Spavanje - uopće me strah bilo sta komentirati jer moj bebac konačno po noći malo bolje spava (to podrazumijeva hranjenje oko ponoći i oko 5, eventualno vrlo kratko tjesenje oko 3,4 i onda od 6 i nešto nadalje ga stavim sa sobom u krevet i svako malo guram dudu nazad). To znači da povremeno uhvatim i 4h spavanja u komadu i onda sam preporođena, makar imam toliki dug sna da bih valjda danima mogla samo spavati. Ne znam računa li se regresija sna prema korigiranoj dobi, ako da-onda nas tek to očekuje 😭. Dobro, nije da sam se baš navikla spavati pa da će mi biti šok.. Mia - pročitala sam djelomično i knjigu za spavanje i krenula s tim, ali iskreno - preumorna sam da se toga drzim. Po tome bi trebalo postepeno izbacivati sve asocijacije (nunanje, dudu, muziku i sl). Prvo sam isla izbaciti smooth jazz pozadinu, ujutro ide nekako, popodne nikako. Nunanje i dudu da ne spominjem. Uvijek uspavljivanje trebam bar krenuti s nosanjem, a onda kad se malo primiti ga spustim. Došli smo do toga da ga sad za dnevni spavanac redovito nosim u njegov krevetić da se nauči i probam spustiti što budnijeg, da ne zaspi u rukama nego u krevetu. Ujutro to funkcionira, popodne nikako. Valjda ćemo doći i do toga. Zasad je reezultat to da čim skuzi da ga nosim u sobu i spuštam rolete kreće plakati (koliko god umoran bio) jer zna da ide spavati 😅. Duda će biti najveći problem, ne zna bez nje zaspati, a sad je u fazi kad si je tijekom uspavljivanja rukicom gura unutra - van i onda samog sebe izivcira sto si je izvadio dudu. Ne znam kako da je se riješim, probala sam ali bih ga onda morala nositi doslovno sat vremena da zaspi dok se bacaka na meni, a ledja mi otpadaju.
Kosa - otpada užas, sve je puno mojih dlaka, cak i mene to već nervira. A nova koja napred raste je sijeda..
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Predugačak komentar.
Thinkpurple - i ovaj moj je nešto postao puno cendraviji preko dana, uopće neće više biti sam u baby gymu, isto okretanje na trbuh itd. S tim da je uspio par puta i obrnuto. Netko je spominjao da mu se dijete isto samo na jednu stranu okreće s ledja na trbuh. Mi smo išli na kontrolu fizijatra na Goljak, više manje sve ok. A fizioterapeutica kaže da se okreće na onu stranu koja mu je slabija i da probam izjednačiti, da mu stavljam igračke na drugu stranu i da ga okrećem/stimuliram da se okreće preko druge strane tijekom igre i prematanja. I upozorila me da tijekom hvata rukom na jednoj strani gura palac u šakicu, pa da to vadim van. Eto, cisto ako nekome dobro dodje info. Takodjer kaze da je taj okret ledja-trbuh inače karakteristican za dob od 4.5 mj (a on kao ima 3.5 korigirano). Uopce više ne znam što da mislim o toj korigiranoj dobi kod njega..
Moj L se isto naglas smije, često i u snu (bude malo creepy), kiše na glas ko stari deda i sad je počeo bababa, mamama, dadada, testira zvukove pa bude baš slatko. Ali da, sad smo na buđenju svaka dva sata, a kroz dan jedva spoji 45 min dremku, nekad ni toliko
Duda - must have za spavanje preko dana. Bez nje zaspi samo u nosiljci i kroz noć ju nikako ne želi. Jučer mi evo prvi put zaspao uz vrtuljak iznad krevetića... Izgleda ga to uspavalo.
Kosa - ispada užasno i ništ ne pomaže
Znači ja se probudila sa 38.3. Svaka kost u tijelu me boli. Ne razumijem od kud mi ta temperatura, nisam prehlađena nit ništa. Valjda ne bu prešlo na malog, ko za inat sutra ima cijepljenje
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Preko dana cendra ak lezi, dignes ju cendra jer si ju dignuo, odlozis ju okrene se na trbuh, pokusava se okrenut na leda, neide, cendra, okrenes ju na leda cendra jer si ju okrenuo ja leda, vraca se na trbuh i opet cendra jer nemoze nazad na leda i tako u krug 😵💫
😂😂
Ovo ko da sam ja pisala. I još x3 🥳
Došla sam vidjet malo kakva je situacija pa vidim da smo sve u istom sosu 😂
🫶
Meni moje isto sad već koma spavaju, mada dok čitam vas koje satima uspavljujete i nunate po rukama, kužim da nije nama toliko loše 😅
I dalje M i E idu apavat oko 19, 19.30 - jednostavno se ugase, preumorne su i to je to. Potegnu do 6-7, al obavezno jedno budjenje pred jutro di je ili plač za dudom ili smijanje na glas toliko da probudi druge dvije, to nitko natrag ne uspava 😅
Što se njih tiče ranije se samouspavljivale, ni čut za dudu. Sad pak vriska dok ih ne pronjišem al srećom jako brzo zaspu.
Dok S i dalje uspavljujemo na njihaljci, al sad je s ponoć, pa 22, pa 21 došla na 20h - onda ju selimo u krevetić. Vrlo često se malo razbudi pa joj još bocu damo, tek toliko, potegne 10-20ml, čisto da ju uspava natrag. Ponekad, kao sinoć, uspijemo bez. Znam da nije dobro, al to je nešto šta sam spremna riskirat u ovoj situaciji 😅
Buđenja su ugl u 23, 2, 4 i/ili 5, pa 6, pa 7..ovisi kako koja koju noć
A za vikend pobrali neku virozu, sastavilo mene, pa Emu, pa moje, a jutros i muz 😅 vise nismo u temp i nadam se da cemo cim prije prizdravit
.
E, a ta duda 😂😂 vađenje van, drže ju u ruci i vrište jer su ostale bez. Istovremeno mi je presmiješno i iritira me 😂😂
37 👩❤️👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
🧔 teratozoospermija, 👩🏼🦰 zacepljen jajovod
9/2021 AIH ❌️
2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖
Cure, jel ima koja iskustva s Nosiboo ili Nosiboo Go?
Trenutno cistimo nosic s usisavacem ali idemo u Sloveniju za vikend pa mi je dosta neprakticno to 😅 Nosiboo Go mi se cini kao dosta zgodna opcija!
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Podrigivanje- po noći ga ipak ni ja vise ne dižem za podrigivanje. Ima jedno noćno dojenje. I nastavi samo spavati. Iako i preko dana u zadnje vrijeme ne želi bas podrignuti.
Opadanje kose- užas. Počelo točno 2 i pol mj nakon poroda. Pijem samo novalac. Ne znam uopće sta bi još pila.
Tummy time- napokon mu je to ok postalo i ne dere se iste sekunde.
Spavanje- po noći ok. Preko dana katastrofa. Kad je bio bolestan naučio je zaspati na cici. I sad nema šanse da zaspe drugačije.
To je mučenje. Ww nam nikako ne idu. Ništa od toga nam ne ide. Imam osjećaj da se ni ne najede dovoljno jer zaspe dok sisa. Sve to me malo frustrira iskreno.
Šetnje- idemo uglavnom svako jutro makar 20 min. Tu di živimo je kiša svaki dan. Ali doslovno svaki. Tako da ako čekamo lijepo vrijeme nećemo ih kuće izaći do Uskrsa. Kupili smo kabanicu za kolica i super je.
Duda- najdraža igra mu je pljucanje dude a ja da mu je vraćam 😂 jako ga to zabavlja
Mame s prevladala i virozama. Držite se. Meni je ova bolest bila najgora do sad. Nikad nisam morala brinuti o nekome dok mi temperatura divlja i dok me boli svaka kost u tijelu. Užas
Ja imam doma difuzor (od prije), unutra stavljam eukaliptus i naranču. Imala sam i cajevac, ali sam potrošila. Od ovlazivaca imam one posude na radijatorima (ne znam koliko to ista napravi) + namočim krpu i stavim u spavaću na radijator gdje je on.
I mi idemo u šetnju skoro svaki dan, ubundam ga i gotovo. Obavim pekaru, speceraj, itd, a on bude na svježem zraku.
Ja sam htjela kupiti nosiboo, ali na kraju smo se srodili s usisavačem. Ne znam koliko je nosiboo tiši, kažu da ipak malo je i da ima više jačina. Nama ručni nis nije izvlačio (onaj NUK na pumpicu)
Taj aspirator sto sam uvlacis ima od FridaBaby ja sam zadovoljna kako izvuce. Samo se filteri mjenjaju. Super stvar.
https://eljekarna24.hr/frida-baby-nosefrida-aspirator/
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Sortiraj odgovore
Najstariji