Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ina85
    04. Lipanj 2022. 16:20

Dijana221

Ina85

marta96

Ina85

Ja navecer najvise oteknem. Puna sam vode. I menstrualni grcevi / kontrakcije mi se isto pojave najvise navecer. I svi mi govore da mi je bas velik trbuh i da cu rodit prije termina. A mah 🤷‍♀️ ja bi voljela barem 2 tjedna prije , ionako bi beba tad bila spremna nekih 3 kg po mom racunanju.

Meni su isto govorili za veliki trbuh i da ću roditi ranije, čak mi je u doktor rekao da neću doći do termina punog, a sutra sam 40+0. Ove bebe su bas tvrdoglave i ne žele van.
    I da vjeruj mi, čim više očekuješ da će prije teško ti bude, baš je to opterećenje evo i psihički i fizički i još kad svi ispituju..

Pa da ja kad svima kazem termin 13.7 svi se cude kao pa kako. A to je mjesec i tjedan dana jos 😵‍💫🥴😵. Pa kao ma ne neces ti dogurati do termina. I tako svaki dan mi netko to kaze. Jer imamo restoran pa svaki dan novi gosti. Al staces ljudi su jednostavno takvi. Ja im kazem beba je premala da se rodi sad. Mjesec dana mora jos da bude tu unutra. A oni te gledaju ko pali s marsa. I jos najbolje sto ti ljudi imaju djecu. Sta im nije jasno 🤷‍♀️

Vidim da smo tu po terminu, meni je 14.7. termin i isto tako mi trbuh izgleda kao da cu roditi sutra. Jucer sam bila na kontroli i beba ima vec oko 2860g i po mjerama odgovara 37. ili cak 38. tjednu trudnoce. Jesu li kojoj od vas isto tako prognozirali vecu bebu? Sad me vec panika hvata da necu i roditi ranije 🤷‍♀️

Meni su u utorak na kontroli rekli da ima 2, 400 i da je tocna za tjedne trudnoce . Ali citala sam da u tim tjednima varira od 2,400 do 2,800 ovisi . Imas naprednu bebicu 😊. A mozda i rodis ranije, to nikad neznamo tocno. Krenu van kad ce one. 

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

• Dijana221
    04. Lipanj 2022. 17:53

Ina85

Dijana221

Ina85

marta96

Ina85

Ja navecer najvise oteknem. Puna sam vode. I menstrualni grcevi / kontrakcije mi se isto pojave najvise navecer. I svi mi govore da mi je bas velik trbuh i da cu rodit prije termina. A mah 🤷‍♀️ ja bi voljela barem 2 tjedna prije , ionako bi beba tad bila spremna nekih 3 kg po mom racunanju.

Meni su isto govorili za veliki trbuh i da ću roditi ranije, čak mi je u doktor rekao da neću doći do termina punog, a sutra sam 40+0. Ove bebe su bas tvrdoglave i ne žele van.
    I da vjeruj mi, čim više očekuješ da će prije teško ti bude, baš je to opterećenje evo i psihički i fizički i još kad svi ispituju..

Pa da ja kad svima kazem termin 13.7 svi se cude kao pa kako. A to je mjesec i tjedan dana jos 😵‍💫🥴😵. Pa kao ma ne neces ti dogurati do termina. I tako svaki dan mi netko to kaze. Jer imamo restoran pa svaki dan novi gosti. Al staces ljudi su jednostavno takvi. Ja im kazem beba je premala da se rodi sad. Mjesec dana mora jos da bude tu unutra. A oni te gledaju ko pali s marsa. I jos najbolje sto ti ljudi imaju djecu. Sta im nije jasno 🤷‍♀️

Vidim da smo tu po terminu, meni je 14.7. termin i isto tako mi trbuh izgleda kao da cu roditi sutra. Jucer sam bila na kontroli i beba ima vec oko 2860g i po mjerama odgovara 37. ili cak 38. tjednu trudnoce. Jesu li kojoj od vas isto tako prognozirali vecu bebu? Sad me vec panika hvata da necu i roditi ranije 🤷‍♀️

Meni su u utorak na kontroli rekli da ima 2, 400 i da je tocna za tjedne trudnoce . Ali citala sam da u tim tjednima varira od 2,400 do 2,800 ovisi . Imas naprednu bebicu 😊. A mozda i rodis ranije, to nikad neznamo tocno. Krenu van kad ce one.

Bas tako, kad oni hoce izaci ce 😄

Anushka
    04. Lipanj 2022. 18:53

Atina25

Nama je stigla Lucija jutros u 5:31 ♥️♥️
    3450 g i 50 cm 🥰🥰
    Porod je prošao odlično za poželjeti svakome 🤞
    Drzim fige cure i čekamo sljedeću 🙏🙏

Čestitam❤naše curke dijele isto ime🥰🥰🥰

url=https://lilypie.com]

Anushka
    04. Lipanj 2022. 18:54

Čestitam i ostalim curkama kojima su stigle njihove srećice, nisam stigla sve popratiti🙂

• Eden
    04. Lipanj 2022. 23:14

marta96

bubamara2409

Samoja6

Evo da se javim…
    Danas smo već bolje, oboje! 😊
    Nadam se da će tako i ostati!
    Dali su mi da ga dotaknem, čudo je kolika je to sreća… Neznam kako bi uopće opisala svoje osjećaje!
    Jedino što me sada muči je to što od mlijeka još ni m… Neznam što da radim? Ima li ijedna iskustva? Tila bi bar da pije moje mlijeko, a ja ni toga nemam…

Čestitam!!!!!
    Meni na fb stalno izbacuje oglas za Mamine kapi od PlanT. U komentarima ih svi hvale, ja sam ih planirala naručit, a ima ih kupit u nekim ljekarnama.
    U st imaš u farmacie u mallu i cityju, pa neka ti neko dobaci 😉

Ja sam kupila njihove kapi protiv grčeva za bebe i onaj maslac protiv strija, isto sam vidjela recenzije pa eto, nadam se da su dobri proizvodi🤷‍♀️

Ja sam za njihovu kremu za guzu (baby balm) citala da je jedna od rijetkih bez ikakvih stetnih sastojaca (cesto sadrze naftne derivate i parfeme i svasta drugo), i dobila sam preporuku za sos roll on nakon uboda insekata pa mislim da cu to uzeti. 
    Starijeg sina nekim cudom do ove sezone komarci uopce nisu grizli, inace mene obozavaju pa ja prva nastradam ali vidim ovo malo sto smo na moru bili da im je sad i on zanimljiv, pa da se bar jadan ne cese ako ga bas ulove.

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

Samoja6
    05. Lipanj 2022. 07:31

Cure koje su rodile molim za malu pomoć... 
    Uspjela sam ručno, masiranjem, navući malo mlijeka ali je to toliko sitno i ništa, cca 5 ml... Trudim se, pokušavam, ali nema baš nekog pomaka... Tražila sam da mi donesu izdajalicu, možda mi bar malo pomogne, ručno i još s velikim prsima to i nije baš jednostavno...
    Jeli vama pomogla izdajalica? Što je?
    Ovo baš utječe na psihu... On je još u inkubatoru, razdvojeni smo, pokušavam bar na taj način pomoći, dati nešto od sebe, a ne ide ni to... A onda me strah i upale, nedaj Bože! 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

Mallla
    05. Lipanj 2022. 08:23

Samoja6

Cure koje su rodile molim za malu pomoć…
    Uspjela sam ručno, masiranjem, navući malo mlijeka ali je to toliko sitno i ništa, cca 5 ml… Trudim se, pokušavam, ali nema baš nekog pomaka… Tražila sam da mi donesu izdajalicu, možda mi bar malo pomogne, ručno i još s velikim prsima to i nije baš jednostavno…
    Jeli vama pomogla izdajalica? Što je?
    Ovo baš utječe na psihu… On je još u inkubatoru, razdvojeni smo, pokušavam bar na taj način pomoći, dati nešto od sebe, a ne ide ni to… A onda me strah i upale, nedaj Bože!

Polako, probaj sebe mantrati sa daješ sve od sebe što i jesi i da će doći sve na svoje. Najvažnije je da tvoj malac papa i napreduje, što u ovom trenutku nije tvoje mlijeko nema veze bitno je da napreduje a s vremenom možda bude tvoje mlijeko. Poznata mi je ta psiha nakon poroda al ne daj da te razoruža. 
    Nikad  ručno pa ni izdajalocom ne možes izvući koliko beba može sisanjem, a i neki max koji se u početku uspije izvuč je 20ak do 30ak ml...pa i 5 ml je napredak i početak.
    Neka ti donesu izdajalicu ona će ako ništa stvarati podražaj ono što su cure pisale prije i tako ti stvarati potražnju za mlijekom.
    Masaža dojki kružnim pokretima prije izdajanja i tople obloge prije izdajanja mogu koristiti za otpust mlijeka.
    Možeš zovniti Rodin SOS telefon da ti i oni savjetuju ili imas na fejsu i instagramu "mama izdajalica" pa možeš nju kontaktirati za bolje savjete!
    I znaš šta dala si i daješ najbolje od sebe, nosila si ga u tbuhu, pazila, mazila, uspješno ga rodila i voliš ga više nego sebe....u tom svijetu je mlijeko (hrana) jedna kap s kojom i bez koje će on biti jednako voljen i zdrav ❤️

Mallla
    05. Lipanj 2022. 08:25

E da još nešto, obavezno se noću izdajati, posebice iza 2h u noći. Navodno taj termin iza 2h je "najizdašniji po mlijeku".
    I skupljaj ako treva 5 po 5 ml i skupit će se jrdan obrok za početak.

Didi4321
    05. Lipanj 2022. 09:24

Obavila kontrolu u radjaoni, napravili mi samo ctg jer sam prije 2 dana imala uzv na kojem je sve uredni. Iduca kontrola u utorak. I dalje sam bez ikakvih naznaka da se nesto pokrece.

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

Ina85
    05. Lipanj 2022. 09:37

Ja ulazim samo da vidim dali je jos neko rodio 😆😆😆. 

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.