Bok curke OGTT obavljen.
Evo ukratko: dosla san na ogtt sa jos 7 curka. Svaka je imala svoju prostoriju Sa velikim koznim stolcem. Izvadili su mi krv i cekali su da dobijem te nalaze. Ako su vrijednosti bile ok idem dalje ako ne salju me doma ili k doktoru. Na zalost 2 cure su odmah morale ici negdje jer au im prve vrijednosti bile previsoke.
Onda su me pitali zelim li tekucinu od limuna ili narance. Uzela sam od limuna i to sam popola. Bila je to bocica od 200 ml jako jako hladna, cak i nije bila prelosa. Onda su pokupili te bocice i pitali nas ako imamo vode, ako nemamo da ce nam oni do est jer amijemo piti vode.
Sat vremena nakon sam imala jos jedno vadenje i poslije toga, jos jedno. I to je to. Naspram svih vasih iskustva, mene su tamo bas mazili i pazili.
Bok curke OGTT obavljen.
Evo ukratko: dosla san na ogtt sa jos 7 curka. Svaka je imala svoju prostoriju Sa velikim koznim stolcem. Izvadili su mi krv i cekali su da dobijem te nalaze. Ako su vrijednosti bile ok idem dalje ako ne salju me doma ili k doktoru. Na zalost 2 cure su odmah morale ici negdje jer au im prve vrijednosti bile previsoke.
Onda su me pitali zelim li tekucinu od limuna ili narance. Uzela sam od limuna i to sam popola. Bila je to bocica od 200 ml jako jako hladna, cak i nije bila prelosa. Onda su pokupili te bocice i pitali nas ako imamo vode, ako nemamo da ce nam oni do est jer amijemo piti vode.
Sat vremena nakon sam imala jos jedno vadenje i poslije toga, jos jedno. I to je to. Naspram svih vasih iskustva, mene su tamo bas mazili i pazili.
Ajme supeerrre jos birate i okuse, mislila sam da to ima samo u USA.
Kod nas je cista otopljena glukoza, pa se osjeti samo slatkoća. Ali srećom da je bila hladna tekucina, mislim da bi puno teze islo da nije. 🙂
Mislim da brijanje vise nije obavezno (neznam kako je u drugim bolnicama), ja sam se doma sama sredila ali koliko se sjecam nije me nitko ni pitao da me oni tamo briju.
A za more, mi smo u ZG ali muz je sa mora (a i moji starci), termin je pocetkom 7mj, mislila sam cekat do bebinog i svog prvog pregleda, taman dok mi se smire lohije pa onda na more, malo kod svojih a malo kod svekrve, nekako mi zao da muz i stariji sin cijelo ljeto u ZG provedu zbog mene i malenog. A jos je mali i nece nikud bez mene...
Isto tako smo mislili pred kraj 5mj jos jednom doci na more na tjedan-dva da iskoristimo prije nego sam preblizu terminu, iako ce vjerojatno biti jos prehladno za kupanje.
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
Nama je na trudnickom tecaju receno da jos uvijek redovito sviju briju i rade klistir, bar u zg. I da, briju vise zena jednom britvicom, tako da svakako ponijeti svoju britvicu u rodiliste ako se ne stignete obrijati dok cekate doma aktivnu fazu poroda i zamoliti sestru da vas obrije sa vasom.
5/21 ektopicna
12.06.2022. 💙
Drage žene evo da se javim i ovdje.
Sinoć mi bila kao menstrualna mučnina a jutros par kapljica krvi pa sam išla na hitni pregled, alarmirala sam se jer mi je posteljica nisko.
Sad sam 26+6.
Uglavnom beba je ok, mlatara stalno ko manijak, cerviks čvrst i zatvoren, posteljica se čak i podigla sa 2.6 cm na 3.5 sm.
Kaze doktor kod ušća da vidi neku aktivnu zonu odakle je to vjerojatno procurilo, moguće neka žilica pukla, možda je beba kriva ne zna.
Opet utrogestan 3x1 vaginalno, bolji magnezij (uzela magnezij malate 400) i odmaranje.
Eto. Guramo dalje, nema panike 💪💪
1x 👶 prirodna trudnoća
4/21 blighted ovum
7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
16/11/21 ➕✅☺️
22/11/21 beta 5207 🥳🥳
23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
15/2/22 5.pregled...
Drage žene evo da se javim i ovdje.
Sinoć mi bila kao menstrualna mučnina a jutros par kapljica krvi pa sam išla na hitni pregled, alarmirala sam se jer mi je posteljica nisko.
Sad sam 26+6.
Uglavnom beba je ok, mlatara stalno ko manijak, cerviks čvrst i zatvoren, posteljica se čak i podigla sa 2.6 cm na 3.5 sm.
Kaze doktor kod ušća da vidi neku aktivnu zonu odakle je to vjerojatno procurilo, moguće neka žilica pukla, možda je beba kriva ne zna.
Opet utrogestan 3x1 vaginalno, bolji magnezij (uzela magnezij malate 400) i odmaranje.
Eto. Guramo dalje, nema panike 💪💪
Ajme to je meni svaki dan strah. Svaki put pri brisanju gledam boju. Jedva cekam pregled u ponedeljak. Sve mi se cini da mi je mala po danu mirnija nekako. A navecer trenira box. Valjda je to normalno.
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
ja da se javim sa pregleda
curica je super, 2600g i okrenuta je glavom na dole sto sam ja i znala po njenim udarcima. nisam joj vidjela lice jer je okrenula mojim ledjima. poslije ultrazvuka sam imala pregled palpatorno i to mi je strava bolno ne znam kako mislim roditi 😂 zatvorena sam jos uvijek i eto sve je proslo super osim toga sto me je bas bolio taj pregled hahaha al doktor kaze da se moram poceti navikavati na takve preglede i da sam vise se uzvrpoljila od neugodnosti .
iduci pregled za cca. 14 dana kad cu biti u terminu 🤩
torba za rodiliste mi je spremna al imam ja jooooos posla oko njenih stvari a i vremena do termina hahah
Nama je na trudnickom tecaju receno da jos uvijek redovito sviju briju i rade klistir, bar u zg. I da, briju vise zena jednom britvicom, tako da svakako ponijeti svoju britvicu u rodiliste ako se ne stignete obrijati dok cekate doma aktivnu fazu poroda i zamoliti sestru da vas obrije sa vasom.
Mislim da to ovisi i u kojoj fazi dođeš u bolnicu,moje dvije frendice rodile unazad mjesec dana i ni jednu niza brijali ni radili klistir(RI)
Slažem se da je svakako bolje uzet svoju britvicu,ali još najbolje je probat to doma nekako srediti,držati pod kontrolom pa neće imat šta oni brijati..
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Ljubičica ajde super jer je sve dobro. I ja uvijek gledam papir-nikad se ne zna. Visibaba07 sve je to super ak vidiš i možeš,ja od ove nogometne lopte već davnih dana niš ne vidim. Jedno vrijeme me muž brijao prije svakog pregleda jer ne volim bit neuredna,ali od kad je u bolnici nema tko. Jednom sam uzela ogledalce pa probala sama al iskreno bolje da nisam. Više ništa nije isto :D tak da ne znam kaj sam. Sva sam neuredna,mislim da ću ovaj tjedan negdje na pedikuru i na trajni lak a brijanje možda nekak napamet
Ma ja vam odem svaki mjesec kozmeticarki, rasirim noge ko kod ginekologa i cupaj sve voskom. Otupila sam na tu bol totalno. Noktice mi sredi i ja mirna 😁🤰. Ove u nogu mogu zasad jos sama. Nadam se da ce mi se poklopit depilacija tamo negdje prije termina da se nemucim s tom britvicom. A sto se tice klistira u bolnici to nebi niti ja. Bas cu pitat moze li se to nekako doma rijesit. A mozda i krene prirodno ko zna 🤷♀️🤷♀️.
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Sortiraj odgovore
Najstariji