se točno na koliko da bude vlaga prostorije. Npr 60%. I onda održava tu vlagu i palo se samo kad vlaga padne ispod te razine. I ima na vrhu malu posudicu ako želite neko eterično ulje staviti. 
    I mame koje doje. Sta koristite za bradavice? Jel vam se dogodi nekad da bas bole i peku? 

mom.I
    17. Studeni 2023. 12:40

Ovlaživač pročitala sam dobre recenzije za Xiaomi humidifier 2, ima zapremninu 4,5l i poseban spremnik za eterična ulja, dođe oko 50-60e. Planiram naručit ovih dana jer nam je isto zrak koma od grijanja.

Cure, ako nekome treba, na mall.hr je Braun thermoscan 7 na akciji 50e. 🙂

V je opet noć i dan nakon cijepljenja imao temperaturu kao prošli put, ali nije prelazila 38,5 za čepić kako nam je rečeno pa nismo ni davali. Nogice nisam primijetila da ga bole, ali stavili smo odmah frescopad i pripazili kad bi ga držali. Vidim da netko da i preventivno.. trebala sam i ja možda da mu bude lakše kroz noć jer je baš loše spavao. I cca 3 dana nakon je bio više razdražljiv nego inače, na sve je plakao. 
    I mi se malo borimo s tim spavanjem. Zaspao je sinoć oko 22,30h, probudio se u 00h, dala mu bocu u krevetiću da se ne razbudi i svejedno nije zaspao skoro 2 sata, ja dodavala dudu, on pljuvao pa se ljutio, udarao rukama po rešetkama od krevetića, nogama po madracu i tako u krug 😅 pokušavamo nekako izregulirat to spavanje, al nam ne uspijeva, ne mogu svaki dan do 1-2h bit budna, a ni ne želim baš. 🙄

Kakve su vaše bebe kad niste kraj njih? Moj čim mi vidi leđa krene s negodovanjem. Jedva njemu uspijem napravit jest zbog toga. Nama pravim ručak dok on spava ili u ratama kao što je netko pisao. Doslovno ništa ne mogu napravit nego moram u njega gledat da bi on bio miran i zadovoljan😅

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

• cordis00
    17. Studeni 2023. 12:43

Joj ja sam si nabavila ovlazivac/prociscavas zraka za prvu zimu sa starijom jer je bila mala beba i grijali smo. I bili sve super, bas ugodan zrak, al smo si uzasnu vlagu navukli po zidovima, morali cistit i pituravat na kraju. A i nas je ubilo grijanje jer nismo navikli na to, uvijek smo spavali s otvorenim prozorom osim ako je 0 il minus. Sad sam rekla nema sanse, nek budu u vrecama, sad je vec u nasoj sobi oko 16 st nocu. Za zimu cu vjer malo grijat pa gasit i tako tokom noci, al draze mi i to povremeno po pola sata pa se dic opet gasit nego cijelu noc.
    Za bradavice ne koristim nista, nemam problema, nemam ni osjeta nekog doduse😂. Na pocetku sam multi mam komprese i purelan.
    Ja sam isto vec prije pitala za nosiboo al mi nitko nije znao za reci, a sad po noci palim usisavac, sta cu. A svaka cast vama sta u isto vrijeme kapate i usisavate, meni je i ovako tesko sprijecit vrtnju glave, obicno nasprejam nos pa onda usisam i to je to.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.