Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • AM13
    17. Studeni 2022. 10:22

rosie0111

Flowerson

Nana01

Buduce mame,kako se nosite sa nadutoscu i zatvorom,imaji li neke vec malo stomacic🤗
    Meni kefir jako puno pomogne u zatvoru

Mene ne muči zatvor koliko me muči apetit. Samo mi se jede neki junk food, kad nemam nista takvo za pojest, postanem tužna i nervozna. Baš ko neka luđakinja, ne znam kako se izborit s timeStomačić imam…od junka fooda🤣

Joj tak je i meni 🙈 znači uopće nisam osoba koja voli slatko inače, ali otkad sam trudna svaki dan pojedem bar malo. I što je najbolje onda mi se manje spava i dobijem energije. Pila mi se kola užasno (evo i sad), nekad si pustim gušt pa popijem malo, ali ne smijem…isto inače nikad ne pijem gazirano uopće. Ali jedem i voća, jede mi se to često, a što je zanimljivo i kiseli kupus, sam bez ičega, već treću večer ga tamanim 🤣🤣

Jaoo ja isto nikad nisam bila od slatkog, više slane grickalice i to, a sad samo da mi je slatko jest! 

Barbi30
    17. Studeni 2022. 10:22

Maru

Sad sam se baš zbedirala, jučer bila vaditi krv. TSH 6.25, a prije 3 mj bio 2.12😪😪😪

Meni pri vađenju KKS 4.42 a prije postupka 2,23 ... i dobila sam odmah u terapiji Euthyrox i kontrola bude za mjesec dana. Bez panike, poremećaj štitnjače je normalan u trudnoći. 

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermia

Vinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

• AM13
    17. Studeni 2022. 10:23

Daisy_88

uf ja sam bas cula obrnuto za Vinogradsku i to mi je i moj gin rekao koji je otisao sa Merkura na Sv.Duh,
    a i od prije mi je tamo bila bas zadnja opcija ici tako da cu ipak na Sv.Duh, frendice su tamo bile zadovoljne

samnom je na proslom porodu bila curka koja je prvo dijete rodila u Vinogradskoj i rekla je nikad vise, kaze Merkur je kao hotel, oni tamo nemaju ni wc u sobi, kaze zamisli navecer onako kad odvedu djecu na vaganje hrpa zena takvih jadnih ono jedva hodaju ide na drugi kraj hodnika pod tus, ma koma , ne mogu to ni zamisliti

Ajoj, morat cu ja onda ponovno u istrazivanje.

• Daisy_88
    17. Studeni 2022. 10:30

ma mislim sve je to kod nas nazalost lutrija, al evo velim, meni onakvoj jadnoj nakon poroda sa rezom i hematomom je bilo mucenje doci do wc koji je bio metar od kreveta a kamoli van sobe, na stranu kakva je soba tih dva dana to je nevazno,

daleko od toga da su mozda tamo ok doktori babice i to, mislim meni su i na Merkuru bili super, a nekima ne, valjda ovisi na koga naletis,

idem logikom da idem za svojim ginekologom privatnim koji mi cijelo vrijeme vodi trudnocu i vodio je i proslu i onda kad dodjem tamo ipak imam malo bolji tretman.. zalosno je ali je nazalost tako..

• Daisy_88
    17. Studeni 2022. 10:35

a da, ides gdje se osjecas sigurno
    ja sam na kraju dosla roditi u 2 ujutro, nije bilo ni mog doktora ni babice u smjeni, proslo sve nekako brzinski ali ok

• Lola2307
    17. Studeni 2022. 10:36

Flowerson

Prijavite ako tko ima kakav pregled ili nešto sljedeći tjedan da vas se doda u listu

Ja 23.11 prvi sluzbeni 😁

doulita94
    17. Studeni 2022. 10:41

Drage moje trudnice, od prekjučer sam imala skoro 10 stranica teksta za pročitati koliko ste se raspisale. 
    Ja jučer bila na kontroli, ultrazvuk me jaaaako iznenadio, čak sam u šoku onom opsovala kad sam vidjela bebicu   bila je puno veća nek sam mislila da bude (prošli put sam bila prije dva tjedna i bilo maaaalo malo zrno, a sad se baš vidjelo i glava i tijelo hehe Srčeko je snažno, lijepo kuca, kaže ne možemo ga još slušati, ali vjerojatno budemo mogli na sljedećoj kontroli. :) Uglavnom sve je u redu, jako se lijepo razvija, u dan :D

Flowerson moj je termin po ZM 22.6.2023., a sljedeći pregled imam za 2 tjedna, odnosno 30.11.

Ja sam inače znala piti 2 kave dnevno, barem, a sad pijem samo jednu ujutro i čak ju nekad ne popijem do kraja... I bila sam pušač, inače sam pušila duhan koji bi mi potrajao tjedan dana, sad u trudnoći mi se na žalost nije zgadilo, no nekad mi zna dići želudac, ali zaista sam puno smanjila, imam duhan već dva tjedna i još ga imam pola (ajmo reći da zapalim nekih 5 cigareta dnevno, s tim da motam i imam one kratke papiriće, duge filtere i ful slim pa je jako malo duhana unutra...) jbg, navika...  nadam se da ću uskoro uspjeti prestati do kraja.... 
    Ja nemam problem sa zatvorom i nadutošću, ovisno koji dan mi dođe, nekad je tvrdo, nekad ništa, a nekad kao da imam proljev... mislila sam ispočetka da mi je od utrogestana ali izgleda da nije jer nema nikakvog uzorka pa da bi znala od čega mi je tako... 
    Meni je TSH bio 2.86, kaže dr da bi trebao biti ispod 2.5 u trudnoći, nije mi zasad ništa dao nego je rekao da ćemo ponovno vaditi krv za mjesec dana (što bi bilo krajem mjeseca sad, taman kad imam kontrolu.)
    Eto svašta sam napisala, mislim da je dosta za sad, tko će to sve čitati 
    E da, nove curke dobro nam došle, ona fotka testa je pozitivna, čestitke 

Tjedna tablica na stranici 114 ❤
    ➕ 24.10.2022.
    ❤️ 31.10.2022.

• Lola2307
    17. Studeni 2022. 10:51

Sad tek vidim ovoo za listu, super ideja 😊😊😊 meni su zadnji put rekli da sam 4 dana manje trudna, ali to je bio brzinski pregled kod privatnika, znat cu tocno 23. iduci tjedan kad odem kod svoje ginekologice 😁 za sada je termin 6.7. 

Dobrodosle nove curke i zelim vam svima puno puno srece i mirnu trudnocu 💕💕💕 
    Meni su pocele neke lagane mucnine, nista mi ne smeta od hrane, kavu pijem normalno, ali sam smanjila na jednu dnevno, kad mi se pije popijem neki vocni caj i to je to.

• AM13
    17. Studeni 2022. 10:53

doulita94

Drage moje trudnice, od prekjučer sam imala skoro 10 stranica teksta za pročitati koliko ste se raspisale.
    Ja jučer bila na kontroli, ultrazvuk me jaaaako iznenadio, čak sam u šoku onom opsovala kad sam vidjela bebicubila je puno veća nek sam mislila da bude (prošli put sam bila prije dva tjedna i bilo maaaalo malo zrno, a sad se baš vidjelo i glava i tijelo hehe Srčeko je snažno, lijepo kuca, kaže ne možemo ga još slušati, ali vjerojatno budemo mogli na sljedećoj kontroli. :) Uglavnom sve je u redu, jako se lijepo razvija, u dan :D

Flowerson moj je termin po ZM 22.6.2023., a sljedeći pregled imam za 2 tjedna, odnosno 30.11.

Ja sam inače znala piti 2 kave dnevno, barem, a sad pijem samo jednu ujutro i čak ju nekad ne popijem do kraja… I bila sam pušač, inače sam pušila duhan koji bi mi potrajao tjedan dana, sad u trudnoći mi se na žalost nije zgadilo, no nekad mi zna dići želudac, ali zaista sam puno smanjila, imam duhan već dva tjedna i još ga imam pola (ajmo reći da zapalim nekih 5 cigareta dnevno, s tim da motam i imam one kratke papiriće, duge filtere i ful slim pa je jako malo duhana unutra…) jbg, navika…nadam se da ću uskoro uspjeti prestati do kraja….
    Ja nemam problem sa zatvorom i nadutošću, ovisno koji dan mi dođe, nekad je tvrdo, nekad ništa, a nekad kao da imam proljev… mislila sam ispočetka da mi je od utrogestana ali izgleda da nije jer nema nikakvog uzorka pa da bi znala od čega mi je tako…
    Meni je TSH bio 2.86, kaže dr da bi trebao biti ispod 2.5 u trudnoći, nije mi zasad ništa dao nego je rekao da ćemo ponovno vaditi krv za mjesec dana (što bi bilo krajem mjeseca sad, taman kad imam kontrolu.)
    Eto svašta sam napisala, mislim da je dosta za sad, tko će to sve čitati
    E da, nove curke dobro nam došle, ona fotka testa je pozitivna, čestitke

Joj bas mi je drago da ti je sve tako super! Mi smo tu negdje pa mi je bas bilo lijepo procitati jer odma zamisljam kako je i moj bebac sad takav  ja sam na zadnjoj kontroli isto se iznenadila kako je "veliki", i onda jos kad sam si poslikala s mobitelom slikicu i zumirala vidjela da se vidi glavica i tijelo i sad svako malo gledam slikicu, a znam da je sad sigurno jos i veci.. Ja sam isto bila na duhanu, ni meni se nije zgadio, al sam presla na heetse, racunam da je ipak malo bolje od duhana, al cu se probat natjerat prestat skroz.

jen_dva
    17. Studeni 2022. 11:03

Drage moje, dosli su mi nalazi krvi i urina i sad malo panicarim jer, iako je krv skroz ok, urin ne izgleda najbolje i cini se da imam infekciju. Inace pijem uvin caj kad me to zadesi, al sad sam vidjela da se ne preporucuju u ranoj trudnosi ni uvin ni caj od brusnice. Jeste li pile kad antibiotike u trudnoci, jel sve ok proslo?

02/2023 💔👼 22tt
    03/2025 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.