![](/media/img/33/92/3ea1329b7286baac6e64.jpeg)
Limica ja sam istrazivala kolica i kad sam nasla ona koja mi se svidaju na internetu isla sam ih pogledat uzivo jer sam imala par kandidata.
Isprobala sam ih par i ta koja sam uzela su mi bila kandidat broj 1. Oni u xxxlutzu imaju identicna kolica ko i svaki ducan sa baby stvarima i kolicima. Cekala sam neku akciju i sam ju vidjela na rucila sam ih online. Dosla su kolica za 3 dana i mi smo ih slozili da vidimo je li sve ok i imamo li sve djelove. Rastavili ih i spremili u podrum. Nema straha od narucivanja online sa xxxlutza
da Bihac, ne znam detalje ali kako god prestrasno strah me i komentarisati..
ne znam koliko ovdje ima cura iz BiH i znate li informacije o osiguranju kako bi to teklo kad bih se odlucila za porod u Austriji? Pokriva li to nase zdravstveno s obzirom da nismo clan EU? Noc u bolnici u Grazu je oko 1000€ bar sam cula tako i zavrtilo mi se u glavi 😞
Sumnjam da bilo koje osiguranje pokriva porod van BIH. Mada imas u BL jednu kliniku koja daje usluga poroda ALI,jedno veliko ALI... Sve je super kad ide sve kako treba ali ako se nesto zakomplikuje onda hitno te voze gore na UKC,Paprikovac. Jer oni nemaju transfuziju.
Bila sam ja na dva pregleda i kod Podobnika i oni nude porod kod njih ali isto kosta puno. Stim da oni nemaju neonatologiju (ako sam dobro napisala) tj kad vide da bebe su male tezine tad i oni salju u neku drugu kliniku. Znam dosta zena iz BL koji su citavu trudnocu vodili tamo a ovde u BL se porodile. Ja sam se odlucila na ta dva tkzv expertna UZ i nipt ici i tamo jer ovde ipak je blizanacka malo rjedja. Mada je i moja dr ovde super i zna dosta o ivf-u cak je to radila dok nije otvorila sebi ordinaciju.
I ne usudjujem se pokusati sa vaginalnim porodom vec planiram dogovortit carski. A za to vrijeme trudim se pozitivno razmisljati.
Ja sam bas podvojena između poroda, malo bi vaginalni malo bi carski, malo se bojim postpartuma vaginalnog malo carskog i tako u krug.
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Bok cure,ma nemojte se sekirati niti čitati neke loše vijesti,tj istraživati o čem se radi. Takva sam i ja bila u 1.trudnoći. Jako dugo sam bila u bolnici,i tamo se naslušala svakakvih priča. Bilo je jako ružnih. Ali ovaj puta stvarno pokušavam bit pozitivnija i bolje mi je tako. Jer ako mislite o ružnim stvarima i živcirate se i beba to osjeti. Moram vas nažalost razočarati da ta briga nikad ne prestane. Znači od kad vidimo plus na testu nadalje uvijek se brinemo. Meni kad sin dobije temperaturu, ja sam u panici. Kad je imao laringitis ja sam bila u panici. Kad ode u vrtić žao mi je i fali mi. I sad se brinem za ovo dijete,što ako mu se pupčana vrpca omota oko vrata,pa kad se rodi ona smrt u kolijevci… to su sve jako ružne stvari,ali nažalost to je život. I to mislim da je tako svugdje. Gdje god išle roditi,i u Austriji se događaju ružne stvari. Nije samo da su kod nas "loše" bolnice ili u BIH. Tako da je moj savjet da se što je više moguće maknete od tih "toksičnih" stvari,a još manje namjerno čitate o porođajima "iz pakla". E što se tiče menstrualnih bolova,imam ih i ja. I isto me uvijek uplaše. Al rekla mi je bivša cimerica iz bolnice da se to trbuh širi.
Slažem se potpuno s tobom, s prvom sam isto bila dugo u bolnici i isto se ranije rodila, tako da su nam slične priče.sad ne moram niti pričati isto u ova 3 tjedna provedena u bolnici čega sam se nagledala i naslušala😏nad prvom isto strepim zbog svega što smo prošle, a ova trudnoća od pocetka mi je rizična i komplicirana, ali evo, guramo nekako nas dvije, iako se ne mogu ponekad othrvati lošim mislima, ali moram, zbog sebe, ljudi oko sebe i bebe.
url=https://lilypie.com]
Da,kad si u bolnici nemaš druge nego si prisiljen slušat o tome,doma se ipak distanciraš. Mene je jako bilo strah vaginalog poroda jer svi pričaju da to jako boli, i naslušala sam se u bolnici krikova žena koje su rađale. Sigurno nisu vikale jer im je bilo lijepo. I silno sam htjela na carski jer sam operirala srce 2 puta pa me vlastita mama i uvjeravala da moram na carski. Na kraju moju srčanu manu nitko baš nije ozbiljno shvatio,nego je to moja mama iz brige za mene preuveličavala i strašila me. Na kraju sam najnormalnije rodila tražila sam epiduralnu i jako brzo sam rodila,ali se sad svejedno bojim. Rekli su mi da bi za moje srce bilo gore kad bi išla na carski,zbog anesetezije pretpostavljam.
Moja prijateljica je morala na carski zbog previsokog tlaka i jer su joj organi otkazivali. Kaze da bi 100 puta rade na vaginalni jer je opiravak bio dug i tezak.
Moja sestra je htjela na carski pa je malo vitala i odlucila se za vaginalbi. Sa prvim djetetom je imala 2 sava i odmah je mogla hodat i sve. Sa drugim nije imala ni jedan sav. Sad ce rodit trece i nikad ne bi isla na carski.
Caraki rez je sok za tijelo, rezanje misica, tetiva i svega. A nasi spolni organi su stvoreni za porod i za oporavak od istog.
Moja misljenje, koliko god zvuci grozno da ce te netko dolje sivat, nase tijelo se od toga puno brze oporavi nego od operacije kao sto je carski. I jedan i drugi porod su teski i izazovni, ali aj osobno niakd ne bi birala operaciju kao sto je carski ako ne moram. Ako se radi o zivotu beba ili mene, rezi bilosto samo da smo dobro. Ako je sve u redu i mogu vaginalno rodit, idem na tu opciju.
Ja bih isla na vaginalni da je jedna beba. Ovako dvije. Jedna se moze okrenuti i izaci vaginalno a druga ne, pa bih u tom slucaju imala i vaginalni i carski. Ne bih se bas stim igrala. Mada znam zene koje su rodile blizance vaginalno. Jer ih je dr isforsirala. A i bebe su bile savrseno okrenute.
Pricala sam sa dve doktorice, obe su mi predlozile carski kao opciju. Bas iz toga razloga. A i moze se desiti da pocne porod a u smjeni se pogodi neki doktor/doktorica koji nisu imali iskustva sa blizanackim porodima ili generalno imaju manje iskustva... Nekako mi rasterecenje kad znam da cu dogovoriti carski sa dr koji je operativac.
Kromi, koliko ti je bio TSH? Meni TSH 1,2 a ft4 9 ( minimalna 12) konzultacije imam u iducu srijedu pa me zanima dali bi mi mogla pripisati nesto, obicno ne daju ako je TSH uredan.
Tinkica, pa i AC i FL isti , BPD sitno sitno niži, svašta ko će ih znati kako oni to prate i gledaju, za mog pak rekla velik.
Marijanaaa12345 meni je tsh uredan 2.20, al ft4 mi je 11, a za drugo tromjesjecje je donja granica 9.6, mislila sam da je to ok, ali prepisao mi je terapiju Euthyroxa. Posavjetovala sam se malo ali navodno mi je to preventive dao jer kao naginje prema donjoj granici. Baš javi što je tebi doktor rekao.
👩🦰 26g
🧔28g
12.11 ➕
Termin- 17.07.2022😇🙏👶
Ja bih isla na vaginalni da je jedna beba. Ovako dvije. Jedna se moze okrenuti i izaci vaginalno a druga ne, pa bih u tom slucaju imala i vaginalni i carski. Ne bih se bas stim igrala. Mada znam zene koje su rodile blizance vaginalno. Jer ih je dr isforsirala. A i bebe su bile savrseno okrenute.
Pricala sam sa dve doktorice, obe su mi predlozile carski kao opciju. Bas iz toga razloga. A i moze se desiti da pocne porod a u smjeni se pogodi neki doktor/doktorica koji nisu imali iskustva sa blizanackim porodima ili generalno imaju manje iskustva… Nekako mi rasterecenje kad znam da cu dogovoriti carski sa dr koji je operativac.
Sve trudnoce su razlicite i zato imamo preglede i prate nas, te nam lako savjetuju sto je najbolje za nasu trudnocu. Ti imas 2 bebe i ako ces se ti osjecat sigurnijom i ako se doktori slazu, idi na carski. Ljudi koji pametuju da carski porod nije porod, nemaju pojma sto pricaju i ne znaju kako je svaki porod tezak na svoj nacin. Samo polako i sigurno, bit ce sve u redu
TRUDNICE I PREGLEDI PRVI DIO 🥰
Comming072022 - danas 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Principessa007 - 22.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
BlaBla - 22.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Crazypeach - 23.03. ♥️🤰
Maajaa12344 - 23.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Dani30 - 24.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Poison_Ivy32 - 24.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
MfrauM - 24.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Mallla - 24.03. ♥️🤰
Mare0722 - 24.03. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
MMMartinaaa - 25.03. 💙 it’s a BOY! 💙🤰