Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Demetria
    06. Lipanj 2022. 11:47

Ariel neka polako ima vremena tko primjeti gresku javiti ce

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

MamaH
    06. Lipanj 2022. 13:36

sunchica555

Demetria

sunchica555

Cure, ja ušla u 37. Tjedan, malo prije sam nakon wca primjetila mali sluzni prozirni komadić,kao želatina pretpostavljam sluzni čep, al stvarno malo. Čitam da on moze tjednima ispadati, da se tijelo priprema, opet tek sam 36+1 pa ne znam jel uobičajeno da već sad to primjetim, jel neka ima iskustva s tim ? Kad ste vi primjetile takve promjene?

Evo u ovoj jos nista, u prvoj zadnji dan i to jer su mi nasilu išli gledati plodnu vodu.
    Prijateljici ispao davnih dana prenijela jos dva tjedna od termina.
    Ne znam zašto se svi hvataju sluznog čepa kao znaka da kreće porod (ne mislim sad konkretno na tebe nego na žene u mojoj okolini a išle su na tečaj)

Sluzni čep u ranoj trudnoći nastaje kako bi zaštitio bebu od vanjskih utjecaja i infekcija. To je, kako samo ime kaže, sluzna tvorevina koja se nalazi u cervikalnom kanalu.Kako se cerviks mijenja pred kraj trudnoće, sluzni čep može ispasti i to ćete najvjerojatnije primjetiti prilikom odlaska na WC. Možda ga nećete ni vidjeti. Kod nekih žena sluz izlazi postepeno pa čep ni ne primjete u pojačanom iscjetku u posljednjim tjednima trudnoće. Ispadanje sluznog čepa može se dogoditi i tek kasnije, u porodu.

Ma pročitala i ja to al eto opet mi se nekako činilo prerano 4 tjedna prije punog termina🤷, jutros opet isto, a budem vidjela svakako sutra na pregledu kakvo je stanje.

Enaena čestitam na blizancima♥️🥰

Meni polagano izlazi vec 4 tjedna sigurno, a sad sam tek punih 37 tj. To je normalno, kad krene sluzni cep pred porod skuzit ces, kolicinski ga bude puuuno vise i obicno ima krvave niti u sebi. Ne brini, tijelo se samo priprema za ono sto mu slijedi 😁

18.01.2016. 💙
    10.01.2018.💜
    termin 27.06.2022.💙

MarVel
    06. Lipanj 2022. 15:48

Naš prvi pregled u TA u Puli. CTG je uredan iako je na početku spavala pa sam je malo prodrmala, UZV isto, i dalje je lijepo glavicom prema dolje, curka mi se ubucila od zadnjeg puta  - ima 3100. I uzet je bris na streptokok.

💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
    🙍‍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
    🙎‍♂️ (38) - sve ok

Anushka
    06. Lipanj 2022. 19:18

EnaEna

Malo sam vas zapostavila ali sa razlogom.
    Juce su stigli moji djecaci 💙💙
    2820/51 i 2480/49
    Pukao mi vodenjak,onako filmski vode bilo svukuda, pa je bio hitni carski. Posto sam bila u bolnici odmah im prijavila i pratili me dok nije dr dosao pa me spustili u radjaonu.
    Bebe su bile u poluintenzivnoj i malo na kisiku. Vise nisu. Nadam se da cu ih sutra vidjeti kad mi izvade kateter.

Čestitam🥰

url=https://lilypie.com]

Demetria
    06. Lipanj 2022. 19:21

mali je miran cijeli dan bio ne tipično za njega
    Otvorena dva prsta 
    Tlak 140/90 
    Drugo mjerenje 140/80
    Kad sam došla kuc pa mi još sestra digla tlak ima sreće sto ju nisam izbacila kroz prozor nego sam skupila malu i otisla u park.
    Mali je 3300-3400 grama 
    Ariel iduci pregled 13.6 ponedjeljak i to mi zadnji, plodna voda u KBC na dan termina

*

MarVel
    06. Lipanj 2022. 19:32

Ariel meni je idući pregled isto 13.6., zaboravila sam napisati.
    Ima kakvih novosti od Martine?

💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
    🙍‍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
    🙎‍♂️ (38) - sve ok

TheTina
    06. Lipanj 2022. 22:44

Cestitam i ja novim bebicama i njihovim majkama 🥰🥰🥰 Ja se isto nadam da ce i moja zenskica brzo stici jer mene ubijaju ove vrucine 😒. Od jutros me boli u donjem dijelu leda bas dosta i poceli mi lagani menstrualni bolovi. Cak sam i rekla muzu da mislim da je to to danas, al izgleda da nista 🙈

• Nara-Nara
    06. Lipanj 2022. 23:15

Evo cure samo da javim da sam rodila danas. Porod je bio inducirani i krenulo je ujutro u 6:00 s klistirom, nakon njega u 7:30 gel, pa oko 14:00 drip. Epiduralnu sam primila oko 17h ili možda kasnije, ne sjećam se. Kak sam je primila tako su bolovi nestali, međutim,  ubrzo sam se otvorila jer su mi drip pojačali. Tako da sam za cca.30 minuta krenula s trudovima za izgon. Da vam iskreno kažem, trudove bih trpjela cijeli dan, ovo dok tjera na izgon je katastrofa i tu lijekovi ne pomažu. Izgon je trajao dobrih 2 i pol sata (bar osjetno, ne sjećam se više). Cijelo vrijeme su mi sestre govorile da prodišem kroz trud da beba još nije spremna za izgon, međutim,  tijelo se samo grči...
    Dok je napokon došlo do tiskanje, bilo mi je malo olakšanje. Doktorica se oslonila na moj trbuh, a sestra otvarala prstima međicu. Peklo je, jedno vrijeme sam vidjela zvijezde, ali olakšanje koje je uslijedilo je bilo super.  Tiskala sam kakvih 20 minuta, jedno 5 ili 6 trudova, koja su trajala cijelu vječnost. 
    Od muke sam poslije zaspala u rađaoni 😅
    Šivana sam, ali se ne sjećam s koliko šavova. Cura ima ja mislim 3.300g i 51cm je duga, ali nisam ni za to sigurna. Sve mi je malo u magli ostalo.
    Ako vas još nešto zanima, pišite.
    Sretno ostalim curama i čestitke ako je neka u međuvremenu rodila.

Demetria
    06. Lipanj 2022. 23:40

Pepi19

Evo cure samo da javim da sam rodila danas. Porod je bio inducirani i krenulo je ujutro u 6:00 s klistirom, nakon njega u 7:30 gel, pa oko 14:00 drip. Epiduralnu sam primila oko 17h ili možda kasnije, ne sjećam se. Kak sam je primila tako su bolovi nestali, međutim, ubrzo sam se otvorila jer su mi drip pojačali. Tako da sam za cca.30 minuta krenula s trudovima za izgon. Da vam iskreno kažem, trudove bih trpjela cijeli dan, ovo dok tjera na izgon je katastrofa i tu lijekovi ne pomažu. Izgon je trajao dobrih 2 i pol sata (bar osjetno, ne sjećam se više). Cijelo vrijeme su mi sestre govorile da prodišem kroz trud da beba još nije spremna za izgon, međutim, tijelo se samo grči…
    Dok je napokon došlo do tiskanje, bilo mi je malo olakšanje. Doktorica se oslonila na moj trbuh, a sestra otvarala prstima međicu. Peklo je, jedno vrijeme sam vidjela zvijezde, ali olakšanje koje je uslijedilo je bilo super. Tiskala sam kakvih 20 minuta, jedno 5 ili 6 trudova, koja su trajala cijelu vječnost.
    Od muke sam poslije zaspala u rađaoni 😅
    Šivana sam, ali se ne sjećam s koliko šavova. Cura ima ja mislim 3.300g i 51cm je duga, ali nisam ni za to sigurna. Sve mi je malo u magli ostalo.
    Ako vas još nešto zanima, pišite.
    Sretno ostalim curama i čestitke ako je neka u međuvremenu rodila.

Čestitam i želim ti brz oporavak

Nije mi jasno zašto ti je tiskala stomak 

*

Ninnek
    06. Lipanj 2022. 23:58

Čestitke 🤗😍 brz oporavak i uzivajte. 
    ja se nadam da ću i ja rodit ovaj tjedan, mada nema nikakvih naznaka. ko da i nisam trudna 🙈

Hana 1.7.2020. ❤
    Lukas 12.6.2022. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.