Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Afrodita06
    26. Siječanj 2023. 11:28

Meli123

Pozdrav cure 😊
    Nova sam na forumu, u 11.sam tjednu (ulazim u 12.).
    Zanima me da li je bas svaka od vas radila probirni test, da li preko uputnice ili npr. nifty, panorama?
    Koliko znam, svakako ginekolog mora mjeriti nuhalni nabor i nosnu kost ali, bez tog probirnog testa, ne moze se znati da li je sve ok ili ne. Ili? 😊

Koliko sam ja upoznata, ništa se ne mora. Nisu sve žene radile nipt testove. Nije nužno da ti ginekolog mjeri nuhalni nabor (osim kad iskače prilikom uzv), ili je samo moj gin neodgovorna pa to nije mjerila. Mjerio mi se nuhalni nabor na mini anomaly scan, koji sam ja privatno odradila. Koliko znam ni ti probiri nisu sigurnost. Koliko tolika sigurnost je amniocinteza, biopsija karionskih resica i slične invazivne metode. Naravno ako sam nešto krivo rekla nek me žene isprave.

O jastucima možeš naći informacije na stranicama prije. Jastuk ovisi i o tome što ti preferiraš.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Afrodita06
    26. Siječanj 2023. 11:31

SAYuRI

Meli123

Pozdrav cure 😊
    Zanima me da li je bas svaka od vas radila probirni test, da li preko uputnice ili npr. nifty, panorama?
    Koliko znam, svakako ginekolog mora mjeriti nuhalni nabor i nosnu kost ali, bez tog probirnog testa, ne moze se znati da li je sve ok ili ne. Ili? 😊

Meli zaista je tema i NIPT-u dosta prozvakana, moras malo dalje otici na predhodne stranice pa ces naci ali evo ukratko..
    Nije bas svaka od nas radila prenatalni test, a u sklopu svakog ultrazvucnog pregleda oko 11 tjedna je onavezno mjerenje nuhalnog nabora i nosne kosti. Te dvije mjere su samo jedan od parametara, solidan pokazatelj ali nazalost ne iskljucuje skroz mogucnost pojave nekog od sindroma. Individualno je i stvar licnog izbora, da li je tebi dovoljno ili ne. Svaki ginekolog ce dati preporuku za Nipt test ( Nifty, Panorama i sl) ali nije obavezno. Ako si ti mirna sa urednim nuhalnim i nosnom kosti to je isto ok. Ja recimo nisam, meni nije dovoljno i sl. Ali to sam ja, moras sama odluciti koliko zelis biti sigurna…
    Za jastuk nemam savjet jer ga necu kupovati i meni nesto nije specijalno trebao…

Evo pogriješila sam. Kod moje dr nije obavezno mjerenje odnosno ona nije ni pomišljala da mi ga izmjeri iako sam ja to privatno odradila. 

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓

afrodita060606@gmail.com

Meli18
    26. Siječanj 2023. 11:43

Hvala cure, sada mi je jasnije. Pitala sam to jer sam bila na uzv prije dva dana, na 11+1 i nije nista mjerio (barem koliko sam mogla vidjeti, ekran nije bio okrenut prema meni, sve na brzinu se radilo), pokazao mi je bebu, kraljeznicu i jos neke stvari ali drugo, ne... Nudio mi je taj preko uputnice (koliko sam cula, tocnost mu je 80%) i kao da je onda rezultat tocniji, ako se radi uzv (mini anomaly) + test...
    Sad me narucio kada cu biti 14 tjedana trudna (osim ako mu do sutra ne javim da li zelim raditi taj osnovni test) i ne znam da li je tad vec kasno za mjeriti nuhalni i nosnu kost 🙄 da li se tad moze uociti neka "anomalija" ili ne..

Barbi30
    26. Siječanj 2023. 11:45

Meli123

Pozdrav cure 😊

Meni je dr rekla da obavim probir baš zbog nuhalnog nabora a ne toliko zbog rezultata krvi jer sam ionako mislila na prenatalni test. Pa su mi nakon probira zbog nećaka preporučili i prenatalni da si uzmem. Ne šteti napraviti probir i prenatalni. Probir ionako besplatan. 

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermia

Vinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

Afrodita06
    26. Siječanj 2023. 11:47

Meli123

Hvala cure, sada mi je jasnije. Pitala sam to jer sam bila na uzv prije dva dana, na 11+1 i nije nista mjerio (barem koliko sam mogla vidjeti, ekran nije bio okrenut prema meni, sve na brzinu se radilo), pokazao mi je bebu, kraljeznicu i jos neke stvari ali drugo, ne… Nudio mi je taj preko uputnice (koliko sam cula, tocnost mu je 80%) i kao da je onda rezultat tocniji, ako se radi uzv (mini anomaly) + test…
    Sad me narucio kada cu biti 14 tjedana trudna (osim ako mu do sutra ne javim da li zelim raditi taj osnovni test) i ne znam da li je tad vec kasno za mjeriti nuhalni i nosnu kost 🙄 da li se tad moze uociti neka "anomalija" ili ne..

Znam samo da se mini anomaly radi od 11-13+6 tjedana. A da je za mjerenje nuhalnog nabora kasno poslijepodne jer se on povlači pa ako je i bio ranije veći kasnije može izgledati normalno.

02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1

afrodita060606@gmail.com

Afrodita06
    26. Siječanj 2023. 11:49

Afrodita06

Meli123

Hvala cure, sada mi je jasnije. Pitala sam to jer sam bila na uzv prije dva dana, na 11+1 i nije nista mjerio (barem koliko sam mogla vidjeti, ekran nije bio okrenut prema meni, sve na brzinu se radilo), pokazao mi je bebu, kraljeznicu i jos neke stvari ali drugo, ne… Nudio mi je taj preko uputnice (koliko sam cula, tocnost mu je 80%) i kao da je onda rezultat tocniji, ako se radi uzv (mini anomaly) + test…

Znam samo da se mini anomaly radi od 11-13+6 tjedana. A da je za mjerenje nuhalnog nabora kasno poslijepodne jer se on povlači pa ako je i bio ranije veći kasnije može izgledati normalno.

O moj Bože. Treba pisati kasno poslije a ne kasno poslijepodne 🤦🤦🤦

02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1

afrodita060606@gmail.com

SAYuRI
    26. Siječanj 2023. 11:59

Afrodita06

Afrodita06

Meli123

O moj Bože. Treba pisati kasno poslije a ne kasno poslijepodne 🤦🤦🤦

Hahahaha i ja citam i kontam kakve veze ima ujutru i poslijepodne 😁😁 
    Daklem, Mini anomaly je obavezan da se radi oko 11-tog tjedna, a u sklopi njega se mjeri nuhalni nabor. Doktori dosta toga vide i izmjere ali ne govore. Cak ne napisu ni na nalaz a pretezno su u pitanju socijalci. 
    Boze ja se samo pitam kako smo radjali djecu bez svih ovih testova i cuda, nista nije da se mora od Niptova ali eto individulano ako neko zeli mir, neko ima u porodicnoj anamnezi slucaj, meni je samo krivo sto se ti Niptovi placaju ko suho zlato kad bi zaosta trebalo socijalno i to da pokriva pa barem jednim dijelom…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Mia2023
    26. Siječanj 2023. 13:05

Hvala cure 🤗 odahnuli smo kad smo vidjeli da je sve ok i sad napokon znamo i spol :) 
    .
    Baš je netko pitao prije dan-dva vezano za robicu. Svi oko mene imaju proljetno-zimske bebe, a ljetne nema i sad ne znam kako se njih oblači kad su tek rođeni. Dečkić će se roditi početkom kolovoza, mi živimo na moru, tad je toplo iako nekad znaju već i kiše krenuti pa bude manje. 
    Ne znam jel mi treba dugi ili kratki bodići i koliko količinski uopće toga. Znam da to oni brzo prerastu pa nema smisla puno toga, ali opet da ne moram palit mašinu za 3 mini oblekice. Prva beba pa sam sva izgubljena kako i šta 😅

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Jelušićkaa
    26. Siječanj 2023. 13:19

Sayuri eh da ja radim u jednoj poliklinici već 2 godine i prošlo je maaaasa trudnica od tolikih zena samo je jedna radila Veritas. Kod nas ovdje gdje živim i šire to nije praksa i jednostavno čekaš da beba naraste da se vidi spol i to je to prati se jeli sve ok. Tako da i ja ne radim nikakve testove 😀

Zebra
    26. Siječanj 2023. 14:06

Kad se već priča o NIPT-ovima, mene je upravo iz sna probudila doktorica, zove da su stigli nalazi Qualifieda, sve je negativno i dolazi nam curka 🥳💗
    Apsolutno nisam očekivala nalaze nakon 3 dana, u ponedjeljak sam vadila krv, ali sad konačno mogu i ja početi razmišljati o kupovini! 🥳🥳🥳🥳
    Ja ga preporučam svim paničarima kao što sam ja, jer imam osjećaj da prvi puta u 2 mjeseca dišem kak spada... 💗

👩🏻 34
    🧑🏼 40
    👧🏼 8/2023.
    #2 krećemo 04./2025.
    Ciklusi 28/29
    04/2025💊 👩🏻 Pregnacare conception 🧑🏼 Wellman conception

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.