Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MamaPa
    22. Lipanj 2023. 11:03

Vanilla da, mirujem kod kuće i dalje strogo - samo wc i tuširanje, sve ostalo u ležećem položaju. 
    Kroz dan imam BH kontrakcije koje su očitali i na ctg-u ali nisu tako strasne, možda ih desetak bude tokom dana. Propisali su mi i spasmex prema potrebi za situacije kad osjetim više kontrakcije u kraćem vremenu, da me slučajno ne bi krenule jače otvarati. Dosad sam ga jednom popila i stvarno je djelovao, baš su mi se umirilw kontrakcije. 
    Od terapije uzimam Cordipin 20 mg, 3x200 mg Utrogestana i 2 tablete Roidakla prema preporuci moje doktorice i plus Euthyrox radi štitnjače. Što ti uzimaš? 
    Ja sam u bolnici imala razne ciljeve, prvo 26 tjedana, pa onda 28 da dobijemo deksić, pa 30. da me puste doma. I evo sad ulazimo u 32. i nadamo se još barem 2-3 tjedna da smo u komadu. Ne sjećam se jesi pisala, jesu i tebi dali deksametazon?
    Ja bebu osjećam posvuda, baš je jako aktivan dečko ali nekad baš što ti kažeš ko da je u guzi, pogotovo kad krene štucati 😅 Vidim da su cure pisale da imaju osjećaj da će zgnječiti bebu, tak je i meni. Cijeli je zapravo više na desnoj strani i onda mu je jedna nogica stalno na lijevoj i kad legnem na lijevi bok kao da me gura i govori mi da se maknem 😂 
    Kak se ti boriš sa ležanjem, imaš problema s leđima? Mene baš nekad užasno bole i ne mogi se nikako namjestiti 😩

Cvit
    22. Lipanj 2023. 11:49

Čestitke svima na bebicama 🥳🥳🥳💖💖💖
    Baš sam s guštom pročitala zadnje stranice, stižu lagano mrvice 🥰
    Sayuri ja sam imala osjecaj da ih gnjecim sta god bi napravila 😂 al nisam, sve su medene i imaju lijepe male glavice hahah 🥰
    .
    Ja se doma oporavljam, al isto si ne znam baš reda dati, jučer me počeo peckat rez, a kičmu da ne spominjen. Prvo se sirota navikavala 8mj na trbuh, sad preko noći ostala bez trbuha, ravnoteža mi je ful zmrdana, i još kako sam odlučila počet izdajat pa vidjet do kud će nas to dovest, opet me gravitacija vuče naprijed 😂
    Jučer je krenulo to izdajanje, i to pošteno, stalno se prepunjavaju i već se pitam jel mi trebalo to, strah me mastitisa. Drago mi je da mogu doma napraviti nešto za njih, obzirom da su od jučer zabranili posjete na neo, radi situacije sa Sv Duhom. Razumna mi je to odluka, al ne znači da je manje teško.
    Cure za sada lijepo napreduju, jučer su počele vraćat izgubljenu kilažu, nalazi su im za sada dobri 🤞🍀🤞🍀🤞🍀 samo da tako nastave i da čim prije dođu doma da krene avantura 🥰
    .
    Belinda sad vas zeza kad niste htjeli znat spol hahah. Odoše sve oklade 😄 

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Landy
    22. Lipanj 2023. 12:14

Belinda sreeetno🥳🥳🥳

👨‍👩‍👧‍👦
    💃30
    🤵 33
    👧🏼 4

Vanilla Diva
    22. Lipanj 2023. 13:07

MamaPa i ja mirujem sad kod kuce.. isto tus i wc. Rucak pojedem za stolom, ostalo polulezecki na kaucu. Planiram tako do 34.tog tjedna, a onda cu vidjeti kakvo je stanje. Nadam se da mi se cerviks nece jos skratiti. Jel znas na koliko je tebi sada? 
    Ja imam i BH kontrakcije, ali nekako ih je manje. Vise me brinu kao menstrualni grcevi dolje u trbuhu. Ali ja imam jedno i drugo od 20.tog tjedna pa se nastojim ne brinuti previse jer bi se do sad valjda vec porodila da me jako otvaraju. Vjerujem da sam se malo otvorila i cerviks se skratio jer se ja nisam pazila, hodala sam i svasta radila do 28.tjedna kad mi je doktorica to rekla i propisala mi mirovanje pa sam na kraju i u bolnici zavrsila. 
    Ja od terapije nista posebno zapravo.. samo utrogestan 3 puta na dan vaginalno od 200 mg i magnezij direkt od biolectre 300g 2 puta na dan. Uz Novalac prenatalne tablete i Omnibiotok pandu probiotik. Zato i pitam.. meni nisu nista drugo dali, ni spasmex ni nista slicno. Valjda ne treba. 
    Primila sam u bolnici 48h tokolizu i dvije doze deksametazona. 
    Moja je isto jako aktivna, osjecam se svuda ali glavica joj je bas nisko, tiska mi mjehur i sve dolje. Leđa me bole od lezanja, ali nije strasno.. vise me nekak trbuh steze svuda i prepone. Kad god se okrenem ili ustanem. Bas me vuce dolje. A trbuh mi uopce nije velik, ja se pitam gdje je uopce beba 🙈 

Belinda sretnoooo! Javi kak je proslo 🍀🍀🤞🏻

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Lemon
    22. Lipanj 2023. 13:40

Belinda sretno, piši ako možeš kako napredujes.  Događa li se što? 
    Kako je lijepo što nam bebice stižu 🥰 Tu se stalno čuje plač, ali mi je to baš smirujuće jer se čuje da su to tek rođene bebice i jedva čekam čuti i svoju 😍

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

SAYuRI
    22. Lipanj 2023. 14:37

Vanilla Diva meni nije jasno iskreno da uzimas hajmo reci te vece kolicine magnezija a prijeti ti prerano otvaranje, ja bi to prestala uzimati ili barem smanjila da sam na tvom mjestu , ipak magnezij opusta i smeksava misice 😘
    Belinda hajde sretno zeno, 💪💪👊👊💖
    Cvit drago mi je da bebe napreduju, brzo ce kuci, nisi nam kraju rekla koja si kolica odabrala za trojke ili sam ja previdjela taj post…
    Thinkpurple ti majke mi nisi imala rahat jedan tjedan da kazes da nije bilo nekih tako situacija, pa bolest pa mala, pa bolest kod malene pa njeno vristanje, bas je tebe snaslo svega ali vazno da je bebica sada dobro i da nije jos puno ostalo, a vjerovatno malecka ispoljava nezadovoljstvo sto beba dolazi, sigurno je neka pametnica pa skuzila da sada valja dijeliti i ljubav i paznju i sve… ali prodje taj krizni period i kasnije bude dobro, evo moj sin se sada ne odvaja od kcerke, nekada nije htio da joj da dio svoje cokolade a sve sve samo njoj, ne mora on nista 🥺 

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

SAYuRI
    22. Lipanj 2023. 14:38

Afrodita kakva je sotuacija kod tebe? Kako tlak? Jesu krenuli grcici kod bebara? Ajde pisi nam kad stignes…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Vanilla Diva
    22. Lipanj 2023. 15:16

Sayuri tako mi je doktor rekao.. dva puta na dan po 300mg magnezija. Valjda opustanje zbog kontrakcija. Mislim da mi vise stete kontrakcije nego da je sve opusteno. Ali ne znam ni sama.. mozda je malo previse?

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• MamaPa
    22. Lipanj 2023. 16:20

Cure, još jedno pitanje 😬 jeste čitale kakve knjige o odgoju i razvoju? Vidjela sad da se dosta hvali knjiga Čudesni tjedni pa me zanima jel zaista dobra
    —————
    Vanilla meni su u 25. tjednu nakon 48 h tokolize na venu odmah uveli Cordipin i koliko sam skužila to uzimam do punih 34 tt. To je inače lijek za tlak ali djeluje na sve glatke mišiće, pa tako i maternicu i djeluje kao tokoliza samo što se uzima na usta. On bi mi trebao spriječiti prijevremene prave kontrakcije.
    Prema zadnjem pregledu mi je cerviks oko 24 mm i otvorena za prst, al nalaz je takav već 5 tjedana tako da se nadam da će se još držati 🤞🏽
    Kakva je kod tebe situacija s cerviksom? Jesu te naručila na kontrolu kod njih u TA? Ja sam naručena u Vinogradsku u trudničku 2, to je koliko sam skužila ona ambulanta na 3. katu gdje su aparati i ulaz na odjel, za viskorizične trudnoće. 
    I što se tiče magnezija, moja mi dr. rekla da slobodno mogu do 900 mg dnevno uzeti, da on ne može škoditi. Ja uzimam dnevno 2 tablete roidakla u kojima je oko 500 mg, ima ga nešto malo u Novalacu i znam popiti čašu Donata ponekad i rekla je da je to sasvim u redu. 

Lemon
    22. Lipanj 2023. 17:52

MamaPa ja imam Čudesne tjedne, sve skokove opisuje, što im prethodi i kako se onda nakon njih dijete ponaša, tj.što je usvojilo. Čini mi se korisna. Imam i Godine prve zašto su važne, Samopouzdani roditelji i Racionalan roditelj. Još imam par na spisku za kasnije. Volim čitati pa kad više dobrih recenzija za neku pročitam, onda kupim 
    Thinkpurple, jesam na patologiji 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.