Ja o torbi još ne razmišljam. Nosim mini Samsonite tvrdi kofer, jer su mi torbe nepraktične a u koferu je sve preglednije i sve mi je u koferu samo na vrhu platnena vrećica sa par sitnica za rađaonu koju izvadim kad dođem tamo. Kod mene minimalizam sa svim, naučila lekciju kod prvog poroda gdje pola stvari ni takla nisam. Sad je još ljeto pa još manje stvari...
Ali ništa još ne pripremam, uhvatilo me gniježđenje ali sma u fazi da pravim mjesta. Rješavam se svoje, muževe i dječje robe koju je nosimo, bacam, darujem, nosim u podrum... O torbi ću razmišljati tek sredinom šestog mjeseca 🤓 ako se što desi najmanji će mi problem biti torba, a najveći kome ću spakirati djecu 🤣 tako da uopće ne pomišljam da će nešto ranije 😅 oboje djece sam rodila točno na dan termina, nadam se da će i ova curka biti uzorna na brata i sestru 😇
Meni su stvari stalno spremne. U koferu je za bolnicu i platnena vrećica za porod pa šta treba uzmem. S napomenom da je kofer uvijek s nama. Iskustvo prethodne trudnoće i česte hospitalizacije. Kofer mi je praktičniji radi kotača a i preglednosti jer u Vinogradskoj nema ormara. Odnosno na patologiji je samo noćni ormarić a za odjel rodilja ne znam. Prije 12 god nije bilo.
Nažalost ja sam u fazi kad idem na kontrolu da nosim šlape i spavaćicu sa sobom a kofer u autu. Nekako sam mirnija kad znam da imam pod kontrolom ono što mogu imati.
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Mia hvala na informaciji za Omnibiotic, naručila sam si 😉
Što se tiče tečaja, slažem se, najkorisnija je bila informacija o torbi za rodilište. Pod hitno to moram spakirati za svaki slučaj. U prvoj trudnoći me uhvatio napadaj bubrežnih kamenaca u 8. mjesecu trudnoće i rekli mi da ostajem u bolnici pitaju me da gdje mi je torba, a ja ono, još ništa pripremljeno, pa je muž išao doma i spakirao mi zimsku pidžamu, a bio kolovoz 😂🙈
Slikala sam ekran jučer s popisom stvari za torbu pa stavljam ovdje, možda nekoj bude korisno (nadam se da se vidi):
https://ibb.co/3YY506b
Eej, vidim spominješ napadaj bubrežnog kamenca. Ako ti nije problem, možeš li podijelili svoju priču sa mnom. Koje savjete si dobila od doktora kako se ponašati? Jesi li kamence u bolnici izmokrila? Koje tablete za bolove su ti davali? Naime, i sama sam imala napadaj bubrežnog kamenca odmah nakon prvog poroda, svega nakon 15 dana. I bilo mi je užasno. Grozno. I sad kad se sjetim muka me uvati. Od tada napadaj mi se nije ponovio. A mene je strah da me ne uvati sad u drugoj trudnoći. Trenutno sam 30tj. Znam da i dalje imam kamence, obavila san uzv bubrega prije same trudnoće.
Meni je bilo zgodno sto sam nosila ruksak odvojeno jer mi je kufer isao pod kljuc u ormaric, a i bas bi bilo nrzgodno nasred hodnika kopati pa se naknadno sjetit da mi nesto treba. Ovako sam imala sve pri ruci i nisam se brinula da cu sta ostavit u boxu kad su me selili. Kasnije za van sam utrpala ruksak u kofer. Nosila sam i ja osnovno, al recimo ulosci su ogromni i koliko mjesta zauzmu. Plus pelene gacice rucnici. A muz mi je donio robu za mene i malu (kod prijema je njemu isla moja roba cipele jakna pa je odmah ostavio u gepeku jaknu i cipele da ne zaboravi).
Ja sam kufer drzala u muzevom autu, ruksak u kuci s naljepljenim papiricem za last minute stvari (novcanik, mobitel, punjac i te sitnice koje nam trebaju za svaki dan).
Prvi sam rodila 40+3. Mama ce mi doci s oko 37 tj do poroda tako da ce mala ostat s njom dok radam i dok sam u rodilistu, muz ce raditi dok ne dodemo doma pa ce se mama vratiti kad ja stignem nazad.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Pozdraav ❤️
Ja danas s pregleda, cura super, 30cm i cca 800g, jako nemirna 🤣🤣 imala sam test za šećer 🤢 odvratno je al srećom prošlo je bez nekih većih problema 😆😆 sljedeći pregled je 17.5.
Što se torbe za porodilište tiče, ja sam ju u prvoj T od 30.tjedna imala spremnu, i od 36.tjedna nosila sa sobom na preglede da bi ju na kraju zaboravila na dan kad sam ju bas trebala ponijet 😆😆😆 (kad sam bila u 4 bila hospitalizirana radi visokog tlaka).
Nekako ne znam, koliko sam dosad imala slučajeva oko sebe preranih poroda i svega, ta torba zaista bude najmanji problem, to se relativno brzo spremi, dobro bi bilo imat neku listu čisto onako ako bi se ne daj Bože takvo što dogodilo. Mislim da ju neću niti spremati do tamo ulaska u 9mj.
Što se bebine robe tiče, skinula sam još prošli tjedan sve s tavana, nadobudna da ću pomalo početi prat da si dan ubijem, al evo stoji i dalje netaknuto pa čekam da me opet lupi želja 😆😆
🚶🏽♀️31 🚶♂️ 35
👧🏼 4
Ode mi post 😆😆
U 41tjednu sam bila hospitalizirana**
Cvit baš mi je drago da je sve u redu 🥰🥰 nek cure izdrže što više ❤️
Thinkpurple jel ti se javila beba? Imam i ja takvih dana, da se umiri, doduše u prvoj T mi je bilo stresnije, nisam imala baby watcher. Ako se ne bude počela mrdati onako kako si ti navikla, zaleti se negdje do doktora ili do hitne ako ćeš biti mirnija. Ništa to ne znači, čisto radi psihe malo. Meni se to dogodilo u prvoj T, ja bila 8mj trudnoće a beba se cijeli dan nije javila,doslovno od jutra do navečer. Na kraju sve bilo ok hvala Bogu.
🚶🏽♀️31 🚶♂️ 35
👧🏼 4
Pozdrav svima :)
Nova sam na forumu, ali vas pratim već duže vrijeme. Prije svega čestitke na prvoj bebici Palčiću, zaboravila sam mamin nick 🙈 nadam se da bebek dobro napreduje i da ste brzo doma.
Trenutno sam trudna treći put, 29+2, termin 3.7., dečko. Prvi klinac je Palčić, rođen 34+1. U bolnici sam ležala od 25+6, zbog prijevremenih trudova, na tokolizi, sve do poroda. s tokolize su me skinuli na točno 34.tt i idući dan sam rodila. Druga trudnoća je missed ab, blighted ovum. U međuvremenu sam imala i LEETZ zbog CIN III, uglavnom svašta nešto. Zanima me, ima li koja slična iskustva - da je imala prijevremeni porod, a da su druge trudnoće bile uredne? Kontrakcije su mi se i sad počele javljat, u petak imam kontrolu pa ću vidjet šta da radim. Dal da ostajem doma ili da se check in-am u bolnicu?
Torba mi je spremna, roba oprana, opeglana, složena, sve je kupljeno i nabavljeno jer sam prošli put sve "propustila" ležeći u bolnici. Ovaj put sam to htjela izbjeć pa sam sve napravila već oko 25.tt. 😁
Da, ja sam sam zadnji put nosila tu za predradjaonu i putnu torbu srednje velicine. Na kraju u predradjaoni i radjaoni nista ne smijes imati, muz se satrao dok je nosio bebu, torbu, ruksak i vrecicu do auta 🫣
Ovaj put planiram ponesti jedan, max dva rucnika. Prosli put sve po barem tri, a nije bilo potrebe, rucnici, gace, papuce, pa jos jedne za tusiranje??? To sad samo jedne adilete ponesem i gotovo.
I da, ti ulosci zauzimaju jako puno mjesta.
Matea za bubrežne kamence. Imam ih od 15te godine, tak da znam o čemu pričaš i kakvi su to bolovi. Negdje mjesec i pol prije termina me uhvatili takvi jaki bolovi, ali nisam znala jesu li kamenci ili trudovi, na kraju bili kamenci. A nikakve savjete ti nemam dati. Davali mi jesu neke lijekove za bol, zaboravila sam kako se zovu, izmokrila sam ga u bolnici. Bila sam sve skupa jedno 2 tjedna u bolnici. Nadam se da me u ovoj trudnoći neće uhvatiti, na zadnjem pregledu sam imala dosta pijeska, ali nije bilo i kamena. 🤞 Nadam se da ni tebe neće uhvatiti.
...
Thinkpurple javlja li se beba?
...
Imate li glavobolje? Mene boli skoro svaki drugi, treći dan. Više ne znam šta da radim, ne želim ni piti toliko Lupoceta ili Lekadola... To su jedini lijekovi koje smijemo, paracetamol, jel? Do kojeg tjedna ih smijemo? Kao da sam negdje čitala da se u zadnjem tromjesečju ne preporučuju ili?
Termin: 4.7.
Stiže curica ❤️
Mateaza bubrežne kamence. Imam ih od 15te godine, tak da znam o čemu pričaš i kakvi su to bolovi. Negdje mjesec i pol prije termina me uhvatili takvi jaki bolovi, ali nisam znala jesu li kamenci ili trudovi, na kraju bili kamenci. A nikakve savjete ti nemam dati. Davali mi jesu neke lijekove za bol, zaboravila sam kako se zovu, izmokrila sam ga u bolnici. Bila sam sve skupa jedno 2 tjedna u bolnici. Nadam se da me u ovoj trudnoći neće uhvatiti, na zadnjem pregledu sam imala dosta pijeska, ali nije bilo i kamena. 🤞 Nadam se da ni tebe neće uhvatiti.
…
Thinkpurple javlja li se beba?
…
Imate li glavobolje? Mene boli skoro svaki drugi, treći dan. Više ne znam šta da radim, ne želim ni piti toliko Lupoceta ili Lekadola… To su jedini lijekovi koje smijemo, paracetamol, jel? Do kojeg tjedna ih smijemo? Kao da sam negdje čitala da se u zadnjem tromjesečju ne preporučuju ili?
Sto se glavobolja tice, ista stvar. Em imam nizi tlak, em je ovo vrijeme ludo. Inace sam prije trudnoce imala redovite migrene koje sam hendlala jacim lijekovima. Prije 2 dana sam imala takvu migrenu da sam povracala. Pitala sam ginekologa i rekao je ako je ikako moguce da izbjegavam lijekove, a ako bas moram onda lupocet, iako nisam sigurno kako stvari stoje ulaskom u 3 tromjesecje. 😞 Ne preostaje nista drugo nego piti puno vode, sto vise bit na zraku i ako bas ulovi onda pokusat prespavati glavobolju.
👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!
Sortiraj odgovore
Najstariji