Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mrvica722
    19. Siječanj 2022. 18:57

MfrauM

Mrvica722

Još jedna stvar me zanima barem je mene smetala, nakon 3 mj od bebinog rođenja obično odem na babine prijateljicama potrošim oko 700kn i ubrzo svakako ide krštenje pa jos malo iskesim. Al ono najaviš dolazak pitas kad može, došeš a ona jebeni sok nema popalje muža u dućan da ne pričam o kolaču, keksu, nedaj Bože nesto narezat. To mi je ono fuj. Kod nas je uvjek običaj narezat pršut….. Kolači taman kupovni niko ne očekuje da neko oravi kolače i kuva ručkove al malo pažnje nijee na odmet… Kazem jebeni keks

E i to što kazes, mi uz obicnu kavu uvijek nešto spremimo a ljudima se ne daaa 🤣, i onda ti je neugodno jer si kao nepozeljan, mislim ne tražim ništa ekstra ali daj brate mili neke osnove bontona išta..ne znam, mislim da se ljudi danas sve više zatvaraju u sebe i ono sve im je problem. Mi smo po prirodi bas drustvenjaci i sve bi dali za druženja a ima nekih kod kojih nismo nikad doma bili a vise kod nas stalno.

Pa je steknes dpjam kao da nisi vrijedan, bas ruzno. Moze se uvik narucit nekakva dostava, bar danas u trgovinama slože plate mesne i sve. 

ljubičica
    19. Siječanj 2022. 18:58

AnnieP

Što se tiče posjeta, ja imam svekrvu koja sve kontrolira (svog sina, a i njega ispituje stalno da li sam ja kuhala i tako). Živi doslovno 2min od nas. Već mi je rekla da će dolaziti svaki dan k nama(kad rodim).
    Imam šogoricu koja je rodila prošle godine i čujem što sve o njoj priča i osuđuje ju jer nije mogla dojiti, što ne pegla robu itd. Tako da znam što mene sve čeka, nije blizu šogorice pa će sigurno mene moći više kontrolirati i osuđivati te nametati svoje metode.
    Ne znam da li sam ja bezobrazna i sebična ali ja ne želim da mi dolazi svaki dan, znam da bi mi pomogla ali znam i da bi sve kontrolirala i da bi me osuđivala, da ne spominjem da voli tračati i da svima prenosi što se sada događa u životu mene i njenog sina.
    Voljela bih da se beba, suprug i ja sami učimo funkcionirati. A ako mi bude potrebna pomoc da mi dođe mama (koja je isto blizu) i naravno svekrva ponekad( ne stalno). Jesam li bezobrazna? Jesam u krivu?

Potpuno si u pravu.
    Nažalost poznat mi je takav tip žene..i takva se teško ili nikako ne mijenja. 
    Može doći čak do toga da svojim ponašanjem uzrokuje probleme u braku..i udalji supružnike.
    Morat ćeš sjesti i lijepo porazgovarati s mužem.vas dvoje prije svega morate biti složni i u dogovoru.
    I postavit neke granice s njom, i održavat određenu distancu.
    Sve na lijepe, fino, kulturno..neka on razgovara s njom, to je njegova dužnost .
    To je jedino kako moze funkcionirati za svih..ukoliko ne želiš da se posvađate i zakrvite.
    💪💪🍀🍀

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
    30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
    21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
    ***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
    17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
    15/2/22 5.pregled...

• Nara-Nara
    19. Siječanj 2022. 19:08

Cure da javim, pregled prošao super. Bebica je definitivno curica 😅🥳🥳
    Malo nam je velika za svoju dob, ali u granici normale. Do idućeg puta moram napraviti ogtt 🤢😖, urinokulturu i još nešto, zaboravila 😅
    Idući pregled 16.2. Termin poroda 11.6.
     *Marimare* ja i dalje radim i mislim da ću raditi do kad neću morati na porodiljni. Nije mi stres na poslu pa mi je bolje da nešto radim nego da sam doma.
    Što se tiče posjeta, ja ću isto jasno granice posložiti. Već sad kak je broj zaraženih visoku otkazujem druženja i svakome bez pardona kažem da se vidimo kad brojke padnu. Moje i bebino zdravlje mi je ipak bitnije od nekog druženja 🙄 a tako ću i dok se curica rodi... Ne želim da mi netko remeti mir ili zdravlje bebice. Dok budemo spremni, zvat ćemo sve.
    Kad smo već kod svekrva. Moja me je danas taaako razljutila. Saznala sam da po cijelom gradu priča kak sam trudna i kako sam išla na IVF i koliko mi je čega trebalo i svašta 😳
    Em što mi je uzela mogućnost da ja podijelim svoju novost još je i uzela moju odluku hoćemo li razglasiti na sva zvona da smo išli na IVF!! Pukla sam! Rekla sam mužu nek joj kaže, jer ako ću je ja nazvati onda neće dobro završiti. Nemam tu pardona ili respekta. Bez obzira što smo išli na IVF i tražili pomoć doktora, začetak bebice je ipak intimna stvar između muža i žene 🙄😖
    Uff, tako sam se uzrujala da sam otišla u šoping i kupila hrpu roza odjeće za bebicu 🥰🥰😅

ljubičica
    19. Siječanj 2022. 19:11

AnnieP

Ariel onda se potpuno razumijemo.
    Ja nekako imam osjećaj da me nevoli jer sam joj uzela sina, on više nema toliko vremena da svaki dan ide kod nje ( prije nije radio i znao je stalno kod nje na ručak jer je živio s tatom, rastavljeni su), a sad je samo posjećujemo. A navikla je valjda da je stalno kod nje i to razumijem. Ali neke ružne stvari se baš ne mogu tolerirati.
    Nekad mi dođe da puknem jer toliko toga u vezi nje držim u sebi, znam da to moj suprug sve ne gleda kao ja jer je to ipak njegova mama pa mu ne pričam tako neke manje stvari. A dušu bi olakšala da se mogu nekome požaliti svaki put kad me iznervira i ponizi kao ženu i domaćicu, uskoro i kao majku.

Mozes slobodno meni pisati kad pozelis.
    Imam ti puno iskustva s temama. Svašta sm tu prošla ja i mojih par prijateljica.
    Rado bih ti dala i svoj br tel da mi se slobodno mozes obratiti. Samo ne znam  kako a da nije javno? 😁🤣

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    15/2/22 5.pregled...

ljubičica
    19. Siječanj 2022. 19:17

Astera

Opet ja dosadna s pitanjima, ali malo očajavam 😅
    Naime većinu života patim s aknama no više manje su se smirile i evo sad unazad par tjedana su po bradi i čeljusti toliko bolne i upaljene. Većinu proizvoda za akne navodno ne mogu koristiti. Ima netko sličnih problema i eventualno rješenje?
    Nekog trudnoća pozlati, a nekog pokenja 😂

Ja nemam akne ali imam par kritičnih masnih i upaljenih područja. Pomogla mi je Uriage krema sa cinkom i bakrom. Ona to nekako isuši i umiri. 
    Proguglaj malo i vidi jeli za tebe 

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    15/2/22 5.pregled...

ljubičica
    19. Siječanj 2022. 19:24

Pepsi2019

Cure da javim, pregled prošao super. Bebica je definitivno curica 😅🥳🥳
    Malo nam je velika za svoju dob, ali u granici normale. Do idućeg puta moram napraviti ogtt 🤢😖, urinokulturu i još nešto, zaboravila 😅
    Idući pregled 16.2. Termin poroda 11.6.
    *Marimare* ja i dalje radim i mislim da ću raditi do kad neću morati na porodiljni. Nije mi stres na poslu pa mi je bolje da nešto radim nego da sam doma.
    Što se tiče posjeta, ja ću isto jasno granice posložiti. Već sad kak je broj zaraženih visoku otkazujem druženja i svakome bez pardona kažem da se vidimo kad brojke padnu. Moje i bebino zdravlje mi je ipak bitnije od nekog druženja 🙄 a tako ću i dok se curica rodi… Ne želim da mi netko remeti mir ili zdravlje bebice. Dok budemo spremni, zvat ćemo sve.
    Kad smo već kod svekrva. Moja me je danas taaako razljutila. Saznala sam da po cijelom gradu priča kak sam trudna i kako sam išla na IVF i koliko mi je čega trebalo i svašta 😳
    Em što mi je uzela mogućnost da ja podijelim svoju novost još je i uzela moju odluku hoćemo li razglasiti na sva zvona da smo išli na IVF!! Pukla sam! Rekla sam mužu nek joj kaže, jer ako ću je ja nazvati onda neće dobro završiti. Nemam tu pardona ili respekta. Bez obzira što smo išli na IVF i tražili pomoć doktora, začetak bebice je ipak intimna stvar između muža i žene 🙄😖
    Uff, tako sam se uzrujala da sam otišla u šoping i kupila hrpu roza odjeće za bebicu 🥰🥰😅

Sopping je uvijek bio najbolji lijek 🤣🤣💪💪🎁

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    15/2/22 5.pregled...

Ariel
    19. Siječanj 2022. 19:27

Pepsi tocno znam kako je to. Tocno to je razlog zasto moji roditelji znaju da sam imala spontani a suprugovi ne. Moji to drze ko tajnu, ne pricaju o tome i postuju moju odluku hocu li ja ikad ikaom to rec ili ne. Ali im nisam rekla za druga dva jer se moja mama oko svega jako brine. Reci cu joj ali ne jos, nakon sto sazna divnu vjest da sam sad trudna.
    Suprugovi roditelji nista ne zadrze za sebe. Njima je natjecanje koji ce prije svima rec. A puni glupih savijeta za poludit. Pa moji znaju al njegovi ne. Jer se meni neda sretat ljude koji ce me gledat sa sazaljenjem. Jer se ne osjecam ko da me se treba zalit. 
    Da mi netko uzme to da ja kazem kome zelim i sto zelim, vrat bi mu zakrenula. Al znam kakvi su ljudi i onda biram kome cu koje informacije dat jer inace bi netko bio vec mrtav 😂😂

Marijanaaa12345
    19. Siječanj 2022. 19:46

Pozdrav cure, 15 stranica, 30 Mon da procitam, mogu zamisliti Kako bi nam kavice uzivo izgledale hh. 
    *
    Prije svega, ima li to veliku zelju za sokovima, cedevita,ledeni, ma bilo kakvi, to Sam jucer skuzila da bi Samo sokice ulivala. 

Vezano za postpartum, Posto SMO u Zadru a prije bili Zagreb I svi su nasi gore a I Nemam bas povjerenje u Zadarske bolnice mi SMO mislili na porod za Zagreb. Petrova ili Vinogradska. Jel Merkur privatna? 
    Zanima me sta mislite namon poroda da vozimo za Zadar odmah I u stanu nasem Di su nam I stvari I sve se privikavamo ili da ostanemo par Dana u Zagrebu pa nazad Zadar. I nakon bolnice kad bi izasli van I kad bi isli za Zadar ima li mama beba snage da mi idemo do nasih da vide bebicu prije puta? 
    Hvala na savjetima :) 

29/ZD
    13.05. 2022. Beba Mario ❤️
    26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)

Atina25
    19. Siječanj 2022. 19:46

Pepsi e doslovno performance 🤣🤣🤦📢 super za pregled 🤞🤞zao mi je da se to širi na sva zvona ni ja ne bi htijela da se tako neka intima priča,ne znam sta je s tim ljudima 🥴
    Ja se tješim da će biti ljeto,mi imamo ogromnu terasu od 35 kvadrata i hlad tako da planiram ako neko dođe tada vani za stol bebicu u kolica na zrak malo..
    Mrvica kod nas je isto običaj gostit ljude ali ja vam moram reć da su nama na babinama za maloga bili svakakviiii ljudi da sam ja morala doć k sebi od bezobrazluka.. znači imamo bas ful širok krug prijatelja i ekipe kojima smo i mi bili pa vjerujem da su ljudi se osjećali duzni,al ono bilo bi ekipe koja bi cugala s nama i zapila se i nikako otići doma nije da tjeram al nije to fešta. Znači mi smo imali s malim rutinu,7 i pol kupanje i u 8 spavanac ok produzit za pola sata al kako je bilo npr svjetsko prvenstvo u rukometu ekipa bi dolazila gledat tekmu,derat se navijat itd. Bili su nam došli jedni doslovno rekli da su dosli na ručak da doma nisu jeli i tako,meni je to sve too much,kad god smo mi dolazili bili bi sat ,sat i pol Max i to od kad se mali rodio bez njega jer opet da ne remeti bebi rutinu ako je ima itd. Kod nas je ok posluzit platu i uz to sokova kolača kupit i slično, nekad bi i pizze narucili. Neku kratku popit,malo pive,vine i ostaloga sta ide s tim.

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

missR
    19. Siječanj 2022. 20:28

Curkee koliko ste pisale danas 🙈🙈🙈 sutra cu laganini sve procitat. 
    Nadam se da ste dobro cure s koronom i sve ostale ❣️
    **
    Meni su danas dosli nalazi briseva svi negativni na bakterije ali nadena dosadna candida tako da od sutra startam s rojazolom. Nadam se da cu je se rjesit ubrzo.. ne znam koliko je ona uopce opasna u trudnoci? 

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.