AM13 čestitaaaam 😁😁😁
Pa koliko sam shvatila i od Thinkpurple starija je bila zahtjevna, pa se opet odlučila i za drugo. Pa ako ona može dvi zahtjevne hendlat, možemo i mi svi po jedno😅
A možda jednostavno budeš opet te sreće, pa bude i bolje od malca. Nek sve prođe kako treba, pa ćeš nam dogodine javit kako je🤣
Meni je isto nevjerojatno da im to tak sporo ide za rješavanje doplatka. Ja sam predala u 3mj i ne vidim na E mirovinsko ništa. Socijalna radnica mi je rekla da se po nekoliko mj čeka
Mi nažalost bez tih 5 bodova nemamo šansu upasti. Gledala sam neki dan, na listi čekanja od prošle godine je cca 70 djece koje nije primljeno u naš vrtić..a koliko novih se tek sad prijavljuje..ja sam isto mislila priložiti potvrdu socijalnog da sam predala i pitati predicu da napiše mišljenje pa bar će biti za žalbu materijala
S druge strane, sam ga stavila na listu čekanja u privatni
Čestitke na +
Unname hvala 🥰 pa imas pravo da, a i nekako kak je ovih 10 mjeseci brzo proslo, vjerujem da ce i tada proletit, pa onda dok beba napuni godinu, G ce vec imat 2 i pol i kad krenu se sami zabavljat i igrat mislim da ce mi to bit neprocjenjivo 🙈 al definitivni cu vam javit, i vrlo vjv kukat u nekom trenu kako cu zavrsit u Vrapcu hahah
Unname hvala 🥰 pa imas pravo da, a i nekako kak je ovih 10 mjeseci brzo proslo, vjerujem da ce i tada proletit, pa onda dok beba napuni godinu, G ce vec imat 2 i pol i kad krenu se sami zabavljat i igrat mislim da ce mi to bit neprocjenjivo 🙈 al definitivni cu vam javit, i vrlo vjv kukat u nekom trenu kako cu zavrsit u Vrapcu hahah
Već sam spomenula, da je između mene i sestre nepune dvije godine razlike, i mene i brata.
Moja mama kaže da je njoj bilo lako, igrali smo se skupa, imali neki red itd.
A i dan danas smo ja i sestra uvijek u istom društvu.
Tako da vjerujem da ce bit teško, ali s jednu stranu će ti biti puno lakše, kad malo odrastu.
AM13 Cestitke! 🥳Bas divno!! Nece biti lako, ali mislim da vrijedi. Ja bih rado cim manju razliku za svoju curku, da imaju jedno drugo. Unatoc tome sto je moja bas zahtjevna, stotinu buđenja po noći, po danu iskljucivo na meni spava, samo bi da se nosi i da je zabavljam, raspadam se... Jednostavno divno ce njima bit s tom kratkom razlikom. Tih prvih godinu dvije tebi ce bit nekako. Eto, sretno!! Uzivaj u tom divnom stanju!! Bas mi nekad fali trudnoca..
.
Unname Bravo za puzanje! 👏 Ja jos cekam... Moja se zasad krece micuci ruke i povlaceci se rukama.. Tata kaze "na tatu, radi zgibove po podu" 😂
.
Inace za hranu - dajem joj vec neko vrijeme komade ali ona hranu sama ustima prinijet nece. Nekad hranu ne zeli rukama taknut, a kad i uzme samo zgnjeci i na pod baca. Ni casicu s vodom. Nekad jest to prinosila ustima. Ruke skroz odmakne iza leđa. Kamenje i sve ostalo sto ne bi trebala - to da 🙄
AM13 Cestitke! 🥳Bas divno!! Nece biti lako, ali mislim da vrijedi. Ja bih rado cim manju razliku za svoju curku, da imaju jedno drugo. Unatoc tome sto je moja bas zahtjevna, stotinu buđenja po noći, po danu iskljucivo na meni spava, samo bi da se nosi i da je zabavljam, raspadam se… Jednostavno divno ce njima bit s tom kratkom razlikom. Tih prvih godinu dvije tebi ce bit nekako. Eto, sretno!! Uzivaj u tom divnom stanju!! Bas mi nekad fali trudnoca..
.
Unname Bravo za puzanje! 👏 Ja jos cekam… Moja se zasad krece micuci ruke i povlaceci se rukama.. Tata kaze "na tatu, radi zgibove po podu" 😂
.
Inace za hranu - dajem joj vec neko vrijeme komade ali ona hranu sama ustima prinijet nece. Nekad hranu ne zeli rukama taknut, a kad i uzme samo zgnjeci i na pod baca. Ni casicu s vodom. Nekad jest to prinosila ustima. Ruke skroz odmakne iza leđa. Kamenje i sve ostalo sto ne bi trebala - to da 🙄
Hvalaaaa
Ali imate još puno vremena. Ja sam mislila da neće nikada, pa evo je ide ko velika.
A ljuljala se cetvernozno preko mjes3c dana😅
AM13 čestitam 🥳 ma bit će to sve super. Prekrasne vijesti.
Znači evo trebam savjet
Budući da samo dojimo, nekako se polako pripremam na to da će on u vrtić i ja na posao. I ne znam kak će to biti izvedivo. Da radim samo jutarnje, ne bi bila frka, ali htjela bih se vratit u smjene (dan noć slobodno) a to ne bude nikak prošlo kak je sad situacija. On traži malo sise prije spavanja, pojede, zagrli me ili primi za rukicu i onda zaspi. Ne spava na sisi, tak da vjerujem da bismo s vremenom to uspjeli izbaciti. Ali noću i dalje dosta doji. Ima noći kad je jednom ili dvaput, ima noći kad želi barem malo sise svaka dva sata.
Kako tome doskočiti? Dudu ne koristimo. Ne ljuljuškam ga u san. Bočicu odbija kategorički. Izdojeno ne želi. Adaptirano mogu samo kupiti ono bez kravljih proteina jer inače ima reakciju, a ne znam koliko mi se to isplati uopće probavati. I evo ne znam. Nuditi na slamku, na čašu? Izdojeno ili adaptirano? Pustiti kak jesu stvari i nadati se da će sam prestati dojiti noću? Nisam uopće pametna
Am13 - čestitam! Zbilja, vec drugi plusic na temi. Bar ce biti malo osvježena u nekom momentu.
Više ni ne znam o čemu se sve pisalo zadnjih 5 stranica,pa ću na preskokce kako mi padne na pamet.
Dnevna spavanja - mi smo s 3 na 2 prešli spontano, kad ga se više nije dalo uspavati 3.put. Takodjer sam primijetila da mu je tad ww postajao sve duži (3 i pol sata cca). Nije baš bio ultra dobre volje zadnjih pol sata, ali ako bih ga probala uspavati se opirao. Ne bih se nervirala ako varira od dana do dana, s vremenom će se ustabiliti. Kad smo kod toga, da li nekome beba prelazi na 1 spavanje na dan? Mojem se već par dana znalo desiti da, ako se digne iza 7:20 imamo samo 1 dulje spavanje u danu. Kaj se ne bi to trebalo kasnije dešavati, kad predju godinu dana?
Tonkica - znaš da si po zakonu oslobođena noćnog rada prve 3 god? Ako ti bas to paše, predlažem da sad polako krenete uvoditi i druge načine uspavljivanja. Mozda da povremeno tata proba na bilo koji način, njega ne povezuje sa sisom. Ili da bar noćne podoje probaš uvaliti na flašicu, mozda uspije nakon hrpe odbijanja?
Runolist - mi s hranom isto kao i ti. Danas je vikao jer mu nisam ja stavila komad u usta da jede nego sam ga tjerala da sam to napravi. Uglavnom zgnječite, razmazuje, povremeno nešto stavi u usta. Ja mu paralelno dajem kako bi nešto i pojeo. Računam da će više htjeti kad još malo naraste. Evo i nama 2.dan uvođenja jagoda, dobro je prošlo zasad. Još nam fale orasi i soja pa mislim da smo sve alergene ubacili.
Znam da sam vas još nešto htjela pitati, ali sam zaboravila što.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Mozda vas necu utjesiti ali ni flasica nije rjesenje. Moja je na ad-u od 6tog mjeseca a do tad kombinovano i ta mala ne zeli ni od koga gutljaj popiti na flasicu osim od mene. Cak ni u noci, mrkli mrak, trazi ruku dok pije flasicu i mazi se s njom po licu i cim nisam ja ide panicno-histericni plac. Da li osjeti po mirisu ili tatinim nesto grubljim rukama ne znam. Par puta je uspjelo ali na nacin da ja krenem davat pa on preuzme. Inace skonta mala. A isto nije rjesenje ni za broj hranjenja jer je to kod nas min 3x, a u zadnje vrijeme i 4 flasice pa bar po 60ml. Isto smo probali smanjiti mililitre ali rezultira i nasim i njenim nespavanjem pa sam odustala. Pomirila se s tim i cekam da izbaci sama do godine a ako ne izbaci do tada bit cu primorana i nekako mi je to krajnja granica.
Suha koza ima li neko iskustva sa suhom kozim bebe, nije ekcem, nije vrsta dermatitisa (bar mislim), nije crveno, nije ljuspasto, ne cese se, ne smeta joj, ali meni pod rukom suho. Prije je bilo samo sa vanjske strane butina, onako malo suhlje, ali sada kako je na sve 4 to je i naprijed i sa strana, bas onako suho.
Nisam do sad tretirala nicim, i nije doslo do pogorsanja pa se ne tripujem da je neki dermatitis ili grijesim 🤷♀️ ?
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Pahuljka moj mali je imao suhu kožu i dermatologica je preporučila a derma exomega uljnu kupku bez ispiranja i koza vise nije suha 🥰 skuplja je, oko 20 eura ali vrijedi. Iako on još ima i ekceme, pokupio atopijski od mrne ali suhu kožu smo riješili s tim
Sortiraj odgovore
Najstariji