Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Princess_Mimi
    16. Prosinac 2021. 13:35

Ariel i MfrauM, eto ni meni nitko nije spomenuo u prvoj trudnoći. Izgleda da na našim prostorima nije takav običaj, ne znam zašto. Drago mi je svakako da sam saznala nove informacije pa budem se i ja još raspitala, kako ovdje tako i u Hrvatskoj kad dođem sad za praznike.

Princess_Mimi
    16. Prosinac 2021. 13:37

MfrauM

Joj cure i zadnje, mozak me napusta pa pišem na preskokce.
    Pitala sam svog ginekologa za ta krvarenja, kaze normalno je do 20tt negdje da žena krvari, ponovio je sve kao i onaj sa hitne. I nažalost da oni ne mogu utjecati na pobačaj, tipa ako krene da ga zaustave, ali da moramo misliti pozitivno i da se moram opustiti i uživati u ovome svemu a ne samo strepiti. Bas me smirio.
    *
    Eh da i za kile i dijetu - kaze "ma nis od toga, ako vam dođe da bi pojeli kutiju napolitanki pojedite pola, ne cijelu 😁"
    *
    Ako koja od vas kao ja ima problema sa visokim tlakom, kaze da se u početku trudnoće tlak spusti i da ne preporuca terapiju, a kasnije se prati. Moram samo mjeriti 3xdnevno tlak.
    *
    Idem sad naručiti bodiće za bake i dede za Božić 🤭
    Pusa svima
    P.s. još uvijek ne vjerujem da sam trudna i da pišem u ovoj grupi 😆

Danas sam baš naručila majicu za sina: "every hero needs a sidekick! Mine is coming in August 2022" 😁
    S tom majicom ćemo obznaniti trudnoću ostatku familije, uz pomoć "velikog" brace 😂🥳

marta96
    16. Prosinac 2021. 14:18

Princess_Mimi

Drage moje, evo mene s jednom jako škakljivom temom:
    Cijepljenje u trudnoći…
    Dakle, ovdje je obavezno cijepljenje protiv hripavca za trudnice.
    Kad sam to čula, prvo sam pomislila kako se ne bih cijepila jer sam kao i većina nas cijepljena u djetinjstvu,ali…
    Cjepivo protiv hripavca (whooping cough), slabi već nakon 10 godina i potrebno je docijepiti se. U ovom slučaju ne radi sebe nego radi novorođenčeta. Naime, hripavac je u dojenačkoj dobi visoko rizičan i smrtonosan :(
    Tako da se tu, osim mame, docijepljuju i tata, te većina ukućana koji su u prvim kontaktima s bebom.

Nakon puno istraživanja, zaključak je da ću se ja svakako cijepiti, a i muž. Za bake ne vjerujem, ali možda i one.
    Što vi mislite o tome?

Ja isto nisam uopće čula za to i nemam pojma jel sam ikad cijepljena protiv toga. Također već puno mojih prijateljica rodilo.. I općenito nisam čula da se u trudnoći cijepi za bilo što🤷‍♀️

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

marta96
    16. Prosinac 2021. 14:22

mrvica20

Princess_Mimi

marta96

Cure koje dojite, jedna cura iz blizine je isto dojila dijete cijelu trudnoću jer ga nije htjela odvajati, to nije dobro. Mliječne žlijezde se ne oporave, mislim ne dođe onaj kolostrum za bebu (on je sisao dok mama nije otišla roditi). Ona je sad bez mlijeka, mislim mlijeko je ko voda i ne može dojiti malu bebu, na dohrani je, a mali i dalje hoće sisu.. Pa eto samo dijelim s vama :)

Oprosti, ali ovo je apsolutno kriva informacije. Dojim i apsolutno je u redu dojiti dokle god mami i bebi to odgovara, odnosno dok tijelo dozvoljava (u smislu trudnoće koja nije rizična). Majčino je mlijeko čudesno i prilagođava se potrebama djeteta, nakon poroda stvara se i kolostrum i sve što je novorođenčetu potrebno. Dojiti u tandemu je od ogromne koristi za dijete i manju bebu (starije dijete dobiva nutrijente, antitijela i mnogo toga drugoga)

Preporučam da ako niste sigurne u dojenje, kontaktirate RODE i njihovu podršku!
    Ne slušajte komentare po internetu, pa čak ni moj ako smatrate da sam u krivu. Savjetujte se sa stručnjacima ☺️❤️

Slazem se sa princess mimmi.. ja sam dobila info sa vise strana da se moze dojiti starije dijete tijekom trudnoce sve dok je trudnoca uredna i zena dobiva normalno na kilazi.. ja malu svejedno polako odvikavam jer ih ne zelim oboje dojiti nit zelim odjednom nju maknuti sa sise taman kad nova bebica dode. I ovako se bojim kako ce se osjecati kad odjednom vise ne bude ona glavna

Pišem eto samo iz razloga jer je to cura iz moje blizine. Nisam nista čitala o tome niti bezveze vidjela pa obratila pažnju nego čisto iz tog razloga jer je takva situacija kod nje eto.
    Tebi je ovo dobra ideja polako odvikavati jer eto njen mali ima 2 god on i dalje hoće stalno sisu, a sad je tu mala beba.. I nju ne doji onda. 🤷‍♀️

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

Ariel
    16. Prosinac 2021. 14:36

Evo dobila sam povisicu  super je proslo sa sefom, sretan i zadovoljan mojim radom. Bas me to sad obradovalo. Planirma mu rec da sam trudna kad produ 3 mj. Valjda nece bit jako ljut jer imamo puno posla 

• Tasm
    16. Prosinac 2021. 14:57

mrvica20

Vec sam odusevljena grupom, vidim da ste sve pozitivne i vesele i toliko tema ste spomenule koje me zanimaju, sad bi mogla 10 poruka napisati
    Sto se cijepljena tice ja imam 100 upitnika iznad glave. Primila sam prvu dozu kad nisam znala da sam trudna, drugu sam za sad preskocila. Ginekologica mi nije htjela nista reci, ni da ni ne, nego mi je na mail poslala preporuke koje su njima dali oni iznad njih, lijecnicki zbor, drustvo za ginekologiju itd… i naravno tamo je sve za cijepljenje, ali mene je svejedno strah tako da jos nisam sigurna sta cu napraviti

Ja sam potpuno luda vise od te dileme, uz prethodna 3x spontana, trombofiliju... Nitko ne daje neke jasne upute, nego "vas izbor". Prilicno je lako imati izbor ako nemas popratnih problema, ali ovako... Pretesko mi je ista odlucit 🙈🤔

• Tinkica27
    16. Prosinac 2021. 15:14

Ariel

Evo dobila sam povisicusuper je proslo sa sefom, sretan i zadovoljan mojim radom. Bas me to sad obradovalo. Planirma mu rec da sam trudna kad produ 3 mj. Valjda nece bit jako ljut jer imamo puno posla

Ariel čestitam!  Čestitam i drugim curama na pregledima.. 

Nekeybah
    16. Prosinac 2021. 15:14

Ja sam primila 2. dozu u 4.mjesecu i nakon toga su krenuli užasni problemi sa zubima koje nikad prije nisam imala. Neki liječnici su rekli da nema veze s cjepivom, drugima je pak bilo sumnjivo tako da za sad 3. dozu još ne želim i odgađam koliko je moguće.

• Pepika
    16. Prosinac 2021. 16:11

Kile kolko sad dobila do sad nemam pojma, vagala sam se na proslom pregledu pa cemo sad vidjeti kolko je u 5tj + ali ne zamaram se time uopce, u prvoj sam dobila 11kg sveukupno a 2mj od poroda bila na - 4 u odnosu na pocetnu tako da.... Nemojte se zamarati kilama i bit na djeti i sl jer stetite i sebi i bebici
    Dojenje i trudnoca ako je trudnoca uredna moze se slobodno dojiti dokle god vam to odgovara a mlijeko se kroz bebinu slinu prilagodava bebama  i njihovim potrebama, znam cure koje su dojile i u tandemu i sve super 😃
    Cjepljenje COVID u 7 mj sam primila drugu dozu Pfizera pa sad na pregledu planiram ginicku pitat u vezi trece doze dal moze, kad i sl... 

Didi4321
    16. Prosinac 2021. 16:52

Cestitam na urednim pregledima 
    Mmmartina molim te sa dodas na listu i str 127 i 128 gdje su upute i linkovi za poklone za trudnice i bebe

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.