Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Lightblue

Broj poruka: 283

Prijavi adminu

Cordiso nemam iskustva s hematomima-to me valjda jedino zaobišlo ali nagutala sam se duphastina i ultragestana. Meni je još privatna ginekologica predložila Roidakal i na kraju su mi dr u bolnici rekli da je on puno toga "pokrio" . Jedino mi nije jasno zašto mi oni nisu ništa govorili. On služi isto za čuvanje trudnoće.
    Moji troše mlijeko,cura malo jer pije AD ali dečko više jer nije ljubitelj ni sira ni jogurta pa moram i mlijeko kamuflirat makar sam mislila pitat pedijatricu da li ima nešto da mu dam za kalcij. Ona ima 12 zubi i niču petice a on samo 6 i još su smeđi od željeza.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• Tonkica1509

Broj poruka: 141

Prijavi adminu

Cordiso imala sam i ja hematom u prošloj trudnoći, ali nisam krvarila ni ništa, samo se apsorbirao. Probaj malo laganije, nemoj dizati nikakve teške stvari (il djecu 😅) i isto taj Roidokal dosta hvale da čuva trudnoću. Bude to sve ok 🤞🏻
    Hvala bogu pa sa spavanjem nemamo problema, otkad je prestao dojiti nula buđenja, spava od 20.30 do 7. Tu i tamo mi dođe u zagrljaj kroz noć, ali većinom je u krevetiću.
    Spominjale ste vreću za kolica, imala sam onu iz Sinsaya al sad ne koristim jer je u kolicima jaaako malo. Tako da sam uložila i kupila kombinezon u H&M i moram reći da sam preezadovoljna. Ja sam se danas smrznula vani, njemu rukice bile tople cijelo vrijeme. Kupili smo i u Froddo čizmice podstavljene tak da smo spremni za snijeg 🥶
    Mlijeko moj je alergičan na mlijeko, ali jede zobene/gris/kaše na alpro not milk koji ima dodatak kalcija. Općenito se ne preporuča mlijeko (kravlje) nuditi za piće jer može dovesti do anemije ako je u većim količinama

• Tonkica1509

Broj poruka: 141

Prijavi adminu

Think čekam dan kad ćete prespavati noć 😓 možda je stvarno vrijeme da ju makneš sa sise, vjerojatno je to najveći problem

• cordis00

Broj poruka: 797

Prijavi adminu

Hvala cure, probat cu onda i taj Roidakal kako se vec zove. A gin mi je rekla da mogu normalno na posao, a cure cu prestat dizat. Rekla mi je da tijelo nekad samo odbacuje ako je neka kromosomska greska pa u tom slucaju se ne moze nista ni uciniti. Pokusat cu bit pozitivna. Svakako je za 4 tj pregled i nifty, ako do tud doguramo.
    Ja mlijeko maloj ne dajem, al pokusavam uvest AD jer mi se ne da vise dojit, budi se sad milijun puta od tih zubiju. Znam da joj je utjeha, al bas mi treba odmor i da muz onda preuzme.
    Ja sam isto u mukama za skafander, narucila sam neki iz decatlona, al me strah da ce joj sve bit usko i malo i nece se moc kretat, a od seke ne moze nista. Jako je visoka i jos je bucka iako je sad malo smrsavila😅.

👩33g👨33g👧3g👶1g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Unname13

Broj poruka: 255

Prijavi adminu

Cordiso imala sam ja hematom koji je pukao u 12om tjednu, s tim da do sad nismo ni znali da je hematom.
    Probudila sam se u krvi, mislila sam da je gotovo.
    Pila sam duphastone 3x2 sigurno do 5og mjeseca trudnoće.
    Pokušaj se samo sta manje naprezati.
    Dosta ovisi na kojem mjestu se nalazi 
    Ispod, iznad ili sa strane ploda.Ne znam tko je pitao za kravlje mlijeko, ali nema smisla dijete učiti na bočicu ako unosi dovoljno mliječnih proizvoda 
    Što je sad između 300 i 500 ml.
    Eventualno na čašu ponuditi.Kakvi su vaši s govorom?
    Moja aktivno koristi nekih 30ak riječi, ne znam jeli to oke?

Thinkpurple0

Broj poruka: 115

Prijavi adminu

Roidakal sam pila u obje trudnoce do 37 tt, cuva i podrzava trudnocu, sprjecava prerane kontrakcije... preporucam! 
    Tonkica, cordisoo jeste bili na prvom pregledu vec? 
    Mlijeko kravlje nema potrebe da pije. Mozete uvest ad da piju na salicu, nemora bit bocica. Moja starija je od prestanka dojenja s 1g i 7 mj do 4.godine pila ad na salicu navecer, dugo do cca 2 i pol, 3 godine broj 3, pa onda ono za iznad godine dana. Kravlje mlijeko je tesko probavljivo pa se ne preporuca da se bas pije navecer ili u noci. A ad ima vitamine i minerale u sebi. To su meni rekle rode i pedijatrica. 
    Moja mlada nece ni pomirisat ad tak da je na dojenju dokle budemo ona ili ja htjele. Ja se nadam bar jos ovu zimu a poslije cemo vidjeti. Vise bi se sad htjela dude rjesiti uskoro.
    Mi smo u bolestinama totalnim, ja sam imala gnojnu anginu, starija upalu uha, pa muz donio koronu, mlada i on zavrsili upravo (mala nam je 3 dana kurila postemo 40, jedva smo do 38.5 spustali) a ja krenula danas s koronom. Jos cekamo stariju da i ona zakuri pa da smo gotovi. U stanu smo vec 2 tjedna zatvoreni a ne gine nam i iduci tjedan ako ona zakuri 🥴🥴
    Govor do 2.godine moraju imati 50ak smislenih rijeci. 
    Moja N je ko i starija seka iznad toga vec sad. Pocela je i po 2, 3 rijeci spajati kad treba nesto, smjesno je jer ima kratku pauzu izmedu rijeci, ko da cita rijeci sa zarezom. 😅 

• Buhaca

Broj poruka: 350

Prijavi adminu

Mi smo gotovi sa vjezbicama. Nema vise! 
    Šta se tice govora moja i nije bas brbljava, je ali na svom jeziku. Sve razumi i pokazuje ali da puno prica i ne prica. Glavne su joj rijeci kuh (kruh) i bok. Kuh je hit! Idemo kupiti kuh i vec je kod vrata! Dr kaze da nema brige bitno je da razumije sve. 

Thinkpurple0

Broj poruka: 115

Prijavi adminu

Buhaca tocno to! 
    Btw i moja kad kazem idemo u ducan vice kuh! 😅

• Buhaca

Broj poruka: 350

Prijavi adminu

Thinkpurple0

Buhaca tocno to!
    Btw i moja kad kazem idemo u ducan vice kuh! 😅

Idemo u park nista, idemo vani nista, idemo u ducan nista. Idemo kupit kuh leti. Samo joj kuh ne diraj i ona je najsretnija! 
    Brzo ozdravite! 

• cordis00

Broj poruka: 797

Prijavi adminu

Bila sam na pregledu gdje mi je taj hematom naden jer nisam krvarila tj nemam simptome.
    Jedino grcenje kakvo sam imala i prije na pocetku trudnoce. Kupim onda taj roidakal.
    Haha bas sam se nasmijala na kuh. Moja govori kala (karla za seku), mini (minnie) i tako. Sve neke gluposti😅

👩33g👨33g👧3g👶1g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.