Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tonkica1509
    13. Studeni 2023. 17:26

Eto nama stigla regresija očito. Nemoguće ga je kroz dan uspavati, pa odspava 15 min i začas opet cendravost i uspavljivanje. Navečer se uspavljujemo sigurno pola sata, ako ne i više i baš bude tužan navečer, samo mi se stišće i gura u krilo. I češće se budi, svaka dva sata.
    Zubići isto koma, vide se u mesu dolje i naoteklo je, dnevno valjda tri slinčeka potrošimo koliko slini. I sve živo glođe, počeo je sad i dudu žvakati. Paše mu malo kad mu četkam i onaj anaftin gel, ali sve je to kratkog vijeka

Pahuljka
    14. Studeni 2023. 09:53

Zalila se na lose dnevno spavanje pa smo kaznjeni i losim nocnim spavanjem 😭 
    Regresija ili ti ga progresija nas je stigla, ko zeli neka cestita 🫠
    Do sad nam je noc bila uz dva budenja a zadnjih par noci Boze me sacuvaj i sakloni, svako sat se budi. Trudim se ne uzimati i ne nosati ili ne dojiti izbjegavam i flasicu, ali kako ju utjesiti da ponovo zaspi ? Inace place komesa se ali su joj okice zatvorene, pokusavam pomaziti po glavi ali ne ide, vrlo brzo se razbudi i sta da se radi osim nunanja i u najboljem slucaju dudu ako prihvati 😭 
    Svjesna sam da kako sad budemo radili tako ce i ostat i upravo zato se bojim veeeeeelike greske, sa cicom i nosanjem, ali kakoo drugacije 🤪🤪 
    Inace uspavljivanje traje i po 2h, zapravo ona zaspi ali kao sto je neko rekao budjenje je za pola sata jer ne zna sama nastaviti, al evo iz toga sam skontala da se budi 3x u tih sat i po ili dva i nakon 3eg budjenja ulazi u onaj cvrsti san i mogu je spustiti. Sve do tad je ne spustam jer znam da cu se morat vratiti douspavati sto mi je jos gore 🫠🫠 
    I da balavi ko berbardinac, rukice u ustima 24/7 i jos uvijek ne moze ili ne zna glodalicu koristit u tu svrhu, rukice su ipak sladje. Sad kad vidim da pisete ovdje da su ipak mozda zubici (iako nije niti bijelo niti nateceno) dajem mogucnost da je bar svrbi. 
    Sve u svemu tesko je, tek sad vidim koliko je bilo lakse kad bar kroz noc spava 😭 
    Mame kojima je ovo druga regresija kad ovo prolazi, i jel se vraca starim rutinama ili pak ostaje na naucenom kroz regresiju ?  
    Zagrljaj 🫶

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Mia2023
    14. Studeni 2023. 10:22

Nama je očito ono prošli tjedan bio skok jer već 5 noći lijepo spava uz 2 buđenja, ali u petak stiže 4. skok. Sve mi se plače 🤦🤣
    Po danu smo i dalje na  spavanju po pola sata i gotovo.
    Podrigivanje ja ga podignem po noći nakon papanja i sačekam minutu, ako ne podrigne do tada ga spustim da se ne razbudi.
    Menga još nisam dobila tako da ne znam za mlijeko. 
    Ally baš mi je drago da ste uspjeli za papanje. Sad ste oboje zadovoljni zasigurno. Jesi pročitala na kraju i onu za spavanje?
    Lightblue kako je bila prošla noć?
    Thinkpurple valjda bude i ta regresija skoro prošla da se malo naspavate! Za ljekarne nisam pratila. Znam da Vaše zdravlje ima 15% ako se reg za newsletter.
    .
    Mi u četvrtak imamo napokon cijepljenje. Jedva čekam vidjeti koliko ima kg i cm :) čini mi se kao da je ovu noć narastao odjednom, baš mi nekak veliki odjednom. Prebrzo rastu 😅
    .
    Koliko vi dugo budete vremenski u šetnjama sad kad zahladi?

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• cordis00
    14. Studeni 2023. 12:25

Joj mame sa bolesnim klincima i bebicama, suosjecam i drzim fige da cim prije prode! Znam kako je jer smo svi bolesni 20 dana u mj, moju bebicu jos muci nosic i budi ju. Al se nekako nadam da ce onda prva jaslicka godina bolje proci. Mozda grijesim😅😅.
    Regresija- nju treba samo prezivit u semi zombi modu i to je to. Druge nema. Mene je prva ubila, spavanje na rukama uz ljuljanje po 15ak min po danu, hvatale sate u kolicima vani, noc budenje svakih sat vremena i tako 6 tjedana. Ali prode, kasnije beba bude zrelija, bude bas lijepo, odjednom svi spavanci duze traju i imas 3 spavanca u odredeno doba, divota. Muka mi je sad kad razmisljam da ce i nama uskoro doci jer sam bas umorna, al sta je tu je. Zato je bilo PRIJE regresije sta bolju rutinu uspostavit i pokusat je bar djelomicno ocuvati tokom regresije iako je to nekad i nemoguce. Ali kad regresija prode, treba se vratit rutini i oni se toga opet sjete i nastave po starome, samo bolje. Tako da rutina itekako ima smisla. A tokom regresije sta god samo da se prezivi, ja sam po noci malu dojila jer nije mi cili imat dijete stalno zivcano jer je umorno i ne skupi 5 sati sna, a trebalo bi 14 npr. Bome smo i ljuljali i u kolicima drndali da spava. Sve se to vrati na staro, bez brige. Samo trebamo prezivit🙉.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    14. Studeni 2023. 14:17

I ja sam zaboravila kom za podrigivanje, dojim ju 2x tokom noci i samo ju vratim u krevetic, zrak sa viskom bljucne i ok, ne smeta. Takoder ne presvlacim pelenu da ju ne razbudim, zasad nam drze svih 12 sati.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    14. Studeni 2023. 16:49

I meni otpada saka kose svako pranje. Zadnji put mi se tjeme vidjelo i konacno mi se progustila i opet ispocetka. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

bambi27zg
    14. Studeni 2023. 17:52

Meni su dani da smo solo 7-20:30 pa mi je malo 🤯
    Kosa mi abnormalno opada, sad je rijede perem jer svakopranje cijeli busenovi vlasi ostaju 😳 na 3.flasu kolagena krecem pa cemo vidjeti 🤞🏼
    Glasanje M vec neko vrijr idpusta glasove i poceo se glasno smijati, bas onako: ahahaha 😁 

Mi smo taman 17./18.tjedan i mislim da krece bas skok skok iliti pik skoka 🥳🤪
    *
    Rhinkpurple i mi spavamo samo u pokretu - danas sam 7,7 km bapravila 😅 eljekarna je imala popust na djecje stvari, ali ne znam do kada
    Mia rvo mi danas cak 3h, ali probam barem pola sata, narocito sad kad je ugodno hladno, stavim ga u HM medo i vozi 😄

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Lightblue
    14. Studeni 2023. 20:21

Mia ne znam više šta bi rekla. Noć je prošla burno ali uato je ona iduća bajno. A danas sumnjam da curki izbija zub koliko slini i sve gura u usta i riba si desne. Ne znam više.
    Jel vašima izbijaju zubići?? Znam da moji imaju 5,5 mjeseci ali npr stariji je dobio oko prvog rođendana.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• MamaPa
    14. Studeni 2023. 21:49

Evo da se i ja malo požalim oko spavanja. 
    Prvo nas je između 6. i 8. tjedna mučilo spavanje preko dana. To je bilo plakanje, urlanje, odbijanje. Na sreću, to se smirilo i unazad 3-4 tjedna ga puno lakše uspavam za dan ali uglavnom spava samo na meni, u nosiljci ili u kolicima i to maksimalno 45 minuta jer i dalje jede na svakih 2-2,5 sata, a ww pratimo 75 minuta tako da mu za spavanje ne ostane puno vremena jer jede svaki put čim se probudi. 
    Sa uspavljivanjem za noc nije bilo problema, uglavnom bi zaspao dok je jeo i onda bi se do jutra 2 puta probudio. 
    Zadnjih tjedana dana je koma! Uspavljivanje za noc traje po 2 sata i onda se budi na svakih 1,5-2 🤯 Preko dana ga je isto teže dobiti za spavanje. U kolicima hoće spavati tek ako ga ja uspavam i onda spustim i vozikam, ali to nije nikad duže od 30-45 min. Da bar hoće spavati u kolicima, bila bi vani cijeli dan

Razmišljam se javiti curama sa profila Mamina spavalica za savjete jer htjela bi uspostaviti neki dobar ritam spavanja kroz treci mjesec, prije nego nam dođe četvrti sa regresijom

Pahuljka
    15. Studeni 2023. 08:08

Hvala na podijeljenom iskustvu za regresiju 🫶 
    Nadam se da ce trajat bar krace od 6 sedmica, jer cemo popadat do tad 😂 Iako evo sinoc uz samo dva budjenja kao i inace, mozda to ipak nije svaku noc isto. Mislim nadam se i tjesim se 😂 
    Nesto bas kontam kako ranije nisam funkcionisala bez 8h sna, nebitno koji period zivota ali meni je san oduvijek bio bitan, sve dok nisam dobila dijete 🫠 Jutros evo slavimo na 2x po 4h spojenog sna, digla se kao leptiric 😂
    Sta ti je zivot, sve te stigne sto mislis da ne mozes 😂

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.