Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Robin_Daggers
    22. Lipanj 2023. 05:46

Ruzice i Nefertiti, cestitam na majcinstvu 🥰

MareiKate
    22. Lipanj 2023. 07:31

thinkpurple

Mareikate kak ide odvikavanje od dojenja?

Neočekivano savršeno je ispalo. Očigledno je bilo ključno to što sam ga prvo odvikla od dnevnog, da on u budnom stanju to procesuira i navikne se na to. Znači to je bilo prije mjesec i pol negdje. I sad preksinoć, naljepila flastere na sise (nisam našla dječje nego prave, evo tek maloprije sam ih jedva odljepila 🤣) a slučajno se potrefilo da sam se taj dan porezala jako na prst i imala sam flaster i na prstu i to je skužio čim sam ga pokupila iz vrtića i stalno mi je to gledao i tražio da mu objasnim kako se mama porezala. I navečer kad smo legli rekla sam da su sike bubane i pokazala flastere i on je sam zaključio da se mama porezala škarama po sikaama 🤣 prvu noć je negdje usred noći malo zavciljetao, ništa dramatično, sad drugu noć ništa, nit je pitao prije spavanja niti kroz noć, znači čudo 😁

MareiKate
    22. Lipanj 2023. 07:33

ružica

Evo me curke, u 2 i pol u noci me ubvatilo tocno kao da moram na wc(velika nuzda), bila na wc u ali su se bolovi i nakon toga nastavili (cijelo vrijeme umjereni) i bas bih ih opisala kao da moram na veliku nuzdu.
    Spremila se za bolnicu i oko 05:30 bila na prijemu.
    U 6 sam usla u box, a rodila u 09:15.
    Znala sam da je to najgore vrijeme za epidural jer je epidemiolog na carskim i operacijama.. primila sam drip a epidural nisam docekala.. bolilo je stravicno, ali taj najgori dio nije predugo trajao pa sam izdrzala nekako, iako stvarno je bilo jako tesko..u boxevima je vrucina i to je bas veliki problem, moj je imao prozor, drugi vecinom ne i po ovim vrucinama to je uzasno…

Kad nema epiduralne, tješimo se tim da taj najgori dio stvarno brzo prođe, iako u tim trenucima stvarno nije lako.
    Još vrućina kažeš i u rađaoni problem 🤦🏼‍♀️ znači molimo se da nas uhvate trudovi u gluho doba noći i da smo gotove do svitanja 😅

Ally007
    22. Lipanj 2023. 08:49

Prvo čestitke svim novopečenim mamama 😁😁, imam osjećaj da ste se baš zgusnule u par dana!
    Sayuri- i ja se zbog boljeg protoka kroz posteljicu trudim lezat na lijevoj strani, al isto ponekad imam osjećaj ko da ga stiska, doslovno me odmiče od kreveta. Ili krene stucati pa se prebacim nekak više na ledja. A spavam pola na jednom pola na drugom boku.
    U Petrovoj klime dolje kod nas na patologiji trudnoće rade - hvala bogu jer bismo inače umrle - al nemam pojma kako je gore u sobicama s rodiljama.
    Netko me pitao kako sam - ok, izdržavam, da se ne ureknem već dan i pol nisam krvarila. Na tokolizi i dalje (ne znam do kad i kakav im je plan, prvo su me htjeli porodit sa 34+1,al su ipak odustali i čekaju). Jedino su mi sve vene probušene jer su očito osjetljivije, a jedna mi se i upalila pa boli ko vrag. Al ok. Danas sam dobila dozvolu da se konačno otusiram i operem kosu (🎉🎉) pa sam sretna, al se istovremeno i bojim da ne prokrvarim nakon toga.
    I ja se stalno pitam di je Lightblue i kako su.
    Sve ostale cure koje isto leže, ili su u bolnici i sl, želim vam svima sreću da sto dulje izdurate! 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Vesca
    22. Lipanj 2023. 09:31

SAYuRI

Tlak za sada stabilno, ma mislim pod terapijom sam pa valjda zbog toga… evo u petak idem na kontrolu u bolnicu pa ce mi reci kada da dodjem na prijem za carski, ali nesto smo doktor i ja pricali da bi to bilo 7 ili 8.07… da probamo nagurati punih 38, sto je za 2 i po tjedna itprilike…
    Curke, jel jos neka od vas ima dojam da gnjeci bebu kad legne na stranu, ja lijevo ja desno, imam dojam da sam je stisla 🤨🥺
    Ovo mi nije prve dvije trudnoce bio slucaj…

Imam takav osjecaj kad se pregibam. Npr.kad se umivam i tako 'prelomim' u kukovima. Al valjda jer je stvarno jako nisko beba... Realno ne radimo im nista, al izbjegavam takve pokrete 😄

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vanilla Diva
    22. Lipanj 2023. 09:46

MamaPa

Hvala na odgovorima za grudnjake 😊
    ———-
    Vanilla točno znam kako ti je, ja ne pišem bas redovito ali stalno čitam i pratim. Od 24. tjedna sam ležala u bolnici zbog skraćenog cerviksa, bila otvorena i beba je već tad bila nisko da su komentirali da je ko terminska beba. Odradila sam infuzije tokolize, a sad sam na tabletama, antibiotike (iako su mi svi nalazi i brisevi bili uredni) i inekcije deksametazona kad smo ušli u 28. tjedan. Na patologiji sam bila 5 tjedna jer su rekli da čekaju da dođemo do 30., kao tad je ipak sigurnije za oboje. Znam da je psihički jako teško to sve, ali došla si do super tjedana i još samo par treba proći da budete skroz sigurni. I ja idem iz dana u dan, iz tjedna u tjedan. Borim se, često me emocije slome i teško mi je ali ne dam se radi tog malog bića koje nosim i koje me sad najviše treba.❤️
    Inače, po termina smo samo dan razlike 😁

MamaPa hvala ti na tvom iskustvu... lakse mi je kad je jos netko u slicnoj situaciji. Kako si sada? Mirujes kod kuce? Drago mi je da je netko tu blizu po terminu meni jer su cure sve vise manje vise trudne. Ma samo pozitivno razmisljati i dan po dan, kako kazes i dogurat cemo mi do 37.tjedna na kraju!  Imas li kontrakcije i dalje? I kako osjecas bebu? Ja imam dojam nekad da mi je u guzici 🤣🤣 i sto uzimas od terapije sada? 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Mia2023
    22. Lipanj 2023. 10:04

Vanilla Diva

MamaPa

Hvala na odgovorima za grudnjake 😊
    ———-
    Vanilla točno znam kako ti je, ja ne pišem bas redovito ali stalno čitam i pratim. Od 24. tjedna sam ležala u bolnici zbog skraćenog cerviksa, bila otvorena i beba je već tad bila nisko da su komentirali da je ko terminska beba. Odradila sam infuzije tokolize, a sad sam na tabletama, antibiotike (iako su mi svi nalazi i brisevi bili uredni) i inekcije deksametazona kad smo ušli u 28. tjedan. Na patologiji sam bila 5 tjedna jer su rekli da čekaju da dođemo do 30., kao tad je ipak sigurnije za oboje. Znam da je psihički jako teško to sve, ali došla si do super tjedana i još samo par treba proći da budete skroz sigurni. I ja idem iz dana u dan, iz tjedna u tjedan. Borim se, često me emocije slome i teško mi je ali ne dam se radi tog malog bića koje nosim i koje me sad najviše treba.❤️
    Inače, po termina smo samo dan razlike 😁
    MamaPahvala ti na tvom iskustvu… lakse mi je kad je jos netko u slicnoj situaciji. Kako si sada? Mirujes kod kuce? Drago mi je da je netko tu blizu po terminu meni jer su cure sve vise manje vise trudne. Ma samo pozitivno razmisljati i dan po dan, kako kazes i dogurat cemo mi do 37.tjedna na kraju! Imas li kontrakcije i dalje? I kako osjecas bebu? Ja imam dojam nekad da mi je u guzici 🤣🤣 i sto uzimas od terapije sada?

E ovaj osjećaj da je nekad u guzi imam i ja kad štuca. 😂

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

MareiKate
    22. Lipanj 2023. 10:16

Belinda i Miracle, stvarno me iznenadio i tako mi je drago da nisam forsirala prije mjesec i pol jer bih napatila i sebe i njega. 
    Belinda držim fige da se nešto pokrene ubrzo 😁

• Robin_Daggers
    22. Lipanj 2023. 10:33

MareiKate, stvarno vam je odlicni proslo odvikavanje, mlsfi gospodin zvuci jako razumno :)

• AM13
    22. Lipanj 2023. 10:59

Zenice koje ste rodile cestitam! 🥰 a vama koje jos cekate zelim svu srecu i brz i lagan porod 😁
    Evo da se malo javimo.. nama je super doma. Red hranjenja, red mazenja, red spavanja i tako u krug. Stvarno je dobra beba i nadam se da ce tako i ostati. Super smo napredovali, izasao je iz bolnice sa 3240, dan nakon je bio nazad na porodajnoj tezini 3350, a sad smo vec na 3550. Borimo se s dojenjem, ali ja se izdajam pa je okej, mozda cak i ostanem samo na tome stvarno mi ne smeta 😂 Malo me muci ovo budenje po noci, nekak dok ga hranim me ulovi spavanje da mi se oci same od sebe sklapaju, a stvarno dobro spavamo i kroz dan ne osjetim da sam umorna ili nesto. Imate kakav savjet kako se razbuditi? 😂 
    Mene malo muci moj rez dolje, trebala bi ipak vise vremena provesti u lezecem polozaju, jucer me patronazna pogledala, rekla je da je sve okej, nije upaljeno ni nista ali da trebam odmarat 🙈
    Jos jednom sretno svima! 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.