Vesc 🤞🏼 sa sisanjem i svime. Jeste se vec polovili doma sto i kako? 🫶🏼
*
Ak sam jos koga smetnula s uma mea culpa, procitam nekoliko strnica i onda: tko je sto napisao 😳😅
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Vanilla Diva, od srca ti želim da probaš zapadni medicinski sustav a pogotovo vođenje trudnoća, ljubit ces stope ovdašnjim liječnicima.
Proljetnica1 hvala na komentarima.
Mi smo ovdje da podupiremo jedna drugu, dijelimo vlastita iskustva i misljenja. Ponekad mozda i pogrijesimo u necemu ili iz nekog razloga preuvelicano iznosimo situaciju jer smo je tako dozivjele. Ako se ne slazes s necime sto je neka od nas napisala ili mislis da nije tocno, mozes na ljepsi nacin iznijeti svoj stav, a ne ovako napadacki.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Situacija je trebala biti potpuno drukčije ispričana, dakle carski rez ne možeš dobiti na zahtjev nego na indikaciju. Situacija je (oo ovom sto pišeš) ultrabrzo prepoznata i odrađena kako treba. Obično one s najmanje skole, radnog staza i viškom vremena su najaktivnije u pljucanju svega i svačega, u sve se razumiju, i eto kako nastaju forumske price
Proljetnica cijenimo i tvoje mišljenje, ali moraš razumjeti da smo mi ovdje već mjesecima zajedno (unatoč karijerama koje sve imamo, ali je to TOTALNO nebitno) jer je naš izbor kako trošimo slobodno vrijeme :) na čitanje knjige ili foruma manje bitno. Uglavnom Thinkpurple prenosi ono što se dogodilo isto kao ja nekoliko stranica prije. Zato što se već osjećamo kao da se poznajemo, da druge budu pripremljene, a ne da se isprepadaju. Osobno me niti jedno iskustvo od prije nije izbacilo iz takta jer sam dovoljno svjesna da je SVAKI porod drugačiji. I bio je.
Samo opušteno, nitko nikog nije uvrijedio, a tvoj ton je nepotrebno napadački prema curi koja prolazi užasnu fazu i leži u bolnici. Vjerujem da joj je tvoj komentar (u ovom trenutku) bio i više nego nepotreban. Malo pazi kako pišeš. Ps. I ti listas teme na kojima nisi aktivna (za to osobno nemam vremena ni volje) pa se postavlja pitanje o tvom višku vremena 🤷 sretno u životu 😊
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Vesc 🤞🏼 sa sisanjem i svime. Jeste se vec polovili doma sto i kako? 🫶🏼
*
Ak sam jos koga smetnula s uma mea culpa, procitam nekoliko strnica i onda: tko je sto napisao 😳😅
Ma puno bolje ide svaki dan. Samo malena voli izmišljati s hranjenjem. Jučer prihvati sisu i do navecer odluči da to ipak nije fora, a ni bocica nije neka fora. Al jako je fora da ju mama hrani na špricu. Dobila sam neku knjizicu o dojenju pa sam tamo vidila kako se to radi. I eto, prst i šprica su joj sad najdraža pomagala 😂
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Thinkpurple bas mi je zao na svemu sta se desilo, hvala bogu da ste na kraju obje dobro, mogu mislit kako ti je sad tesko, nadam se ce nadalje sve ipak proci relativno ok sta se tice oporavka, drago mi je da je bebica barem dobro i da ste skupa. Znas li koliko morate biti u bolnici jos?
Nemoj se obazirati na svakakve komentare, naravno da svi znamo da je svaki porod drugaciji i tu tipkamo otpocetka i naravno da nas zanima svacije iskustvo iako svima zelimo najbolje i mene osobno ne plase nazalost losa iskustva, samo se vi cuvajte i pokusaj sto pozitivnija biti dok si tamo, vjerujem da ces biti puno bolje psihicki kad dodes u svoju kucu. Samo se ti zali kad god ti dode😁.
Vesca joj vjerujem da je svaki dan novi izazov, to je sve normalno, i meni je na pocetku bila nekad super, a nekad vristala i odgurivala se, palilo je dojenje stojecki dok ju nosim. Svaka kombinacija koja pali je dobra kombinacija. Sretno❤️.
Bambi samo ti to rijesi po brzom postupku, taman pred kraj ti neki “stresovi”, ljudi su svakakvi.
——
Za ove vrucine, muka mi je vec unaprijed, iduci tjedan hrpa obaveza, imam i ja pregled u 10, dobro ako se ne srusim po najgoroj zegi, ic cu tramvajem…jos s malom isto jedan dan kontrolu imamo u podne ipo, najgori termin.
——
Za krevetic, mi smo knjige stavljali pod madrac, a tetru za bok i svaka 3 sata nocu sam ju okretala zbog glavice, cim je postala pokretna smo makli tetru i stavljali je na leda.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Zaboravila sam napisat za Takica, samo ti njih pitaj koji dan su mislili doc, onda odgovori da si zvala taj hostel i da ima soba slobodna, da znaju. I ako budes od volje da ces se javit za kavu, ako ne, posalji muza i dobro. Tako bi ja😅.
Ja sam rekla da od 1.8. nadalje necu da me se sa icim zamara, dakle koji god problem bilo sta bilo, necu cut za to, nema me.😅
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Thinkpurple i Proljetnica - evo jedno objektivno mišljenje nekoga tko je doktor medicine (nisam ginekolog, doduse, nego anesteziolog intenzivist). Što se tiče priraslica-one nastaju nakon svake operacije i to se ne može izbjeći. One ti nisu nastale sad u par sati, nego nakon prošle operacije. I ja sam ih nakon 2 laparoskopije puna. Ne mogu se vidjeti na UZV, ali tu su i mogu boliti i raditi probleme kad su crijeva puna, kad smo napuhane itd. I mene je tijekom trudnoće više puta žigalo dolje u trbuhu i raspravila sam to sa svojom ginickom koja je rekla da su najvjerojatnije priraslice u pitanju. Ali, ako žena ima jake kontrakcije i žali se na bol u području prethodnog reza, onda bi svaki pametni doktor trebao znati da tkivo ožiljka nije jednako čvrsto kao i okolno tkivo i uzeti u obzir mogućnost rupture. Meni su sivali maternicu nakon operac.endometrioze i sad kad sam bila u bolnici, kad me dr gledala, jedino se zabrinula kad je vidjela da me trbuh malo boli na dodir, vjerojatno isto iz straha da ne rupturira. Takodjer, kad su me vodili na hitni carski, Zlopasa (voditelj rodilišta na Petrovoj) je stalno pipao trbuh, govorio da je u hipertonusu i pozurivao ove da završe sa carskim koji su radili prije upravo radi prijeteće rupture maternice (na kraju je srećom sve završilo samo sa abrupcijom posteljice koja nije ugrozila dijete jer ju je on odmah prepoznao i stavio me na CTG čak i tih 10 min dolje ispred sale, da zna da otvara hitno drugu salu ako dijete krene bit ugroženo). Tako da mislim da te prvi dr ipak nije trebao tako olako shvatiti, jer mi se cini iz tvoje priče da je ovaj drugi doktor već klinički odmah posumnjao na rupturu. Meni Zlopasa na kraju nije ni radio UZV, rekao je "nemamo vremena, nemamo šta čekati, odmah u salu". Sve je valjda stvar klinickog iskustva. Srećom je sve relativno ok prošlo i beba je dobro, sto je najbitnije.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Svim curama koje su pitale - evo ja sam doma, od nedjelje. Mališa je još u bolnici, premješten je u postintenzivnu i uči se jesti na bočicu. Izgubio je na kilazi, sad je na 2200g i baš je mala mrvica, ali to je još u normalnim okvirima i nadamo se da će sad krenuti na više, kad će imat malo više snage za jesti. Sljedeći tj bi ga mogli pustiti doma, ja sam time i vesela,ali i skroz prestravljena jer je užasno mali i uopće se bojim rukovati s njim, okretati ga itd. Danas ga idem gore opet hraniti (drugi put) pa se nadam da ću bit malo hrabrija i da će mi ići bolje. Plan je da dolaze naizmjence moja mama (da ostane spavat par dana) i svekrva koja je tu u Zg, jer se iskreno bojim bit sama s njim prvih dana, a muž mora radit i dezurat. Jako mi je teško što on neće biti s nama. Ja sam valjda jedina od svih vas koja malo zazire od maminog dolaska, jer me izludi svojim komentarima i opaskama što bih sve trebala radit i kako živjeti, dok je svekrva ekstra uvidjavna, hoce pomoći, ali se ne petlja u ništa i ne daje nikakve glupe komentare. Rekla sam jucer mami da ako ću morat trošit energiju da se njoj opravdavam da mi ne dolazi pomoći jer nemam nimalo energije viška nakon svega.
Vesca- ma narucila sam si polovnu medelu električnu dvostruku izdajalicu (90 E na njuškalu). Ja sve ručno zasad, al me koža već boli od ruljenja. Imam avent ručnu izdajalicu, ali s jako malo mlijeka mi doslovno kapi ostaju u šeširiću, a svaka mi je dragocjena. Vjerojatno nekome s više mlijeka bi i ta bila dovoljna. Ja jedva dobijem 40 ml iz 2 izdajanja iz obje dojke. Probala sam se buditi po noći i češće izdajati da potaknem, ali je to rezultiralo samo dodatnim umorom i s još manje mlijeka. Tako da ćemo vidjeti. Dohranu smo kupili jer mali sigurno neće imat snage sisati te moje jadne sise kad jedva jede bočicu, ali ja sam odlučna da mu dam i svoje mlijeko, pa cu se izdajati bar dok ne stasa malo. Onda možda i počne sisati, tko zna.
Robica se polako pere, u jednu turu sam dodala više octa pa mi sad smrdi po octu, pa sam odlučila da ću dodat par kapi chicco omekšivača, vrlo malo octa i ostalo vode. Pa kak bude bude. Next to me krevetić sam prebrisala sa nekim NUK sredstvom za dezinfekciju sigurnim za bebe, osim navlake za madrac koju sam oprala. Do kolica i ostalog još nismo došli, ali mislim da će bit isto tako + sunce i tetra pelena ispod bebe.
Patronaznu nazivam, ali je ne mogu dobit. Probat cu neku drugu dobit, mozda zna dal je ova za naše područje na godisnjem.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Sortiraj odgovore
Najstariji