Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Demetria
    23. Siječanj 2022. 08:01

marta96

Demetria meni je rekla u ljekarni reflustat isto po potrebi, ne preventivno 🤷‍♀️

Sve je to po potrebi.  Kao i sve ostale tablete. 
    Nazalost neki imaju žgaravicu cijelu trudnoću sto god jele pile. Probajte biti na povišenom i kad spavate.
    Mozete i raskuhati rizu pa popiti tu sluz da napravi film u grlu da se ne diže gore.

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    23. Siječanj 2022. 08:04

Demetria

Evo ponavljamm: gastritis, refluks- kiselina iz želuca se vraća u jednjak.To je u trudnoći češće nego inače. Možete uzeti gastal ili rupurut, kupite Reflustat.-on se uzima preventivno iza obroka, a gastal ili rupurut kad postoje smetnje.
    Morate paziti što jedete, češće manje obroke, izbjegavati gazirana pića, začinjenu hranu.
    Može se koristiti i Donat Mg.
    *

MfrauM

Znate kako kažu za zgaravicu da će beba biti kosata kad se rodi. Tako moja sestricna uopće nije imala zgaravicu, a rodio se mali s perikom kao Dusko Lokin 😆 imao je kosiceee ko neki odrastao čovjek 😄.
    Ja jedva čekam zgaravicu i lupanje jer sad sam u fazi u kojoj apsolutno ništa ne osjetim i to me malo brine. Osjetim zatezanje tu i tamo i neki mini val mučnine me prođe, ali ne znam jel to od korone ili trudnoce. Kako kažu u drugom tromjesečju vraća se energija a ja bi ipak nešto osjetila da znam da je sve ok 😩. Jel vama tak bilo ili da se zabrinem?

Brzo ce trece pa ces zeljeti biti bez simptoma ;)

Pise preventivno/po potrebi kako sam i napisala
    Ali ponavljam nekima neće ni to pomoći.
    Znam dvije cure koje su cijelu trudnoću pazile i jele leso bez zacina i opet ih ubijala žgaravica. Jednostavno tako je

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Leemma
    23. Siječanj 2022. 08:12

Dobro jutro svima! :)
    Vidim da vas jadne muci zgaravica, ja inace vec godinama imam problema s tim (GERB) i da vas ne lazem, kad bas ulovi nista ne pomaze. 😔 ova trudnicka jos nije krenula i pribojavam se trenutka kad dodje, te uzivam dok mogu.
    Sto se tice osjeta bebaca, kod mene jos nista, ali i dijeli nas dobar dio spekeca tako da ne brinem 🤭 pretpostavljam i to kad jednom krene da ce mi znat ic na zivce 😅
    Slazem se s Demetrion da treba malo gustati u ovim periodima bez simptoma!
    Za one koje zanima kak je s cijepljenjem, evo prosla su mi 2 dana od boostera bez ikakve reakcije osim bolne ruke. 

👩33 👦39
    Pokusavamo od 10/19 (PCOS, anovulacija)
    01/21 iui ➖, 02/21 iui ➖, 04/21 IVF stim.➖
    09/21 IVF stimulirani - hospitalizacija OHSS
    4.11. kuca ❤ (6+3)
    14.12. 54 mm, Nifty (12+1) - uredan, stize deckic 💙
    Termin - 27.6.2022. 🌞

Ariel
    23. Siječanj 2022. 08:42

Sto se poklona tice. Meni je moja kuma dala 800€ za poklon. Kad sam to vidjela doma, drugi dan sam se derala na nju da nije normalna. Meni ie to bilo previse i neocekivano. Nisam znala da cu toliko dobit ali sam ja njoj platila frizuru i sminkanje, jer sam ja nju odabrala za kumu. Htjela sam ju pocastit sto je htjela bit uz mene na moj dan. Ali njezin poklon je bio previse. Rekla mi ke da posto sam joj rekla godinu i nesto prije svadbe, da je svaki mjesec stavljala sa strane. Ali sigurno je to bilo previse.
    Mi smo imali svadbu u zagrebu. Stolac je bio 77€ bez kolaca i torte,”. Kad se to uracuna + klopa i cuga doma za sve goste - bilo je oko 115€ po osobi. Ali svi su dali po svojim mogucnostima i meni ke to ok.
    Za krstitke j nevi davala novac. Roditelji potrose novac. Ja imam zlatnine koju sam dobila za krstitke jos danas. Privjesci, ogrlice, prsteni. Tom zlatu je vrijednost narasla i tocno znam od koga sam sto dobila.
    Moja seka nije krstila djecu ali da je, kupila bi im ili napoleonov zlatnik ili komad nekog nakita da se sjete da su dobili to od tete. 

• Tini_
    23. Siječanj 2022. 08:44

Jutro cure! Mi smo u petak imali pregled, kaže doktorica da je sve super i izgleda da nam dolazi curka 😊 idući pregled je 25.2. 
    Mene isto u ovoj trudnoći već uhvatila zgaravica, pogotovo kada pojedem nešto slatko. U prvoj trudnoći sam tek pred kraj osjetila zgaravicu. 

• Pepika
    23. Siječanj 2022. 09:08

Osjeti bebe kod mene se s 18+3 pocelo bas jako osjecati udarci i vidjeli su se tako da je i muz lako osjetio a i vidio poskakivanje trbuha

Poklon kod nas uobicajeno da poklonom pokrijemo stolice a ostalo sto smo planirali dati dajemo za ples mladenke to je za prijatelje a ako je rodbina il ovako nesto onda vise damo u kuvertu.
    Za krstenje imamo neko nepisano pravilo po 50e dati 

Visibaba07
    23. Siječanj 2022. 09:26

Jutro curke 😊
    Mene žgaravica još ne muči,ubiti trenutno sam u fazi bez simptoma osim učestalog mokrenja...
    Šta se tiče poklona,ja kad sam bila kuma,dala sam 600eura,znala sam dvije godine unaprijed da sam kuma pa sam uštedjela..za krštenje dajemo po 50eura ili zlatnik ovisi dal' je familija,bliži daljni prijatelji..inače ako idemo na "normalne " svadbe dajemo najčešće po 200eura..

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

Atina25
    23. Siječanj 2022. 09:28

Jutrooo curke 🥰
    Super je grupica na fejsu 😎
    Ja u prvoj trudnoći nisam imala žgaravice i rodila se beba s brdo koseee,ali ja inače nemam s tim problema tako da vjerujem da neće biti ni sad nesto posebno. 
    Mrvica sta se tiče poklona ja ti ma to gledam ovako,kad god nekom nosimo nesto pokusamo biti razumni u smislu da koliko god dajes na kraju ljudi ako su malo normalni će se osjećati duzni nekako vratit taj iznos. Mi kad odemo nas dvoje dajemo 200 eura ili ako idemo na svadbe nekome tko je nama već dao i više od tog iznosa onda dajemo toliko. U 9 mj mi se udavala frendica s faxa nama su dali 3000 kuna 2017-te ona i dečko nisam luda da joj ja sam 200 eura nego smo dali 3000 isto.
    Od kume sam dobila 500 eura i ja kad sam bila kuma sam dala toliko i to mi je maksimum koji bi dala. 
    Mfrau ma ne brini se to je sve tako normalno ja sad kad osjećam bebicu kao mi je lakše,ali isto tako svaki dan sam imala neka luda pitanja po glavi 🥴 

Moram priznat da su i mene multi mam komprese spasile i ja sam ih rezala na pola jer su skupe a i velike su tako da stane,i OBAVEZNO kupite si odmah purelan kremu od Medele nije skupa a tako lijepo zacijeli bradavice od početnog dojenja. Kad beba nema lijep hvat pa uvijek će malo krivo gricnut i to 
    -------
    Sutra natrag na posao,gotov mi je GO tako mi se ne da 😅🤦🤦🤦

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

Mary10
    23. Siječanj 2022. 09:38

Jutro žene, 

Žgaravica - nema lijeka, ali se maaalo ublažitt može. Ja uzimam Rennie (sl. Gastalu, ali više prilagođeno za trudnice navodno). Skužila sam da je isto, jela ja juhu ili grah i suho meso. Pokušavam jesti što zdravije iako nakon 2 mjeseca povraćanja i mučnina, konačno mogu birati hranu pa zalomim i sa junkom.

Pokloni za vjenčanja - kod nas kumstva od 500Euro na dalje, bar koliko ja imam iskustva i šta sam čula od drugih. Za vjenčanja na kojima smo regularno gosti 200-300euro. Za krštenja - kumstva, ja sam bila kuma nedavno i potrošila sam 2500kn na poklon, tortu i sitnice još neke. Ostala krštenja, mislim da se može nać jeftiniji nakit, ne mora nužno biti zlato. Ja osobno sam veći fan srebra nego zlata 🤩

👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰

Ariel
    23. Siječanj 2022. 09:41

Ja planiram sutra opet k doktoru. Vec 3 noci nisam spavala. Nos pun, ne mogu disat - evo inhaliram si.
    Grlo svaki dan sve vise boli, glava isto. Polako i usi bole. Na serecu nemam temperaturu pa mislim da imam samo upali hrla. Al ne mgou gutat ni pit ni nista. Bas se uzasno osjecam. 
    Ps, sarma se kuha 😨😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.