Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Padakisa
    13. Svibanj 2024. 12:03

Sto se tice reza(i ja sam na carski),vise manje je ok
    Malo je ispupcen i blago crven,ne mazem s nicim i zapravo ga uopce ne dozivljavam.
    Zaboli me jednom u tri mjeseca pri nekom pokretu,vjezbat sam pocela tri mjeseca nakon poroda
    Muzevi-sve je ok kad ga ostavim samog s njima,ali ako sam ja tu kao da zaboravi da imamo djecu😂
    Dakle moje rjesenje je jednostavno nestat iz vidokruga

• Padakisa
    13. Svibanj 2024. 12:04

E da…otad smo poceli s hranom malac se muci s probavom
    Sta djeluje osim vode,probiotika i kasica od marelice i sljive?
    Jer nam to za sad nije bas donijelo neki uspjeh

• cordis00
    13. Svibanj 2024. 13:57

Jel se tko sjeca kakav je raspored imao s 9 mj? Na preporuke pedijatrice smo uveli i veceru sad, inace je sa 6 mj dobila dorucak, 8 rucak. Nije da nesto bas puno pojede, ali ajde. I moramo srezati dojenja😬. Kako noc, ne znam. Planirala sam 4 dnevna i 2 nocna. Inace smo imali puno vise ukupno dojenja jer nocu bas cesto doji, kad su zubi i na pola sata- sat. I sad ima previse kila, kontrola nam je s godinu dana pa ako ne smrsavi morat ce na obradu itd.
    Kaze endokrinologica da se prejeda, da je previse na sisi😞.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

runolist
    13. Svibanj 2024. 14:34

cordis00

Jel se tko sjeca kakav je raspored imao s 9 mj? Na preporuke pedijatrice smo uveli i veceru sad, inace je sa 6 mj dobila dorucak, 8 rucak. Nije da nesto bas puno pojede, ali ajde. I moramo srezati dojenja😬. Kako noc, ne znam. Planirala sam 4 dnevna i 2 nocna. Inace smo imali puno vise ukupno dojenja jer nocu bas cesto doji, kad su zubi i na pola sata- sat. I sad ima previse kila, kontrola nam je s godinu dana pa ako ne smrsavi morat ce na obradu itd.
    Kaze endokrinologica da se prejeda, da je previse na sisi😞.

Mi cemo uskoro 9 mjeseci i na 3 smo obroka. Do prije par dana sam davala i popodnevnu užinu jer bi rucak i veceru bas fino pojela, dorucak slabije. Jucer i danas je bas slabo jela  - zubici stizu, bar mislim. Nama se znalo dogodit kad krenemo jest da ona sve nekako pomalo, cini se kao da ne zeli jest al pustim i ne silim pa probam za minutu i tako malo pomalo sve pojede. Nekad kao jucer i danas jednostavno ne ide. I moja voli pit vodu uz rucak. Voda je obvezna. Moram joj dat vode prije, to se trudim nudit 15-30 min prije rucka. Ali i tada ona tijekom jela barem 3-4 puta popije po malo. Bez tih gutljaja ne bi nastavila jest. Tek kad popije nastavi jest. Isprva sam bila protiv vode da cim vise pojede (suprotan problem kod nas,  71cm,  7.8 kg), ali bez vode nece a s vodom bas fino pojede. Ne popije puno tijekom obroka, mozda deci. Vodu joj nudim i izvan obroka - vidim da sad po vrućinama traži više.
    .
    Zadnjih tjedana dana se budi samo 3 puta za dojit po noci - oko 23, oko 2, oko 5. Prije toga je bio uzas, svakih pol sata do sat i non stop cicu u usta. Imala sam osjecaj da nista ne spavam.
    Preko dana doji 4 puta: nakon jutarnjeg buđenja, prije dva dnevna spavanca, prije nocnog spavanja. Uspavljujemo cicom😒
    .
    Drzim fige bebici, mozda sad s kretanjem bude bolje🤞

• cordis00
    13. Svibanj 2024. 14:44

A dugacka je isto, to je isto daleko iza 99.percentile. Tako da izgleda ona kao buckica, al nista pretjerano, evo danas mjerena 77 cm ima, daleko iznad prosjeka. Po meni kao normalna beba samo uvecana. I starija je bila velika, al ne ovoliko. Sad ima 2ipo godine i 16 kg, al skoro 100 cm, isto veca od vecine vrsnjaka, to je 95.percentila cijelo vrijeme, ne izgleda nimalo krupno/jako jer je visoka.
    Samo eto, posto je tako opcenito valjda xxl beba, a istina je da ima valjda preko 8-10 podoja jer nocu nasisaje, a danju bar 6x, moramo smanjiti. I bas mi je to muka. Al sta cu. Mislim da ona doji i iz navike il zedi jer vodu bas nikako nece, popije mozda 30 ml dnevno ako i toliko. Tako je i starija, pocela vodu pit zapravo tek sa 14 mj kad je prestala dojiti. Kad sam otisla kod frizera sam izdojila za 2 bocice koje nije htjela, dakle bila je na 1 podoju ujutro plus dorucak i rucak sve do mog povratka i kad sam dosla, uopce nije letila meni na sisu. Ocito sam ja kriva sta je takva. Ona je velika jer je takva genetski tj visoka, al mouda bi imala 10 kg da ju ne stavljam na sisu svaki put kad me krene povlaciti. Bas mi je krivo.
    Puze inace turbo, bas je jako spretna i okretna, kleci bez pridrzavanja i lagano stavlja stopalo za odizanje, al je teska pa ne ide dizanje. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

runolist
    13. Svibanj 2024. 14:45

Padakisa

E da…otad smo poceli s hranom malac se muci s probavom
    Sta djeluje osim vode,probiotika i kasica od marelice i sljive?
    Jer nam to za sad nije bas donijelo neki uspjeh

Kad smo pocinjali je znalo bit po 6 dana bez kakice. Pazili smo da dajemo hranu koja otvara.. Tad je pedijatrica pregledala i trbuh je bio mekan i rekla da je to ok. Ali dala nam je Bulardi i on je bas pomogao.  Mislim da smo ga koristili  prvih mjesec dva dohrane kad ne bi kakala 3-4 dana. Vec taj il iduci dan bi rijesio problem.

runolist
    13. Svibanj 2024. 15:51

Cordisoo Ovo kako kazes meni zvuci zdrava velika beba 😀 Genetski ste u tim visokom percentilima. I motoricki je bas super. Ja jedva cekam da moja krene sve to. Zasad smo na vojnickom puzanju.

Mi mame uvijek nađemo razlog za osjećat se krivima. Al stvarno ne bi trebale. Preporuke za dojenje prvih 6 mjeseci je na zahtjev, njima je cica i utjeha. Ni mi odrasli nismo svi isti pa ne mogu bit ni bebe. Imaju one svoj tempo. Bitno da je zdrava. 
    Ako i dođe do pretrage  - pa neka ona samo potvrdi da je sve u redu😊

• Tonkica1509
    13. Svibanj 2024. 15:59

Kod nas stigao 7. zubić, sad i 8. izbija (donje dvojke) 🥳
    Što se tiče rasporeda, kod nas ovako otprilike:
    7-8 buđenje (najčešće nema podoja)
    9 doručak 
    10.30 - 12 spavanac i obično malo dojenja prije spavanja, mislim da je to više utjeha valjda pa prije nego zaspi da se malo pomazi
    13.30 obično ručak
    14.30 nekad bude međuobrok, ako je jako aktivan onda želi ili voće ili voćni pire
    15 mali podoj i spavanac
    16.30 međuobrok (voće najčešće)
    Oko 18.30 večera
    19.30 dojenje i spavanje
    Noćni podoji su najčešće 23, nekad pola 2 ali u zadnje vrijeme to preskoči i oko pola 6.
    Ne znam iskreno jel to ok, on je užasno živahna beba i dosta jede, ali mu se ne vidi jer očito i potroši većinu. I da, dosta je još to dojenja kroz dan, ali nemam osjećaj da se prejeda, ne znam. Vodu isto pije uz obrok, nakon obroka, a sad kad je toplije i ovako svako malo si otpije. Dosta vodice popije.
    E htjela sam pitati, znači bila sam stava da ga neću voditi za rukice da bi on hodao jer kao, neće tak lijepo naučiti. Ali on me traži, doslovno me zgrabi za ruku i ljuti se ako ga ne vodim da on hoda tako. Koliko je to loše, jel ga mogu vodit za rukice? Presretan je kad tak hoda uz mene.

• Tonkica1509
    13. Svibanj 2024. 17:48

Belinda09 hvala ti :)
    Veličina obroka, ja to odokativno 😅 stavim puni tanjur, pola razbaca, pola pojede, kako kada 🙉

• MamaPa
    13. Svibanj 2024. 21:47

Mi smo na doručku i ručku ali uvest ću mu i večeru jer bas traži, gleda nas kad jedemo navečer i mljacka ustima 😂 Inače dosta dobro jede, čak nekad i previše pa bljucka. Nije bucko, taman je na nekih 50 percentila. Preko dana doji 3-4 puta, nakon buđenja i prije spavanja obavezno i onda još u toku danas ovisno kad au doručak i ručak jer ne jedemo bas svaki dan u isto vrijeme. 
    Večera sto dajte za večeru? Ja za doručak radim obično zobenu kasu, griz, palačinke, zlevanku, banana bread, omlet, kruh i neki namaz. Za ručak jede sve isto sto i nama radim samo njemu odvojim prije nego solim. Ne znam sto bi za večeru, muž i ja uglanom jedemo kasni ručak/ranu večeru oko 5 kad on dođe doma s posla. Malom je to prekasno naravno za ručak ali mislim da bi mu tad mogla onda večeru ubaciti. Primjetila sam da mu ne pase bas kad jede to od ručka popdne, kao da mu je preteško i lošije spava. Tako da stvarno ne znam šta bi mu dala. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.