Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sunchica555
    13. Veljača 2022. 19:33

MMMartinaaa

Ina85

Citam te BH kontrakcije. Bit ce da i meni dodu pa odu 🤷‍♀️ nista ja tu ne kuzim. Samo jaucem i pusem kad jace boli. Stavim se na bok i cekam da prode. A sto mi se koza i kosa maste zadnjih dana , fuj fuj. I neznam dal samo ja ili vas ima jos koje ne spavaju. Inace trudnice koje ja znam spavale sve po danu i nocu. Ja ko vampir po noci. A po danu nikad zaspala 🙄😵‍💫🥴

Rekla mi je ginekologica da 60% trudnica se žali na nesanicu, ako ne i više. Tako da definitivno nisi sama :) Znam da se ovdje puno cura žali, ja skupa s njima. Ne svaku noć, al često…probudim se, i mozak mi se odmah upali i krenem razmišljat o svemu: o bebi, pa šta sve trebam kupiti, šta nas čeka, šta ću kuhat sutra, šta sam zaboravila, hoćemo li se stići preseliti prije bebe, šta sve treba za kuću, novac, posao… i gotovooooo, mogu zaboraviti na spavanje.
    Ustanem se, odem na kauč, upalim TV i ako imam sreće zaspat ću ponovo za 2-3-4 sata, kako kadaPokušavam se ne nervirat više, ali imala sam epizode kada bi počela plakati od nervoze i živčanosti jer ne mogu zaspat.

Baš tako i ja, znam ustat oko 3, pa sto misli u glavi i nikako opet zaspati, vrtim se u krevetu, cak sam uzela i onaj trudnički jastuk jer se vise ni ne mogu lako okretat ko prije, pa da me to ne budi, ali i dalje isti problemi s nesanicom 😆

missR
    13. Veljača 2022. 19:38

Kod mene isto ko kod Lovely - nista nemam od navedenog ,samo veliki trbuh. Cak mi se i želja za hranom smanjila, nisam vise gladna non stop ko prije 🤭 
    Jedino sto ja nisko nosim i glavicom je beba na mjehuru tako da me nakon ciscenja stana i tako toga znaju bas bolovi nisko uhvatit onda brzo legnem.
    Nikki bas mi je drago da si dobro. I nemoj nas ljetnice skroz otpiliti tu na forumu, ti si mi terminusa 🙈😘 

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

• Tinkica27
    13. Veljača 2022. 20:40

Pozz cure.. Nadam se da ste sve dobro. Sve čitam, ali nemam baš neke volje za pisanjem.. Danas smo išli u  dužu šetnju i moram priznati da mi je godilo.. Ispočetka me bolilo nisko u trbuhu, ali prestalo je kad sam se razgibala... Ovih dana mjerim šećer, i kako god da jedem šećer je tu negdje... Ujutro na tašte 5,2... Poslijr obroka oko 6,7..  Već polako gubim volju jer stalno jedno te isto jedem.  Kuhana jaja, jogurt, mlijeko, nemasno meso, povrće i krumpir ili riža... 😏 Sinoć sam pojela 3 jaffa keksa poslije večere i ujutro mi je šećer biio 5,0. Niži nego kad sam se držala prehrane... Tako da nisam pametna više... 

Atina25
    13. Veljača 2022. 21:51

Nikki moguće sjećam se da je onda bio baby boom 🤣 često se i Lide sjetim i nekih cura sta su otisle 😥 taj početak mi je bio koma svako toliko loše vijesti
    MissR e i meni se smanjila nekako želja za hranom nevjerojatno,jos se mislim pa nemoguće vola bi bila pojela do pred neki dan imam osjećaj da mi sad već polako gura želudac i smanjuje pa zato,nemam pojmaa

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

• Bobica91
    13. Veljača 2022. 21:51

Tinkica 27 vidim da tebe taj secer bas opterecuje. Znaci granica za secer nataste je zapravo 6,1 za netrudnice tj za sve druge ljude. Kad ti nesto pojedes i popijes secer ide gore i to je ok zato je granica nakon 1 sat 10.0 a nakon 2 sata 8.5 zasto doktori skacu i na male razlike jer je bolje sprijeciti nego lijeciti. Nemoj se bacat u bed jer to je dobar secer nemozes ocekivat nakon jela imat opet ispod 5.1. I 5.2 nije toliko strasan secer. Evo pricala sam sa poznanicom ona je imala gestacijski ali znas kakav 13.0 joj je bio nataste to je pravi gestacijski secer i bila je bas na strogoj dijeti i rodila je bebu od 3100 doktorica ju je bas jako hvalila. Seceri se moraju drzat u granicama jer poviseni seceri imaju svojih komplikacija trudnice sa secerom obicno radaju velike bebe itdddd. Ali to ti pricam ako ti je secer nekontroliran i dobijes puno kila. Eto znaci super je da znas za to da pazis sta jedes i sve ce biti ok ali seceri su ti stvarno ok nije strasno.

Demetria
    13. Veljača 2022. 21:55

moj popis za bebu i ostalo
    Osnovno
    robica brojevi 56,62,68
    *
    https://www.roda.hr/.../sto-vam-sve-treba-od-opreme-za...
    *
    3-5 Body (opušten, s velikim otvorom za glavu, kratkih i dugih rukava) najbolje s kopčanjem sastrane za početak
    3-5 Potkošulja (s velikim otvorom za glavu, jednostavno oblačenje) najbolje s kopčanjem sastrane
    3-5 Pidžama sa zatvorenim stopalima (za ljeto može i s otvorenim stopalima pa se obuku lagane čarapice po potrebi
    2 Jakne ili veste ( s prednjim kopčanjem)
    3 para čarapica
    3 para štramplica (ako se dijete rodi zimi) ili 2 para nogalica
    2 lagane pamučne kapice (uključujući kapu koja prekriva uši) - nama je savjet bio ako je iznad 18 stupnjeva vani da ne treba kapica ispod toga da treba zbog fontanele
    Skafander (za zimu)
    1-2 para hlačica s nogavicama (ako se švedsko povija broj do dva veća od gornjeg dijela
    Vreća za spavanje s nogavicama (za zimu, ljeti je dovoljna pidžama lagana)
    Swaddler vreća za spavanje (stoji u ormaru ne otvorena i koristi se do 3mjeseca života)

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    13. Veljača 2022. 21:55

Zdravlje
    Grickalica/škarice za nokte za bebe s tupim vrhom (dobili u babinjama set a do tada sam ja kupila odvojeno i pokazalo se kvalitetnije odvojeno)
    Toplomjer za bebe (najbolji živin i mjeriti u guzu, imamo i ušni ali jako brlja s temperaturom, veliki razmjer temperature u oba uha)
    Kutija prve pomoći (kupili u lidlu hvala Bogu nikad otvorili)
    Jastučić protiv grčeva sa košticama trešnje (kupila i taj i iz mullera jastučić čista vuna i on nam je bio bolji jer ga se ne mora grijati ali na kraju tri tjedna grčeva nije ništa pomoglo pa ni kapi)
    Aspirator za nos (Nosefridća, Kinderlux -kupili u bubamari usni koji ima nastavak i za usisavač, dio az usisavač nikad koristili jer se mala boji usisavača)
    Inhalator (Omrov kupili dubo s aspiratorom- velika greška aspirator je smeće ništa ne vuče)
    Fiziološka otopina za nos (ili male ampule fiziološke tipa niveine) + igla + šprica ili ampule za ispiranje oka/nosa
    Maska za lice i dezinficijens za ruke (za sebe i za goste)
    šprice od 2, 5 i 10 ml za ispiranje nosića nad kadom/lavandinom/ručnikom
    *
    Kupanje
    Dječja kadica i umetak za kadicu (npr.Stokke sklopiva kadica - imali obinu bacili ju, trenutno u fazi kupovanja stokke xxl kadice plus umetak da mogu oboje djece koristiti kadicu)
    Ulje za bebe (bademovo, maslinovo-najbolje iz ljekarne)
    Mekani ručnici (2-3 komada, sa i bez kapuljače)
    Trljačice(rukavice za pranje ) i mali ručnici
    Detrđent za rublje za bebe (bilo koji sensitive (bez omekšivača)
    Losion za bebinu kožu (nikad koristili)
    Tvrdi sapun za kupanje (koristili prvih par tjedana za parcijalno kupanje, ali opet rijetko većinom čista voda)
    Termometar za vodu (neki najobičnij)
    Termometar za sobu/prematalicu (lidl)
    Posude za ispiranje prilikom kupanja (dok još nije za u kadicu, kad je parcijalno kupanje)
    Chicco češalj za tjemenicu meki i tvrdi (spasio stvar i dan danas služi za vaditi ostatke hrane iz kose)
    Pjena za tjemenicu (od Mustele) ili dječji prirodni šampon (ako ima puno kose) - riješavali tjemenicu s uljem, kapicom i chicco češljem

*

Demetria
    13. Veljača 2022. 21:56

Oprema
    Kolica za bebu 2u1 ( košara i sportsko sjedalo) - obavezno
    Torba za kolica (nije nužno ali jako korisno i poželjno, u babinjama dobili ruksak)
    Prekrivač za kolica za hladno vrijeme -nikad koristili
    Prekrivač za kolica za kišu/buru - spasila nas više puta
    Krevetić ili kolijevka (zaobljeni kutevi,podešavanje visine ležaja, spuštanje jedne stranice) - obavezno
    Madrac za krevetić tvrđi - obavezno
    Ogradica (Obloge za krevetić) - za početak dobra je i ogradica kasnije poželjniji tuljci oko šipki
    Plahte za madrac na gumicu - 2 komada - obavezno
    Vodonepropusna podloga za krevetić i za naš krevet * 2 kom - kupili neku plastičnu nikad koristili pa našli platnetnu nepropusnu dva koamda (bilo nedavno u lidlu)
    Lagana deka (ljetna)
    Teža deka (zimska)
    Jastuk za bebu (nosiljka - izlazak iz bolnice ili oni starinski za krštenje)
    Baby vrtić(gym) - kupili neki iz lidla
    Baby gnijezdo - nismo kupili
    Baby monitor - aplikacija baby cam na mobitelu i web adresa na kompu ili dva mobitela na istom wifiju, ovih dana planiramo kupiti običnu 360 video kameru
    Noćno svjetlo/Lampa za noćna dojenja s regulatorom svjetlosti - kupili iz ikee dječje svjetlo na baterije koje mogu uvaliti i ispod jastuka)
    Stoj za bijeli šum - aplikacija baby sleep idealna
    Ljuljačka/njihalica za bebu - po preporuci fizijatra nismo kupili
    Hranilica za bebu - tek iza 6 mjeseci, trip trap najbolje
    Igralište za pod - kupili preko alija igraonicu
    Maramice za upijanje boje prilikom pranja robice (DM, Denkmit)
    Denkmit sprej za dezinfekciju kolica i as nakon šetnje
    Sredstvo za otklanjanje mrlja (DM Gallseife, Frosh Baby sprej za ukl.mrlja) - dm praškasti i sapun najbolji
    Nosiljka ili marama (sling ili slično) - posjedujemo ergo 360, fizijatrica rekla koristiti zbog dijagnoze što manje
    Radosnica / Slikovnice / Didaktičke igračke
    Nosač i baldehin (dobro fiksirati!) - nop nismo kupili strah od potresa veći
    Lopta za pilates obavezno pogotovo za kraj trudnoće i kasnije
    Nešto za komarce (mreža na prozorima najbolje)
    Montessori baby: kontrastne kartice za zid ili ormarić kraj stola za previjanje
    Ovlaživač zraka sobe za bebe
    Elektronska vaga za bebe - čisto zlo

*

Demetria
    13. Veljača 2022. 21:56

Presvlačenje
    Krema za guzu iz ljekarne-Pavlovićeva ili Waleda (u tubici po mogućnosti jedna za šetnje) -Napomena:pavloviceva ni Sudocrem nisu najbolji izbor radi svojih parabena.
    (koristimo od splitsko dalmatinskog labaratorija njihovu kremu, bepanthen/sudocrem kad je osip ali toga je bilo rijetko i to tek u fazi dohrane)
    Babylove kozmetika je prihvatljivija, weleda pogotovo i BIOBAZA baby
    Platnene ili jednokratne pelene - kupili u dmu akcija 2+1 veličine 2* vel 1 i 1* vel 2 ( ne otvorene se mogu zamijeniti u dmu)
    Švedska pelena (5kom) najbolje one s debelim punjenjem
    Tetra pelene (10 komada bijelih)
    Tetra krpice (2 paketića od cca 6 kom bijelih)
    Vlažne baby maramice (bez mirisa)
    Prijenosna tvrda podloga za presvlačenje
    Zaštita stola za previjanje (da beba ne leži na plastici)
    Jednokratna podloga za presvlačenje (kad ide kod pedijatra ili u šetnju)
    Organizator za presvlačenje (Kantice/ posudice za stol za previjanje iz Ikee)
    Koš za pelene (npr. Sangenic) - kupili set posuđa iz ikee skupa s kanticom
    Ormar za presvlačenje/robicu ( biblioteka mala uska iz ikee)
    Blaznice za bebe (npr.Tosame, 3-4 paketa)
    Štapići za uši za bebe (za čišćenje nosa ili područja oko pupka)
    Octenisept sprej za dezinfekciju - obavezno
    Tyrosur prašak za pupak - obavezno
    Male sterilne komprese za pupak 5*8 - obavezno
    Virfix mrežica veličine 6 (za povezati gazu na pupak) nismo koristili
    Korpa za rublje od bebice da se ne miješa (za sitno mrežaste vrećice)
    Zakačke za produžetak bodija -nismo koristili
    Organizator ladica (Ikea,one za odrasle,jer su višlji i više stane u njih) -kupila u kiku za čarapice, rukavice, babarine i kapice

*

Demetria
    13. Veljača 2022. 21:57

Hranjene
    Bočice za izdajalicu i nastavci (kupili jednu za početak bila potrebna jer je mala bila na fotosvjetlu, kasnije saznali da je bolej hraniti odmah iz čašice)
    Četke/Spužvica za pranje bočica i zdjela za sterilizaciju skupa sa hvataljkom
    Sterilizator za bočice i pribor i sušilnik (nismo kupili)
    Bebi deterđent za pranje bočica (Frosh baby)
    Podbradak/ Babarin/ Portikla/Slinčeki / Marama (nekoliko komada) - obavezno
    Duda varalica (najmanje 2) koristili za foto svjetlo poslije nikad više
    Kutijica za dudu (za šetnje) i Lančić/ trakica za dudu
    Grickalice od silikona za zube
    Denitnox gel (kada krenu zubići) - imaju i homeopatske kuglice nismo probali, a denitnox ne pomaže mojoj
    Izdajalica ručna/električna - obje posjedujem obje bile par puta u funkciji, skupljaju prašinu jer smo dojili
    Vrecice ili kutijice za zamrzavanje izdojenog mlijeka
    Jastuk za dojenje ( nikad korišten skuplja prašinu)
    Dohrana/Formula/AD-adaptirano mlijeko

*

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.