Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bambi27zg
    19. Travanj 2023. 19:40

Hvala svima za torbe :) 
    Mislim da ću koferčić s kojim inače idem u Petrovu i ruksak, tu mi dosta stvari stane, a već sam i ispraksirana za neke (tipa gumene Birkenstock pa su 2u1, tanji ogrtač i slično). Mislim da meni za rađaonu zapravo ništa osim futrole za naočale ne treba obzirom na carski (to kad provjerim kod sestre javim da znaju oni koje čeka carski ;) ). 
    Meni se super pokazao sampon za suho pranje kose i sprej za suho pranje tijela (Muller, njihova marka, stoji kod pelena za odrasle, izgleda kao deo) i dodatni punjač za mobitel (onaj prijenosti), krema za ruke i labelo (za operacije kad sam bila). 
    I da, dobra ideja pripremiti doma back up za neke stvari! 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Ally007
    19. Travanj 2023. 20:06

Bambi- hvala na pitanju, zasad je sve ok. Doma sam, muž mi je ova 2 tj isto na godisnjem pa se dobro potrefilo. On sad sve radi, a ja ležim. Sljedeća kontrola 28.4.pa ćemo vidjeti.
    Što se torbe tiče, iako imamo sve razloge da je ranije spremimo, nema nis u njoj osim par čistih stvari koje sam sad donijela iz bolnice (pa sam ih samo unutra ostavila). Ne znam, praznovjerna sam i nadam se da ostalo još dugo neće trebati. A ni nemam uloške, mrežaste gace i sve ostalo. Odjeća za bebe je djelomično kupljena, ali se isto zbediram svaki put kad je vidim pa je još nismo ni prali ni ništa. Zasad ćemo samo preživljavati sljedeće tjedne i nadati se najboljem. A kak je netko rekao, u slučaju preranog poroda mislim da će mi najmanja stavka biti ta torba. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Landy
    19. Travanj 2023. 20:20

Evo nas s pregleda, mališan napreduje, 850 grama, ali nije bio raspoložen za suradnju pa nemamo lijepu slikicu ovaj put..  sljedeći pregled 17.5. a do moram rješiti ogtt, nadam se da će biti ok kao u prošloj trudnoći. 

Što se torbi tiče ja sam sve u kofer stavljala, a na vrh ono što mi je naprije bilo potrebno. 
    Zasad još apsolutno ništa nisam pripremila, ne znam šta čekam😂

👨‍👩‍👧‍👦
    💃30
    🤵 33
    👧🏼 4

Vesca
    19. Travanj 2023. 21:21

ivana505

Drage buduće mame, javljam vam se iako sam tek u 6 tjednu za savjet i pomoć. Naime propisana mi je terapija klotrimazol vaginaletama i ultrogestanom jer sam ponovno imala rozi iscjedak. Međutim od kako to koristim ja prilikom mokrenja. Izbacujem otopljenu tabletu u svježoj krvi i mislim da komade sluzi koji su poprimili crvenu boju. Ima li koja iskustva da me utjesi? Razmišljam da nastavim sa ultragestanom samo oralno
    Ima li koja iskustva sa krvarenjem?

Ima dosta cura ovdje iskustva s krvarenjem i trudnoćom koja uspješno napreduje. Utrogestan koristi vaginalno dok ne porazgovaraš s doktorom, sve što te brine obavezno sa stručnjacima raspraviti. Ovako je nezgodno davati savjete, ali krvarenja u ranoj trudnoći nisu neobična, ali nisu ni za zanemarivanje. Odi na pregled sutra i javi kako je prošlo ako se sjetiš. Ne znam gdje živiš, ali sigurno negdje u okolici ima hitna ginekološka ambulanta. Svu sreću ti želim 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vesca
    19. Travanj 2023. 21:31

Anija2010 dobrodošla  nemam prijašnjeg iskustva, ali sam htjela reć da ja kontrakcije imam već jako dugo. Imam dojam da je sad još češće, bezbolne su pa se ne brinem, ali od danas od13h si ih bilježim u aplikaciji da napokon utvrdim koliko na dan ih bude. I evo od 13 h do sad 14 puta. Sinoć nisam mogla spavati i isto sam ih imala dok sam ležala u krevetu. Umorna sam bila pa nisam prebrojala, ali dosta su često bili. 
    Mislim da ću sutra u 13 h zaključiti brojanje i javiti se doktorici da ju pitam kolko je to "normalno". Piješ li magnezij?
    *
    Zbog naše Casperke sam jučer počela s pranjem odjeće..... Za bebu kupila većinu higijene, ali moram ići do  ljekarne za pupak. Imam samo jednu trudničku spavaćicu, koliko mi ih treba? 2 ili 3? Vidim da su popisu od Nefertiti stavili i čepiće. Treba mi to?
    Di da kupim masku za spavanje, običnu crnu? Tražim to mjesecima, ali stalno su neke s glupim uzorcima.....

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vesca
    19. Travanj 2023. 22:19

Thinkpurple hvala ti ❤️ bila sam po DMu tražila te maske i nisam ubola. Pitat cu za sljedeći put... Ja sam mislila da se ti čepići odnose na postpartum, kao da olakšaju odlazak na wc 😂 ma ne brine me klistir uopće, ali možda nije loše strpat čepić pa se kući očistiti na miru? 🤣 Samo kolko traje djelovanje čepića?... Da ne bi bilo po putu problema.... 
     inače ovo za dezinfekciju wc školjke mi nije palo na pamet.... Super ideja se ovdje može pokupiti 😀❤️

1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Butterfly00
    19. Travanj 2023. 23:02

Imam pitanje, meni je danas popodne (nakon par sati) tako zlo došlo nakon testa sa šećerom, mučnina me neka ulovila, mantanje, osjećaj kao da sam u balonu. I odletila sam nakon par sati na hitnu, jer je tako bilo cijelo popodne. Tlak 100/60, Hemoglobin mi je 9, jetreni enzimi,crp i leukociti su uredu ali imam proteine u urinu. Tamo stoje dva plusa. Gin ne smatra to opasnim, a mene strah naravno radi tih proteina. Jel se trebam brinuti ili?

🚶🏽‍♀️31 🚶‍♂️ 35
    👧🏼 4

Cvit
    20. Travanj 2023. 07:45

Danas u Magic baby 20% na sve (osim onih par marki, standard)..pa ako tko treba

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

• Anija2010
    20. Travanj 2023. 09:00

@vesca Pijem magnezij, alfa-lipoičnu kiselinu, omegu 3, novalac i koristim utrogestane od početka 🙈 uz to i euthyrox jer imam hipo. Moje kontrakcije nisu bezbolne, ali boli samo naprijed. Nije klasično da krene iz leđa u trbuh. I nepravilne su.

Što se torbe tiče, ja sam uzela jednu manju za rodilište i mali kofer za poslije. U ovu za rodilište sam stavila spavaćicu za porod, čarape, šlape (ustvari japanke), stvari za tuširanje nakon poroda (odvojeno u posebnu vrećicu da se ne mora kopat), labelo, gumice za kosu, boca vode, nalazi, novčanik, vanjski punjač. A u kofer sve ostalo, ali minimalno. Ak zafali, dofurat će mi

Nefertiti
    20. Travanj 2023. 09:07

Svijet beba isto ima 20% popusta na neke stvari, između ostalog vidjela sam da vrijedi za Liewood i na onu Haaka izdajalicu 2. generacije, znam da se prije nešto pisalo o tome. Naručila sam si tu izdajalicu i još par sitnica.
    Inače, znam da se već pisalo o izdajalicama, ne znam zna li koja gdje se mogu nabaviti dijelovi za avent električnu izdajalicu? Od prve curice imam tu izdajalicu, ali mi je valjda od stajanja popustila ona guma i ne hvata mi vakuum kako bi trebalo... Ne želim kupovati novu električnu, jer realno, ovoj motor  radi i sve, ali nigdje ne mogu pronaći nove dijelove pa sam si naručila ovu Haaka ručnu da imam za svaki slučaj ako ne nađem nove dijelove 

Termin: 4.7.
    Stiže curica ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.