![](/media/img/dc/60/b38623515915b67631a5.jpeg)
Dobro jutro,
Mi iskoristili suncani vikend, sve samo tu u okolici ali dosta smo bili vani pa smo se bas nauzivali. Jedino nas je pomicanje sata smrdalo u nedjelju, maleni je jucer jedva zaspao navecer tako da smo i mi bili krepani.
marimare pedijatra ne trebas traziti unaprijed, tj korisno se raspitati po kvartu i kod poznanika tko je okej ali nije potrebno javljati im se ranije. novorodencad svi moraju primiti, bez obzira jesu li inace puni, tako da samo dodjes kada bude vrijeme za prvi pregled (sa mjesec dana) i upisu vas, dobijes one obrasce za odnijeti na hzzo i to je to
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
Pozdrav svima, nadam se da ste uživale u vikendu. Ja ću danas laganini, planiram malo uživati na suncu jer vidim da najavljuju pogoršanje vremena.
Leemma da li treba šta za ulazak i izlazak iz Slovenije sad?? Mi isto planiramo do Ljubljane već neko vrijeme. 😊
🩷 7/2022
Sretni svima danas i sutra na pregledima. Baš mi je žao što i na fejsu postoji grupa,pa netko piše malo tu malo tamo. Planiram otić u rodilište sa koferom u kojem će bit i moje i bebine stvari i sa ruksakom gdje ću imat ove neke stvari "u pripremi": vodu,punjač za mob,uloške i mrežaste gaće. Istina je da mjesta baš i nema ali mislim da je isto nositi kofer ili veliku torbu,tj isto mjesta zauzimaju. Još su i novi kreveti koji su jako niski pa se ne može ni torba stavit ispod jer slabo stane.
Joj,koja curka je napisala homepatske kuglice od kamilice? Di si to nabavila i kak se koristi? Jel pomaže? Mi smo koristili neki gel i nije baš previše pomagalo kad su zubići izlazili
Marijanaaa12345 evo i moje iskustvo:
1) Petrova - klistir me nisu forsirali, samo su pitali zelim li, a nakon poroda su sestre pitale jesmo li obavile prvu veliku nuzdu i ako netko nije nudile su cepice tako da mislim da ne trebas nista posebno kupovati osim ako se mislis doma sama cistiti
2) duda varalica - mi smo ju koristili ali tek nakon mjesec-dva kada se dojenje uspostavilo kako treba, da ne bi doslo do konfuzije bradavice (ako mislis dojiti preporucam da malo proucis, duda zna zeznuti hvat), u pocetku smo probali Nuk ali moj nikako nije htio te dude koje su asimetricne tj imaju dole ono nakoseno. Prihvatio je Mam dudu a kasnije smo presli na Babylove i one su mi bile najdraze jer imaju nocne dude koje lagano svijetle u mraku sto je super kad bi mu po noci negdje ispalo, da ne trazim po krevetu
3) - fiziolosku uzmi onu veliku bocu i za nju onaj dodatak (mini spike ili tako nekako se zove), to stavis gore i onda lijepo mozes zatvoriti tako da je sterilno, preko njega sa spricom vadis koliko ti treba, a osim toga smo uzeli jedno ono malo pakiranje fizioloske (kapi za nos, ali to je u biti fizioloska u maloj boci) za u torbu za pelene
- grceve sva sreca nismo imali ali koliko citam, mislim da su ok Waya D3 kapi sa dodatkom probiotika, to cemo uzet ako ce trebat ovaj put. Ali ne trosi unaprijed novce, mozda vam nece ni trebati
- pupak nam je otpao u rodilistu jer je maleni bio pod lampom ali koliko znam po novom cak vise ni tyrosur nije nuzan, ja sam pripremila samo Octenisept i sterilne gaze (stavljala je Demetria ili netko drugi vec prije upute za njegu pupka)
- za komarce nista dok su tako mali, do 6mj minimalno kozmetike (zbog sastava), nego uzeti onu mrezicu za kolica i na prozore staviti mrezice. one tablete su isto cisti otrov, to isto bolje ne
- gel za zube nama nista nije pomagao, ali znam da je to individialno. a i prvi zubic dodje najranije sa 4-5mj, imas vremena dotad
- za skidanje temperature prvi izbor je paracetamol jer ima manje nuspojava, ali ako ne djeluje moze se kombinirati sa ibuprofenom
4) deterdzent za robu mi koristimo Pero, bocice nismo koristili, a njegovu za vodu isto perem sa Pero za suđe
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
Sretni svima danas i sutra na pregledima. Baš mi je žao što i na fejsu postoji grupa,pa netko piše malo tu malo tamo. Planiram otić u rodilište sa koferom u kojem će bit i moje i bebine stvari i sa ruksakom gdje ću imat ove neke stvari "u pripremi": vodu,punjač za mob,uloške i mrežaste gaće. Istina je da mjesta baš i nema ali mislim da je isto nositi kofer ili veliku torbu,tj isto mjesta zauzimaju. Još su i novi kreveti koji su jako niski pa se ne može ni torba stavit ispod jer slabo stane.
Joj,koja curka je napisala homepatske kuglice od kamilice? Di si to nabavila i kak se koristi? Jel pomaže? Mi smo koristili neki gel i nije baš previše pomagalo kad su zubići izlazili
Kreirale smo tu grupu na facebooku jos prije pa rmjeseci jer je dosta cura dolazilo na forum preko mobitela i bilo je jako tesko sve to pratit. Vecina (morda 2-3 curke ne) se slozila da bi im bilo tako lakse pa smo stvorile grupu za aktivne clanove ovog podforuma (znaci samo za ljetne bebe - i to za one koji su tu aktivni).
Ta grupa na facebooku nam vise sluzi da se zalimo kako nismo spavale, sto jedemo koji dan, stavimo slike kolaca ili hrane. Sve vazne stvari kao sto su pregledi, tegobe i slicno id alje pisemo ovdje.
Jednostavno nam bude lakse na facebooku imat neki post di pisemo sve sto nam padne na pamet.
Pozdrav svima, nadam se da ste uživale u vikendu. Ja ću danas laganini, planiram malo uživati na suncu jer vidim da najavljuju pogoršanje vremena.
Leemmada li treba šta za ulazak i izlazak iz Slovenije sad?? Mi isto planiramo do Ljubljane već neko vrijeme. 😊
AnnieP ne treba nista! Samo osobna. A na izlasku nam ni to nisu gledali 😆
👩33 👦39
Pokusavamo od 10/19 (PCOS, anovulacija)
01/21 iui ➖, 02/21 iui ➖, 04/21 IVF stim.➖
09/21 IVF stimulirani - hospitalizacija OHSS
4.11. kuca ❤ (6+3)
14.12. 54 mm, Nifty (12+1) - uredan, stize deckic 💙
Termin - 27.6.2022. 🌞
Lep pozdrav zene vidim da Vas ovde ima puno trudnih pa da vas upitam , ne znam gde bi
Ovako dali ima u vas koja da se nije mogla baciti cigara ja sam u 14 tednu trenutno i jos uvek pusim 4-5 cigareta na dan
Da li je Vam sve bilo u redu s bebom , ako ne popusim barem jutrom 2-3 bas me vata nervoza i plasim se
Izvinjavam se na upadu i molim za odgovor
imam nekih dvadesetak stranica pročitati to ću večeras....pa ću samo zaželjeti sretno svim curama na pregledima danas i ovaj tjedan,
meni je popodne pa idem na tečaj jedan što sam upisala pa se javim onda navečer
nadam se da se mala okrenuo da nije više na zadak
idem sad pored moje hobotnic ezaspati malo jer nisam cijelu noć spavala a opet tko zna kako ću i zaspati kad štemaju u zgradi netko preuređuje stan...doduše stavili su obavijest i ispričali se
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Mamepitanjce,u potrazi sam za izdajalicama,koje su preporuke,el ili rucna izdajalica?
Sretno nam svima ovaj tj na pregledima 😃
Ja sam imala rucnu Avent i skoro sam poludila od tog stalnog pumpanja... Ovaj put cu ipak investirat u el izdajalicu 😅
https://e-bioteka.com.hr/proizvodi/homeopatija/homeolab-djecja-chamomilla-15x-nicanje-zubica/
Evo link 🙂
Sortiraj odgovore
Najstariji