Čitam vas redovito ovih dana i svaki put kad sjednem da nešto napišem me netko prekine. Ako se slučajno ponavljam, zanemarite.
Apple - čestitke na 1.rodjendanu! Ajme, kako brzo vrijeme leti. Kad smo krenuli činilo se da će vječno trajati (grčevi, počeci dojenja itd), a sad mi se cini kao da je zadnjih par mjeseci proletilo. Meni se baš svidja tvoj način slavljenja, nekako je osobnije nego neke igraonice i slično. Vjerujem da ste bili umorni nakon svega, ali imat ćete brdo lijepih uspomena. Meni je plan okupiti roditelje i bracu/sestre kod nas na balkonu (dosta je velika terasa), pa neki ručak i torta. Jedino si mislim da bih možda naručila neku ljepšu ukrašenu tortu, jer nisam neka od slastica. (palačinke i lava cake mi je doseg).
Suhoća kože - skačem s teme na temu, ovo je sljedeće čega se sjećam. Ja na kraju ne znam dal mali ima atopijski ili samo areale suhoće kože (najviše nogice), ali otkad nam je pedijatrica preporučila od Bioderme Atoderm kremu (mažem 1-2x na dan) i uljnu kupku skoro se sve povuklo. Znam da je do toga jer kad sam na par dana isla kod svojih u drugi grad nisam ponijela to sa sobom i opet mu se dosta izbacilo.
Thinkpurple - i mi muku mučimo s 2.spavancem i dalje, imam osjećaj da se on želi na 1 spavanje dnevno premjestiti. Prvi ww mu je cca 4.5h, a onda drugi kako kad. Uvijek ima neku manju "krizu" oko pol 5,5 i onda kad to prodje opet može biti skroz budan. Ja redovno pokušavam ubaciti 2.spavanje,ali češće bude 1:0 za bebu nego za mamu. I novost je da navečer hoće kasnije ići leci, oko 20:30-21,a budi se ugl oko 7.
Igračke - spašavaju me muzičke igračke, jedino se s tim želi dulje zabaviti. Svojedobno sam na AliExpressu kupila onaj kaktus koji ponavlja riječi za tobom i mrda se, dosad ga se bojao kao vrag tamjana, a sad mu je hit. Evo upravo se pregovara s njim pored mene.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Nastavak, predugačak komentar-
Bambi - možda ne štrajka s hranom, mozda hoće nešto drugo. Evo moj mališa zadnjih par dana skroz odbija voćne kasice sa žitaricama (doručak). Danas sam mislila da štrajka, potrudila se s kuhanjem kruske, suhe šljive, zobenih, dodala badem itd. Ma nis, 3 žlice i plač. A vidim da je gladan. Onda sam mu prvo dala jagodu, to je sam primio u ruke i jeo. (dijete koje do prije 2 dana nis nije htjelo primiti). Nakon toga sam istostala kruh i od očaja namazala Zdenka sir (potrošila sam onaj iz Veronike namaz) i gospodin je sam polako praktički cijelu snitu pojeo. Morat cu smisliti još slanih namaza jer zbilja ne voli slatko ujutro, a ne može samo živjeti na jajima i sirnom namazu. Čak mu ni slatki muffini nisu dragi.
Govor i motorika - stalno se želi ustajati i hodati uz mene, namještaj itd. Uglavnom se naučio nazad cucnuti pa manje pada. Hodalicu mrzi, ali dok moram nešto narezati je stavim u nju i pustim da viče jer se inače odostraga meni prima za noge i diže, a ne bih baš da opali glavom o kuhinjske pločice. I dalje ne zna sjest. Osim što zna reći "ta" (za tatu), pokušava reći "lampa" (kaže "pa" i gleda u nju), "keks" i jučer je za mužem uspio ponoviti "ajde", tako da sam ide po kući i govori ajde (nekad je ajde, nekad adži i sl). "Mama" ocito nije na listi prioriteta, jer zašto bi i bila ?
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Apple najljepse cestitke na prvom rodjendanu❤️🍀 znaci u stomaku mi kuva kad pomislim na povratak na posao i da vise nije beba nego jednogodisnjakinja🥹
Suva koza nekad pomislim da je do vode jer je toliko tvrda naša gradska voda te sa primjetila da kako je sad puzanje na max stalno joj perem rukice jer ih i dalje trpa u usta da je tu suvlja koza.
Spavanje dnevni je ok. Povremeno treba i douspavljivanje ali 1.5-2h u komadu je prvo spavanje skoro uvijek. Drugo bude 45min i pocinje oko 15:30 tako da izguramo do 20h za nocno.
Hranjenje u toku noci jednom ili nijednom ako ne racunam to u 5ujutro. Samo sto sad zna imati taj neki budni prozor oko 3 ujutro.
Plac u snu nakon povratka sa odmora drugu noc je normalno zaspala u 29h u 23h sam ja otisla u krevet i pogledala je vidim spava okrenuta na stomak i da je izvan granicnika i izvucem ga. Nakon 20 sek je K pocela tako jako plakati, da sam upalila svjetlo, ona jauve zatvorenih ociju ne mogu je razbuditi, tek kad sam je posjela se razbudila malo umirola meni na ramenu i opet u plac. Dala malo vode i ona zaspe.. bas mi je bilo tesko nit mogu skontati jel je boli nesto ili je sanjala pojama nemam.
Zubi dve donje jedinice. Tu smo stali.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Rijetko se jadam jer ni nemam razloga ali nikako preći na dva spavanja preko dana
Danas ima točno 9mj
Budi se oko 7, uvijek cendrav i tako izdrži Max 1.5h
Ne mogu ga uspavati da dulje od 7 spava
Onda spavanac od 1h nekad i dulje
Novo spavanje izmedju 12 i 13h od cca 2h i onda cat nap izmedju 17-18
Spavanje noćno oko 21h
Cicanje točno u minutu 00:00, 03:00 i 05:30 uvijek uz plač 😒
Ne mogu reći da mi ne paše takav ritam,pogotovo jer skupljamo brata u 16h u vrtiću ali imam dojam da dosta kaskamo
Ako je na dva spavanja onda noć koma i idući dan spava 5x
Drugi problem je što mora netko ležati kraj njega da odspava u komadu. Ako se maknem iz kreveta za 5min je budan . Stan je kaos, ručak uvijek do pola skuhan ili do pola zagoren
Srećom, uspava se sam, držeći me za ruku
I Sretan 1. rođendan, lijepo slavlje. Tako je i nama u planu
Zztop kod nas je slično. Ako pustim samoga, svako malo se budi traži me. Ako ležim kraj njega, odspava sat i pol bez problema. Isto ujutro postane umoran nakon 1.5 sati al onda izađem van, pa u parkić, pa se opet vratimo unutra, mijenjam aktivnosti. Uglavnom izdrži na kraju 3.5 sati. Ali popodnevna dremka egzorcizam, baš ga je teško uspavati. A umoran je, spava mu se, ali se ne da, rađe će padat po stanu nego ići spavati.
Nisam sad sigurna tko je pisao, ali isto imamo neku fazu da ne želi ništa slatko za doručak, ali kruh, namaz, to može. I najviše bi jeo za večeru 🙉
Think vjerojatno je do ove kišurine
Inkluzivni- koja mama je ono slala? Koja je procedura? Jel tu vjestace stupanj?
Meni je pedijatrica preporucila njegu male zbog bronhitisa, naravno ne mogu jer moram pocet raditi, al mi je palo na pamet kad prode njena pulmoloska obrada da posaljem njene nalaze i od starije da ju ponovno vjestace, ako dobijemo nesto, dobijemo. Svakako je skupo sta trosimo, sva ta njega i dodaci prehrani, mlijeka…zasto ne.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Cardisoo, zašto ne. Ne moraš ni čekati sve nalaze, prijavi ovo što imaš pa kasnije možeš nadodavati.
Potrebna ti je sva liječnička dokumentacija, ispunjen zahtjev za inkluzivni- ima na netu, potvrda banke da imaš otvoren račun. Mislim da je to to
Odeš u socijalno, oni pošalju zahtjev za vještačenje. Na vještačenje te zovu, ili ne . Nekad donesu odluku pregledom dokumentacije samo.
Znaci zene, ovi zubi su najgori dio do sada 😂 ne znam kako se vasi klinci nose s time, ali L bas lose podnosi, jako puno place po noci kad krenu, cvili, jadan je sav.
Od 15.2. svakih 2 tjedna ima novi zub 😂 evo taman mu prekjucer 7. izasao, imali 2 super noci s po jednim budenjem, i evo nam 8. 🫠 ja se stvarno nadam da ce sad prestat malo.
Kako im pomazete u vrijeme izlazenja zubi? Mi mazemo dentinox prije spavanja, i koristimo Homeolab kapi. Dosta ok funkcionira. Primjetila sam i da ga hrana jako utjesi, mozda mu pase za desni cuclati bocicu. Trudim se da ne prebacimo puno mililitara u noc, ali kad ga vidim suznih ociju kako gricka sisac sve bi napravila da mu bude lakse 🥹
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Ja moram ovo napisati jer mi stvarno nije jasno da li smo mi tako komplicirane ili su muški stvarno malo blesavi?!
Danas muž radi popodne, ja sam morala ujutro do grada nešto obaviti i on se sad žali kako on s njim nije stigao ni jesti i da je morao na brzinu obaviti WC a njemu je dao grožđice da jede da ga pusti na miru.
Rezultat je da dijete nije htjelo doručkovati zbog faking grožđica za koje sam i rekla da mu ne daje više od nekoliko jer ih pokaka cijele van.
A ja ne mogu pojmiti da se on meni žali da nije stigao jesti prije posal jer sam bila u gradu. I za taj faking WC, pa šta su ti muški toliko nesposobni obaviti veliku nuždu da im treba 20 minuta?
Btw, da, nisam namjerno brojala, ali svaki put kad kaže da ide na WC, nema ga sigurno 20 minuta.
Sad smo se posvađali jer sam mu rekla ako kani ostat doma 2 mjeseca da će morati naučiti nešto i potrpiti i odgoditi i jesti kad namiri bebu ili jesti s jednom rukom dok drugom nešto drugo radi i kakati u par minuta.
Još sam saznala kad je bio sa starijom doma da je zvao svoju staru, znači svekrvu (👹) da pazi nju da on ode obaviti nuždu.
Koji klinac!?
Imam osjećaj kad se vratim na posao da će me doma čekati treće dijete umjesto muža.
I
2019.🦄
2023.🦁
Cure bok, puno sam propustila, nisam sve stigla procitati ali Apple, jesi me nasmijalaa 😅🤣🤣🤣
Daa, svi muski isti. Strava i uzas. Ja ne znam kak sve stignem s njom. I skuhat i pocistit, i spremit nju i sebe. I nahranit i nju i sebe i uspavat i otusirat se i obavit wc i bit lijepa u setnji vani (ovo karikiram, hodam ko zombi vecinom), aliiii on ne moze nju paziti i obaviti JOS NESTO! Doslovce... ne da joj ni jesti kad me nema jer nije stigao. Samo su se igrali. A mala se sama igda kad je s njim a kmeci kad je samnom i samo hoce biti meni na rukama. Sta god radim, vuce me za nogavicu, dolazi do mene, oce da je drzim. I kmeci. Kak ja sve prezivim ne znam ali on isto... mora odmoriti, mora obaviti wc, mora skrolat po mobitelu. Strava 😭😭😭
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Sortiraj odgovore
Najstariji