Ajme ja sam isto tamo komentirala protiv cijepljenja, jedna žena pisala da ima neku dijagnozu od malena i nije se smjela cijepiti ni kao dijete ne znam vise o čemu je riječ ugl ne smije primati nikakva cijepiva, a sad ju dr savjetuje da se nek cijepi protiv covida.. A ono komentara pa cijepi se to je sigurno, to pise da se u SADu cijepe normalno trudnice.. Znači čovječe ej, doktori su podijeljeni i med sestre, epidemiolozi, a tamo neka na forumu njoj daje direktan savjet idi idi.. Da žena nije navela da su joj sva druga cijepiva zabranjena nebi čovjek nista rekao. Inače sam protiv cijepiva, ali svakome na volju i svako odlučuje za sebe, ali ja iz tog razloga vise nejdem na te teme jer se samo raživciram😂
Ja bas bacila oko i ocela se sekirat. Cijepljenje protiv Covida u trudnoci je cisto odabir svake trudnice. Raspitat se kod doktora, specijaliste, napravit neke dodatne pretrage i onda odlucit sto ces napravit. Ja sam dugo gledala bi nebi, pa sma zvala klinike, pa sma sama proucavala, pricala sa suprugom i eto cijepila se. Nisam imala nikakvih nuspojava i sad mi je lakse dok sam okruzena ljudima. Osjecam se malo sigurnijom.
Ali isto tako razumijem trudnice koje se ne zele ili ne mogu cijepit. Svaka gleda najbolje za sebe i svoju bebu, ni jednu trudnicu ne treba osudivat zbog odabira. Ljudi ne razumiju, zacrtaju si kako bi oni i tako moraju svi. Ne moraju, pogotovo ne trudnice. Isto kako sve nemamo iste simptome, niti ce nam djeca bit ista. Ah odmah mi puls ode u nebo kad se sjetim kako nedokazanih zena ima.
Pa da. Ja isto poznajem hrpu ljudi koji su se cijepili, nekome nije bilo nista, a neko je ostao paraliziran od struka na dolje, srčane, moždane i svasta. Ima i smrtnih slučajeva. Nikad ne možeš znati ko je kakav i kako će reagirati na nešto, tak da me tamo komentari cijepila sam se sa 3 doze i nije mi bilo nista.. Ne znači da će i drugim ženama biti isto. Al dobro zato više nejdem tamo, samo ovdje uglavnom provodim vrijeme 😁
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Drage moje, evo mene s jednom jako škakljivom temom:
Cijepljenje u trudnoći...
Dakle, ovdje je obavezno cijepljenje protiv hripavca za trudnice.
Kad sam to čula, prvo sam pomislila kako se ne bih cijepila jer sam kao i većina nas cijepljena u djetinjstvu,ali...
Cjepivo protiv hripavca (whooping cough), slabi već nakon 10 godina i potrebno je docijepiti se. U ovom slučaju ne radi sebe nego radi novorođenčeta. Naime, hripavac je u dojenačkoj dobi visoko rizičan i smrtonosan :(
Tako da se tu, osim mame, docijepljuju i tata, te većina ukućana koji su u prvim kontaktima s bebom.
Nakon puno istraživanja, zaključak je da ću se ja svakako cijepiti, a i muž. Za bake ne vjerujem, ali možda i one.
Što vi mislite o tome?
Hej ja sam čitala da nas to jetra budi po noći jer je opterećena hormonima. Trebalo bi jesti češće i laganije obroke. Da probaš? Ja sam evo smanjila šećer i tijesto. Više se ne budim po noći.
Trudim se jest svaka 2 sata po malo, ali nije baš da pazim što jedem jer mi trenutno jako malo hrane nije odbojno. Moguće da je do toga onda 🤷
Ariel ja mislila da kg idu brže dole ako dojiš ☺️
Eto još jedne zablude..
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Arielja mislila da kg idu brže dole ako dojiš ☺️
Eto još jedne zablude..
Atina pardon, trudnički mozak 😁😁😁
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Curke evo me s pregleda 💞
Danas je dr ponovio uzv i muž je vidio bebicuuuu 🥰
Kaze da je sve kako treba biti za 8tt
Cijepljenje- pitala sam ga za 3.dozu njegova je preporuka samo i jedino pfizer od 20tt na dalje (mi smo se preko ljeta cijepili sa prve 2 jer nam roditelji imaju karcinom pluća, pa smo jedini koji brinemo o njima)
Slj kontrola mi je 13.1. Pa pliz upišite u tablicu 🤭
Princess Mimi nikad čula za to, ali hvala na upozorenju!Moram si zapisati to da ga pitam slj put...
Laparaskopija i histeroskopija
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
Prinsess Mimi nisam ni ja cual za to. Moja seka rodila prije 3 godine i prije 8 mj, koliko znam nitko se doma nije cijepio a moja mam je dezurni baka servis. Toliko informacija. I ja cu si zapisat pa pitat. Sreca pa mi je jedna jako dobra poznanica medicinska sestra kod privatnog ginekologa pa mi jako puno pomaz epri svim informacijama jer pita doktora direktno.
**
Visibaba ok je Ja sam isto to cula, jer kao proizvodnja mlijeka trosi jako puno kalorija. Sto ima smisla ali svako tijelo je drugacije. Moja seka je htjela biti jako mrsava nakon poroda pa nije ni dojila jer je htjela odmah u teretanu i na mrsavljenje. Tako da svako po svojem.
Ljubicica mozda da pogledaš nešto na sinsayu? Ili ako znaš nešto što bi kupila mogu ja uletit pa ti pošaljem iz ZG, planiram 1 dan svrljati, rekao mi je dr da malo ipak mogu 🤭🤭
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
Joj cure i zadnje, mozak me napusta pa pišem na preskokce.
Pitala sam svog ginekologa za ta krvarenja, kaze normalno je do 20tt negdje da žena krvari, ponovio je sve kao i onaj sa hitne. I nažalost da oni ne mogu utjecati na pobačaj, tipa ako krene da ga zaustave, ali da moramo misliti pozitivno i da se moram opustiti i uživati u ovome svemu a ne samo strepiti. Bas me smirio.
*
Eh da i za kile i dijetu - kaze "ma nis od toga, ako vam dođe da bi pojeli kutiju napolitanki pojedite pola, ne cijelu 😁"
*
Ako koja od vas kao ja ima problema sa visokim tlakom, kaze da se u početku trudnoće tlak spusti i da ne preporuca terapiju, a kasnije se prati. Moram samo mjeriti 3xdnevno tlak.
*
Idem sad naručiti bodiće za bake i dede za Božić 🤭
Pusa svima
P.s. još uvijek ne vjerujem da sam trudna i da pišem u ovoj grupi 😆
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
Cure koje dojite, jedna cura iz blizine je isto dojila dijete cijelu trudnoću jer ga nije htjela odvajati, to nije dobro. Mliječne žlijezde se ne oporave, mislim ne dođe onaj kolostrum za bebu (on je sisao dok mama nije otišla roditi). Ona je sad bez mlijeka, mislim mlijeko je ko voda i ne može dojiti malu bebu, na dohrani je, a mali i dalje hoće sisu.. Pa eto samo dijelim s vama :)
Oprosti, ali ovo je apsolutno kriva informacije. Dojim i apsolutno je u redu dojiti dokle god mami i bebi to odgovara, odnosno dok tijelo dozvoljava (u smislu trudnoće koja nije rizična). Majčino je mlijeko čudesno i prilagođava se potrebama djeteta, nakon poroda stvara se i kolostrum i sve što je novorođenčetu potrebno. Dojiti u tandemu je od ogromne koristi za dijete i manju bebu (starije dijete dobiva nutrijente, antitijela i mnogo toga drugoga)
Preporučam da ako niste sigurne u dojenje, kontaktirate RODE i njihovu podršku!
Ne slušajte komentare po internetu, pa čak ni moj ako smatrate da sam u krivu. Savjetujte se sa stručnjacima ☺️❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji