Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Eden
    22. Ožujak 2022. 09:50

Crazypeach nisam ulovila, koji si ti tjedan? Ja se isto razmišljam da li da spremim već torbu za rodilište pa neka stoji ili je ipak prerano... U prvoj trudnoći sam sa 20tt završila na par dana u bolnici pa me cijelo vrijeme kopka to da bi trebala biti spremna. A opet nekako još više od 3mj do termina, baš mi je rano.

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

MMMartinaaa
    22. Ožujak 2022. 09:53

TRUDNICE I PREGLEDI PRVI DIO 🥰

Principessa007 - danas 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    BlaBla - danas 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Crazypeach - sutra ♥️🤰
    Maajaa12344 - sutra 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Dani30 - 24.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰 
    Poison_Ivy32 - 24.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    MfrauM - 24.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Mallla - 24.03. ♥️🤰
    Mare0722 - 24.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    MMMartinaaa - 25.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Ima333 - 28.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Demetria - 28.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    EnaEna - 28.03. ♥️🤰 x 2
    Visibaba07 - 29.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Leemma - 29.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Ar5 - 29.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Pepsi2019 - 29.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Sweety - 30.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    missR - 30.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Teab - 31.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Anushka - 01.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    marta96 - 01.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Atina25 - 04.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    AnnieP - 04.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Yopa - 04.04. ♥️🤰
    Tonkicaa - 04.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Suncokret - 06.04. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Lovely_ - 06.04. 💙 it’s a BOY! 💙🤰

MMMartinaaa
    22. Ožujak 2022. 09:53

TRUDNICE I PREGLEDI DRUGI DIO 🥰
    Marijanaaa12345 - 07.04. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Sunchica555 - 08.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Tams - 11.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰 
    Eden - 11.04. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Pikapolonka - 12.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Didi4321 - 12.04. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Tinkica27 - 14.04. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Ninnek - 14.04 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Krami - 15.04. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    MamaH - 19.04. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Limica - 19.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Ariel - 27.04. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Comming072022 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    ljubičica - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Bobica91 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Arya - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰 
    Mary10 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    BabyM - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    bubamara19 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Mrvica722 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Ina85 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Gabi12 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰 
    Ivanana - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Tini_ - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    dunja03 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Pepika - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Niki777 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰

UKUPNO: 29 dječaka 💙 & 21 curica 🌸
    Popis testera za trudnice i bebe: str. 127 & 128🎁
    Popis stvari za bebu: str. 410 (& str 887/888 s iskustvima korištenja)📖✅
    Popis stvari za u rodilište: str. 692 🏥🧳
    Popis dućana za opremu/robicu za bebe: str. 513 & 514 🛍️👶
    Posljednja lista termina poroda (objavljuje se samo ponedjeljkom): str. 986 🤰🐣

MMMartinaaa
    22. Ožujak 2022. 09:57

Dobro jutro curke! 
    Sretno Principessa i BlaBla na pregledima danas 🍀🍀🍀 
    Ja sam de relativno naspavala...od 9 do 3 ujutro. Pa sam opet oko 5.30 malo zakunjala, ali slabo. 
    Onda me ujutro uhvatila ponovno neka slabina, bas iznenada mi se to desi i uvijek me prvo ulovi osjecaj vrucine (spremala sam po stanu, ali nista tesko ili zahtjevno). Tlak kada sam izmjerila bio je 96/60 sto je moj uobicajeni tlak, al ocito u trudnoci mi ne pase uvijek. Onda se malo isprepadam jer mi nije ugodno, a jos danas imam dosta obaveza, a najgore mi je što nikad ne znam kada i gdje ce me opet uhvatiti. Zato vise nikud ne idem sama. 

Ariel
    22. Ožujak 2022. 10:08

MMMartinaaa

Dobro jutro curke!
    Sretno Principessa i BlaBla na pregledima danas 🍀🍀🍀
    Ja sam de relativno naspavala…od 9 do 3 ujutro. Pa sam opet oko 5.30 malo zakunjala, ali slabo.
    Onda me ujutro uhvatila ponovno neka slabina, bas iznenada mi se to desi i uvijek me prvo ulovi osjecaj vrucine (spremala sam po stanu, ali nista tesko ili zahtjevno). Tlak kada sam izmjerila bio je 96/60 sto je moj uobicajeni tlak, al ocito u trudnoci mi ne pase uvijek. Onda se malo isprepadam jer mi nije ugodno, a jos danas imam dosta obaveza, a najgore mi je što nikad ne znam kada i gdje ce me opet uhvatiti. Zato vise nikud ne idem sama.

za niski tlak je dobro imat nesto slano sa sobom. Mene muz spota kak jedem slano i kak to niej dobro. Pa mi izmjerili tlak kod prijateljice, on i ja niski tlak. Slano nam dobro dode tu i tamo. 
    Moja prijateljica imala 144/89, ludo. Svi skupa mjerili, a ona je zbog tog tlaka rodila palcicu, otkazivali joj organi u rodilistu i svasta. Kaos je taj tlak. Moj nizak koji je 100/60 je super. 

Crazypeach
    22. Ožujak 2022. 11:00

Eden ja sam u 30-om,isto još imam vremena al kak sam rodila prvog sina 2 mjeseca ranije strah me...Nek ona samo bude spremna. 
    I moja sva robica je bila vakumurana čak i miriši još. Al svejedno ću oprati kad dođe vrijeme. 
    Moj sin ima 3 godine i rekli smo mu da će dobit bracu ili seku(na početku). Želio je seku,ali ipak bude braco. Onda sam mu par puta pokazala trbuh,vidiš kako mama ima velik trbuh unutra je braco. I ti si bio unutra kad si bio mala beba. Onda je jedan dan izjavio da on ima bracu u trbuhu :D zna me poljubit u trbuh i podragat ga,kao draga bracu. Rekla sam mu da budem jedan dan otišla u bolnicu po bracu. Na sve kima glavom i kao slaže se sa svim ali ne znam kak bude reagirao kad stvarno dođemo doma. Mislim da mu je za sad to neshvatljivo jer ne zna kaj to točno znači. Isto nikako ne bi voljela da se osjeća zapostavljenim. Možda bi ih trebali kad dođe beba što više uključivati u aktivnosti presvlačenja,možeš li mi dodat ovo ili ono i onda ih pohvaliti

Didi4321
    22. Ožujak 2022. 11:24

Sretno svima na pregledima ovaj tjedan!
    --
    MissR cestitam na udaji, nek vam ne sretno 
    --
    Probadanje oko srca - slazem se s drugima da ako se ima mogucnosti da se ode privatno na pregled kardiologa cisto da se iskljuci srcana podloga. Znaju takva neka probadanja biti zbog gastritisa/zgaravice, nekad i zbog kostiju/misica jer nam se sada pred kraj jako siri prsni kos zbog pritiska maternice i guranja svih drugih organa prema prsistu.
    --
    Priprema starije djece na dolazak prinove- bas sam sinoc citala o tome jer su nam kumovi trenutacno u toj situaciji, pa preporucam da procitate clanak Jespera Juula, mislim da ce vam pomoci da shvatite kako dolazak bebe shvaca stariji brat/sestra i kroz sto oni prolaze. Evo link http://www.familylab.hr/jesper-juul-rivalstvo-medu-bracom/

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

Didi4321
    22. Ožujak 2022. 11:25

Korekcija komentara- missR nek vam JE sretno 

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

missR
    22. Ožujak 2022. 12:18

Hvala Didi🥰
    Ovo sto se stezanja tice u prsima u pravu si za refluks. Ja sam primjetila kad imam duze vremena u danu to vracanje kiseline u jednjak da me krenu stezati prsa u sredini. Grozno je..

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

• Eden
    22. Ožujak 2022. 13:12

Hvala Didi431 i ima333, Juula svakako i inace citam (preporucam krenuti sa Vase kompetentno dijete, a za malo stariju djecu mi je genijalna Kako s ljubavlju reci ne).

Tanjin prirucnik isto vec imam (toliko trubim o njoj da mi ga je muz za rodjendan poklonio ), i stvarno je dobar, kao sazeta verzija Juulovih knjiga. 

U biti i inace pratimo povezujuce roditeljstvo koliko god mozemo, i vidimo da maleni ima puno manje ispada nego neka druga djeca njegove dobi, vec i verbalizira osjecaje pomalo i tako, pa zelimo nastaviti u tom smjeru 

Od slikovnica nam je dobra Pino uci pripovjedati (u njoj je mama trudna malim Bobom), imamo neku malu od Larousse koja opisuje cijelu trudnocu i evo narucila sam jos od Evenio dvije vezano na to (Ovcicu je strah je ce dobiti brata i Prascic je tuzan i ljubomoran na brata), jer imamo vec neke njihove i dobro su obradjene emocije a na kraju imaju savjete za roditelje.
    Prihvacam sve dodatne savjete, pogotovo ako netko vec ima osobno iskustvo jer znam da najcesce na kraju ne ispadne tako kako smo si mi zamislili 

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.