AnnieP u pravu si. Najbolje da porazgovaras sa suprugom sa ju ne zelis blizu u tom periodu. Ja bi bila i bezobrazna ako treba i okrivila bi hormone poslije 😂 tvoje dijete i imas pravo napravit kako tebi pase i sto tebi pase. Prolazit ces kroz sve i svasta, ne treba te nerko osudivat. Ako ne pomaze, bolje da ne dolazi.
I ako zelis biti sebicna, budi sebicna. To je period kad sebe i bebu stavljas na prvo mjesto i sebicnost je u redu.
Ja sam isto rekla muzu, nitko osim njegove sestre ne moze doc. Ne zelim ni njegovu mamu ni tatu vidjet kod nas. Rekao je da se slaze i da je to u redu.
Tako da, probaj popricat sa suprugom. Ako se slozi nek prenese mami ko vasa zelja a ne tvoja. Jer mora pokazat da te podrzava u tome. Sretno
Ne znam kako je u hrvatskoj ali ja MORAM biti 7 dana u bolnici sa bebom. Ne moze se ranije otic. U tih 7 dana mi dolazi patronazna sestra ucit me kako dojiti i kako uspavat bebu i sve. I onda kad dodem kuci onda mi dolazi ista ta sestra kuci pomagat. Tako da definitivno ne zelim nikoga oko sebe dok me pokusava naucit sve sto trebam znat.
Još jedna stvar me zanima barem je mene smetala, nakon 3 mj od bebinog rođenja obično odem na babine prijateljicama potrošim oko 700kn i ubrzo svakako ide krštenje pa jos malo iskesim. Al ono najaviš dolazak pitas kad može, došeš a ona jebeni sok nema popalje muža u dućan da ne pričam o kolaču, keksu, nedaj Bože nesto narezat. To mi je ono fuj. Kod nas je uvjek običaj narezat pršut….. Kolači taman kupovni niko ne očekuje da neko oravi kolače i kuva ručkove al malo pažnje nijee na odmet… Kazem jebeni keks
E i to što kazes, mi uz obicnu kavu uvijek nešto spremimo a ljudima se ne daaa 🤣, i onda ti je neugodno jer si kao nepozeljan, mislim ne tražim ništa ekstra ali daj brate mili neke osnove bontona išta..ne znam, mislim da se ljudi danas sve više zatvaraju u sebe i ono sve im je problem. Mi smo po prirodi bas drustvenjaci i sve bi dali za druženja a ima nekih kod kojih nismo nikad doma bili a vise kod nas stalno.
Laparaskopija i histeroskopija
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
Mi kad smo isli u posjete isto su nas dočekali s večerom ili ručkom i mene je iskreno to iznenadilo jer su to bile žene koje su bile same s muževima i ja sam im se divila da su spremale to za nas. Ne znam baš kako ću ja, jer kod nas se to jos uvijek ide stalno od prijatelja, rodbine, kumova..mislim da će muž stalno u dućan po nareske i doma ćemo plate za takve posjete 😁
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Ariel vidjeti ću kako će se svekrva ponašati dalje, ako se zbog nje budem osjećala loše i bude prelazila granice morati ćemo porazgovarati.
Ovo što radi sada meni još mogu podnijeti iako se osjećam loše zbog toga ponekad ali stvarno ne želim da mi se miješa u odgoj djeteta i da prenosi cijelom svijetu što ja i kako radim sa svojom bebom.
Baš sam neki dan suprugu rekla da ne mora ona naše privatne stvari prenositi svojim prijateljicama i široj rodbini. I onda joj je on rekao da neke stvari može ostaviti za sebe, ne moraju svi sve znati, pa se nadurila kao i obično.
🩷 7/2022
AnnieP najbitnije da se ti i muž slažete oko toga, onda će biti lakše i reći svekrvi ako što bude trebalo :)
Prva trudnoća
Dolazi nam dečkić 💙
Termin: 30.5.2022.
Zenice pazite s aronijom u trudnoci, opcenito s njom treba biti na oprezu i koristiti ju u odredenim kolicinama ,a za vrijeme trudnoce posebno. Rade o njoj raspravite sa ginekologom koji ce na temelju vaseg krvnog nalaza kao i vaseg tlaka vidjeti da li vam je ona uopce potrebna, tj.da li bi mogla uzrokovati vise stete nego koristi . Rade papajte onaj ananas za koji tvrdite da nije dobar, a stvarno je prezdrav. Jedino ne vise od 7/10 odjednom ,jer tada radi svog sastava moze doci do onoga o cemu mnoge strahuju . Ali koja je sansa da bi itko 10 ananasa pojeo odjednom, jelda🙊 😂. Dok i ona mini casica aronije moze lose utjecati na vec niski tlak ,kao i na osobe koje nemaju problema sa zeljezom. Ali i na jos mnogo toga ,od proljeva itd. Ugl. ⚠️⚠️⚠️
Aronija podiže tlak kao i željezo. Žena je napisala da ima nisko željezo, zato sam joj ja savjetovala aroniju jer super podiže. Ja sam isto rekla giniću da neću piti dodatno dok ne izvadim krv jer mi je željezo bilo 31 znači čak i iznad granice. Pa je rekao ok i idući tjedan idem vaditi.
Ne draga, aronija snizava tlak i to bas ,bas poprilicno. A trudnice vecinom imaju niski tlak zato treba biti na oprezu. Kao i sa zeljezom da, ne preporuca se ako je zeljezo poviseno tj.u normali. Jer ga ona povisuje, sto je dobro za osobe s niskim zeljezom. I naravno na poslijetku svega, cesto je i ona mala doza dovoljna da stvori teski proljev time i mogucnost dehidracije i mnogobrojne tegobe. Zato sam to napisala , s njom zbilja treba raspraviti sa doktorom ,nije za svakoga , ne pricam na pamet.
AnnieP znam kako ti ej. Meni je sogorica rekla da je svekrva svima okolo ruzno o meni pricala a proces svatova nam je maksimalno zagorcavala svojim bijesom. Na kraju je ispalo da je jednostavno ljubomorna jer je njoj u braku bilo lose a suprug i ja funkcioniramo super. Moji roditelji nam se dive kako se mi sve dogovorimo i kako lijepo funkcioniramo.
Ali da, neke granice se ne prelaze.
Ja vidim kak se moja mama zali kako moja seka iskoristava njezinu dobrotu i pomoc, kako ona stalno mora cuvat djecu i kad nema vremena (mama jos uvijek radi i nije u mirovini). I kad takve stvari cujem, ja ju necu opterecivat sa svojom djecom. Tako da ako cujes kako ruzno prica o sogorici, mozes si samo zamislit sto prica drugima o tebi. To je jako ruzno!
Bas mi je super sto tako dijelimo iskustva i savjete. Nisam sve stigla popratiti, ali i ja sam za to da gosti ne dolaze dok se ja ne osjećam spremno. To se ne odnosi naravno na moje roditelje i na moju najbolju prijateljicu za koje znam da će mi pomagati u svom smislu te riječi. Njegova strana obitelji je u Njemačkoj pa se ne zamarujem time previše, oni će doći u posjet sigurno tek nakon nekog perioda...
Mami svojoj naravno najvise vjerujem i zahvalna sam sto ce nam pomagati 💕 prvih par dana ce spavati kod nas, a kasnije kada se ja malo oporavim od poroda vjerojatno cu i htjeti biti sama sa svojom novoprosirenom obitelji.
Ariel onda se potpuno razumijemo.
Ja nekako imam osjećaj da me nevoli jer sam joj uzela sina, on više nema toliko vremena da svaki dan ide kod nje ( prije nije radio i znao je stalno kod nje na ručak jer je živio s tatom, rastavljeni su), a sad je samo posjećujemo. A navikla je valjda da je stalno kod nje i to razumijem. Ali neke ružne stvari se baš ne mogu tolerirati.
Nekad mi dođe da puknem jer toliko toga u vezi nje držim u sebi, znam da to moj suprug sve ne gleda kao ja jer je to ipak njegova mama pa mu ne pričam tako neke manje stvari. A dušu bi olakšala da se mogu nekome požaliti svaki put kad me iznervira i ponizi kao ženu i domaćicu, uskoro i kao majku.
🩷 7/2022
Sortiraj odgovore
Najstariji