Drage moje trudničiceNije me bilo par dana pa sam imala što nadoknaditi čitanjem
Prije svega, sve nove djevojke, dobro nam došle, čestitam i da vam sve prođe dobro <3
Ja neki dan prvi put povraćalaDo sad uglavnom samo tu i tamo podizanje želuca i tjt… Ostalo sve normala, češći odlasci na wc, cice po običaju bolne… Ja sam prošli tjedan vadila KKS, sedimentaciju, hormone štitnjače, šećer i tako neke pretragice, krvnu grupu znam pošto sam darivatelj krvi pa nisam trebala. Malo mi je povišen hormon štitnjače, kažu da bi trebao biti do 2.5, meni je 2.8 pa kaže da ćemo ponoviti za 4 tj, ostalo sve super…
Meni app kaže termin 22.6. što nam je zapravo bilo smiješno jer smo 24.6. planirali svadbusad ćemo to pomaknuti izgleda hehe Inače mi ginić nije ni rekao OTP, ali to ionako nije datum ispisan u kamenu
u srijedu 16.11. idem na crtl pa ćemo vidjeti što kaže
Ej samo info jedan koji mi je zapeo za oko ..znam da znas krvnu grupu al u svakoj trudnoci traze friski papir krvne grupe…zaboravila sam zakaj … Al neke cure su imale probleme kad su dale stari papir kad su isle rađat.Nema mi smisla to al eto cisto da se zna 🤷♀️
Elly ne znam zašto bi tražili,. nije da ti se krvna grupa može promijeniti s vremenom, nije mi to jasno. Ja sam još baš imala u torbi knjižicu darivanja pa tamo piše krvna grupa, to sam samo pokazala pa su rekli ok, super.
Nema ni meni smisla...eto samo znam za tu info ..
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/evo-zasto-se-hrvatske-pacijente-uvijek-iznova-salje-po-nalaz-krvne-grupe-foto-20171212
Nasla sam ovaj članak sad...
A i u prosloj trudnoci na prosloj forumu je jedna curka koja radi u toj struci objasnila da je to bitno...sad se ne sjecam zasto ...trudnicko pamćenje jel 🤣
Ruzice dal' se ti sjecas mozda ?
Evo dala mi je cura koja radi u toj struci informaciju pa cu samo prosljedit .
Ukratko i laicki, krvna grupa nije promjenjiva, ali test koji se radi u sklopu krvne grupe, a zove se IAT promjenjiv je. Prilikom “mijesanja krvi” izmedju majke i djeteta, dijete moze “dati” majci neki antigen (genski zapis) koji je nasljedio od oca, a majka ga nema. Majcin organizam ce to detektirati kao nesto “nepoznato” i njen imunoloski sustav ce poceti proizvoditi antitijela da se “rijesi” bebinih antigena sto moze rezultirati gubitkom trudnoce ili hemolitickom bolesti novorodjenceta. Ako se to otkrije na vrijeme, trudnoca se prati i u vecini slucajeva zavrsi uredno. 🙂
Sjećam!
Nema veze krvna grupa, nego odnos nase krvne grupe i bebine, zato opet vadimo🤗.
I mene je poslalo.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Tako je, nema veze krvna grupa nego odnos krvne grupe majka-dijete i ti testovi imunizacije pa se kod nekih ponavljaju.
Za D vitamin sam pitala ginekologicu ali nije sigurna pa ću tražiti recept da mi propišu kada budem krajem mjeseca išla na
kombinirani probir pošto će mi ga vjerjojatno odraditi jedan od mojih ginekologa sa potpomognute
Nalazi krvi su i meni došli i sve je ok osim TSH pa mi je uvedena th i kontrola svakih mjesec dana i borim se dolje s upalom koju sam dobila od Utrogestana vaginalno (inače sam dolje osjetljivija) pa sam na kremici i vaginaletama, a Utrogestan pijem oralno.
Brojim dane do sljedećeg UZV
👩1990 dg PCOSlike
🧔1988 oligoasthenozoospermia
Vinogradska
09/22 IVF/ICSI
Baby boy 💙-08.06.2023.
Čestitke svim novim curama! I dalje redovno čitam, ali čekam pregled da napišem novosti. Prošlo je 4 tjedna od prošlog, a sljedeći je u ponedjeljak. Ne mogu dočekati.
Što se krvne grupe tiče, mora se ponovno raditi zbog antieritrocitnih protutijela. To vam je na nalazu napisano ispod pod napomenama.
Jučer sam radila kks i analizu urina. Ovo je jedinstveno razdoblje u kojem nisam anemična, valjda se zato bolje osjećam nego prije trudnoće. Tsh je 2.42 što je dobro.
Nego, u urinu imam mnogo amorfnih fosfata. Je li se neka susrela s tim?
28.9. ➕
13.10. ❤️
23.11. Harmony uredan 💙
Pozdrav, evo i mene.
Trebutno sam 10+4 tt.
Imam lagane bolove u zdjelici cijeli dan… ne znam je li to alarm za nešto ili je to normalno ?
Maltezer, moguće da je zbog širenja maternice.
28.9. ➕
13.10. ❤️
23.11. Harmony uredan 💙
Pozdrav, evo i mene.
Trebutno sam 10+4 tt.
Imam lagane bolove u zdjelici cijeli dan… ne znam je li to alarm za nešto ili je to normalno ?
Koliko sam skužila ginekologinju lagani bolovi su normalni u prvom tromjesečju (svakakvi). Mene danas isto malo bolilo kao pred mengu i desni jajnik. Legnem i opuštam se pa prođe.
Pozdrav cure,
Evo samo da javim jucer obavili 2 uzv,potvrdili otkucaje ❤️🙏
Sve je u redu,zelim nam da nam svima tako i ostane ❤️😊
Jedno pitanja, ja sam sad 8+1 tj. Da li to znači da sam u 9. tjednu ili ne? Malo me to računanje zbunjuje.
👱♀️ 24
🧑 25
Sortiraj odgovore
Najstariji