Thinkpurple čestitam od srca na malom anđelu. Žao mi je da se iskompliciralo... Sva se naježim kad pomislim da je moglo proći s puno težim posljedicama 🫣 brz oporavak ti zelim!
.
Mi smo ok, imam problem s izdajanjem. Male su mi sise, a previše mlijeka. Rekla patronazna da sam blizu mastitisu. Pocela sam ko luda masirati i ručno izdajati i onda jučer plakala jer čim se prebacim na drugu dojku prva opet puna. Znači da ne odradim posao do kraja 😭 od jučer električna izdajalica aktivirana. Puno je lakše i imam osjećaj da mi baš olakša. ALLY rekla si da ručno izdajas. Ajde molim te probaj s električnom, mozda ti i psihički olakša kao sto je i meni. Ovo rucno je robija. Ne znam zasto toliko forsiraju s tim. Ima bas ok programa koji ne bole, a imitiraju sasvim solidno sisanje...
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Cestitam svim curama i brz oporavak vam zelim 💓💓💓
Iako ne pisem cesto jer nemam sta pametno pisati, mislim na sve vas
Lightblue nadam se da su bebice dobro 💙❤️
Isto vrijedi i za thinkpurple i ostale cure da ne nabrajam 🤞🏻
Mia hvala na info, dobro da nisam kupila test samo odijelo za 3 eura i nesto 😂 iako moj je rekao da bi bio sa mnom samo do predradaone, ako stignemo do toga 😂 a gdje si to procitala, na njihovim stranicama? 😊
Nama je slijedeci pregled 17.07., vjv.ide prvi ctg i jedva cekam 😊
Rekla mi primalja koja tamo radi. Da i ja nabavila odijelo, vec je spakirano bilo. Možda ponovo promijene do 8.mj 🤣
Ma odijelo ce im sigurno trebati, valjda 😅
Stalno nesto mjenjaju... Kao treba tecaj a na stranicama ga ne spominju..bas sam isla traziti 🙄
Ajde i mi se priblizavamo terminu, pomalo ali sigurno 😅 💙❤️
Vesca normalno je na pocetku da postoji navala mlijeka dok se ne stvori ponuda potraznja, svima tako buknu, neovisno o velicini, bit ce lakse s vremenom i odmekanit ce, ne znaci da ti beba ne jede dovoljno jer imas viska. Samo nemoj previse izdajati jer dajes signal tijelu da bebi nije dovoljno i stvarat ce se onda taj visak koji izdojis, a beba ne podoji. Trebalo bi to u biti funkcionirat ka protocni bojler nakon nekog vremena, da beba vuce i stvara se, da se sise prepune samo ako niste skupa npr. Probaj izdojit visak koji te boli i kad si olaksas stani. Povremeno kad su skokovi bebe znaju malo vise povuc pa opet bude malo vise proizvodnje, al to se brzo vrati na staro i u biti beba od 1 mj il tako nekako nadalje jede uvijek iste kolicine, dok ne krene jest kruto obilnije pa smanji. Izdrzi nekako, hladi sise, proc ce i to. Ja sam se zezla prvi put jer sam izdajala “visak” do kraja i napravila si tako hiperprodukciju pa sam tek oko 3 mj uspjela doc do tog normalnog stanja.
Sretno, mozes ti to, bitno da beba papa, a ovo izdojeno cuvaj kad te ne bude, za kasice il kupanje ako se pokvari.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Meli ma to hoće da. Daaa, taman dok svih ispratimo ovdje i eto nas 🤣
Nadam se da će se Thinkpurple uskoro javiti da je bolje 🤞
Ja danas obavila laboratorij, baš me zanima željezo. U ponedjeljak napokon pregled, tad mi rade bris. Jedva čekam vidjeti stanje.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
thinkpurple bas te ništa neće ovu trudnoću ali evo konačno si to odradila, zao mi je sto se to sve izdogađalo ali bitno da ste vi dobro, cestitam na bebici i želim vam brz oporavak💖🤞🏼
sayuri sretno danas 💫💖
Joj i ja bi tako voljela znati datum poroda🙈 ovo iščekivanje je za poluditi; jučer sam bila na kontroli; zatvorena, sve je ok, ona ima 3700g. Pa sutra mi je opet kontrola.
Znate li nakon koliko se dogovara indukcija, u ovom slučaju kad pređeš termin? Možda ste već pisale o tome ali ne sjećam se da sam negdje pročitala 🙈
takica točno znam kako ti je i s rukama i nogama, izgledam kao da sam kardiološki bolesnik a ne trudnica s tim edemima😆 ali bitno da je tlak uredan. I ne želim se zaliti previše jer stvarno cijela moja trudnoća je bila za poželjeti, nikad nikakvih problema osim eto zadnjih par tjedana sto mi noge budu natečene i ruke. Još malo pa gotovo🤞🏼
Sretno svima do kraja, želim nam lake porode💫 i cestitam svim mamama kojima nisam stigla čestitati 💌💖
I bas razmišljam kako mi je drago da sam, sasvim slučajno, naletila bila na ovaj forum; tu smo već mjesecima, ja slabo pišem jer sam prvorotka i nemam iskustva još nikakvog 🙈 pa nisam mogla ni nekakve pametne savjete davati😬. Ali kad mi je najviše trebalo uvijek sam prvo vas pitala sve, hvala vam na svakom savjetu, bas ste velika potpora i bas ste mi super 💪🏼😇🥰
Anasplutona mislim da indukcija zavisi od dr ... ali kad se predje termin kod nas se ide u bolnicu na 40+ prvo zbog pregleda koji su 1-2 x dnevno, CTG nekad i 2x dnevno i ako bas nema nikakvih naznaka da ce krenuti samo -daju indukciju. Mada kazem sve je od dr do dr. Vidim.i ti imas preglede svaki dan sto znaci da te intenzivno prate. Igra ti ulogu i koliko si udaljenosti od bolnice nekad tj ako si daleko znaju ostaviti jer je sigurnije i komotnije. Svakako srećno i da se sto prije samo pokrene🥰⚘
SAYuRI srecnoooo 💞
Thinkpurple kako se osjecas jesi vidjela bebicu 💗
Cordiso hvala na savjetima za dojenje 🥰 i za upotrebu izdojenog mlijeka za kupanje..vidjala sam par klipova da to rade ali mi je draze kad čujem lično iskustvo.
Ja izdajalicu nisam kupila i nisam ni planirala ručnu jer su mi vecina rekli da pravi ragade pa sam skontala ako zatreba lako cu kupiti električnu ima u svakoj apoteci...znam da su cure dosta spominjale hakku ali sam vidjela da ona samo sakuplja visak pa sam odustala🤷♀️ Ko zna mozda promijenim misljenje.
MareiKate kako si ti jesi malo dosla sebi sad kad se djecak oporavio.
Jedno pitanje cure jeste li prali nova kolica? Ja planirala samo onim Frosh higijenskim pospricati i prebrisati i na sunce🤷♀️ . Navlaku za dušek u kolicima i kolijevci cu svakako oprati a i sigurno cu staviti tetru ispod glave kad bude ležala u kolicima.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Anasplutona mislim da indukcija zavisi od dr … ali kad se predje termin kod nas se ide u bolnicu na 40+ prvo zbog pregleda koji su 1-2 x dnevno, CTG nekad i 2x dnevno i ako bas nema nikakvih naznaka da ce krenuti samo -daju indukciju. Mada kazem sve je od dr do dr. Vidim.i ti imas preglede svaki dan sto znaci da te intenzivno prate. Igra ti ulogu i koliko si udaljenosti od bolnice nekad tj ako si daleko znaju ostaviti jer je sigurnije i komotnije. Svakako srećno i da se sto prije samo pokrene🥰⚘
SAYuRI srecnoooo 💞
Thinkpurple kako se osjecas jesi vidjela bebicu 💗
Cordiso hvala na savjetima za dojenje 🥰 i za upotrebu izdojenog mlijeka za kupanje..vidjala sam par klipova da to rade ali mi je draze kad čujem lično iskustvo.
Ja izdajalicu nisam kupila i nisam ni planirala ručnu jer su mi vecina rekli da pravi ragade pa sam skontala ako zatreba lako cu kupiti električnu ima u svakoj apoteci…znam da su cure dosta spominjale hakku ali sam vidjela da ona samo sakuplja visak pa sam odustala🤷♀️ Ko zna mozda promijenim misljenje.
MareiKate kako si ti jesi malo dosla sebi sad kad se djecak oporavio.
Jedno pitanje cure jeste li prali nova kolica? Ja planirala samo onim Frosh higijenskim pospricati i prebrisati i na sunce🤷♀️ . Navlaku za dušek u kolicima i kolijevci cu svakako oprati a i sigurno cu staviti tetru ispod glave kad bude ležala u kolicima.
Ja sam oprala sve što se dalo skinuti, ostalo sam prošla sa dezinfekcijskim sprejem i luftala na suncu. Tako i jaje isto. Onu navlaku za madrac u kolicima sam jedva vratila natrag, već me panika ulovila da se nije stislo u pranju 🤣
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Vesca normalno je na pocetku da postoji navala mlijeka dok se ne stvori ponuda potraznja, svima tako buknu, neovisno o velicini, bit ce lakse s vremenom i odmekanit ce, ne znaci da ti beba ne jede dovoljno jer imas viska. Samo nemoj previse izdajati jer dajes signal tijelu da bebi nije dovoljno i stvarat ce se onda taj visak koji izdojis, a beba ne podoji. Trebalo bi to u biti funkcionirat ka protocni bojler nakon nekog vremena, da beba vuce i stvara se, da se sise prepune samo ako niste skupa npr. Probaj izdojit visak koji te boli i kad si olaksas stani. Povremeno kad su skokovi bebe znaju malo vise povuc pa opet bude malo vise proizvodnje, al to se brzo vrati na staro i u biti beba od 1 mj il tako nekako nadalje jede uvijek iste kolicine, dok ne krene jest kruto obilnije pa smanji. Izdrzi nekako, hladi sise, proc ce i to. Ja sam se zezla prvi put jer sam izdajala “visak” do kraja i napravila si tako hiperprodukciju pa sam tek oko 3 mj uspjela doc do tog normalnog stanja.
Sretno, mozes ti to, bitno da beba papa, a ovo izdojeno cuvaj kad te ne bude, za kasice il kupanje ako se pokvari.
Svaka cast na objasnjenju, super si to sve srocila. 👏🏻Nemam iskustva i bas zato sam se dala u istrazivanje kako mi ne bi mogao niko udijeliti “los” ili “starinski” savjet ili me obeshrabrit na tom putu, i sve to sto si napisala sam cula od licencirane savjetnice za dojenje. Takodje zena rusi sve predrasude o temi “nemam dovoljno mlijeka”. Mozda sam vec pominjala ali evo jos jednom Milena Kostic a na Yt Mama iz magarece klupe. I da sve je besplatno 👏🏻
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
thinkpurple bas te ništa neće ovu trudnoću ali evo konačno si to odradila, zao mi je sto se to sve izdogađalo ali bitno da ste vi dobro, cestitam na bebici i želim vam brz oporavak💖🤞🏼
sayuri sretno danas 💫💖
Joj i ja bi tako voljela znati datum poroda🙈 ovo iščekivanje je za poluditi; jučer sam bila na kontroli; zatvorena, sve je ok, ona ima 3700g. Pa sutra mi je opet kontrola.
Znate li nakon koliko se dogovara indukcija, u ovom slučaju kad pređeš termin? Možda ste već pisale o tome ali ne sjećam se da sam negdje pročitala 🙈
takica točno znam kako ti je i s rukama i nogama, izgledam kao da sam kardiološki bolesnik a ne trudnica s tim edemima😆 ali bitno da je tlak uredan. I ne želim se zaliti previše jer stvarno cijela moja trudnoća je bila za poželjeti, nikad nikakvih problema osim eto zadnjih par tjedana sto mi noge budu natečene i ruke. Još malo pa gotovo🤞🏼
Sretno svima do kraja, želim nam lake porode💫 i cestitam svim mamama kojima nisam stigla čestitati 💌💖
I bas razmišljam kako mi je drago da sam, sasvim slučajno, naletila bila na ovaj forum; tu smo već mjesecima, ja slabo pišem jer sam prvorotka i nemam iskustva još nikakvog 🙈 pa nisam mogla ni nekakve pametne savjete davati😬. Ali kad mi je najviše trebalo uvijek sam prvo vas pitala sve, hvala vam na svakom savjetu, bas ste velika potpora i bas ste mi super 💪🏼😇🥰
Kako je meni doktor rekao, neko pravilo je da se čeka do max 41+3 a onda ide indukcija. Naravno ako postoje ikakve indikacije za raniju indukciju, ide i prije.
Ja sam isto prvorotka, i jos mi je termin među zadnjima pa samo upijam sve što se piše a slabo tipkam.
Čestitke svim curama na novopristiglim bebačima i želim brzi oporavak.💖
Netko je spominjao porod na sv. Duhu da je spreman podijeliti iskustvo a meni dobro dođu sve informacije. Ne znam ni kaj bi konkretno pitala. Stalno preslagujem torbu za bolnicu jer nisam sigurna jel uzimam dosta chicco ulozaka jer su preogromni. Kako je s presvlačenjem bebača na Sv. Duhu? Ako je prirodni nekomplicirani porod jel beba cijelo vrijeme tamo pa odrađujemo svako presvlačenje ili ga u nekom trenutku i odnesu. Prvo je pa sam sva u panici da ću ga potrgat 🙈
👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!
Flekice na sv duhu kad rodiš, ako je sve ok, odmah si s bebom u rađaoni neko vrijeme, onda ju odvedu i vrate nakon par sati, objasne ti neke stvari, tebe pitaju neke stvari...ovisno o dobu dana u koje si rodila ali mene su oba puta pitali želim li da mi ju ostave ili želim odmarati. To je prvi dan, a kasnije, s nama su preko dana, odvedu ih svako jutro u neko doba i nema ih po sat dva (kupanje, pregledi i tome slično), ostatak dana su s nama. Uvijek možeš tražiti da ih uzmu ako želiš a presvuku ih one kad ih uzmu to kroz jutro, ali trebaš i ti sama kroz dan naravno. Robica je njihova, čak uglavnom postoje i pelene i maramice na hodniku ali ja nosim svoje jer mi je tako lakše.
Takice meni jučer došli svekar i svekrva na prespavanac, otišli odmah jutros srećom jer su me izbacili iz takta svjetski. Već sam pričala kako svekrva ima ideju odvesti klince prednjoj porod kod sebe u Slavoniju, ja sam rekla da ne može, moj muž to njoj nije prenio iako se navodno slaže samnom, ona jučer došla i počela trabunjat djeci da kad mama rodi oni idu s njom na dva tjedna, ja poludila, rekla da ne dolazi u obzir, da od kud joj ta ideja, da samnom to nitko nije odgovorio. Ona se uvrijedila iako nije htjela priznati, i rekla mi da kako sam si ja zamislila biti sa troje djece?? Jedva sam joj odšutila na to, to je sve bilo dok muža nije bilo doma. Kad je on došao ja sam mu sve prepričala, on se kao slaže samnom ali očigledno nema muda njoj reći ne. Otišao je jutros ljut ko pas na posao i skužila sam da je pričao s njom prije posla ali ne znam što... A ona kad je odlazila opet je djeci rekla: vidimo se brzo, kad baka bude na godišnjem vi ćete doći k baki 😤 znači ja sam šokirana. I to sve pod krinkom da se meni pomogne, a ja cijelo vrijeme ponavljam da to ne dopuštam i ne želim i ona ne odustaje. Ne mogu vjerovati da me se tako maltretira. Svekar je skužio da sam u bananu jučer a nije znao o čemu se radi i ona je zabrijao da se bojim poroda pa počeo neke crne priče o lošim ishodima poroda, da je u redu da brinem... Ma ono, cijelu noć nisam spavala od stresa, a to što sam spavala sam sanjala porod. Malo sam oduljila, morala sam se pojadati...
Sortiraj odgovore
Najstariji