Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    06. Svibanj 2024. 11:05

Miracle2023

Tonkica1509

Miracle kod nas alergija na mlijeko. Skužili smo odma jer odma reagira, dala sam mu na vrh žličice jogurta i odma je dobio osip po bradi. I kad sam mu probala nešto mliječno samo na obraz staviti (namazati), kroz 5-10 min se zacrveni taj dio. Baš reagira. Također sam mu jednom složila kao rižine pahuljice s adaptiranim, pojeo je jednu žličicu i osip po cijeloj bradi, obrazi i trbuh.
    Eto srećom pa to prođe kroz 10 min i povuče se, ali moram baš paziti da što god jede ne smije imati ni malo mlijeka u sebi. Imam i Fenistil uvijek u pripravnosti ali nismo do sad jaču reakciju imali. A zanimljivo mi je da ja mogu mliječno jesti i to mu ne smeta kad dojimo

A vidis kod nas je osip tek nakon par sati. S tim da najmanje po licu, ali ostatak tijela jako, cak po sakama i stopalima 😔 i treba dosta da se povuce - jedan dan, mozda i vise. Zato nikako nisam mogla skuziti od cega je, niti sad nisam sigurna da je mlijeko, jer nije odmah reakcija i dugo traje. Moram sad malo po malo vidjeti na sto reagira, mozda je samo do nekog sastojka. 😏
    A onda mu nista ne dajes mlijecno osim dojenja? Mislis da je to dovoljno za sad? Jel pije dodatan kalcij? Sto vam je pedijatrica rekla, jel ste radili kakve dodatne pretrage ili niste nis za sad?

Moja nije nikad jela svoje alergene, ali je reagirala preko mog mlijeka i to odgodenom reakcijom, nakon dva- tri dana! Ja sam duugo vodila dnevnik prehrane njen i svoj. Moja je na altheri koja je dovoljna za kalcij jer ne uzima mlijecno.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Tonkica1509
    06. Svibanj 2024. 11:16

Miracle zasad nismo išli na nikakve pretrage, pričekat ćemo do prvog ročkasa pa vidjeti dalje. A osim dojenja mu dajem zamjene - Alpro not milk nam je super (sojino i zobeno mlijeko) jer ima i dodatak kalcija, Vegegurt (veganski jogurt, ima u Sparu, Tvornici zdrave hrane) i ovako nekad rižino, sojino, zobeno, razna biljna mlijeka. Sve to u sebi ima nešto kalcija, pogotovo Alpro jer je baš dodano pa nisam radila dramu oko toga. Njima i tako do prvog rođendana mlijeko i mliječni proizvodi ne trebaju u prehrani, odnosno mlijeko se ne koristi kao piće. Ali savjetuj se sa pedijatrom svakako, nemoj na svoju ruku izbacivati nešto, mislim da najbolje da vas on/ona navigira

• Tonkica1509
    06. Svibanj 2024. 11:39

Kak ih uspavljujete? 
    Znači ne znam jel do mene ili mog karakternog gospodina, ali zadnja dva-tri dana UŽAS.
    Taman smo naučili da se pročita nešto malo, zamračim, zagrlim i spavamo. Pobuni se on 5-10 min ali zaspi brzo. Ali sad ne. Znači vrišti, izvija se, ne želi spavati a umoran. Ako ga pustim onda divlja ko manijak po krevetiću, doslovno se primi za ogradicu i skače ko na trampolinu, pa se baci, samo evo još kolut naprijed nije napravio. Pa ga malo ununam ni to nije dobro, trebala bih valjda čučnjeve radit s njim da se on primiri.
    I evo probudio se iz prve dremke za pol sata i kategorički odbija da se douspava. Divota 🥲

• Tonkica1509
    06. Svibanj 2024. 22:26

Thinkpurple dobila od dr Rinolan tablete koje su ok s dojenjem, kad zagusti Tafen sprej za nos (isto na recept). Aquamaris i sve te iz ljekarne mi ništ ne pomažu

• Petrica_92
    07. Svibanj 2024. 10:06

https://zagreb.hr/upisi-u-gradske-djecje-vrtice-za-pedagosku-godinu-/187965

Curke, objavljeni su datumi za upise. Sretno nam bilo 🤞🏻

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

bambi27zg
    07. Svibanj 2024. 11:01

Taman vidjela da su upisi u Zg 🤪😓🥳😮‍💨 Let the games begin 🥳  Meni je vec sad muka, a tek su prijave

Nama ludara na najjace, pokusavam spremiti obranu (kak cu to zapamtiti  emam pojma), M strajka s hranom, muz u poslu prek glave 🤪 
    Ugl, po novom ili pojede samo dorucak ili je samo na mlijeku i vodi i glodanju slanca iz pekare 🙄 sto mami s prilicnom tankim zivcima znog drugih stvari jos dodatno radi stres 😮‍💨

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Pahuljka
    07. Svibanj 2024. 11:29

bambi27zg

Taman vidjela da su upisi u Zg 🤪😓🥳😮‍💨 Let the games begin 🥳 Meni je vec sad muka, a tek su prijave
    *
    Nama ludara na najjace, pokusavam spremiti obranu (kak cu to zapamtiti emam pojma), M strajka s hranom, muz u poslu prek glave 🤪
    Ugl, po novom ili pojede samo dorucak ili je samo na mlijeku i vodi i glodanju slanca iz pekare 🙄 sto mami s prilicnom tankim zivcima znog drugih stvari jos dodatno radi stres 😮‍💨

Ženo kad si uspjela sve to iz potpisa ispod, izborit se i rodit zdravo dijete i tu disertaciju ces prekucat u najmanju ruku 🫶 Ha ya realno najgore je iza tebe 😂

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• cordis00
    07. Svibanj 2024. 14:06

I meni je vec muka za upis u Zg-u😩. Objava rezultata na godisnjicu braka😂.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Petrica_92
    07. Svibanj 2024. 15:20

Drzim fige da svi klinci upadnu u odabrane vrtice :)

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

bambi27zg
    08. Svibanj 2024. 09:31

Pahuljka Aaa hvala 🎈🎈🎈 

U Pharmeriji imate 25% na sve uz kod ZAMAMU. Evo ja bas punim kosaricu (danas i sutra vrijedi).

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.